Şimdi Ara

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
34
Favori
184.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 dizel otomatik ayni boyutlarda 4 ceker daha ucuza alternatif SUV var mi?

Su ana kadar karsilastirilanlar gorduklerim ya 2.0lar (ki bunun yillik vergisi daha yuksek)
    Ya da benzinli araclar dizel alacak adam zaten benzinliye bakmiyor. Kimine dizel mantikli geliyor kimine benzinli o kisisel tercih sonucta.

Bence de pahali ama alternatifi yok gibi bir sey o yuzden adamlar fiyati yukseltiyor. Alanlar olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Ne klasmanı?
    İş araba almaya girince mantık devreye girer.
    Boş benzinli 2 çeker arabaya bu fiyatı istiyorsa honda beleşe veriyor demek.
    Honda'nın motoru iyi az yakıyor, neden 2 katı yakacak x3 e o kadar fiyat bayılayım?
    Ya da x traile 4x2 ye neden 139 bin vereyim?
    Ucuza fiyatını hakkeden araba mı var sanki?
    Piyasa böyle vergiler zaten belli talebe bakar bir de fiyat.

Sadece teknik olarak motorunu şanzımanını değil aracın logosunuda satıyorlar çünkü. Yani aracın marka değeri sebebiyle oluşan prestij algısı talebe dönüyor ve buda ciddi bir bedel ile satılıyor. Örneğin seat leon, vw golf, audi a3 aynı platformdan (MQB) çıkan araçlar. Ve teknik olarak aralarındaki hammadde ve işçilik farkları satış fiyatında istenen farktan çok daha az. Ama biri Audi diğeri Seat logosuna sahip, birinin PR giderleri daha yüksek belki ama asıl fiyat farkı Audi'ye binenin yanlış bile olsa ayrıcalıklı algılanmasından kaynaklanıyor. PR çalışmasının ağırlığı da bu ayrıcalık algısını oluşturmak için yapılıyor zaten. Yani özetle bize sadece motor şanzıman satmıyorlar, özellikle işini iyi yapanlar bizzat marka değerinide sattığı malın üzerine koyup satıyor. Peki aracın yanında aldığımız bu değer ne işe yarıyor? "Audi'ye, Mercedes'e biniyorum" demeye, yada servisteyken daha rahat koltuklarda oturmaya v.s. ;))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 7 Haziran 2015; 17:20:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumun eski efsanelerinden Taner Göde, şuanda B8 Passat ve Mitsubishi ASX sahibi ve ASX'i satıp CR-V almaya karar vermiş. Dizel-otomatik mi manuel mi bilmiyorum.
  • Dizel otomatik CR-Vler Ayışığı Plaza'ya gelmiş.

Yeni Honda Cr-V 1.6 Dizel 160Hp 4X4 Otomatik

• Ford kuga selective donanim 1.5 ecoboost benzinli a/t 4x4 93.200 tl

Honda crv elegance donanim 1.6 dizel a/t 4x4 132.990 tl

Aradaki fark 39.790 tl

Forumdaslar, simdi bana honda crv tercih etmem icin hakli sebepler gosterebilir misiniz? Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktgsyn

Ford kuga selective donanim 1.5 ecoboost benzinli a/t 4x4 93.200 tl

Aradaki fark 39.790 tl

Forumdaslar, simdi bana honda crv tercih etmem icin hakli sebepler gosterebilir misiniz? Tesekkurler.

hondaya mail atmak lazim .neyin kafasini yasiyorsunuz diye.

bakalim 100 tane satacakmi

• quote:

Aradaki fark 39.790 tl

Ama dizel motoru ve pek bir şeye yaramayan 4 çeker sistemi var!
    Aradaki 40 bin tlye kaç yıl benzin alınır artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben onu hesapladim honda crv 100 km de 6 lt ford kugayada 12 lt yaksin ve yilda da 30000 km yapilsin dedim, sonuc aradaki farki crv yaklasik 8 yilda kapatiyor bunun fazlasi olur azi olmaz...

Dizel bakim maliyeti de daha fazla benzinliye gore. Bu konuya gelip honda crv alma arifesinde olanlar icin fikir olsun dizel-benzinli farkina bir de bu acidan bakin.

• quote:

Aradaki fark 39.790 tl

Cidden bu seçenek CR-V seçimimi askıya bile alabilir, CR-V nin ekonomik motor, konvansiyonel ZF otomatik şanzıman, bariz donanım fazlalığı, 6 yıl garanti, daha geniş hacim v.s. gibi birtakım avantajları olsa da cidden bu kadar farkı açıklamaya yetmiyor...

Yine de test sürüşü yaptıktan sonra kararımı netleştireceğim... Özellikle Kuga' yıda test edeceğim, ancak çok yol yapan biri olarak benzinli almam çok zor görünüyor...
  • quote:

Ben onu hesapladim honda crv 100 km de 6 lt ford kugayada 12 lt yaksin ve yilda da 30000 km yapilsin dedim, sonuc aradaki farki crv yaklasik 8 yilda kapatiyor bunun fazlasi olur azi olmaz...

Dizel bakim maliyeti de daha fazla benzinliye gore. Bu konuya gelip honda crv alma arifesinde olanlar icin fikir olsun dizel-benzinli farkina bir de bu acidan bakin.

Bize akıl veriyosun ama tam iki kat yanlış yapmışsın dostum o hesabı

Yıllık 30.000 km de senin hesaba göre
    Dizel olan 1800 litre mazot (4,11x1800= 7398TL)
    Benzinli olan 3600 litre benzin (4,89x3600=17604TL)

Yakar.

Aradaki yakıt farkı yılda 10.206 TL eder.

Bu farkta senin sandığın gibi 8 değil, 4 yıla kalmadan çıkar... 4 yıl sonunda da hem dizel benzinliden, hem de Honda Ford'dan daha kıymetlidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 11 Haziran 2015; 7:07:46 >

• SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    YILDA 30000 KM YAPAN ADAMIN BENZİNLİ KUGA İLE İŞİ OLMAMALI. 2.0 DİZELİDE CRV KADAR ZATEN ÇOK KUGA İSTİYORSA 2.0 DİZEL ALSIN.
    Yaptigim hesap buydu hocam tamamini paylasiyorum( benzin- dizel farkini 50kr. almistim)

Ford kuga 1.5 at awd trendx benzinli ve honda crv 1.6 dizel at premium karsilastirmasi

100 km de yaklasik, Ford (9.3) 12 lt, honda (5.6) 7 lt yakacak sehir ici maksimum

Dizel yakit 4 tl, benzin 4.5 tl alindi yilda 30.000 km yapilacak sekilde hesaplandi

Buna gore;

Honda crv yilda 8400 tl yakit harcar

Ford kuga yilda 16200 tl yakit harcar

Yilda 7800 tl honda karli

Honda satis fiyati 125000 tl premium donanim
    Ford kuga 81000 tl trendx donanim
    İkisinde de xenon yok

Aradaki fiyat farki 44000 tl

Yaklasik 6 yilda aradaki fark kapaniyor

Ama

44000 tl nin ayda yaklasik 200 tl getirisi var yilda 2400 tl yapar 6 yilda 14400 tl yapar buda yaklasik 2 yil daha fazla km yaptirir

Sonuc: honda crv alinirsa yaklasik 8 yil sonra karli olmaya baslayacak

Dizel bakim masrafi daha fazla yani honda daha maliyetli

Ayrica yilda 30000 km yi normal bir kullanici yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 11 Haziran 2015; 12:30:27 >

• quote:

Aradaki fark 39.790 tl

konuya yazanlar o kadar inanmış ki ne yazarsan yaz uyanmıyorlar.
    yaptığın benzin-dizel hesaptan sonra bile 4 yıl sonra dizel benzinliden daha değerlidir diyor adam.kaldı ki zaten sen 40 bin tl başlangıçta kazık yemişsin 4 yıl sonra senin aracının fiyatı 40 tl daha pahalı olacak mı ona bakmak lazım.kim ne derse desin 150 bin tl dizel otomatik ve pekte kaliteli olmayan iç mekanı ile bu aracı alanların bir daha bir daha düşünmesi lazım.
    sonuç 100-110 bin arası olsaydı tamam derdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

quote:

Aradaki fark 39.790 tl

konuya yazanlar o kadar inanmış ki ne yazarsan yaz uyanmıyorlar.
    yaptığın benzin-dizel hesaptan sonra bile 4 yıl sonra dizel benzinliden daha değerlidir diyor adam.kaldı ki zaten sen 40 bin tl başlangıçta kazık yemişsin 4 yıl sonra senin aracının fiyatı 40 tl daha pahalı olacak mı ona bakmak lazım.kim ne derse desin 150 bin tl dizel otomatik ve pekte kaliteli olmayan iç mekanı ile bu aracı alanların bir daha bir daha düşünmesi lazım.
    sonuç 100-110 bin arası olsaydı tamam derdik

Yok öyle olmuyo,

Başta benzinliye göre 40 fazla veriyosun sonra o kırkı yakıt tasarrufuyla çıkardıktan sonra benzinliden 20 fazlasına satıyosun :)

Yahu emin ol benimde neyin ne olduğuna aklım yetiyor, karşındakini çocuk sanıp ukala ergen bi üslup takınma istersen...

Asıl sen kendi kafandakine o kadar kilitlenmişsin ki adamın yaptığı yanlış hesabı söylüyorum bana ne anlatıyosun...

Dostum şunları bi anla, sonra devam edelim;
    1-Dünyadaki en akıllı ve doğruyu görebilen tek adam sen değilsin,

2- Tüm Honda almayı seçenler salak değil,

3- Honda burada kimsenin zorla satmaya çalıştığı bi mal değil, hele benim malım hiç değil...

• quote:

Yaptigim hesap buydu hocam tamamini paylasiyorum( benzin- dizel farkini 50kr. almistim)

Ford kuga 1.5 at awd trendx benzinli ve honda crv 1.6 dizel at premium karsilastirmasi

100 km de yaklasik, Ford (9.3) 12 lt, honda (5.6) 7 lt yakacak sehir ici maksimum

Dizel yakit 4 tl, benzin 4.5 tl alindi yilda 30.000 km yapilacak sekilde hesaplandi

Buna gore;

Honda crv yilda 8400 tl yakit harcar

Ford kuga yilda 16200 tl yakit harcar

Yilda 7800 tl honda karli

Honda satis fiyati 125000 tl premium donanim
    Ford kuga 81000 tl trendx donanim
    İkisinde de xenon yok

Aradaki fiyat farki 44000 tl

Yaklasik 6 yilda aradaki fark kapaniyor

Ama

44000 tl nin ayda yaklasik 200 tl getirisi var yilda 2400 tl yapar 6 yilda 14400 tl yapar buda yaklasik 2 yil daha fazla km yaptirir

Sonuc: honda crv alinirsa yaklasik 8 yil sonra karli olmaya baslayacak

Dizel bakim masrafi daha fazla yani honda daha maliyetli

Ayrica yilda 30000 km yi normal bir kullanici yapmaz

O zorlama hesap yanlış, Bi kere tabloyu kendi verdiğin örneğe göre tamamen değiştirmişsin ayrıca fiyat örneğindeki araçlar denk değil :) ticaretle uğraşmamanı tavsiye ederim...

Kayseriliye sormuşlar şunun piyasası kaç lira diye; "Alacak mıyız? Satacak mıyız?" demiş :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 11 Haziran 2015; 13:24:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Ford meraklılarından gördüğüm şu meşhur video :) Cidden böyle komik bi durum var mıdır yahu CRV lerde :) Tr de bunu deneyecek 4x4 bulmakta sorun araçlar hep 4x2... Eğer bu aracı alırsam meraktan özellikle bunu deneyecem ama :))

• Parası olan kişi gider ne kadar pahalı da olsa dizel alır, kullandığı ilk km den itibaren kâr eder. Hemde binerken fazla hesap kitap yapmaz rahatca gezer. Neden ilk km den itibaren kâr eder diyorum çünkü bizde aracın ikinci el değeri diye bir gerçek var ve günümüzde bu gerçek dizel araçların yanında. Bunları söylerken şunu da belirteyim bu araca bütçem yetmediği için ben benzinli subaru xv alma arefesindeki bir kişiyim. Benim tercihim daha akıllı olduğumdan değil bütçemin ona yetmesinden dolayı. Crv nin fiyatınında yüksek olduğunu ve çok fazla satamayacağını düşünüyorum ama bunu alma benzinli kuga al filan demekte bence mantıklı değil

Bir önceki kasa 2.0 Otm. 4x4 var kardeşimde, aynı sistem aynı fiyasko...Yakıt tasarrufu fln. da yalan...Ford Kuga evlat olsa sevilmez ama CRVnin de düzelmesi gerek acilen

• uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    Benzin dün zam yedi 4.80e ulaştı.mazot: 4₺ civarı, bi ufak zam daha yiyecek gibi...
    2 ucu zamlı değnek. Lpg bağlatılabilen bir araç yok mu yahu??

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.