Şimdi Ara

Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
44.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkan74

quote:

Orijinalden alıntı: berkan74

hocam öncelikle hayırlı olsun,hatırlıyorum mesajını 1.2tsi şeker beyazı jetta bekliyordun,ailevi meseleden siparişi iptal edip 48 bine full sunrooflu felandı işte linea almıştın,tüm bunları içtenlikle anlatmıştın aracıda çok begenmiştin,i30 çok güzel bir tipi var,koreliler bu sene iyi bir çıkışa geçtiler...tekrar hayırlı olsun.

hocam tekrar hayırlı olsun ama eklemeyi unuttum,mis gibi full donanım dizel bir aracınız varken benzinli i30'a geçmeniz tuhaf geldi ki ben i30'un tasarımına hastayım.ayrıca multijet 1.3 kullandım değil yakmak kokluyo yakıtı ki bir çok taksici arkadaş linea,albea,doblo kullanıyor bu kadar insan yanılıyor olama bir kaç arkadasımda multijet kullanıyor yakıttan şikayet eden ilk sizi gördüm.

Ben 1.3 kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim o motor hakkında üstad.
    Gerçi bakın burada da 1.3'ün çok yaktığı söylenmiş :

http://www.fiatturkey.com/showthread.php?t=109

Ben 1.6 motor için yorum yaptım, tekrar söyleyim; 1.3 motoru test etmedim, sürmedim.

• Hayırlı olsun çok güzel bir tercihte bulunmuşsunuz. Gdi motor'un tüketimi yüksek değil Şehir içi 8.5-9 litre arası tüketecektir,Şehirler arası yolculuklarda da 6 litre gibi tüketimler görmek mümkün. İ30 genel olarak başarılı konfor odaklı bir araç.Eğer araçtan öncelikli beklentiniz konfor ise çok memnun kalacaksınızdır,sürüşü çok yumuşak,eğer sürüş karakteri sportif araç seviyorsanız pek tatmin etmeyecektir sizi konforlu yapısı olduğu için direksiyonu,pedalları vs çok yumuşak karakterli sürüş zevki ortalama bir araç ama konfor kesinlikle başarılı.
  • Hayırlı olsun,bende dizel elite manuel aldım,35 gündür bekliyorum gemi bugün gelmiş tıra yüklenmeyi bekliyor,muğlaya kaç günde gelir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: automovil

Bendede aynı motor var nasıl fazla yakmış anlamadım. Bence siz lineayı sevmediniz ki bende sevmiyorum ama motor hem tasarruflu hemde performanslı. 1.6 multijet le ankara ya 170 180 le geldim 7.5 ortalama verdi. 6.5 yaktınız guzargahta 10 litreden aşağı inmez i30. İ30 çok güzel bir araba ama siz fazla yakıyor diye tercih ettiğiniz için yakında i30 u da satarsınız. Kazasız belasız sürüşler.

Bunu hep birlikte göreceğiz hocam. 10 litreden aşağı düşer miyiz, düşmez miyiz test edeceğiz. Yorum yapmak için çok erken.
    Ortalama hız, gidilen yol ve ortalama tüketim resimleriyle ortaya koyarız. Ben ERA da kullandım, üstelik LPG'liydi ama çok ekonomikti yakıtı.
    Sürekli aynı güzergahı kullandım iki araçta da... Ben kullandığım motorun olumsuz yönlerini yazdım, siz beğeniyorsunuzdur kazasız belasız sürüşler dilerim; ancak şu saatten sonra kimse 1.6 multijetin az yaktığına filan inandıramaz beni, kendim 10 ay kullanmışım.

Saygılar, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Bendede aynı motor var nasıl fazla yakmış anlamadım. Bence siz lineayı sevmediniz ki bende sevmiyorum ama motor hem tasarruflu hemde performanslı. 1.6 multijet le ankara ya 170 180 le geldim 7.5 ortalama verdi. 6.5 yaktınız guzargahta 10 litreden aşağı inmez i30. İ30 çok güzel bir araba ama siz fazla yakıyor diye tercih ettiğiniz için yakında i30 u da satarsınız. Kazasız belasız sürüşler.

Bunu hep birlikte göreceğiz hocam. 10 litreden aşağı düşer miyiz, düşmez miyiz test edeceğiz. Yorum yapmak için çok erken.
    Ortalama hız, gidilen yol ve ortalama tüketim resimleriyle ortaya koyarız. Ben ERA da kullandım, üstelik LPG'liydi ama çok ekonomikti yakıtı.
    Sürekli aynı güzergahı kullandım iki araçta da... Ben kullandığım motorun olumsuz yönlerini yazdım, siz beğeniyorsunuzdur kazasız belasız sürüşler dilerim; ancak şu saatten sonra kimse 1.6 multijetin az yaktığına filan inandıramaz beni, kendim 10 ay kullanmışım.

Saygılar, teşekkürler.

Senin videonu koydum. Bye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Saygılar, teşekkürler.

Hocam anlık tüketim o hiçbir anlam ifade etmez. Bir arkadaş 120 ile giderken tüketim ne durumda oluyordu diye sordu, ona istinaden çektim videoyu.
    Bakın yoruma katılmazsınız bu farklı bir şey.. Ben deneyimimi anlattım. Hiç durmadan giderseniz ideal yakıyor tamam... Ama iki ışık görünce, azıcık şehir içine dalınca 6 litreleri geçiveriyor ortalama tüketim.

Her neyse dediğim gibi, memnun olmanız ne güzel. Belki siz az yaktırabiliyorsunuzdur bu motora ama ben ne yaptıysam pek başarılı olamadım. Dediğiniz gibi i30 tüketiminde 9-10 litrelerde gezersem kabul edeceğim, diyeceğim ki Linea'ya haksızlık etmişim, suç bendeymiş...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar, teşekkürler.

Hocam anlık tüketim o hiçbir anlam ifade etmez. Bir arkadaş 120 ile giderken tüketim ne durumda oluyordu diye sordu, ona istinaden çektim videoyu.
    Bakın yoruma katılmazsınız bu farklı bir şey.. Ben deneyimimi anlattım. Hiç durmadan giderseniz ideal yakıyor tamam... Ama iki ışık görünce, azıcık şehir içine dalınca 6 litreleri geçiveriyor ortalama tüketim.

Her neyse dediğim gibi, memnun olmanız ne güzel. Belki siz az yaktırabiliyorsunuzdur bu motora ama ben ne yaptıysam pek başarılı olamadım. Dediğiniz gibi i30 tüketiminde 9-10 litrelerde gezersem kabul edeceğim, diyeceğim ki Linea'ya haksızlık etmişim, suç bendeymiş...

Hocam yanlış anlama. Ben mersindeyim gunde 30 km yapıyorum 25 e yakın ışıkta duruyorum mersin oteli adliye arası durumu bilirsin. 1.6 benzinli araçların hiçbiri 10 litrenin altına düşmedi. Bende i30 elite almak istedim lineayı sevmediğim için. Opeli denedim i30 denedim c4 denedim arkadaşlarımda vardı. 1.6 multijet 7.0 yakarken onlar 11.5 litreden aşağı düşmedi. En uygunu 1.2 tsi oldu jetta ile denedim. Oda araba yok vazgeçtim. 170le durum daha vahim. Siz 1.6 multijet az yakmaz teziyle yazdığınız için bende cevap vermek istedim. Tekrardan hayırlı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı uğurlu olsun

dizel konusunda haklsınız güzel ivmeleniyor çekişi güzel az yakıyor ama nedense benzinlinin ipek gibi çalışmasını daha yakalamış değil ne yazık ki
  • Hayırlı olsun...

Mantıklı bir seçim yapmışsınız..

Benim Kia Sportage aracım var.. Aynı motor var üzerinde..

Sakin kullanımda.. Şehir içi 8.0-8.5 litre yaktırmak mümkün.

Sizin aracınız nispeten daha oturaklı.. Ağırlık merkezi aşağıda kalıyor.

Aynı şekilde lastik ebatları daha zarif.. Benim kastırıp elde ettiğim değerleri.. siz kasmadan elde edersiniz diye düşünüyorum
  • Hayırlı olsun izlenimleri bekliyorum.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun kazasiz belasiz surusler dilerim. İnsan bikere sogudumu birseyden ne olursa olsun tekrar isinamiyor. Sadece otomobil icin degil hersey icin genelde boyle. Sanirsam sizin icin yakit bahane olmus :) Aracin rengi hayal kirikligi yaratmis :) inanin karma tuketim 5 litrede olsaydi o renkten oturu yine satardiniz aracinizi :) bence yeni aracinizda yakit tuketimi umrunuzda bile olmayacak gibime geliyor :) o yuzden yeni aracinizda yol bilgisayarinin ne yazdigini umursamayacaksiniz :) icinize sinsin en onemlisi o. Tekrardan hayirli ugurlu olsun. Allah agiz tadiyla gezmeyi nasip etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail76 -- 16 Nisan 2013; 1:48:31 >
  • hayırlı olsun hocam

içine sinmedikten sonra diğerleri boş ,ben sırf rengini çok beğendiğim bir arabaya 2 bin tl. civarı fazladan para verdim,şimdi çok memnunum :)
  • Hayırlı olsun mantıklı bir tercih bence f/p olarak zirvede olan bir araç.Keşke elite donanım alabilseydiniz.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Sağ olun.

İsmail hocam, hay diline sağlık...
  • Bence linea ile muhtemel yakıt harcamaları yapmişsınız daha'da azı için 1.3 dizele beklerdik

Şuanki aracınız'da hayırlı olsun ama doğru bir tercih olmamış sanki düşük hacimde atmosferik dezavantajdır yakıt olarak

Kazasız belasız inşallah
  • Bende peder beye arac bakiyorum dun 301 ile c elyse ye baktim 2 sinide test ettim. Dizel ve sifir takintiniz yoksa uzak durun. Cok km yapilmiyorsa alinmaz. Aracin kalitesi dusuk ve benzer fiyata hyundai var. Ben elantra bakiyordum adanada 2 bayiye ve derya ya sordum en yuksek fiyat deryada cikti.

• quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Bende peder beye arac bakiyorum dun 301 ile c elyse ye baktim 2 sinide test ettim. Dizel ve sifir takintiniz yoksa uzak durun. Cok km yapilmiyorsa alinmaz. Aracin kalitesi dusuk ve benzer fiyata hyundai var. Ben elantra bakiyordum adanada 2 bayiye ve derya ya sordum en yuksek fiyat deryada cikti.

Hocam aynen o araçları inceleyince dedik tek benzinli olsun...

Bu arada dün 2013 Elantra Style, trafik sigortası + BRC kit içerisinde 42800 TL'ye anlaştı bir müşteri. Bir saat pazarlık yaptılar.
  • Gule gule kullanin.

• MJet oldum olası sevmıyorum cok dogru bı karar lıneaya para verene sasıyorum zaten 2013 i30 çok şık bir arac Allah kaza bela vermesın.Bu arada bırak 1.6 ı 1.3 u bıle fazla yakıyor bana gore bıde ne kadar basarsan bas 5 lt gecmez dıyolar nedense mjettet 5 lt gormdm 4-5 bın devır cevırerek kullanırım genelde dızel hıkaye benzın candır gıdısı sesı bı harıka benzın ltsı 10 lırada olsa benzınlıden vazgecmem

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.