Şimdi Ara

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
34
Favori
185.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjkxx

iyi akşamlar doslarım seramik dedikleri bildiğimiz cam ve kaplama eşsiz hidrofibik kalitesi sayesinde kir ve lekelerin yüzeye bağlanmasını engeller, uzun yıllar aracınızın parlaklığını devam ettirir. Çizilme, reçine ve kuş dışkısına karşı dayanıklıdır,çizilmeye karşı yüksek dirence sahiptir ve kalıcı koruma sağlar. Japon cam endüstrisi tarafından sunulan en yüksek sertlik derecesi 9H’dır.Deneysel sonuçlarda Hikari Diamond 9H sertliğine çıkmıştır. Hikari SiO2 dünyanın en zor malzemelerinden biridir.Ürünün saflık derecesi %99.9 olduğundan elmas kadar sert olur. Bu da uygulama yapılan aracın yüzeyinde çok sert ve kalıcı bir katman oluşturmaktadır. Hikari Diamond cam kaplama ürünü satın alınma tarihinden itibaren 3 yıl uluslararası garanti altındadır.

Mohs skalasına göre elmasın sertlik derecesi 10H'dir. Yani bahsettiğin ürün elmas kadar sert değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• camın elmastan daha sert olduğu kavramına, eğer benim yazdıklarım sizi sevk ettiyse üzgünüm ama anlaşılır gibi değil çünkü bu şekilde bir beyan ve açıklama söylediklerimde yoktur.kaldı ki camlar elmas ile kesilir ve buda elmasın ne kader sert olduğunu gösteriyor.
  • bazı metaller ile camı, eğer çizilmeye karşı direnç bakımından mukayese edersek göreceksiniz ki mesela cam demir ve alüminyumdan daha dayanıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkxx

camın elmastan daha sert olduğu kavramına, eğer benim yazdıklarım sizi sevk ettiyse üzgünüm ama anlaşılır gibi değil çünkü bu şekilde bir beyan ve açıklama söylediklerimde yoktur.kaldı ki camlar elmas ile kesilir ve buda elmasın ne kader sert olduğunu gösteriyor.

Camın elmastan daha sert olduğu kavramına yazdıklarınız sevk etmedi.(Zaten elmastan daha sert bir malzeme yok.) Elmas ile aynı derecede sertliğe sahip olduğu kavramına sevk etti. Ben de yazdıklarınızda bir hata olduğunu söyledim. Aşağıdaki cümleden bu anlam çıkıyor.

"Ürünün saflık derecesi %99.9 olduğundan elmas kadar sert olur."
  • herkese merhaba merak ettım cr-v ların ruhsatında M1 ve otomobil çok amaçlı AF ibaresi yazıyor acaba vapur seferlerinde v.b paralı geçişe tabi otobanlar ve köprülerde diğer normal sedan arabalardan farklı mı ücretlendiriliyor. İDO arabalı vapur ücret tarifesinde 4*4 arazi taşıtı,jep e ayıt fiyat farklık var.
  • selamlar epeyi zamandır forumdan uzak kalmıştım.ancak yeni bir araç alma arefesinde yazılanları ve paylaşımları öğrenmek amacıyla çok sevdiğim forum sitesi donanımda haberde bir arada olmaktan sevinçliyim.2009 yılında sıfır olarak aldığım ve çok sevdiğim kia sportage full olan aracımı yaşı büyüdüğü için değiştirme amaçlı alternatifleri araştırdım.benim aklımda iki araç vardı biri honda crv diğeri Hyundai tucson.
    honda bayisine ve Hyundai bayisine zorunlu ziyaretlerle araçları yakından inceleme fırsatlarım oldu.
    honda fiyat konusunda abartılı olduğu için anında vetoyu yedi.158.000 tl fiyat olurmu kardeşim ne satıyorsun yav altı üstü honda.cam tavan yapmışsın ama bir sun roof koymamışsın.sonuçta bu araç bir suv ve bu aracı alanların macera ve heyacan arayan insanlar olduğu varsayılacak olursak nerde bu aracın sun roofu derim sana.araç dizel mişte az yakarmışta falanmış filanmış.onunda hesabı var.bu araca 6 litre yakar diye söyleyenlerin istanbulda test edip sonra karar vermelerini öneririm.10 litrenin altını görmeleri zor.1700 kilo kasa ve otomatik vites bu kütlenin dur kalk trafiğinde ilk hareket almasında bile tükettiği yakıtı düşünmek lazım.10 litre mazot ortalama yakıt ile 13 litre benzin ortalama tüketimi olan iki aracın 100.000 km sonra yakıt konusunda aradaki fark 21.560 tl oluyor.bu gün ben tucson alsam bana verilen fiyat full olanına 114.000 tl ve ektralarıda içinde.arada tam 44.000 tl fark var.bu neyin farkı diye adama sorarlar.benim şu an kullandığım araç 7 yaşında ve 98.000 km de yani yedi yıl gibi bir sürede yaptığım km ortada.şimdi bu aradaki 44.000 fiyat farkını benden peşin olarak alıyorlar ve honda mı Hyundai deseler gerçekten suv olarak hyundainin dinamizmi tartışılmaz.honda eskiden pikaplar vardı chevroletin özellikle 70 li 80 li yıllarda tıpkı onlara benzetmişler.sonuç olarak araç alırken herkesin bence efektif düşünüp kararını vermesi gerekliğini anladım.gaza gelip dizel az yakar deyip hemen dalmamak lazım sonradan pişman olunur.

• iyi akşamlar acaba cr-v lerdeki multimedya (honda connect) güncelleme yapa bilen oldu mu
  • iyi pazarlar yakıt yüzdeleri ne durumda bende 7.5 ve 7.8 arası orta trafikli güzergahlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Honda doğru düzgün dış tasarım yapmaya başlarsa düşünürüz belki

cok dogru

• aliki kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 35bin kmde ortalaması 6,4 LT istanbul içi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umitbjk -- 1 Mayıs 2016; 12:32:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliki

selamlar epeyi zamandır forumdan uzak kalmıştım.ancak yeni bir araç alma arefesinde yazılanları ve paylaşımları öğrenmek amacıyla çok sevdiğim forum sitesi donanımda haberde bir arada olmaktan sevinçliyim.2009 yılında sıfır olarak aldığım ve çok sevdiğim kia sportage full olan aracımı yaşı büyüdüğü için değiştirme amaçlı alternatifleri araştırdım.benim aklımda iki araç vardı biri honda crv diğeri Hyundai tucson.
    honda bayisine ve Hyundai bayisine zorunlu ziyaretlerle araçları yakından inceleme fırsatlarım oldu.
    honda fiyat konusunda abartılı olduğu için anında vetoyu yedi.158.000 tl fiyat olurmu kardeşim ne satıyorsun yav altı üstü honda.cam tavan yapmışsın ama bir sun roof koymamışsın.sonuçta bu araç bir suv ve bu aracı alanların macera ve heyacan arayan insanlar olduğu varsayılacak olursak nerde bu aracın sun roofu derim sana.araç dizel mişte az yakarmışta falanmış filanmış.onunda hesabı var.bu araca 6 litre yakar diye söyleyenlerin istanbulda test edip sonra karar vermelerini öneririm.10 litrenin altını görmeleri zor.1700 kilo kasa ve otomatik vites bu kütlenin dur kalk trafiğinde ilk hareket almasında bile tükettiği yakıtı düşünmek lazım.10 litre mazot ortalama yakıt ile 13 litre benzin ortalama tüketimi olan iki aracın 100.000 km sonra yakıt konusunda aradaki fark 21.560 tl oluyor.bu gün ben tucson alsam bana verilen fiyat full olanına 114.000 tl ve ektralarıda içinde.arada tam 44.000 tl fark var.bu neyin farkı diye adama sorarlar.benim şu an kullandığım araç 7 yaşında ve 98.000 km de yani yedi yıl gibi bir sürede yaptığım km ortada.şimdi bu aradaki 44.000 fiyat farkını benden peşin olarak alıyorlar ve honda mı Hyundai deseler gerçekten suv olarak hyundainin dinamizmi tartışılmaz.honda eskiden pikaplar vardı chevroletin özellikle 70 li 80 li yıllarda tıpkı onlara benzetmişler.sonuç olarak araç alırken herkesin bence efektif düşünüp kararını vermesi gerekliğini anladım.gaza gelip dizel az yakar deyip hemen dalmamak lazım sonradan pişman olunur.

Haftalardir ayni seyi anlatiyorum da millet opulmeye cok merakli

• aliki kullanıcısına yanıt
    Bazi yanlislarinizi kimse duzeltmemis.

Fiyat vs herkesin kendi hesabi kimse kimseyi bu yuzden elestirmemeli.

Ancak iki aracida kullandim bariz bir kalite farki var arada. Guvenlik konusunda da honda her aracta cok basarili buna cokuk cocugumuzun bindigi dusunuldugunde para ile satin alinamayacak kadar degerli. Tucson da arkada oturup camlari acip kapattigimda güncel civicde oldugu gibi kapinin ic kismi kasilip yolcuya dogru yaklasiyor. Tuketim ise 10 litre bayagi abartilmis. Zira bu araci test esnasinda surekli tapa gaz ve ani frenlerde dahi 9 u ben bulamadim. Iki araclada camura vs girilmez hafif arazi araci bunlar ust camin acilmasi ne ise yarar birkac yil sonra su ruzgar vs sorun ihtimali harici bilemiyorum. Sanziman konusu ise birisi piyasadaki en iyi tam otomatik sanziman 9hp. Hyundai deki ise cift kavrama garip davranislari olan ariza riski zf ye gore cok yuksek olan zf ile mukayese dahi edilmeyecek bir sanziman. Hondanin Motor omru kalitesi guvenilirligi keza burada anlatmak anlamsiz olur herkesin kendi arastirmasi gerek.

Saygilar.

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    👏🏻👏🏻

bu fiyata en iyi araç bu.

• bir değerli forum arkadaşımız aracının 6.4 lt yaktığını söylemesi beni mutlu ederek honda seçiminde de yanılmadığımız göstermişti.
  • lastiklere nitrojen doldurarak yazın seyahatlerinizi dahada güvenilir hale getirin.
  • ya arkadaş yazmayayım diyorum, gene yazıyorum.

söylesin bakalım şu arkadaş ortalama sürati neymiş. bu araç dur kalk trafikte 8'in altına inmez. adam 6.4 demiş, şehir dışı o kadar yakıyor.

bir de tucson'dan daha güvenli denmiş iyi güldüm, iihs puanları aşağıda iki aracın.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/tucson-4-door-suv/2016

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/cr-v-4-door-suv/2016

ikisinin puanı aynı ama tucson bir tık daha iyi aşağıdaki yeşil kısma bakarsanız.

vites denmiş, 9zf 8 zf'e göre daha başarısız ucuz yollu bir şanzıman. 1-2 geçişlerinde sıkıntı yaratıyor sıkışık trafikte ve kararsız kalıyor, sıçrıyor. 500x, doblo'da falan da kullanılıyor ve piyasadaki en iyi şanzıman deniyor neye göre. aisin çook çook daha iyi örneğin.

birde bu fiyara en iyi araç denmiş oehhh, yurtdışında örneğin bu araçtan daha pahalı olan bir yığın araç türkiye'de daha ucuz. bunu nasıl söyle bir insan aracın en az 20k fazlası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

ya arkadaş yazmayayım diyorum, gene yazıyorum.

söylesin bakalım şu arkadaş ortalama sürati neymiş. bu araç dur kalk trafikte 8'in altına inmez. adam 6.4 demiş, şehir dışı o kadar yakıyor.

bir de tucson'dan daha güvenli denmiş iyi güldüm, iihs puanları aşağıda iki aracın.

ikisinin puanı aynı ama tucson bir tık daha iyi aşağıdaki yeşil kısma bakarsanız.

vites denmiş, 9zf 8 zf'e göre daha başarısız ucuz yollu bir şanzıman. 1-2 geçişlerinde sıkıntı yaratıyor sıkışık trafikte ve kararsız kalıyor, sıçrıyor. 500x, doblo'da falan da kullanılıyor ve piyasadaki en iyi şanzıman deniyor neye göre. aisin çook çook daha iyi örneğin.

birde bu fiyara en iyi araç denmiş oehhh, yurtdışında örneğin bu araçtan daha pahalı olan bir yığın araç türkiye'de daha ucuz. bunu nasıl söyle bir insan aracın en az 20k fazlası var.

Az yaktığını söyleyemem, bence verilen değerlerin üstünde yakıyor. Fakat dediğiniz kadar yaktırabilmek gerçekten zor. Buyrun;

Yukarıdaki veriler dur-kalk trafiğe ait değildir, 9bin km'lik uzun dönem verisidir. Buna rodaj süresi, dur-kalk tarfik, standart şehir için trafiği, 2bin km şehir dışı dahildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

quote:

Az yaktığını söyleyemem, bence verilen değerlerin üstünde yakıyor. Fakat dediğiniz kadar yaktırabilmek gerçekten zor. Buyrun;

Yukarıdaki veriler dur-kalk trafiğe ait değildir, 9bin km'lik uzun dönem verisidir. Buna rodaj süresi, dur-kalk tarfik, standart şehir için trafiği, 2bin km şehir dışı dahildir.

39 km ortalama sürat için zaten benim dediğime geliyorsunuz.

şehir içi 20 km ortalama hızın altındaki süratlerdir. o süratlerde de 8'in altına inmez. resimlerle benim dediğimi onaylamış olmuşsunuz. sağolun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

quote:

39 km ortalama sürat için zaten benim dediğime geliyorsunuz.

şehir içi 20 km ortalama hızın altındaki süratlerdir. o süratlerde de 8'in altına inmez. resimlerle benim dediğimi onaylamış olmuşsunuz. sağolun.

Size bahsettiğiniz ortalama hıza ait, şehir içi trafik verisini, araç kamerası kayıtlarıyla destekleyerek ortaya koyarsam, bilgi sahibi olmadığınız konularla ilgili bir daha yorum yapmayacağınıza söz veriyor musunuz?

• Hocam boşver Allah aşkına ya, gitsin alsın tusconunu hem güvenli hem daha iyi motoru var

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.