Şimdi Ara

Yeni İbizamı Lpg ile daha çok seviyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2012 Model referance paketli 1.4 85 hp lik Seat İbiza sahibiyim.
    Bu konuyu açmamda ki sebebim belki ibizasına lpg taktıracak/taktırmayı düşünen insanlara biraz olsun faydam dokunur diye.
    Aylar boyunca çok düşündüm, araştırdım. Daha önceleri lpgli araç kullanmadığım dolayıda çevreden duyduğum kulaktan dolma düşüncelerle hep kuşkulu baktım lpg montajına. Acaba arabaya zararı olur mu? Rolantide veya boşa alınca stop eder mi? Koku çok fazla olur mu? vb. sorular eşliğinde çok düşündüm. Ancak benzin fiyatlarının alıp başını gitmesinden dolayı içim içimi yiyordu.
    Şunu belirtmek isterim ki arabayı sakin kullanırım. Çok gaza yüklenmem ve ekonomi olsun diye 2000 devirde bazen en kötü ihtimal 2500 devirde vites gecişi yaparım. Arabayı ilk aldığım zamanlar yani benzin 4.85'lerde (fiyatı umarım yanlış hatırlamıyorumdur) iken 50 liralık benzin ile 180 km gittiğim bilirim. Ancak son zamlardan sonra 150 km civarına çıkabiliyordum.
    Bu ayın başında yani 1 Mayıs İşçi bayramında hazır tatilide fırsat bilip lpg'yi taktırdım. O gün bile içimdeki pimpiriklik yüzünden taktırmaktan nerede ise vazgeçecektim.
    Şu an 16 mayıs ve lpg takılalı 1050 km civarı oldu. Ve 1000 km bakımına götüreceğim.
    Ben her gün aracımın başındayım işe gidiş ve eve geliş için kullanmaktayım. Bence Yeni İbiza sahibiyseniz ve senede 10000-15000 arası km yapıyorsanız hiç beklemeden lpg montajı yaptırın aracınıza. Zaten biraz araştırma yaparsanız çoğu lpg kitinin bizim araçlarda kullanıldığını görürsünüz.
    Geleyim son olarak kaç lira ile kaç km gittiğime.
    Aldığımdan itibaren bir kere 70 liraya (27 litre) 373 km gittim.
    Bir kerede 75 liraya (30 litre) 422 km gittim.
    Her lpg alışımda göstergeyi sıfırlarım ve gösterge şu an 250 km'lerde. Sanırım yine aynı fiyatlarda aynı km gideceğim.
    Son olarak şunu da belirtmek isterim ki : Her gün 50 km civarı yol yapıyorum işe gidiş ve eve geliş olmak üzere. Bunun 30 km'sini sabit hızla (90-120 km arası) gidebildiğim bir yol iken geri kalan 20 km'sini ise dur kalklı gittiğim bir yol. Yani bu verdiğim km değerleri ortalama diyebiliriz. İnanıyorum ki sadece uzun yolda kullanacak olursam 500 km rahat görecek.

Kullandığım lpg'nin litresi şu an : 2.53

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 3 Temmuz 2014; 9:54:37 >

• az önce lpg'yi yine aynı istasyon aynı pompada fulledim 53 lira tuttu. km 282'yi gösteriyordu... lpg litresi 2.53

lpg takılı ibizacılar varsa onlarda yorum yapsın ki ibiza sahipleri fikir sahibi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 16 Mayıs 2014; 20:16:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg candır...
  • Sorun lpg değil de sorun araç bulmada .ibiza bakıyorum ama referece modeli çok boş ya style modeli denk getirirsen alacagım ..
    Geçen gün reference test ettim kısa süreliğine.Dİreksiyonu çok güzeldi gaza tepkimesi de makuldu ama ahh yok mu donanım ,o arka kapılar kollu olur mu kaldeşim.Kaçıncı yüzyıldayız .

Bilgiler için teşekkürler bu arada...
    Benim sürüş tarzımı anlatmışsın sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Sorun lpg değil de sorun araç bulmada .ibiza bakıyorum ama referece modeli çok boş ya style modeli denk getirirsen alacagım ..
    Geçen gün reference test ettim kısa süreliğine.Dİreksiyonu çok güzeldi gaza tepkimesi de makuldu ama ahh yok mu donanım ,o arka kapılar kollu olur mu kaldeşim.Kaçıncı yüzyıldayız .

benim aracım referance. 28 bin liraya aldım. 4 bin daha verebilseydim style alırdım şahsen farları olsun donanım olsun gayet şık. şu an style fiyatına referance alamıyorsun vergilerden dolayı. yazık...
    abs-analog klima-ve 4 hava yastıklı bir referance benimkisi ve bana yetiyor :) tabiki bir hız sabitleyicim olsun isterdim

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

lpg candır...

birde insan son model araçlarda bile lpg takılı olduğunu görünce daha bir cesaretleniyor lpg olayına... biz onlardan zengin miyiz sonuçta...

aracımı lpg'siz sürdüğüm günlerime acıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 17 Mayıs 2014; 10:55:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Sorun lpg değil de sorun araç bulmada .ibiza bakıyorum ama referece modeli çok boş ya style modeli denk getirirsen alacagım ..

benim aracım referance. 28 bin liraya aldım. 4 bin daha verebilseydim style alırdım şahsen farları olsun donanım olsun gayet şık. şu an style fiyatına referance alamıyorsun vergilerden dolayı. yazık...
    abs-analog klima-ve 4 hava yastıklı bir referance benimkisi ve bana yetiyor :) tabiki bir hız sabitleyicim olsun isterdim

Kazasız belasız kardeşim .
    Aracında kendini mutlu hissetmen önemli zaten .
    Aklınızda bulunsun az km style olursa bana haber verirsiniz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olur neden olmasın.

• Bugün depoyu gene fulledim.
    Lpg'i shell'den alıyorum. Aynı istasyon aynı depo. litre 2.53
    Toplamda 69 lira tuttu 26-27 lt civarı aldı depo.
    Depoyu en son doldurduğumdan bu yana yani göstergeyi sıfırladığımdan bu yana 383 km olmuş ALLAH'ın izni ile.
    Yani 383 km 69 lira...
    İbiza sahibiysen lpg tavsiyemdir.
  • Geçtiğimiz hafta uzun yol yaptım aracımla. 4 kişi (hepsi yetişkin) ve bagaj tıka basa dolu. ortalama hızım 100 km. Güzargah izmir-istanbul. yaklaşık 550 km 4 kişi
    geri kalan 60 km (dönüş) 2 kişi ve bagaj boş ortalama hız 110.
    Toplamda 610 km yolu 90 lira gitmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 9 Haziran 2014; 14:34:37 >
  • Genel itibari ile shellden 2.53'e alırdım. Bu aralar bir kaç kez evime yakın olan Petrol Ofisinden litresi 2.34'e POgaz alıyorum. Aynı istasyon ve aynı pompadan dolduruyorum.
    2.34 den fullediğim ve 258 km gittikten sonra gene aynı istasyonda fulledim 40 lira tuttu. Ortalama hızım 100 km. Hepsi uzun yol.
    258 km sadece 40 lira tuttu.
  • hocam naptın sen ya. biran 2010 yılının mesajınımı okuyorum diye baktım:)Aman nazar değmesin çok ekonomik aracınız pişman etmemiş tüp. bende böyle az yakan bir araç arıyorum ama bütçem az 18 bin malesef.varmı etrafınızda bunun gibi yakan bu fiyata araştırayım biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

hocam naptın sen ya. biran 2010 yılının mesajınımı okuyorum diye baktım:)Aman nazar değmesin çok ekonomik aracınız pişman etmemiş tüp. bende böyle az yakan bir araç arıyorum ama bütçem az 18 bin malesef.varmı etrafınızda bunun gibi yakan bu fiyata araştırayım biraz.

Aslına bakarsanız son model araçların hemen hemen hepsi az yakıyor lakin benzinin litresi 5.14 civarında seyrettiği için araçların da yapacak bir şeyleri kalmıyor. Normalde gaza basmam adeta okşarım :D tabi bu adet ekonomi konusunda gayet işe yarıyor. Benzinli kullanırken 90 km hızı neredeyse geçmezdim vites geçişlerim 2000 devir üstü bulmazdı. Şimdi tüpü taktıralı uzun yolda 90 km gitmem imkansız oldu :) 110-120 den aşağıya inmez oldum. Vites geçişlerinde ne yalan konuşayım bir değişim yapmadım genelde gene 2000-2500 arası değiştiriyorum ki buda tasarrufta büyük etki var. Ve lpg'yi takalı klimanın bu sıcaklarda çok güzel birşey olduğunu farkketmiş oldum :)
    Bir güncel örnek daha vereyim ki bu vereceğim örnekte diğer örneklerimi onaylar nitelikte olacak.
    En son fullediğimden itibaren yaptığım yol 403 km oldu ve tüp bitti. Dün yine 2.34'den fullettim ve 30 litre aldı 70 lira tuttu.
    70 lira = 403 km...
    -ki bu paraya benzinde bu km'leri görmek imkansız benim arabamda...
    Başlıkta belirttiğim gibi artık aracımı daha çok seviyorum. Ve yeni kasa ibiza sahibi olan herkese lpg taktırmasını tavsiye ediyorum.
    Mayıs 1 de montajı yaptırdım bugün Haziranın 23'ü nerede ise 2 ay olacak ve 5.000 km yaptım bile... ALLAH nasip ederse belkide 4-5 ay içinde kendini amorti edecek sistem.
    MAŞALLAH...

He bu arada tekrar belirtmek isterim ki kimi arkadaşların önyargısının tam tersi kesinlikle performans düşüklüğü hantallık yaşamıyor aracım. Umarım hep böyle devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 23 Haziran 2014; 9:46:33 >

• Ben öyle yüksek model araç alamam bütçem kısıtlı ama az yakan beni üzmeyen bir arabam olursa 5 sene binerim inşallah.arabalar konusunda fazla bilgim olmadığından araştırmaya devam ediyorum. hayırlısı bakalım. Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza
  • İnşaALLAH...
    ALLAH gönlüne göre bir araç nasip eder inşaALLAH.
  • Gaz markası : po gaz
    Litresi : 2.34
    Km : 183
    Dolum ücreti : 32 lira...
    32 liraya =183 km...
  • 60 lira = 332 km...

• Bu degerleri hangi sürüş tarzıyla yakalıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MA11

Bu degerleri hangi sürüş tarzıyla yakalıyorsunuz ?

İlk önce şunu söyleyeyim lpg'ye dün itibari ile 10 krş zam geldi. Üzgünüm...
    2.34'den aldığım gaz olmuş size 2.43 :( sanırım değerlerde artık biraz artış olacak.

Geleyim sorunuza. Hocam arabaya lpg'yi yeni takdırdım 2 ay oldu. Ve benzinli sürerkenki alışkanlığım aynen devam ediyor. Nedir bu alışkanlık? Gazı köklemek yerine okşamak :) Kalkışlarım sakindir. Mesala 2000 devri geçmeden vites değiştirmelerim olur. Yani kullanımım sakin...
    Yukarıda konunun ilk mesajındada belirttiğim gibi , ben hergün ALLAH'ın izni ile ev iş arasında aracı kullanmak zorundayım. Toplamda git gel hergün 50 km yapıyorum. Bunun 30 km uzun yol sayılır, dur kalk yok 120'yi geçmiyorum. Geri kalan 20 km kısım ise dur kalklı ama dediğim gibi kalkışlarım ani ve sert değildir.
    Şunu da belirtmek isterim. Lpg fiyatları şehirden şehire değişiyor. Bu değerleri başta 2.53'ten aldığım sonradan da 2.34 den aldığım gaz ile yaptım. Artık 2.43'den alacam bakalım pek fark olmaz heralde.
    Ve en önemlisi şu ki trafiğin durumu. Şahsen çok aşırı dur kalk yaptığım bir güzargahım yok. Mesala istabulda yaşayan bir arkadaş için bu değerler hayal olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

hocam naptın sen ya. biran 2010 yılının mesajınımı okuyorum diye baktım:)Aman nazar değmesin çok ekonomik aracınız pişman etmemiş tüp. bende böyle az yakan bir araç arıyorum ama bütçem az 18 bin malesef.varmı etrafınızda bunun gibi yakan bu fiyata araştırayım biraz.

2003 2005 style bir ibiza o paralara alinir ve lpf de o civar yakar.2003 2010 arasi 7 senede 192.000 km yaptim tek basima;)
    Simdi exeo var lpg li.sifir exeoya tup taktim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 5 Temmuz 2014; 13:16:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.