|
Yeni Honda HRV e-hybrid (12. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ugrb81
Japonya olması lazım.Eğer öyleyse bu modelin ülkemizde satışı yasağa takılacak demektir o zaman :(
kamu son haber29 Aralık'tan sonra araba satamayacaklarhttps://www.kamusonhaber.com.tr/29-araliktan-sonra-araba-satamayacaklar-100237h.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nArc -- 18 Aralık 2023; 23:6:16 > -
Birincisi bu elektrikli araçlar için geçerli hrv hibrit. Ikincisi 20 servis zorunluluğu diyor Hondanin zaten yeteri servisi var. Bu mantar gibi türeyen ve piyasayı alt üst eden Çinli markalar için daha çok getirilmiş bir şey. -
Hr-v diye araştırma yapacaksanız HR-V Europe diye arstmak lazım. Amerika versiyonu ve Avusturalya vereiyonu bambaşka bir araç. Bizim aracın asya kıtasındaki adı Vezel. Vezel hibrit diye aratırsanız bir değişiklik olmayacağını görürsünüz.
Bir de soru sorayım: Apple Car Play’den arama esnasında ses alamayan var mı? -
Hibritlerin de bu konuda elektrikli sınıfına sokulması durumu söz konusuymuş. ÖTV de barındırdığı benzinli motordan dolayı benzinli sınıfına giriyor ama satış izninde elektrikli motorundan dolayı elektrikli sınıfına sokuluyormuş bazı hibritler, bu da öyle olabilir. Yeni yönetmelikteki istenen servisler, elektrikli araç bakımı-onarımı yapabilecek teknik eleman çalıştırılan servislermiş ve bu elemanların gerekli sertifikaya sahip olması gerekliymiş. Bunun için gerekli sertifikanın alınabileceği yer de yokmuş yani bir markanın isterse 120 tane servisi olsun Türkiye ile ticari anlaşması olmayan bir ülkede üretilen elektrikli aracını burada satabilmesi 1 ocak itibariyle imkansız olacak deniyor. Yukarıda paylaştığım haberi okuyun, sanırım anlarsınız. Çin ve Japonya bu sorunun kapsamındaymış. Güney Kore ve Avrupa ülkelerinde üretilen araçlarda sorun yokmuş ama Honda'nın bu modeli Japonya üretimiyse artık HR-V 1 ocaktan itibaren satılamayacak demek olabilir. Bu da demek oluyor ki bu modelin devamı gelmeyecek, parça ve servis sorunu olacak. O yüzden ben ikilemdeyim şahsen.
-
Kardeşim mış la muş la iş mi olur. Benim anladığım bu kanun full elektrikli araçlar için ve piyasada mantar gibi türeyen Çinli araçların önünü kesmek ve bu araçları alan müşterilerin mağdur olmalarını önlemek için. Ayrıca bu sertifikaları da TSE ve mesleki yeterlilik kurumu verebiliyormuş. Eksiklik varsa da duzeltilecegini düşünüyorum. Ayrıca yıllar önce üretimi durmuş araçların bile yedek parçası bulunuyor bunun mu bulunmayacak sonuçta sattıysa garantisi varsa tedarigini de yapacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 19 Aralık 2023; 21:30:13 > -
Sen al kardeşim, sorun yok. Ben onca parayı verdikten sonra sıkıntı yaşamak istemediğimden emin olmak istiyorum, derdim bu. Mevzudan kesin emin olmadığım ve okuduğum gördüğüm haberlere göre konuştuğumdan mışlı muşlu yazıyorum, emin olmadığım konuda neden kesin konuşup atıp tutayım. Sadece şunu diyeyim, ben kendi adıma bu model Japon üretimiyse şayet ülkeye 2024 modelinin geldiğini görmeden bu aracı alma fikrimi askıya alacağım. Bu bilgiyi de bayiye her an uğrayamadığımdan burada sorayım dedim, ama görünüşe göre ilk fırsatta bayiye bir uğramam gerekecek gibi.
-
Tabi haklısınız bende kesin bilmiyorum. Ben okuduğumu yorumladım sadece. Bilgi sahibi olunca burada paylaşırsanız biz de.faydalaniriz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ugrb81
Tabi haklısınız bende kesin bilmiyorum. Ben okuduğumu yorumladım sadece. Bilgi sahibi olunca burada paylaşırsanız biz de.faydalaniriz.Edindiğim bir bilgi olduğunda muhakkak paylaşırım
-
Honda HR-V hibrit alacağız. tüm bayiler aynı fiyatı mı veriyor yoksa avantajlı fiyat veren bayi biliyor musunuz arkadaşlar.
-
Merhaba. 10 ay, 10 bin km kullanım sonrası araçtan gayet memnunum.
Buradaki bazı sorularla ilgili düşüncelerim :
1- Yeni araç alan veya almayı düşünen arkadaşların bu forumu baştan sona okumalarını öneriyorum. Ben çok yararlandım paylaşımlardan. Örneğin kablosuz Android otonun aktif edilmesi, otomatik el freninin çekilmesi vb. gibi.
2- Kullanım kılavuzunu honda web sitesinden indirip okursanız aradığınız birçok sorunun cevabıı bulabilirsiniz. Örneğin elektrikli motor, benzinli motor ve hibrit kullanımla ilgili bilgiler mevcut.
3- çok hızlı araba kullanmıyorsanız Arabanın performansı gayet yeterli. Ben genellikle Eco modda kullanıyorum ama normal veya spor modda da kullandım. Performansı yetersiz bulanlar bir de spor modu denesinler.
4- Bence hibrit sistem çok başarılı, çok ekonomik. Benim 100 km ortalamam 4,5 ila 5 litre arası oluyor genellikle. 90 km hızla giderken bile batarya %50nin üzerinde ise sadece elektrikli motorla gittiğini gördüm.
Bir de plug in hibrit olsa süper olurdu.
5- Servis konusu ile ilgili tebliğ sadece elektrikli araçlarla ilgili bir düzenleme. Bizim araçlarla ilgisi yok. 29 kasım tarihli resmi gazeteden tebliği okuyun lütfen. İnternetteki bazı haberlere dayanarak miş li, muş lu yorumlar anlamsız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cembom35 -- 28 Aralık 2023; 14:42:9 >
-
Merhaba, ben de 4 ay kadar önce Ankara'da kırmızı rengini satın aldım. Gayet memnunum aracımdan. Sadece bir kaç arkadaşın da dediği gibi yokuşlarda çok bağırıyor. Onun dışında çok memnunum.
Bir de, konuda kablosuz Android Auto'nun ve otomatik el freninin nasıl etkinleştirileceği açıklanmış sanırım ama ben bir türlü ilgili gönderileri bulamadım. Kablosuz Android Auto ve otomatik el freni için çözüm linkini tekrar paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
-
-
kamertubeyoutubeYENİ HONDA HR-V KULLANMA KILAVUZU 2022https://www.youtube.com/watch?si=XLF_nBWYTDgudt4h&v=-5O5hqzc_uc&feature=youtu.be
-
kamertubeyoutubeBU GİZLİ ÖZELLİĞİ İLK KEZ GÖRECEKSİNİZ | HONDA CİVİChttps://www.youtube.com/watch?si=EUhmrm8cuuiBIJnx&v=qXUPuzNVCM8&feature=youtu.be
-
Herkese iyi yıllar, araçta klima yüksek fan hızında çalışıyorken hey siri derseniz veya direksiyon üzerindeki kumandadan akıllı asistan açarsanız fanlar sessizlik yaratmak adına yavaşlıyor. Üzerine düşünülmüş güzel bir özellik olmuş. Aynı şey çağrı esnasında da var mı denemedim, fark eden varsa yazabilir mi? -
Merhaba. Herkese sağlıklı huzurlu bir yıl dilerim. Aracımı alalı 1 hafta oldu sürüşü keyifli bir araç yolda akıyor resmen. Beni memnun eden bir diğer tarafı suspansiyonlari önceki aracım civice göre süspansiyonlari gayet iyi ve konforlu keşke arkalar da bağımsız olsaymış daha güzel olurmuş.
Benim kafama takılan 1 hafta içerisinde 200 km kadar kullandım. Ortalama yakıt tüketimi 7.5 lt civarında gösteriyor yol bilgisayarı fabrika verisine göre baya yüksek. Daha çok econ modda ve dikkat ederek kullanıyorum ama bir türlü düşüremedim. En az 6.5 gördüm o da kısa bir süre kış olduğundan yüksek diye düşündüm ama öyle aşırı bir soğuk yok Ankara'da bahar havası gibi hava var. Sabah kısa süreliğine koltuk ve direksiyon isitmayi acıyorum. Kalorifer de genellikle en kisikta çalışıyor. Ama durum bu. Seyrettiğim mesafeler kisa belki ondan. Acaba zamanla mi düşer? Sizlerde durum nasıl kaç görüyorsunuz ort yakit?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 1 Ocak 2024; 19:51:14 >
-
Klima yakıt tüketimini bariz arttırıyor. Bir de econ modu sadece 30km/h altı trafikte yakıta faydalı (motoru kısıp rejenerasyonu artırmaya çalışıyor). Bu hız üstünde akan trafikte hiç açmayın daha fazla yakması muhtemel. Tabi bir de direksiyon kulaklarından adaptif frenleme kullanın mesela bir ışığa yaklaşırken veya bir yokuşu inerken kendi halinde değil daha çok doldursun bataryayı. (B moduna almanıza gerek yok, gaza basmadığınız anlarda elle ayarlayabiliyorsunuz)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X