Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.737
Cevap
38
Favori
130.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süredir arıyordum bugün buldum Ankara da. 130 TL. Vidasız, cuk diye oturdu bardaklığa.

http://www.omsaline.com/?page=urun_detay&id=12314&marka=Seat&model=Seat%20Ibiza%20IV

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnaydn kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Aracınız hayırlı olsun. Bu bahsettiğiniz 8500 km'de toplam yakıt tüketiminiz yada ortalama tüketiminiz nedir (litre olarak)?

Teknik Gri + bismuth paket ibiza araç aldım bende, henüz 950 km oldu.

Paylaşımınız için teşekkürler,
    Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

Uzun süredir arıyordum bugün buldum Ankara da. 130 TL. Vidasız, cuk diye oturdu bardaklığa.

http://www.omsaline.com/?page=urun_detay&id=12314&marka=Seat&model=Seat%20Ibiza%20IV

aracın içinden resim alabilir miyiz hocam? ne kadar ileriye gidiyor onu merak ediyorum.
    bir de vidasız montaj olunca istenildiğince sökülüp takılabiliyor mu?

• ihzone89 kullanıcısına yanıt
    Ekledim
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim

• ihzone89 kullanıcısına yanıt
    exceluygulamalari kullanıcısına yanıt
    demiriz D kullanıcısına yanıt
    akşam resim çekerim.

istanbul içi %75 dememin sebebi akşamları tem trafiğini tahmin edersin yaklaşık 20-30km boyunca trafikle gidiyorsun. sadece sabahları rahat sürüşüm oluyor. akşam tem trafiği kaçak yollara gir çık, rampa in çık. ortdan gir burdan geç hepsi içinde. genel olarak durkalk trafik...

aslında bu yazdığımı şehir sınırlarını terketmek olarak düşünürsek %85-90 ş.içi diyebilirim...(az öncekini yanlış anlamışım o sebeple düzelttim)

işin özü; 8500km de ortalama 5,2 yakmışım.

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim

malesef uzun yakıt gragiği sıfırlanmış önceki veri bundan düşüktü ki hesapladığımda öyleydi.

Buyrun bu da şuana kadar aldığım yakıtların listesi. ilk fişten son fişe kadar sakladım/saklıyorum/saklayacağım. ne yol bilgisayarı bozuk ne başka bir şey 8500km boyunca uzun yol da yapmadım. sadece tork ve beygiri süratime göre kullandım. aslında daha az yakmayı bekliyordum bu rakam beklentimin üzerinde olmasına rağmen kurtarıyor. bu tabloya motor açma, canımı sıkanlara yapıştırma, sakin gitme, agresif gitme, ş.içi trafik, dur kalk, uzun yol kısa yol. aklına ne gelirse hepsi dahil.

tabloda en sağda dizel fark yazdığım kısım eğer benzin yerine aynı litrede dizel yakıt alıp aynı yolu yapsaydım ne kadar ödeyecektim benzine ne kadar fazla ödedim karşılaştırması. uzun vadede vergi ile kesinlikle daha mantıklı bu motor.

benden dolayı kısmet olmadı bir türlü demiriz ile aynı yolda karşılaştıramadık araçları. umarım tablo bilgilendirici olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnaydn -- 21 Haziran 2016; 11:26:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnaydn

akşam resim çekerim.

istanbul içi %75 dememin sebebi akşamları tem trafiğini tahmin edersin yaklaşık 20-30km boyunca trafikle gidiyorsun. sadece sabahları rahat sürüşüm oluyor. akşam tem trafiği kaçak yollara gir çık, rampa in çık. ortdan gir burdan geç hepsi içinde. genel olarak durkalk trafik...

aslında bu yazdığımı şehir sınırlarını terketmek olarak düşünürsek %85-90 ş.içi diyebilirim...(az öncekini yanlış anlamışım o sebeple düzelttim)

işin özü; 8500km de ortalama 5,2 yakmışım.

malesef uzun yakıt gragiği sıfırlanmış önceki veri bundan düşüktü ki hesapladığımda öyleydi.

Buyrun bu da şuana kadar aldığım yakıtların listesi. ilk fişten son fişe kadar sakladım/saklıyorum/saklayacağım. ne yol bilgisayarı bozuk ne başka bir şey 8500km boyunca uzun yol da yapmadım. sadece tork ve beygiri süratime göre kullandım. aslında daha az yakmayı bekliyordum bu rakam beklentimin üzerinde olmasına rağmen kurtarıyor. bu tabloya motor açma, canımı sıkanlara yapıştırma, sakin gitme, agresif gitme, ş.içi trafik, dur kalk, uzun yol kısa yol. aklına ne gelirse hepsi dahil.

tabloda en sağda dizel fark yazdığım kısım eğer benzin yerine aynı litrede dizel yakıt alıp aynı yolu yapsaydım ne kadar ödeyecektim benzine ne kadar fazla ödedim karşılaştırması. uzun vadede vergi ile kesinlikle daha mantıklı bu motor.

benden dolayı kısmet olmadı bir türlü demiriz ile aynı yolda karşılaştıramadık araçları. umarım tablo bilgilendirici olur.

dün teslim aldığım 1.0fr ile acıbademden çıkıp tem üzerinden sabiha gökçene geldim. araç yeni diye sıkıştırmadım sakin geldim sabırlı bi şekilde 5.1 yaktı ortalama saatteki hızım 50-55km. siz sürekli bu değerleri yakalıyorsanız bence güzel. şehir içinde bas,dur-kalk derken ben en az 8-9 yakar diye bekliyorum. inşallah beni yanıltır.

• keopsdd kullanıcısına yanıt
    fr mükemmel seçim hayırlı olsun keşke st kasanında fr ı olaydı...

ben genelde depo ortalamama göre konuşuyorum. benim 12-13lt ortalama gösterdiği de oldu(kısa mesafe). 6-7 gösterdiğide ki 2.7 yi bile gördüm...

şöyle anlatayım;

sabah çıktım, esenyurt - eminönü ortalama 50-55 km ortalama sürat gayet sakin trafik aksaray'a kadar 4.5lt, aksaray mercan 5.1lt ye çıktı dur kalk sırasında ki ist üninin oradan veznecilere dönmek zorunda kaldım trafikten oradan mercan esenyurt yine feci trafik(4 ayrı kaza vardı) akşam kontak kapattım 6lt. bazen böyle ilerlesem mi dursam mı bilemeyen trafiklerde s&s yi kapatıyorum motor duramadan trafik açılıyor...

bu attığım uzun süreli verinin içinde bu trafikte var.

bugun 4.4 ile maslak esenyurt geldim ki trafik güzeldi; sadede gaziosmanpaşa da bir sıkıştık(5-6dk) bir de tekstilkent mahmutbey sıkıştı (15dk) gişelerden sonra 100-110 kimi zaman 60-70 geldim. en son esenyurt gişeden sonra yapıştırdım rampada orada 4.4 oldu :) yoksa 4.1 di. ben hala çok canımı sıkan olmadıkça sıkıştırmıyorum aracı. %90 sürüşlerim sakin sağdan kimseye bulaşmadandır arada canımı sıkıyorlar ama işte.

şunu diyeyim 125lik scirocco fena hantal bir araç bilmem anlatabildim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnaydn -- 21 Haziran 2016; 17:32:19 >

• hsnaydn kullanıcısına yanıt
    Üstat sen bu işi master seviyesinde çözmüşsün :) Ramazan etkisi sebebiyle bir araya gelemedik ama Ramazan geçsin en kısa zamanda aynı yolda test sürüşü yapalım :)
  • Merhabalar, ben ilk arabasını alma arefesinde bir öğrenciyim. uzun zamandır araştırıyorum volkswagen polo, renault clio ve seat ibiza arasında kalmıştım. burda yazdıklarınızın tamamını dikkatlice ve detaylıca okudum ve 1.0motor gerçekten cazip gözüküyor. önceden bi görüşmüştüm ankaradaki seat bayisiyle bayramdan sonra tekrar görüşüp artık almak istiyorum.
    size sormak istediğim arabayı almadan önce kesin eklet bunu veya bunu çıkar dediğiniz bir opsiyon var mı?(sırf bu soruyu sorabilmek için üye oldum:) ) Ya da arabada kesin gerekli opsiyon özellikler neler? bayiyle almadan önce neleri konuşmam gerekir. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. özellikle @hsnaydn @ihzone89 ve @demiriz in cevaplarını merakla bekliyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haaruns

Merhabalar, ben ilk arabasını alma arefesinde bir öğrenciyim. uzun zamandır araştırıyorum volkswagen polo, renault clio ve seat ibiza arasında kalmıştım. burda yazdıklarınızın tamamını dikkatlice ve detaylıca okudum ve 1.0motor gerçekten cazip gözüküyor. önceden bi görüşmüştüm ankaradaki seat bayisiyle bayramdan sonra tekrar görüşüp artık almak istiyorum.
    size sormak istediğim arabayı almadan önce kesin eklet bunu veya bunu çıkar dediğiniz bir opsiyon var mı?(sırf bu soruyu sorabilmek için üye oldum:) ) Ya da arabada kesin gerekli opsiyon özellikler neler? bayiyle almadan önce neleri konuşmam gerekir. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. özellikle @hsnaydn @ihzone89 ve @demiriz in cevaplarını merakla bekliyorum. :)

Şimdiden hayırlı olsun diyelim kardeşim. Alınabilecek çok fazla opsiyon zaten yok. Olanlardan konuşacak olursak;
    Sunroof tam açılmadığı için bence gereksiz. Geri görüş kamerasi da aynı şekilde, sensör yeterli zaten ufacık araba :)
    Aracın iç görünümünü çok değiştirdigi ve fonksiyonları hoşuma gittiği için ben plus paket aldım, gayet de memnunum. Son derece dolu bir içerik uygun fiyata alınabiliyor. Buna rk olarak bence Bütçe dahilinde dönüşe duyarlı led far alınabilir. Cupra mdan biliyorum, çok şekil oluyor araç

• haaruns H kullanıcısına yanıt
    bizenon far bence ekletebilirsin, puls paket bütük ekran ve carplay falan içerdiği için güzel olur kanaatindeyim ama onu da ek maliyet ile açıyorlar... ekleteceğin tüm paketleri keyifle kullanacağını garanti ederim.

bana sorarsan, eğer şimdiki aklım olsa kesinlikle bizenon far ekletirdim.(2600TL fark) bütçeme göre tabiki plus paketide eklerdim(2000-3000 olması gerek tam bilmiyorum) ama ilk tercihim bizenon far olurdu. çok şekil oluyor.

birde gözüme ilişen şu araçta orta kafalık yok 200 lira farkla ekletebilirsin. en azından avrupa standardı olur.

hayırlı olsun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnaydn -- 23 Haziran 2016; 9:30:12 >
    Style donanım paketi bana oldukça yeterli geldi ki fiyat açısından bir çok markaya göre avantajlı özellikler sunuyor. Mesela dijital klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, 5 inç dokunmatik ekran, bluetooth, direksiyondan kumanda vb. gibi. Style pakete ek olarak, style-plus paketi alınabiliyor. "Style Plus Paketi (6,5" Dokunmatik Renkli Ekranlı Radyo, CD, MP3 Çalar / USB, Aux-in, SD Kart Girişi / Bluetooth / Direksiyondan Kumandalı Ses Sistemi / 4 Hoparlör + 2 Tweeter) + Arka Park Sensörü + Elektronik Paket: Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası (bu benim sytle araçta zaten var, bu ürünün farkı var mıdır bilmiyorum) + Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home Özelliği (Eve Kadar-Araca Kadar İzleme Fonksiyonu) + Katlanabilir Yan Aynalar 2600 TL" denmiş seat'ın internet adresinde. Bunlardan hangisi ne kadar gerekli tartışılır. İstanbul'da daracık sokaklara araba bıraktığım için kendiliğinden kapanan dikiz aynası işe yarardı diye düşünüyorum. Sadece Elektronik paket (Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası + Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home Özelliği + Katlanabilir Yan Aynalar) 1100 TL, Kış Paketi: Isıtmalı Ön Koltuklar, Isıtmalı Silecek Suyu ve Yükseklik Ayarlı Yolcu Koltuğu 1500TL (Soğuk ve kışı uzun memleketlerde çok işe yarayabilir) @hsnaydn 'ın bahsettiği Dönüşe Duyarlı Bixenon Ön Far Sistemi 2.000 TL.
    Bence seat'ın ekstraları biraz pahalı gibi ama pazarlıkla onların da fiyatı düşecektir diye tahmin ediyorum. Ama en kötüsü de yaptırmak istediğin ekstra donanımların olduğu araç bayinin elinde yoksa seni uzun süre bekletebilirler. Tahminen en az 1,5-2 ay bekleyebilirsin istediğin renk ve donanımdaki bir araç için. Sıkıntı orada. Ben ön+arka park sensörü isteyince elimizde yok beklersiniz demişlerdi.
    Bence Style paket başlangıç aracı için oldukça yeterli, hediye olarak arka park sensörünü verebiliyorlar bazen. Diğer ek paketler ihtiyaç ve bütçe durumuna göre sizin vereceğiniz bir karar ki olabildiğince indirimli şekilde, mümkünse bir kısmi bayi ikramı ile alınabilir.
    Bir diğer konu ise haziran ayı bitiyor, temmuz ayında fiyatlar değişebilir. Uzun zamandır seat ibiza fiyatları, diğer markadaki muadillerine göre uygun gidiyor. Artar mı temmuz ayında bilmiyorum. Haziranda verdikleri fiyat teklifleri, temmuzda geçersiz olur, yeniden hesaplama yapılır. Belki fiyatlar yükselir, kredi faizleri düşer total ödeme aynı hesaba gelir, belki 2si de değişmez. Biraz şans meselesi o durum da . Şimdiden hayırlı olması dileğiyle..

hayırlı olsun şimdiden pişman olmazsın bence :) eğer ilk arabansa ve uzun süre binmek için alıyorsan ben style plus paketi kesin eklettir derim. Sırf ekranı için bile değer. Style pakette gelen ekran gövdede çok ufak kalıyor. Artı Full link sistemi de gelecek plus pakette. Bu sayede telefon ekranını da yansıtabilirsin ekrana. Yağmur park far sensörü, dönüşe duyarlı sis lambaları ve aracın sesli komut sistemi de cabası. Bu paketin hepsi 2.600 ken aynı fiyata olan far opsiyonundan vazgeçtim ben. Çünkü hem bütçemi aşıyodu (plus paket artı kol-dayama 54.000 oldu fatura) hem de satışçı eleman belki ilerde kampanyalı şekilde farları alabilirsin kasa değişince falan ellerinde kalan farları indirimle veriyolar dedi o yüzden fardan feragat ettim. Bu arada araca ilk bindiğimde kol dayamasız olması beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı. O yüzden allem kallem pazarlık edip onu da eklettim. Kol dayamaya düşkünsen bu da aklında bulunsun. Tekrar hayırlı olsun.

• bu ara istanbul anadolu yakasinda bu araci gidip inceleyip bakmak istiyorum, varmidir bildiginiz bir bayii? birde bu araba en full haliyle kac oluyor pazarligimizi vs dahil ettigimiz halde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

bu ara istanbul anadolu yakasinda bu araci gidip inceleyip bakmak istiyorum, varmidir bildiginiz bir bayii? birde bu araba en full haliyle kac oluyor pazarligimizi vs dahil ettigimiz halde?

seat-erya 'ya gidebilirsin. orada style ve fr paketler mevcut. 1.0 motorlu style paket test aracıda var. hangi aracı hangi donanımlarla alacağını bilmediğim için ben kendi aldığımı yazayım. pazartesi eryadan teslim aldım 1.0 ecotsi dsg FR , FR Plus paket + Cam tavan 59.300tl ye geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

quote:

Merhabalar, ben ilk arabasını alma arefesinde bir öğrenciyim. uzun zamandır araştırıyorum volkswagen polo, renault clio ve seat ibiza arasında kalmıştım. burda yazdıklarınızın tamamını dikkatlice ve detaylıca okudum ve 1.0motor gerçekten cazip gözüküyor. önceden bi görüşmüştüm ankaradaki seat bayisiyle bayramdan sonra tekrar görüşüp artık almak istiyorum.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim kardeşim. Alınabilecek çok fazla opsiyon zaten yok. Olanlardan konuşacak olursak;
    Sunroof tam açılmadığı için bence gereksiz. Geri görüş kamerasi da aynı şekilde, sensör yeterli zaten ufacık araba :)
    Aracın iç görünümünü çok değiştirdigi ve fonksiyonları hoşuma gittiği için ben plus paket aldım, gayet de memnunum. Son derece dolu bir içerik uygun fiyata alınabiliyor. Buna rk olarak bence Bütçe dahilinde dönüşe duyarlı led far alınabilir. Cupra mdan biliyorum, çok şekil oluyor araç

hocam tüm yeni ibizalarda soğutmalı torpido var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

quote:

Malesef:(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

quote:

Malesef:(

eskilerinde vardı fabia ve ibizada.fabiada da olmaması beni şaşırttı ibizada en azından hız sabitleyicci standart. bu özellikleri türk halkından çalıyorlar polo aldırabilmek için.

• Arkadaslar merhaba, sizce ibiza 1.0ecoTsi sanruff ve plus paket 62.000tl liste fiyatli bir arabayimi yoksa leon 1.2tsi plus paketli bir arabayimi tercih etmeliyim. Uzun sure 3 kapi araba kullandigin ve tarzini sevdigim icin ibiza sc cok hosuma gidiyor ancak c segmenti olan leon da hic fena degil. Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz. Dsg olmasada olur.

• nanoona N kullanıcısına yanıt
    eğer iç hacme çok ihtiyacınız olmuyorsa gönlünüzden geçen ibiza yı alın derim. insanın bindiği arabaya severek binmesi gibisi yok.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.