Şimdi Ara

Yeni HDD ve kopyalama hızının bir anda sıfıra düşmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 110gb kapasitesi var tam gözükmüyor ama 4-5gb yer var sanırım
  • 2 ayrı programdan hdd yi test ettim.
    Hiçbir sıkıntı gözükmüyor.
    dvd rw kablosunu bile denedim kabloyla alakalı olmadığı kesin sanırım.
    Tek seçenek psu kalıyor bakalım ne alacağım bulmam gerek önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenjaminGreen

2 ayrı programdan hdd yi test ettim.
    Hiçbir sıkıntı gözükmüyor.
    dvd rw kablosunu bile denedim kabloyla alakalı olmadığı kesin sanırım.
    Tek seçenek psu kalıyor bakalım ne alacağım bulmam gerek önce.
    Kimse yazmamış. Anakartın sitesinden sata ve chipset diriverlerini yükle ondan sonra kontrol edin bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenjaminGreen kullanıcısına yanıt
    birçok seçenek var aslında. mesela diski harici disk olarak usb den bağlayıp deneme şansın var mı? psu dan da olabilir ama sistemini bilmiyoruz ki gücün yetip yetmediğini anlayalım.
  • i3 işlemcili hd 5500 ekran kartlı ssd nin hatrına çalışan eski bir sistem işte
    FSP 350 güç kaynağı var 6-7 yıl önce bu bileşenleri ikinci el denk getirdiğimde güç kaynağı yeter diyerek onu yenilemedim, o daha eski yani.
    Harici disk çalıştırırken çok sıkıntı yaşamıyorum aslında ama onun harici adaptörü olduğu için olabilir gücünü ordan karşılıyor sanırım psuya yük binmiyor.
  • driver programı vardı onunla taratıp güncelledim büyük bir umutla ama işe yaramadı.
  • PSU'nuz kaç watt?Bir de donanım bileşenlerinizi tam liste olarak yazar mısınız?
  • Videonun çözünürlüğü ve kısa olmasından bir şey anlayamadım, mesela tek parça 3 4 GB tek parça bir filmi kopyalayınca aynı şeyi yapıyor mu?
  • İş yerindeyim hocam şuan tam donanımı bilmiyorum malesef.
    i3 işlemcim var
    Radeon hd5500 ekran kartım.
    Asus anakartım var ama kim bilir modeli ne
    Corsair ssd var 120 lik

Asus Vento kasa ve FSP 350W psu var

Takmaya çalıştığım hdd 2TB Barracuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenjaminGreen -- 15 Kasım 2019; 12:48:7 >
  • Aynen hocam denedim tek parça olanları yine aynı şekilde davranıyor.
    İlk 3-4 saniye 150mb hızla kopyalıyor ama bir anda 120-100-70-30-0 gibi azalarak 0'a düşüyor.
    Hocam tam olarak anlatma şansınız var mı beraber çözüm üretmeye çalışalım.

Sistemde kaç adet disk var, SSD ve mekanik olmak üzere?

Bu kopyalama sıfıra düşen disk SSD mi yoksa mekanik disk mi?
  • Hocam sadece ssd diskim var o zaten sistemin kurulu olduğu disk, kopyalama başlatana kadar bir problem olmuyor sistem normal şekilde seyrediyor.
    Küçük dosyalar 100mb altı olanlar sorunsuz kopyalama yapıyor, ne zaman büyük bir dosya denesem böyle donup kalıyor ve sonrasında yeniden başlatma yapana kadar kopyalama yapamıyorum. Pc kasmaya başlıyor, performansı etkiliyor yani
    Hocam SSD içinde yani sistemde olan bir dosyayı harici diske atarken mi oluyor?
  • Dahili hdd aldım sata üzerinden bağladım yani. Harici bir disk yok.
    SSD üzerinden diğer dahili hdd ye atarken bu sorun oluyor
    Hocam 2 üst postta sadece SSD var dediniz, kusura bakma bazen kafa karışıklığı oluyor.

Öncelikle HD tune ile kopyalama hızına bakın, sonra cyristal disc mark ile hızları kontrol edin sorun yok ise HD tune ile bad sektör taraması yaptırın herhangi negatif bir sonuç çıkmaz ise yani herşey olağan görüntüde ise HDD Low Level Format ile fabrika ayarlarına getirin diski içinde çok veri yok ise, bazen olabiliyor böyle seyler, Low level format 2 3 saat kadar sürebilir ve büyük ihtimal sorun çözülecektir, sorun çözülmez ise garanti varsa gönderin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ram ne kadar makinada?

• Ram 6 hocam

• Dostum çok saçma gelebilir belki ama Bi format atıp denermisin, bende wd nin hdd si vardı ne yaparsam yapayım düzeltmedim, hdd de eski olduğu için vazgeçmiştim artık denemekten, daha sonra format atmam gerekti pc ye, formatı attık dan sonra düzeldi 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmemki dostum denerim, yıllardır atmıyorum format lisanslı windows kullandığım için hiç gerek görmedim.

• Hocam hız sıfıra düştüğünde görev yöneticisinde performans sekmesinden diskin kullanımına bakabilir misiniz? %100'de takılı mı kalıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.