Şimdi Ara

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
34
Favori
185.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arac hareket halinde iken video, galeri, internet vb. izleyememe konusununda su sekilde
    bir cozum mevcut:
    power + menu + brightness on tuslarine basili tuttugunuzda
    buradan Detail Information & Setting menusunue secmeniz gerekli
    sonra "Developer Diag" menusune girmek icin menu tusuna basip beklemek gerek
    "Developer Diag" a girdikten sonra "VSP Error" off yaptiginizda artik hareket halindeyken
    video izleyebilirsiniz.daha kendim denemedim
  • İki tane konu olduğu için kafa karışıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: custscr

Merhabalar,

arac hareket halinde iken video,galeri, internet vb. izleyememe konusunu daha once ekranı disari cikararak arkasindaki beyaz kaboyu keserek saseye baglayip cozmustu bir forum uyesi videosu onceki sayfalarda var. Bu cozum disinda menuden bir cozum olabilecegini dusunmustum. yabanci forum sitelerinide takip ediyorum. orada olan onemli bir paylasimi sizlerle paylasmak isterim. aracin butun ayarlarini degistirebileceginiz bir menu mevcut. su sekilde giriliyor.

power + menu + brightness on tuslarine basili tuttugunuzda ekledigim resimdeki menu aciliyor.
    buradan Detail Information & Setting menusunue secmeniz gerekli
    sonra "Developer Diag" menusune girmek icin menu usuna basip beklemek gerek
    "Developer Diag" a girdikten sonra "VSP Error" off yaptiginizda artik hareket halindeyken video izleyebilirsiniz.

ama ekran kapanip acildiginda tekrar default ayarlarina donuyor. yani arac calisirken bu ayari degistirirseniz kapanincaya kadar video izleyebilirsiniz hareket halinde iken. kapanip acildgiinda eski ayarlarina donmemesi icin bir ayar varmi o konuda yazisiyorum. bu forumu takip edenler bahsettigim menulere girip biraz inceleresniz belki default ayarlara donmeme konusunda bir menu bulabiliriz.

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=113091750

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aLLyC ve custscr adlı üyelerden teşekkür ediyorum
  • bjkxx kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kazasız sürüşler hep sizinle olsun.

• Almayı düşünenler için faydalı olabileceğinin düşündüm. Kullananların detaylı yorum ve incelemeleri. https://www.kullananlar.com/honda-cr-v 9at 160hp
  • Diğer arkadaşlar için özet;

Honda CRV 1.6 Dizel 4x4 ZF ile 20km/h ortalama hız ile yakıt tüketimi testi.

Sonuç: 6.3lt/100km

amadeus99 hocam merhaba,

Annemin ayağı çatladığı için bugün Honda'yı kullanma fırsatı buldum ve şansıma bolca trafikte bulundum.

Sabah Bahçeşehir'den çıktım ve yine Bahçeşehire döndüm. Aşağıda ekran görüntülerini paylaştığım rotanın tamamının araç kamerası kaydı da var, istediğiniz takdirde buluta aktarıp, linkini size atabilirim. Kız arkadaşım arabadan indikten sonra, Otogar-Bahçeşehir trafiğinde bolca yol bilgisayarı resmi çektim, resmini çektiğim kısmın araç kamerası kaydını hemen paylaşabilirim, ancak dediğim gibi öncesinde kız arkadaşım arabada olduğundan ve konuşmalarımız olduğu için, onları isterseniz sesini yok etmem gerekiyor.

72km'lik rotanın yaklaşık öğlen 20km'sinde klima da kullandık.

Şimdi sizinle bunları paylaşıyorum;

5 ve 6. resimlerde sözünü verdiğim ortalamayı yakalamış oldum, bu standart bir yolculuk için elde edilen değer. Size birşey ispatlamak istersem bundan 1 lt daha az yaktırabilirim.

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 30 Mayıs 2016; 21:01:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Diğer arkadaşlar için özet;

Honda CRV 1.6 Dizel 4x4 ZF ile 20km/h ortalama hız ile yakıt tüketimi testi.

Sonuç: 6.3lt/100km

amadeus99 hocam merhaba,

Annemin ayağı çatladığı için bugün Honda'yı kullanma fırsatı buldum ve şansıma bolca trafikte bulundum.

Sabah Bahçeşehir'den çıktım ve yine Bahçeşehire döndüm. Aşağıda ekran görüntülerini paylaştığım rotanın tamamının araç kamerası kaydı da var, istediğiniz takdirde buluta aktarıp, linkini size atabilirim. Kız arkadaşım arabadan indikten sonra, Otogar-Bahçeşehir trafiğinde bolca yol bilgisayarı resmi çektim, resmini çektiğim kısmın araç kamerası kaydını hemen paylaşabilirim, ancak dediğim gibi öncesinde kız arkadaşım arabada olduğundan ve konuşmalarımız olduğu için, onları isterseniz sesini yok etmem gerekiyor.

72km'lik rotanın yaklaşık öğlen 20km'sinde klima da kullandık.

Şimdi sizinle bunları paylaşıyorum;

5 ve 6. resimlerde sözünü verdiğim ortalamayı yakalamış oldum, bu standart bir yolculuk için elde edilen değer. Size birşey ispatlamak istersem bundan 1 lt daha az yaktırabilirim.

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik

yani araç 22 km ortalama hızla 5.8

24 km ortalama hızla 6.3 yakıyor.

zira resimlerde bu hız ve süratler var

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, gerçekleşen aynen budur. Rota ve klima kullanımı bahsettiğiniz durumu değiştirebilmektedir. Ki aslında bunun siz de farkındasınız da, hala konuyu saptırma peşindesiniz.

Sonucu görüp hala gülüyo olmanız beni şaşırtmadı, araç kamerası görüntülerini de ister misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 30 Mayıs 2016; 21:33:46 >
  • quote:

Doğrudur, gerçekleşen aynen budur. Rota ve klima kullanımı bahsettiğiniz durumu değiştirebilmektedir. Ki aslında bunun siz de farkındasınız da, hala konuyu saptırma peşindesiniz.

Sonucu görüp hala gülüyo olmanız beni şaşırtmadı, araç kamerası görüntülerini de ister misiniz?

şimdi dahada güleceğim

gene sizin araç sizin verilerinize göre 40 km ortalama hızla 6.6 yakıyordu. üstelik 10.000 km ortalamasıydı bu.

yani aracınız 22 km ortalama sürat ile 5.8

24 km ortalama süra ile 6.3

40 km ortalama sürat ille 6.6

yakıyor

arkadaşım gülmeyeyim diyorum ama nasıl gülmeyeyim buna allah aşkına.

e siz trafikte 10 km hızla gitseniz hiç yakmayacak demek honda hikmeti işte.

komik olmayın lütfen.

Bakın sayın kafası yavaş çalışan arkadaşım, daha ayrıntılı anlatayım,

"gene sizin araç sizin verilerinize göre 40 km ortalama hızla 6.6 yakıyordu." annem kullanıyor ve kötü kullanıyor dedim, yani o ortalama bana ait değil,kötü bir değer olduğunu da söylemiştim.

"24 km ortalama süra ile 6.3" bu kısma kadar klima kullanılmış ve farklı bir rota kullanılmıştır.

"yani aracınız 22 km ortalama sürat ile 5.8" evet hocam klimasız ve düzgün rotada 6.3'ten 5.8'e sizin de gözünüzün önünde düşmüştür, resimlerde görülüyor, hadi bir bahane bulsanıza

Ben diyorumki, videom var atayım mı? Senin neyin var?

Kanıtlarım ortada, söylediğim söz de ortada;
    "Size bahsettiğiniz ortalama hıza ait, şehir içi trafik verisini, araç kamerası kayıtlarıyla destekleyerek ortaya koyarsam, bilgi sahibi olmadığınız konularla ilgili bir daha yorum yapmayacağınıza söz veriyor musunuz?" demiştim.

Hala konuşmaya devam edecek misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 30 Mayıs 2016; 23:08:24 >

• quote:

Bakın sayın kafası yavaş çalışan arkadaşım, daha ayrıntılı anlatayım,

"gene sizin araç sizin verilerinize göre 40 km ortalama hızla 6.6 yakıyordu." annem kullanıyor ve kötü kullanıyor dedim, yani o ortalama bana ait değil,kötü bir değer olduğunu da söylemiştim.

"24 km ortalama süra ile 6.3" bu kısma kadar klima kullanılmış ve farklı bir rota kullanılmıştır.

"yani aracınız 22 km ortalama sürat ile 5.8" evet hocam klimasız ve düzgün rotada 6.3'ten 5.8'e sizin de gözünüzün önünde düşmüştür, resimlerde görülüyor, hadi bir bahane bulsanıza

Ben diyorumki, videom var atayım mı? Senin neyin var?

Kanıtlarım ortada, söylediğim söz de ortada;
    "Size bahsettiğiniz ortalama hıza ait, şehir içi trafik verisini, araç kamerası kayıtlarıyla destekleyerek ortaya koyarsam, bilgi sahibi olmadığınız konularla ilgili bir daha yorum yapmayacağınıza söz veriyor musunuz?" demiştim.

Hala konuşmaya devam edecek misiniz?

güzel kardeşim ben 20 km ve altı hızlarda dur kalk trafikte gerçek kullanışla dedim.

üstüne birde ekledim 20 km sabit hızla kenardan tıs tıs gitmeyeceksin diye. gönder videoyu bakalım ne kadar dur kalk trafiğe girmişsin nasıl şehir içinde kullanmışsın. kaç kez fren yapmış, durma noktasına gelmiş tekrar kalkmışsın.

40 km ortalama hızdan 0,7 daha düşük değeri otomatik araçta 20 km ortalama hızla nasıl elde edeceksin allah aşkına. azıcık mantık ya.

annen kullansa ne olacak. buyur 3 mesaj üstte şehir içi dediğim şartlarda kulllanan cr-v kullanıcısı 9'un altına inmiyorum diyor.

e sizi test şöförü yapsınlar sizde bir keramet var demek.

son mesajımdır ağır saçmalık bu artık.

bu da gerçek ile ilgilenenler için 3 mesaj yukarıda cr-v kullanıcısının mesajı

"Benim bu koşullarda 21 km/h ortalama hız ile tüketimim 9.2 lt. Önceki aracım corolla 1.4 dizel MMT de ise 7.5 lt idi."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Mayıs 2016; 8:56:23 >

• arkadaşlar tam sorun mu bilemiyorum bazen şehir içinde ani yavaşlamalarda tekrar gaza bastığımda gaz pedalı 1 saniye kadar tepkisiz kalıyor hatta tepki almak için gereğinden fazla basınca birden vites düşürüp ani hızlanma yapıyor. acaba vites düşürmekte kararsız ve ya geç mi kalıyor. otomatik vitesle ilgili bir güncelleme falan var mı? bir kaç kez başıma geldi açıkçası açıkçası canımı sıktı.
  • Simdiye kadar artniyetli yada fanatik oldugunuzu dusunuyordum fakat son mesajdan sonra anlama kitligi cektiginize kanaat getirdim.

Gercekten daha fazla aciklayamayacagim. Hayrina biri okuyorsa ve usenmiyosa sununla konussun.

Hocam dur kalk, park et, soğuk motor ile yola çık derken aynı hızda bile olsa uzun süre ortalaması tabiki daha yüksek gözükür. Bu sizin aracınızda da böyledir. Uzun süreli ortalama hız ve tüketim ile kısa süreli ortalama hız ve tüketimi karşılaştırırsanız görebilirsiniz.

Aslında videoyu herkesin izleyebileceği bir yere yüklerse izleyip kullanım tarzına ve tüketime göre karar vermek gerekiyor. Aksi halde şu anda iddiayı siz kaybetmiş gözüküyorsunuz.
  • amadeus99 kullanıcısnın bir kaç seferdir yakıt tüketimine atıfta bulunmasından yola çıkarak, Tuscon kullanıcısı olmasından şüpheleniyordum. Meğersem Ford Kuga kullanıcısıymış.

Kendi benzinli aracının, tüketimini aklamak ve içini ferahlatmaya çalışmasına gerek yok.
    Kuga da güzel araç. Ama Dizel motorların karakteri gereği zaten arasında bir yakıt tüketim farkı olacaktır.

Istanbul Kış aylarında, yoğun saatlerde Köprü trafiği ki dünyanın şüphesiz en kötü ve Mahmut Bey gişelerden geçtiğim trafiği 16km/h ortalama ile 7.8-8.2lt/100km cıvarında trafik ortalaması var. Daha akıcı ama yoğun trafik ortalamam 27km/h 6.8litre/100km gibi bir tüketim ile kullanıyorum.
    Aynı trafikte diğer aracım olan manuel 1.6 dizel 407 ile 6.5-7lt/100km yakıyorum. Dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta 407 ile 5.5litre cıvarında 26km/h saatte ortalama ile uzun dönem genel tüketimim.

Sonuç Ortalama genel-
    CRV - 8lt/100km @ 16km/h 1.6D Tam Otm 4x4 - Yolculuk ağırlığı 1850kg
    407 - 6.7/100km @ 16km/h 1.6D Manual - Yolculuk ağırlığı 1650kg

CRV - 6.8lt/100km @ 27km/h 1.6D Tam Otm 4x4- Yolculuk ağırlığı 1850kg
    407 - 5.5lt/100km @ 26km/h 1.6D Manual- Yolculuk ağırlığı 1650kg

Ben çok az tükettiğin söylemiyorum. Daha az tüketen bir araca da sahibim. Ama Bu kütle ile arada genel olarak aldığım 1.5litre/100km fark bu araç için bana yaşanabilir geliyor.

Kimse resim foto istemesin. Bu benim kendi değerim ve kullanımım olduğunu beyan ediyorum. Kimseyi inandırmak zorunda değilim.

Nasıl yapıldığını sorarsanız. Dur kalk yapmasını halkımızın çoğu bilmiyor. Hatta pedala nasıl hassas basılır onu bile bilmiyoruz.

İşim gereği Bu sene 2 3 hafta izmir de 4 5 hafta da Ankarada çalıştım.
    Ankara'da İzmir'de trafik var diyen arkadaşlarımıza gıpte ile bakıyorum.

• selamlar pzt kırıkkale ye gittim ortalama 110 hız dönüşte aynı hız ortalama yakıt 6.7 arar arar fazla olmamak şartı kısa süreli hız bazen 140-180 gibide oluyordu ama bence 120 sabit hız la gitseniz dahi yine göreceğiniz son tüketim ortalaması 6.7 veya 6.6 olur
  • bjkxx kullanıcısına yanıt
    Haftaya Pazartesi 2400km`lik ege turu yapacagim. Klima acik olarak, otobanda 130, sehirlerarasi yolda 120 ile giderim. Dogal olarak dag tepe de tirmanacagiz biraz Tuketim durumunu burada paylasirim.

Buradaki kullanıcı ben oluyorum . Şu an 3. depoya başladım, koşullar %90 olarak aynı, kısa mesafe ve bol bol dur kalk ve 22 km ortalama hız ile 8.7 lt. Düşmeye başladığını söyleyebilirim, havalardan mıdır nedir bilemiyorum. Tüketim yönünden şikayetim yok 1800 kg lık araçtan ne beklenebilir ki başka.

• quote:

Haftaya Pazartesi 2400km`lik ege turu yapacagim. Klima acik olarak, otobanda 130, sehirlerarasi yolda 120 ile giderim. Dogal olarak dag tepe de tirmanacagiz biraz Tuketim durumunu burada paylasirim.

İyi tatiller, bizde okulların kapanmasını bekliyoruz, sonrasında çeşmeden başlayıp mersine kadar turumuz olacak. Uzun yolda ekonomik bir araç bence 9.viteste 1500 devirde 115-120 civarı bir hız ile gidiyor zira.

• kaansa K kullanıcısına yanıt
    Dizel motorlar uzun mesafede ekonomiktir. Kısa mesafe, soğuk hava ve bol dur kalk ile benzinli araçlar kadar yakması normaldir.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.