Şimdi Ara

YENI HONDA CIVIC ECO MU YADA MEGANE GT-LINE 1,5 DCI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlız dikkat, madem çocuk olmuş, çocuk arabası vs bagaj alanı sizin için artık daha önemli.

Sanıyorum simit tip olur tüp ama stepnesiz dolaşmakta risk, stepneyi bagaja atınca da yer işgali.

Bu nedenle dizel daha mantıklı olabilir
  • Ben alanya´da yasiyorum. burasi sicak memleket onun icin Lpg de sorun olacagini zannetmiyorum ama Honda servis antalya´da bi sikinti oldugunda lpg de falan antalya ya git gel yakit parasi zaten 120-130 lirayi bulur! Renault servisi alanya da var! bi sikinti olursa 5 dk. mesafade bana! Zor bi secim olacak gibi! Araci bazen hanimda kullanacagi icin lpg den biraz cekiniyorum! Honda yi test surusu yaptim inceledim formda ki civic sayfasini bastan sona okudum ama karar veremiyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: red007

anladım çocukta varmış garantili lpg li civic al.
    mümkünse tekrar konu açma şu araba alımı hakkında.
    bir başlıyorsunuz 6ayda 2 senede bitiyor iş.
    Hadi uzayacaksa tek konu üzerinden devam edin.

tamam senden onay ciktiysa civic alalim! Ama lutfen sende insalara lancia onermeyi birak lutfen! Millte kina geldi! Satmiyor araba iste bosuna ugrasma :))
  • quote:

Ben alanya´da yasiyorum. burasi sicak memleket onun icin Lpg de sorun olacagini zannetmiyorum ama Honda servis antalya´da bi sikinti oldugunda lpg de falan antalya ya git gel yakit parasi zaten 120-130 lirayi bulur! Renault servisi alanya da var! bi sikinti olursa 5 dk. mesafade bana! Zor bi secim olacak gibi! Araci bazen hanimda kullanacagi icin lpg den biraz cekiniyorum! Honda yi test surusu yaptim inceledim formda ki civic sayfasini bastan sona okudum ama karar veremiyorum!

Civic sahibiyim. Kesinlikle ekonomik değil. Çünkü sürekli arabayı kullanmak için bahaneler bulup kullanıyorsun. Megane mı? Sanırım biryerden biryerden gitmeye yarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

anlaşılan senide aydınlatacağız.
    Ben araba kaç satıyoya bakmam araç önerirken.
    Fiyatına göre ne sunuyor ona göre öneri yaparım.
    anladın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

quote:

Ben alanya´da yasiyorum. burasi sicak memleket onun icin Lpg de sorun olacagini zannetmiyorum ama Honda servis antalya´da bi sikinti oldugunda lpg de falan antalya ya git gel yakit parasi zaten 120-130 lirayi bulur! Renault servisi alanya da var! bi sikinti olursa 5 dk. mesafade bana! Zor bi secim olacak gibi! Araci bazen hanimda kullanacagi icin lpg den biraz cekiniyorum! Honda yi test surusu yaptim inceledim formda ki civic sayfasini bastan sona okudum ama karar veremiyorum!

Civic sahibiyim. Kesinlikle ekonomik değil. Çünkü sürekli arabayı kullanmak için bahaneler bulup kullanıyorsun. Megane mı? Sanırım biryerden biryerden gitmeye yarıyor.

Mesaji aldim :))

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

sanırım türkiyede koşulsuz 150bin km garantili tek marka RENAULT.... diğerleri neden bukadar km garanti veremiyorlar ? acaba araçlarına güvenmediklerindenmidir?

Bahsettiğin 150 bin km garantisi tüm modellerde yok arkadaşım.

quote:

- 3 yıl süresince Renault üretici garantisi: “2 yıl sınırsız km” ve “3 yıl veya 100.000 km (hangisi önce dolarsa)” (Espace, Koleos, Laguna ve Latitude modelleri için 150.000 km) ücretsiz parça ve işçilik garantisi, aracınızı hareketsiz bırakan arıza durumunda 24 saat yardım hizmeti.

http://renault.com.tr/satis-sonrasi/garanti

Diğer Renault modellerinde 3 yıl-100 bin km garanti mevcuttur.

Konuda geçen araç Megane olduğu için vermiş olduğun bilgi doğru olmadığı gibi alternatif olarak sorulan araç Honda Civic Eco modelinde 6 yıl - 150 bin km garanti mevcuttur.

quote:

Honda Türkiye tarafından otogaz dönüşümüne uygun olarak üretilen Civic Eco’nun LPG dönüşümünü anlaşmalı Honda Yetkili Servisleri ve BRC, Civic Eco için özel olarak geliştirilmiş kit ile gerçekleştiriyor. Böylece hem daha güvenli bir sürüş hem de 6 yıl 150.000 km garanti sağlıyor.

http://honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=civic-eco

Ülkemizde satılmakta olan tüm Honda modelleri 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren 6 yıl-150 bin km garantilidir.

Garanti öncelikle 3 yıl-100 bin km'dir.

Araç tesliminde müşterinin imzaladığı uzatılmış garanti belgesi ile bu süre motor ve mekanik aksamı kapsayacak şekilde 6 yıl-150 bin km'ye çıkar.

http://www.eysaotomotiv.net/dPage.aspx?p=22

• quote:

Arkadaslar aralik ayi icerisinde arac alicam! Uzun zamandir civic eco`yu arastiriyorum lpg kiti dahil 53.000 fiyat aldim! Gecen gun renault bayisinde Gt-line 1,5 dci 110 beygirlik versiyonu inceledim hosuma gitti acikcasi 53.000 megane icin fiyat aldim! Honda kadar dolu olmasada yeterli duzeyde donanim mevcut! Ama sedan gaz li bi araba mi yoksa dizel hb arac mi? ISte burda isin icinden cikamiyorum! Honda servisi 150 km uzaklikta bana renault servisi ise 10 km! Fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim! Sonucta Akil akildan ustundur!

Arkadaşım merhaba,

Bahsettiğin araçlar düz vites mi yoksa otomatik vites mi olacak?
  • haluk hocam honda´da 6 yil garanti suresi motor ve mekanik aksam icin geceli ama ya elektronik aksami kac yil bilginiz var mi? cunku hyundai i30 bakmistim 5 yil motor v mekanik aksam 2 yilda eleronik aksam icin demisti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

döktürmüşsün gene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsipura

Ben olsam Renault alirdim! Bariz bi nedeni yok! Sadece hissiyat! Ve biraz daha sportif! Ama ikisi de uzmez gibi sahibini!

• ben hondanın sitesinden baktım ticari 60bin kişisel 100bin km

www.honda.com.tr açın bakın...

anti parantez... dizel bir araçla aynı fiyata benzinli bir araç alan adamın aklıını bence peynir ekmekle yemesi lazım...

benzinli araba ne zaman dizelle aynı fiyat olmuş ?

33 bin lira benzinli megane 3 honda civic 55 binmi ? 22 bin liralık ne fark var arada çözemedim dogrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 29 Kasım 2012; 21:28:35 >
  • Megane ...2.el,servis agi,yakit tuketimi,yedek parca,guncel kasa,bunlar yeterli sanirim..

Bir arkadas Honda her turlu ustun demis de,neye gore ustun? Iscilik desen Megane'nin yanina bile yaklasamaz,kaporta desen,eminim ki Megane daha iyidir,boya desen,adamlar nerdeyse pastel boya yapacak,o kadar ince yani...Servis agi desen ayni vs vs... Tip olarak eski kasa Civic cok daha guzel...Bunu Civic kullanicilari da dogruluyor...

Honda civic ( manuelse) performans da ustun,yol tutusu daha iyidir,sorunsuz bir motor,sedan olmasi nedeniyle bagaj ve diz mesafe hacmi..Bunun disin da pek bir artisi yok...
    Megane,yukari da yazdim zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaslar aralik ayi icerisinde arac alicam! Uzun zamandir civic eco`yu arastiriyorum lpg kiti dahil 53.000 fiyat aldim! Gecen gun renault bayisinde Gt-line 1,5 dci 110 beygirlik versiyonu inceledim hosuma gitti acikcasi 53.000 megane icin fiyat aldim! Honda kadar dolu olmasada yeterli duzeyde donanim mevcut! Ama sedan gaz li bi araba mi yoksa dizel hb arac mi? ISte burda isin icinden cikamiyorum! Honda servisi 150 km uzaklikta bana renault servisi ise 10 km! Fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim! Sonucta Akil akildan ustundur!

Arkadaşım merhaba,

Bahsettiğin araçlar düz vites mi yoksa otomatik vites mi olacak?

Civic otomatik megane gt-line manuel cunku gt-line edc vites olunca ustune 4 bin lira daha koymam lazim ama cikabildigim fiyat 52-53 bin lira!!

• Gt line.
  • quote:

haluk hocam honda´da 6 yil garanti suresi motor ve mekanik aksam icin geceli ama ya elektronik aksami kac yil bilginiz var mi? cunku hyundai i30 bakmistim 5 yil motor v mekanik aksam 2 yilda eleronik aksam icin demisti.

Önceki mesajımdaki ikinci linkte uzatılmış garantinin istisnaları mevcut olsa gerek arkadaşım.

quote:

Civic otomatik megane gt-line manuel cunku gt-line edc vites olunca ustune 4 bin lira daha koymam lazim ama cikabildigim fiyat 52-53 bin lira!!

Burada otomatik vitesin senin için ne kadar önemli olduğuna göre bir seçim yapmak durumundasın.

Her iki araç da otomatik olmuş olsa, aracını uzun süre kullanacaksan Civic A/T, garanti süresi dahilinde kullanıp satacaksan Megane EDC derdim ama sizin iş karışık. :)

Megane avantajları:

İstenirse cidden az yaktırılabilen bir araç.

HB olduğu için bagajı daha kullanılışlı.

Yalıtımı iyi.

Performansı hiç fena değil.

Konfor odaklı süspansiyonlar hiç fena değil eğer amacınız konfor ise.

Donanımı hiç fena değil - anahtarsız giriş çalıştırma harika.

Megane 3 ile bilgiler şu linkte mevcut:

http://forum.donanimhaber.com/m_52082616/mpage_15/key_/tm.htm

Civic avantajları:

Otomatik vites

Sunroof.

Zaten uzuuuun yıllar ciddi bir sıkıntı çıkartmadan binilecek bir araçken Lpg için özel dizayn edilmiş motoruyla çok iyi olacaktır.

Piyasadaki en az yakan ve en performanslı atmosferik benzinlilerden birisidir.

Donanımı hiç fena değil.

Ancak yalıtım olarak Megane daha başarılı.

Civicle ilgili diğer bilgiler şu linkte mevcut:

http://forum.donanimhaber.com/m_55901362/mpage_1/key_/tm.htm

Bana hb araç gerektiği için Megane seçerdim.

15 ay - 32 bin km'dir kullandığım Megane 3 aracımdan genel anlamda memnunum.

Diğer çift kavramalılar gibi EDC de uzun dönemde sıkıntı çıkartacak gibi.

Sen düz vites alacağın için Megane seni bu açıdan üzmez diye düşünüyorum.

Civic de sadece bakımdan bakıma servise uğrayacağın evladiyelik bir araç olacaktır.

Lpg deposundan dolayı boşa çıkan ince stepne arka koltukların arkasına dik olarak sabitlenebiliyor.

İki araçla da test sürüşü yaptıktan sonra hangisinde daha mutlu olacaksan(ız) onu alın derim.

Ya da birkaç ay daha bekleyebilirsen yeni Honda Civic hb geliyor 1.6 dizel ve düz vitesli.

Bagaj ve iç mekan hacmi olarak daha da başarılı.

Az yakıyor iyi kaçıyor.

Biz bekleye bekleye olgunlaştık.

http://forum.donanimhaber.com/m_55989556/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Selamlar.

• quote:

ben hondanın sitesinden baktım ticari 60bin kişisel 100bin km

...

Arkadaşım ben de hondanın sitesinden, civic eco sayfasından yazdım zaten onu.

Ki bir de o garantinin araç tesliminde imzalanan sözleşmeyle 150 bin km'ye uzatılıyor olduğunu da yazdım.

Sen de önceki mesajımdaki linklere bakıver zahmet olmazsa.
  • quote:

quote:

...

Ki bir de o garantinin araç tesliminde imzalanan sözleşmeyle 150 bin km'ye uzatılıyor olduğunu da yazdım.

birincisi o bayinin sitesinde yazan neden honda.com da yazmıyor? ki yazmak zorunda...

ikincisi bu nedir allah aşkına

Her türlü filitreler, fren disk, kampana ve balataları, debriyaj baskı ve balatası, amortisör, buji, egzoz boruları ve egzoz susturucuları, katalitik konvertörler, araç içi ve dışı plastik trimler, kumaş, vinly veya deri her cins döşemeler, koltuklar, cam silecek süpürgeleri, her türlü kayış ve zincirler, lastik ve bunların rod-balans, ön düzen vb. ayarları, lastik hortumlar, lastik contalar, akü (hybrid araçların ana güç aküleri hariç), ampüller gibi aşınan veya ömürlü parçalarda kullanıma bağlı olarak aşınma sonucu oluşan problemler Honda Uzatılmış Garanti kapsamına girmez.

Güneş, yağmur, çamur, kar, yol tuzlaması ya da asfaltlama çalışması kaynaklı etkileşmeler, ağaç reçinesi akması-damlaması, kuş pisliği etkileşmesi vb. asit yağmuru, kireçli su birikimi, kimyevi madde, demir tozu vb. serpintiler, dolu yağmuru, sel, su baskını, deprem, heyelan, yangın, volkanik patlama ve yıldırım yada meteor düşmesi, vb. tabiat, çevre ve yol şartları sebebiyle boya ya da kaportada oluşabilecek her türlü yıpranma, renk değişikliği, solma, paslanma ve çarpma veya çizme şeklindeki tüm dış etken Honda Uzatılmış Garanti kapsamına girmez.

Güneş ışıgından solma ... ulan araba satma ozaman derler adama...

sanırım türkçesi olanda şu son maddeden herşeyi çıkarır
    "4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanundan kaynaklanan standart seçimlik tüketici haklarını vb. ilk 3 yıl ya da 100.000 km den sonra azami 6 yıl ya da 150.000 km' ye uzatılmış garanti döneminde tüketiciye artı bir hak olarak vermez."

17. Bu sözleşme marifetiyle tüketiciye kendi tercihine bağlı " ücretsiz ve özel şartlı uzatılmış bir garanti menfaati" sunulmaktadır.Bu sebeble tüketici sadece, aracının T.C.Sanayi Bakanlığı tarafından onaylı orjinal ilk 3 yıl ya da 100.000 km (hangisi önce dolarsa o an garanti biter) garantisi ve mevcut 4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanun çerçevesinde sağlanan ve garanti süresiyle ilişkili standart seçimlik tüketici haklarına vb.sahiptir.Ancak bu sözleşme, tüketicinin garanti süresiyle ilişkili olarak mevcut 4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanundan kaynaklanan standart seçimlik tüketici haklarını vb. ilk 3 yıl ya da 100.000 km den sonra azami 6 yıl ya da 150.000 km' ye uzatılmış garanti döneminde tüketiciye artı bir hak olarak vermez.

şikayetim var a girdim orada yazanları gördükten sonra hondanın garantisinin ne ye yaradıgını çok iyi anladım...

• quote:

quote:

quote:

...

birincisi o bayinin sitesinde yazan neden honda.com da yazmıyor? ki yazmak zorunda...

ikincisi bu nedir allah aşkına

Her türlü filitreler, fren disk, kampana ve balataları, debriyaj baskı ve balatası, amortisör, buji, egzoz boruları ve egzoz susturucuları, katalitik konvertörler, araç içi ve dışı plastik trimler, kumaş, vinly veya deri her cins döşemeler, koltuklar, cam silecek süpürgeleri, her türlü kayış ve zincirler, lastik ve bunların rod-balans, ön düzen vb. ayarları, lastik hortumlar, lastik contalar, akü (hybrid araçların ana güç aküleri hariç), ampüller gibi aşınan veya ömürlü parçalarda kullanıma bağlı olarak aşınma sonucu oluşan problemler Honda Uzatılmış Garanti kapsamına girmez.

Güneş, yağmur, çamur, kar, yol tuzlaması ya da asfaltlama çalışması kaynaklı etkileşmeler, ağaç reçinesi akması-damlaması, kuş pisliği etkileşmesi vb. asit yağmuru, kireçli su birikimi, kimyevi madde, demir tozu vb. serpintiler, dolu yağmuru, sel, su baskını, deprem, heyelan, yangın, volkanik patlama ve yıldırım yada meteor düşmesi, vb. tabiat, çevre ve yol şartları sebebiyle boya ya da kaportada oluşabilecek her türlü yıpranma, renk değişikliği, solma, paslanma ve çarpma veya çizme şeklindeki tüm dış etken Honda Uzatılmış Garanti kapsamına girmez.

Güneş ışıgından solma ... ulan araba satma ozaman derler adama...

sanırım türkçesi olanda şu son maddeden herşeyi çıkarır
    "4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanundan kaynaklanan standart seçimlik tüketici haklarını vb. ilk 3 yıl ya da 100.000 km den sonra azami 6 yıl ya da 150.000 km' ye uzatılmış garanti döneminde tüketiciye artı bir hak olarak vermez."

17. Bu sözleşme marifetiyle tüketiciye kendi tercihine bağlı " ücretsiz ve özel şartlı uzatılmış bir garanti menfaati" sunulmaktadır.Bu sebeble tüketici sadece, aracının T.C.Sanayi Bakanlığı tarafından onaylı orjinal ilk 3 yıl ya da 100.000 km (hangisi önce dolarsa o an garanti biter) garantisi ve mevcut 4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanun çerçevesinde sağlanan ve garanti süresiyle ilişkili standart seçimlik tüketici haklarına vb.sahiptir.Ancak bu sözleşme, tüketicinin garanti süresiyle ilişkili olarak mevcut 4077 sayılı tüketicinin korunmasına ilişkin kanundan kaynaklanan standart seçimlik tüketici haklarını vb. ilk 3 yıl ya da 100.000 km den sonra azami 6 yıl ya da 150.000 km' ye uzatılmış garanti döneminde tüketiciye artı bir hak olarak vermez.

şikayetim var a girdim orada yazanları gördükten sonra hondanın garantisinin ne ye yaradıgını çok iyi anladım...

Bizim reno 9 un patlayan amortisörlerini garantiden değiştirmişlerdi zamanında ama ben hiç bir firmanın da örneğin fren balatalarını garantiye sokacağını sanmam. Alıntı yaptığınız maddelerin benzerleri mutlaka sahip olduğunuz aracın garanti sözleşmesinde de vardır.

• Arkadaşım Renault'un Megane modeli(=benim de aracım olur kendisi) için vermiş olduğu garantinin 150 bin km olmadığını kabul et önce de ondan sonra Honda'nın garantisinin detaylarını sorgula istersen.

Konuda Honda Civic eco ile Megane modelleri sorulmamış mı?

Sen Renault için koşulsuz 150 bin km garanti sunan TEK MARKA olarak verdin mi?

Ben de Hem Renault hem de Honda'nın garanti süresiyle ilgili olarak yanıldığını sana linkleriyle birlikte ispat ederek gösterdim işte.

Daha da uzatma ne olursun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.