Şimdi Ara

Yeni İbizamı Lpg ile daha çok seviyorum... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

hocam naptın sen ya. biran 2010 yılının mesajınımı okuyorum diye baktım:)Aman nazar değmesin çok ekonomik aracınız pişman etmemiş tüp. bende böyle az yakan bir araç arıyorum ama bütçem az 18 bin malesef.varmı etrafınızda bunun gibi yakan bu fiyata araştırayım biraz.

2003 2005 style bir ibiza o paralara alinir ve lpf de o civar yakar.2003 2010 arasi 7 senede 192.000 km yaptim tek basima;)
    Simdi exeo var lpg li.sifir exeoya tup taktim:)

hocam iyi yapmışsın. exo guzel arac ama cok yaktigini duymustum. lpg şart.
    demek insan seata alisinca onsuz olamiyor ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

quote:

quote:

hocam naptın sen ya. biran 2010 yılının mesajınımı okuyorum diye baktım:)Aman nazar değmesin çok ekonomik aracınız pişman etmemiş tüp. bende böyle az yakan bir araç arıyorum ama bütçem az 18 bin malesef.varmı etrafınızda bunun gibi yakan bu fiyata araştırayım biraz.

2003 2005 style bir ibiza o paralara alinir ve lpf de o civar yakar.2003 2010 arasi 7 senede 192.000 km yaptim tek basima;)

Lpg alir almaz taktim.sehir ici yazin 10 litre kisin 11 litre sehir disi 9 litre lpg yakiyorum.gecen 850 liraya 3800 km tam turkiye turu yaptim:)
    Edit:yol bilg binlerce km ortalamasi 8.2 filan.cok degil bence 1450 kg 8v araba icin.ne cekmedigi ne cok yaktigi dogru...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 6 Temmuz 2014; 1:12:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lpg alir almaz taktim.sehir ici yazin 10 litre kisin 11 litre sehir disi 9 litre lpg yakiyorum.gecen 850 liraya 3800 km tam turkiye turu yaptim:)
    Edit:yol bilg binlerce km ortalamasi 8.2 filan.cok degil bence 1450 kg 8v araba icin.ne cekmedigi ne cok yaktigi dogru...

Lpg her türlü kar yaptırıyor insana. Umarım daha fazla lpg üstüne zam getirmezlerde insanlar lpg'yi boşa taktırmış olmasın.
    Bu arada güzel değerler yakalamışsınız. Ayrıca aracın konforuda bir başka güzeldir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 7 Temmuz 2014; 9:58:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lpg her türlü kar yaptırıyor insana. Umarım daha fazla lpg üstüne zam getirmezlerde insanlar lpg'yi boşa taktırmış olmasın.
    Bu arada güzel değerler yakalamışsınız. Ayrıca aracın konforuda bir başka güzeldir :)

cok sukur ayagimizi yerden kesiyor , allah sizlere daha iyilerini versin.

• Allah 'a şükür bende aracımdan memnunum. ALLAH olmayanlara isteyenlere nasip etsin.
  • Yakıt : Pogaz (bulunduğum ilde oturduğum yer civarı en uygun gaz varsın reklam olsun)
    Litre fiyatı : 2.43
    Litre : 30 (29.5 civarı) (fullerken titreme olduğunda kapattırıyorum gazı)
    Fiyat : 71.9
    Gidilen yol : 380 km... (40-50 km klima açık sadece)
    Yüzde 60 uzun yol yüzde 40 şehir içi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 10 Temmuz 2014; 9:55:05 >
  • Hocam yeni Ibıza Reference almayı düşünüyorum da sanırım vw'lerde lpg taktırınca garanti direkt bozuluyor. Seat da buna dahil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi sorumu kendim cevaplayayım, bugün bayiye gittim evet garantiden çıkıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Kendi sorumu kendim cevaplayayım, bugün bayiye gittim evet garantiden çıkıyormuş.

aynen oyle malesef bozuluyor

• Çok oldu konuma güncel değerlerimi yazmadım.
    Bu hafta sonu pazar günü depoyu fulledim.
    Ve fullediğim benzinlikten çıktım kemalpaşaya uğradım oradan da torbalı-bayındır-ödemiş istikametinden ödemiş gölcüğe pikniğe gittim. Eve döndüğümde toplam 245 km yaptığımı gördüm. (Ortalama bir hız yazamıcam çünkü bu sefer yolu pek iyi bilmediğimden ötürü yeri geldi 120 civarı gittim yeri geldi 80 lere indim yeri geldi gölcüğe 2. vitese düştüm 40-50 km'lerde çıktım.)
    Geri kalan gaz ile de dün sabaha kadar ev ve iş arasında gel git yaptım.
    Gaz bittiğinde km 412'yi gösteriyordu. Dün gece gittim depoyu fulledim ve 72 lira tuttu. Gazın litresi 2.37 ve po gaz...
    Görüldüğü üzere değerlerim hemen hemen aynı.
  • Son fullememden bu yana 308 km uzun yol yaptım yer yer şehir içide gitmişliğim var. Cumartesi gecesi gene fulledim ve 53 liraya fullendi. 22 litre civarı gaz aldı araç. Yine po gaz ve litresi 2.37...
    Yani 308 km = 53 lira... Bu da km 16-17 krş civarına denk geliyor...
    (klima açık değil ve 2 kişi ile yapılan yolculuk, ortalama hız 90-100 km)
  • Hocam, yeni araba alacağım ben de. Yaş 22. İbiza da seçeneklerim arasında. 25-27 bin arasına ne önerirsiniz, neye yeter bu para sizce?

Seçeneklerim arasında golf 5 var fakat daha yaşlı olacak.
    Kia rio lar da hoşuma gitti. 2011 Modeller 25bin civarı ve çok güzel.

Bir de araba sürmeyi yeni öğrendim sayılır. Alacağım araba ile pekiştireceğim. Öğretmenim bu arada.

• Valla ne yalan konuşayım ibizayı almadan önce bende kia rio'lara bakmıştım. 25-27 bin liraya 2011 model yani eski kasa temiz düşük km'li dizel 1.5 crdi bir rio bulursanız alabilirsiniz bence. Güzelde olur. Kedi gibi araçtır. Dağ bayır demez rahatlıkla çıkar inersiniz yokuşları.
    Diğer yandan internetten değilde direk sahibinden bu paraya belki 2011-2012 model bir ibizada bulabilirsiniz...
    Golf5 hakkında bilgim yok ama sonuçta vw ve insanlar tarafından tutuluyor. 2. elde ibiza ve rio'dan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
    Acemilik bir şekilde atlatılıyor onu kafanıza takmayın derim...
  • bir kaç gün önce 1000 km bir yol yaptım çok şükür kazasız belasız... ortalama hız yazacak olursam 110 km. araçta 2 kişiyiz ve bagaj dolu. yol boyunca 3 kere değişik fiyatlarda gaz aldım.
    toplamda 1000 km'lik yolu sadece 175 liralık gaz ile geldim.

• lpg kitiniz ne marka ve ne kadara maloldu montajı?

benzin lpg geçişi nasıl oluyor otomatik mi hangi devirde yoksa motor ısısıyla mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür deniz -- 15 Eylül 2014; 7:52:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür deniz

lpg kitiniz ne marka ve ne kadara maloldu montajı?

benzin lpg geçişi nasıl oluyor otomatik mi hangi devirde yoksa motor ısısıyla mı?

arabama lpg taktırmadan , daha önce araçlarına lpg kiti taktıran ibizacılardan şunu gördüm ki ibizaya tüm marka lpg kiti takılıyor. yeter ki montaj ustası iyi olsun.

benim kitin markası landirenzo. mayıs 1 de montajı yaptırdım. fiyat olarak 1750 lirayı 9 taksite yaptırdım.

motor suyu sıcaklığı uygun düzeye geldiğinde otomatik olarak lpg ye geçiyor.

lpg'ye geçtiğini anlamıyorum. herhangi bir titreme yok. yada sesli çalışma da yok.

ibizanız varsa lpg taktırmanızı tavsiye ederim.

• Sa arkadaşlar 25 ekim 2014 tarihinde seat ibiza 1.4 style 0 km araç aldım istanbul esenler avek den. 37.300 e park snsoru ve boya koruma hediyeli öncelikle bu rakam nasıl sizce ? aldık artık ama yinede degerlendirmenizi istiyorum arkadaşlar.

İstanbul da yaşıyorum yakıt biraz beni üzecek gibi biraz zaman geçtikten sonra tüp düşünüyorum ancak bilgi verebilirmisiniz taktıran arkadaşlar? benzin harcama durumu nasıl bir kez benzin attktan sonra nekadar götürüyor. sadece çalışırkenmi benzin çekiyor. arada da çekme olayı varmı ? %100 uyumluymş tüpe motor. Hangi marka yada nereyi önerebilirsiniz istanbulda ? rakam nedir ? ruhsata işletme nasıl oluyor maliyeti nedir ? İlk aracım oldgu için pek bilgim yok yardmcı olursanı sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaktasli23

Sa arkadaşlar 25 ekim 2014 tarihinde seat ibiza 1.4 style 0 km araç aldım istanbul esenler avek den. 37.300 e park snsoru ve boya koruma hediyeli öncelikle bu rakam nasıl sizce ? aldık artık ama yinede degerlendirmenizi istiyorum arkadaşlar.

İstanbul da yaşıyorum yakıt biraz beni üzecek gibi biraz zaman geçtikten sonra tüp düşünüyorum ancak bilgi verebilirmisiniz taktıran arkadaşlar? benzin harcama durumu nasıl bir kez benzin attktan sonra nekadar götürüyor. sadece çalışırkenmi benzin çekiyor. arada da çekme olayı varmı ? %100 uyumluymş tüpe motor. Hangi marka yada nereyi önerebilirsiniz istanbulda ? rakam nedir ? ruhsata işletme nasıl oluyor maliyeti nedir ? İlk aracım oldgu için pek bilgim yok yardmcı olursanı sevinirim.

Aleyküm Selam... Allah kaza bela vermesin. bence aracınızı uygun fiyata almışsınız. aracınızın keyfine varın...
    aracınız sıfır km olduğu için aracı biraz sürdükten sonra kaliteli bir usta bulup lpg taktırabilirsiniz.
    hergün aracın başındayım. yaklaşık 20 liralık benzin beni bir kaç ay rahat götürüyor. net birşey desem yalan olur. ancak bir keresinde benzin alacağım zaman depo kapağı solda mıydı sağdamıydı diye tereddüt yaşamıştım.
    araba ilk çalıştığında yazın 200-300 metrede, kışın 800-900 metrede lpg'ye geçiyor.
    ben landirenzo taktırdım. izmirdeyim. lpg'deki değerlerim konu içinde mevcut...
    bu forumda ibizası olup istanbul'da lpg taktıran @sinan3405 kardeşimiz var. o sana fikir verebilir.
    ruhsata lpg'yi 300-350 tl arasında işletebilirsin...
    ilk araç olarak ibizayı tercih etmen büyük şans olmuş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 3 Kasım 2014; 21:28:31 >

• Aynn oyle dusuncem golf 5 yada astra hb ikinci el almakti ama durust satici yok denecek kadar az yada bize rastlamadi bnde bi sinirle kendmi avekte buldum hayirlisi boyleymis :)) bakalm artk memnunum ama aractan bu rakama bu dolulukta sifir bi arac kolay bulunmaz bence. Istdaki arkadas da paylasirsa bilgilerini sevinirim? Bnznde yakitta tasarruf icin onerinz varmi cok sert kullanmam zaten normaldede skstrmam araci ist da grcekten cok benzn gdio trafk her zaman var bu memlekette ne yazkki

• İstanbul'a arada sırada geliyorum ve gördüğüm şu ki istanbul'da araba kullanmak istemem. Kim nereden geliyor nereden çıkıyor, hele de benim gibi yolları bilmeyen birisi ise abooooov...
    Valla kardeş ben aracımı kullanırken genelde 2000-2500 devir arasında vites değiştiriyorum. Ani fren ve gazlamalardan uzak duruyorum. Kısacası sert kullanmıyorum. Ben 50 liralık benzinle nerede ise 150-180 arası rahat gidiyorum sonra benzin ışığı yanıyordu... Tabi şimdi lpg var. Anasını ağlatıyorum çoğu zaman :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.