Şimdi Ara

Yeni İbizamı Lpg ile daha çok seviyorum... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tüp taktırırsam zaten bu devirlerin bende anasını ağlatıcam. =)) şuan bende o şekil kullanıyorum malum istanbul =) Sert kullanımda çok yakmaz dimi lpg takılı iken. Simit mi lpg niz ? nekadara taktırmıştınız sorması ayıp ? çekişten düşme var mı ?
  • Hocam normal kullandığım da 17-18 krş. Biraz sert kullansam olur sana 20-22 krş :D Benzine göre mis gibi... (istanbul trafiği için birşey diyemem, yada başka sürücüler ve sürüş güzargahları için birşey diyemem, ben kendi kullanımımdan örnek veriyorum.)
    Bir müddet sizin arabayı sakin kullanmanız gerekir zaten, benzin tasarrufundan çok parçaların birbirine alışma süresi olduğu için.
    Tankkı simit tank yaptırdım malum bagaj ufak, daha da ufalmasın diye. 2 kişi olduğum için sorun yaşamıyorum bagajta stepne dolanmaktan.
    Bu mayısta taktırdım. Taktırdığımda km 32 bin di. Şu an aracım 48 bine geldi sayılır. Yani 6 ayda az yakıyor diye 16 bin km yapmışım :D
    Yanlış hatırlamıyorsam 1.750 liraya yaptırdım. 9 ay taksit yaptım. Landirenzo evo. Gayet sessiz çalışıyor. Araç lpg'li mi belli bile değil. Benzinden gaza geçişi olsun, gaz bitince seyir halindeyken benzine geçişi olsun hiç anlamıyor insan. Gayet sessiz sedasız. Performansta lpg takılınca illaki %4-%5 düşüş olur. Ancak ben hissetmiyorum. Çünkü dediğim gibi pek performans düşkünü değilim. Yalnız eskiden uzun yolda cebim yanmasın diye korkudan 90 km'yi geçmemeye özen gösterirdim. Lpg'yi taktıktan sonra uzun yolda 120 ve 110'dan aşağı düşmemek için özen gösteriyorum :D
    Eskiden 90 ile 14-15 saatte gittiğim yolu şimdi 11-12 saatte gidiyorum daha ne olsun...
    Yaptığınız ekonomi ve kar da cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 4 Kasım 2014; 10:04:38 >

• Anladım. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Aracım şuan 350km de =) Biraz zaman geçsin lpg şart olacak ama daha çok erken şuan kıyamam araca.
    Hakkımızda hayırlısı bakalm İstanbul da bi kaç araştırma yapayım ben lpg için iyi bir usta bulmak lazım ki buluruzda inş. Tekrar dan tşk ederim
  • Arkadaşlar tecrübelerinizi periyodik olarak burada paylaşmanızı bekliyorum, çünkü bahsi geçen aracı alma aşamasındayım diyebilirim. Bu arada araçlarınızı alırken
    Seat üzerinden kredi kullandınız mı? Daha doğrusu Seat grubunun sağladığı kredi oranları hakkında bilginiz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikendikenn -- 10 Kasım 2014; 23:52:48 >
  • Seat'ın kendine has kredisini kullanmadım ben. Dışarıdan bir bankadan kullandım. Şu an için bir bilgim yok seat'ın kredi uygulamasından. En güzeli bir bayiiye sormak bunu.
  • dikendikenn kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Ben vdf den kredi kullandım aracımı yeni aldım bi kısmını peşin verdim 8.500 lira gbi bir rakamı kredi kullanarak aldım onuda 24 aya böldüm. Geri ödemesi 1600 lira gbi bir faiz ödeyeceğim 2 yıla ki bence bu rakam iyi. 1.07 diye hatırlıyorum faiz oranını.
  • Teşekkür ederim bilgi için. Faiz orani sizcede yüksek degilmi. Gerçi bankalarda buna yakın, fakat Hyundai de 0.70 civarı onermislerdi. Benim kararsızlığım burda ortaya çıkıyor. Neyse büyük ihtimal Seat üzerinde odaklanicam yinede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikendikenn kullanıcısına yanıt
    Benim ihtiyaç kredim de var garantiden aynı zamanda 24 ay vadeli ona 2.600 gbi bi faiz ödüyorum oyüzden bu faiz bana normal geldi. Yinede siz bilirsiniz tabi ki hayırlısı olsun hakknızda.
  • Selamlar,

Eşime Mayıs başında 1.4 reference aldık, yakıtı çok gibi geldi. LPG taktırsam garanti dışına çıkar mı? Servis takıyor mu?
  • delulu D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. ALLAH kaza bela vermesin.
    Servisler malesef en ufak şeylere bile takıyorlar. En ufak ekstradan dolayı bile araçları garanti dışı çıkarma peşindeler.
    Dolayısı ile evet lpg takımında da uyuzluk çıkartıyorlar ve aracı garanti dışına çıkartıyorlar. Hatta kimi servisler lpg'li araçları bakım için olsa bile servislerine almıyorlarmış.
    Sanırım sakarya da ki servis garanti dışına çıkarmadan kendi lpg montajı yapıyordu. Ama sen dışarıda 1.5'a yaptırırken o sana garanti kapsamında 3 liraya takıyor...
    En güzelimi bulunduğunuz şehirdeki servisi arayıp bilmi almanız olacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: delulu

Selamlar,

Eşime Mayıs başında 1.4 reference aldık, yakıtı çok gibi geldi. LPG taktırsam garanti dışına çıkar mı? Servis takıyor mu?

ben 2010'da sifir exeo ya taktim.
    servise sormayin olmaz der.
    montaj gunu once servise gittim , oturdum dedim ki ben montaja gidiyorum.garanti ne olacak dedim.bozulur dedi.
    iyi o zaman , madem garanti bozuluyor bende bakimlarida sanayide yaptiririm gelmeye gerek yok hadi eyvallah dedim kalktim.
    servis sorumlusu hemen geri vites yapip ya bizim icin onemli degilde buyuk seylerde dogustan kontrole geliyorlar dedi.bende o kadar buyuk bisi olursa ben bi saat icinde lpg yi yok ederim arabadan sen merak etme dedim ciktim.
    sonrasinda aku bozuldu , garantiden lpg'den dolayi degistrmek istemediler.ben "LPG akuye ne gibi zarar vermis yazili olarak vermeden o is emrinizi imzalamiyorum , gidip 100 liraya aku alip takiyorum , is emriniz de sittin sene acik kalsin" deyince ertesi gunu akunuz geldi diye aradilar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: delulu

Selamlar,

Landi renzo oneririm , ayni motorlu bir onceki kasa ibizayi landi lpg ile 140.000-190.000 km arasi kulandim hic bir sorun yasamadim.
    simdiki exeo aracimda landi renzo var 100.000 i devirdim bir sorun yasamadim.
    istanbulda iseniz distributoru olan kartal olgun LPG ye taktirin basiniz agrimaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.