Şimdi Ara

Yeni işlemci alacağım. Lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Ben iki hafta önce hd4850 Toxic aldım. Ancak işlemcim Amd +4800. Büyük ihtimalle darboğaz yaratıyor ve ekran kartımdan tam performans almamı engelliyor. Oyunları 1600 yada 1900 çözünürlüklerde oynuyorum. Crysis xp de herşey full 1600x1050 40-22 fps arası. Öncelikle yeni bir işlemci almam performansı çok etkiler mi? Sistemim şöyle;

-İşlemci Amd +4800
    -Anakart Asus M2N Sli Deluxe(değiştirmeyi pek düşünmüyorum)
    -Ram 2 gb Kingston 667(1 gb daha takviye edeceğim)
    -Kasa Asus Ta951(power high power 500 watt takviyeli. kasaya yeni bir Zalman fan takviyesi de yapacağım)
    -Ekran kartı 4850 Toxic

Anakartımı 300 ytl ye almıştım ve değiştirme taraftarı değilim. O yüzden Amd almayı düşünüyorum tekrardan. Aklımda olan işlemciler ise;

-Amd +6000, +6400, Phenom 8450 ve Phenom 8650 yada alabilirsem Phenom 9550

Phenomlar 2 ghz ve bazı arkadaşlar oyunlarda pek performans alamadıklarını, hatta darboğaz yaşadıklarını söylemişler. 6000 ve 6400 ler 3 ghz ancak bellekleri düşük ve fazla ısındıkları söyleniyor. Amacım oyun oynamak. Sizce darboğaz yaşamayacağım, ısınma problemi olmayan, ekran kartımı frenlemeyecek bir işlemci almam gerekirse hangisini almalıyım. Amacım öyle ileriye dönük falan değil. Maksimum 2 sene kullanırım. O yüzden fazla para vermeyi düşünmüyorum(maksimum200-250 ytl) Zaten teknoloji lügatında ileriye dönük diye bir kelime olmadığını geçen sene anladım Şimdi bazı arkadaşlar +6000 serisine eski diyebilir ancak onları almayı düşünmemin nedeni 3 ghz olmaları. Phenom darboğaz yaratıyor diye söyleniyor. Benim ekran kartım 2.2 ghz. Phenom 2.3 ghz Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarım yardım ederseniz çok ama çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weyss -- 12 Ekim 2008; 17:28:07 >

• O/c tan biraz anlıyorsan işlemciye o/c yapıp hiç değiştirmene gerek kalmadan halledebilirsin ancak o/c yapamam veya yapmam dersen tavsiyem 6000 serisidir
  • Bence öncelikle rami 1gb daha yükselt. Çünkü crysis warhead çalışırken ben sistemin 2,15 gb ram yediğine şahit oldum. Ayrıca 4850 toxic in de bir sınırı var. Diğer hepsinin olduğu gibi. Hemen işlemciyi değiştirmeyi düşünme bence.
  • Crysis de FPS'sen normal hatta genel sistemlere göre iyi bile denebilir.

Sadece oyun oynayacaksanız,grafik tarzı programlar ile pek sıkı fıkı değilseniz yani profosyonel olarak ilgilenmiyorsanız +6400 iyi bir seçim olur.İyi bir soğutma ile sıcaklık sorunu giderilir ki stok fan ile de sorun olmayacağını düşünmekteyim.
  • Aslında zaten kafamda işlemci değiştirme gibi bir düşünce yoktu ancak aynı ekran kartına sahip başka arkadaşlar benden daha iyi performans aldıklarını söylüyorlar. Bir arkadaşım Crysisi 55 fps ile oynadığını söylüyor ama gözümle şahit olmadığım için pek inanamıyorum ona da. Aslında mesele Crysis değil tabiki. Rainbowsix vegas2 25-40, Colin mcrae dirt 25-45 fps arasında. Warhead i maksimum 55 minimum 12 fps de oynadım. world in conflict i de minimum 12 maksimum 50 fps de ortalama 33 fps de oynadım. Assassins creed 25-40 fps. Catalyst ayarları high quality de. Ama sanki değerler biraz düşük gibi geldi bana. Gerçi başkaları ne çözünürlükte oynuyor bilmiyorum ama ben en düşük 1600x1050 de oynuyorum. Biryerden duymuştum hd4850 için en az 3 ghz işlemci lazım deniyordu. Benim işlemcim 2.5 ghz ve 1 mb cache. Evet overclock aklımdan geçmedi değil ancak biraz çekindim onu yapmaya. İşlemci fanı stok fan. +4800 ü 3 ghz kullananlar varmış. Ama ben o kadar çıkamam o fanla. Ayrıca işlemcinin bir yıl garantisi var daha. oc yaparsam garanti ölüyormuş. mutlaka ram alacağım zaten. Ancak en az 3 ghz bir işlemci lazım olması kafamı karıştırıyor. Amd +6400 3.3 ghz ve 2 mb cache. Ancak +6400 ün 90 nm olduğunu duydum doğruysa çok sıcak olmaz mı??? Phenomlar ise çok düşük hızda ancak 3 mb cahce den başlıyor. Birde yeni işlemci alıp performansın değişmemesi durumu da var tabi. o zaman daha kötü olur ama düşük ihtimal bu galiba.
    En fazla kullanacağım program photoshop Amacım sadece oyun oynamak, film izlemek. Bunların dışında tasarım programı yada ağır başkabir program kullanmıyorum. nero yu açıp oyun oynamak yada başka aksiyonlara girmek gibi bir amacım da yok Tek isteğim ekran kartımın performansını tam almak ve GTA4, RE5 gibi oyunları da yine ödün vermeden oynayabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weyss -- 12 Ekim 2008; 20:43:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: weyss

Aslında zaten kafamda işlemci değiştirme gibi bir düşünce yoktu ancak aynı ekran kartına sahip başka arkadaşlar benden daha iyi performans aldıklarını söylüyorlar. Bir arkadaşım Crysisi 55 fps ile oynadığını söylüyor ama gözümle şahit olmadığım için pek inanamıyorum ona da. Aslında mesele Crysis değil tabiki. Rainbowsix vegas2 25-40, Colin mcrae dirt 25-45 fps arasında. Warhead i maksimum 55 minimum 12 fps de oynadım. world in conflict i de minimum 12 maksimum 50 fps de ortalama 33 fps de oynadım. Assassins creed 25-40 fps. Catalyst ayarları high quality de. Ama sanki değerler biraz düşük gibi geldi bana. Gerçi başkaları ne çözünürlükte oynuyor bilmiyorum ama ben en düşük 1600x1050 de oynuyorum. Biryerden duymuştum hd4850 için en az 3 ghz işlemci lazım deniyordu. Benim işlemcim 2.5 ghz ve 1 mb cache. Evet overclock aklımdan geçmedi değil ancak biraz çekindim onu yapmaya. İşlemci fanı stok fan. +4800 ü 3 ghz kullananlar varmış. Ama ben o kadar çıkamam o fanla. Ayrıca işlemcinin bir yıl garantisi var daha. oc yaparsam garanti ölüyormuş. mutlaka ram alacağım zaten. Ancak en az 3 ghz bir işlemci lazım olması kafamı karıştırıyor. Amd +6400 3.3 ghz ve 2 mb cache. Ancak +6400 ün 90 nm olduğunu duydum doğruysa çok sıcak olmaz mı??? Phenomlar ise çok düşük hızda ancak 3 mb cahce den başlıyor. Birde yeni işlemci alıp performansın değişmemesi durumu da var tabi. o zaman daha kötü olur ama düşük ihtimal bu galiba.
    En fazla kullanacağım program photoshop Amacım sadece oyun oynamak, film izlemek. Bunların dışında tasarım programı yada ağır başkabir program kullanmıyorum. nero yu açıp oyun oynamak yada başka aksiyonlara girmek gibi bir amacım da yok Tek isteğim ekran kartımın performansını tam almak ve GTA4, RE5 gibi oyunları da yine ödün vermeden oynayabilmek.

Ekran kartınız muhtemelen işlemcinize takılıyor,+6400 sizin sorununuzu çözecektir.Elbette 90 nm 45 nm ya da 65 nmlere göre daha fazla ısınacak ve güç tüketimi onlara göre daha fazla olacaktır.Güç tüketimi hakkında pek bir şey yapamazsınız ama iyi bir soğutucu ile ısı probleminiz olmaz.Bunun yanında phenom işlemciler düşük mhz de çalışıyorlar fakat onların çalışma prensipleri +6**** serisine göre farklı olduğundan onlardan daha verimli ayrıca güç tüketimi daha düşük.(potansiyellerine göre )Bence +6400 yeterli olacaktır,ben 3-4 sene boyunca işlemcimi değiştirmek istemiyorum derseniz phenom bu anlamda yeterli olacaktır.Ayrıca bu işlemciler ekran kartınızdan aldığınız performansı yükseltecektir.(phenom da +6400 de).
    Ayrıca yüksek çözünürlükte phenom işlemcilerin daha iyi performans verdiklerini bir testte yanlış hatırlamıyorsam görmüştüm.

• Arkadaşlar amd +6400 piyasadan tamamen kaldırılmış ancak Amd +6000 in 3.1 ghz 65 nm olan versiyonunu buldum. Biryerde 170 ytl ye buldum. Yalnız onda da önbellek 2 mb dan 1 mb a çekilmiş maalesef. Şimdi amd +6000 3.1 ghz 65 nm mi yoksa phenom 8450 mi. Yada normal amd +6000 mi? Sizce hangisini almalıyım? Hangisi işimi daha fazla görür?? Bu arada 1 gb daha ram aldım. Gözle görülür küçük bi fps artışı oldu(4 fps kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weyss -- 13 Ekim 2008; 22:45:32 >
  • Arkadaşlar bir arkadaşım şöyle bir çözüm de sundu ama gerek var mı bilemiyorum.http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700330 şöye bir soğutucu alıp işlemcimi oc ile 3 ghz ye çıkartarak kullanmaya devam etmemi söyledi. Sizce bu çözüm işimi görür mü yoksa bu soğutucunun üstüne 60 ytl daha koyarak yeni bir işlemci almalı mıyım???
  • evet kabul islemcin eski ama yuksek frekansi fabrika cikisi olarak sunan bir islemciyi kullanmak ile, normalde frekansi dusuk bir islemciyi overclock etmek arasinda ciddi performans farki var ve ikinci elde satamazsin..
  • Peki yukarıdaki yazılarıma da bakacak olursak ne önerirsin? Şu durumda ne yapmalıyım? Hangi işlemci ile istediğim performansı alabilirim? Bu arada anakartımı ilk aldığımda Phenom piyasada yoktu ve doğal olarak Phenom desteği de yoktu ancak asus un sitesine baktığımda bios güncellemesi ile Phenom u desteklediği yazıyor. Sorun olmaz galiba. Daha önce de kullananlar olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.