Şimdi Ara

Yeni işlemci taktım pc açılıp açılıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bugün intel q9550 işlemci taktım power düğmesine bastım fanlar çalıştı 1-2 saniye sonra fanlar durdu kapandı tekrar çalıştı tekrar kapandı sürekli aynı şey oluyor falan 1-2 saniye çalışıp duruyor sonra yine çalışıyor kapanıyor böyle devam ediyor. Ne olmuş olabilir sizce? inşallah parça yanmamıştır yoksa çok kötü olr benim için :(

• arkadaşlar şimdi öbür anakart ile denedim açılıyor pc
    :( :( anakartmı yandı yani
  • süperim ben ya psu yu patlattım pat diye bi sesle psu gitti arkasından dumanlar çıktı psu ömrünü tamamladı arkadaşlar. anakartta yandı zaten ondan önce büyük ihtimal. şimdi sormak istedigim bu psu yandıgı için diğer parçalara birşey oldumu
  • Asıl PSU nun yanması sırasında oluşabilecek bir arızadır anakartın yanması . Tabiki statik elektrikten vb . durumlardan da olur ama genellikle PSU'dan kaynaklanan voltaj değişmeleri de etkiler anakartı . Bahsettiğimiz anakartın bios ayarları iyi yapılandırılmış konumda mı ? Herhangi bir ikinci işlemci denediniz mi ?Fabrika ayarlarına alarak veya anakartın pilini çıkararak , biosu sıfırlamayı deneyiniz . Yine aynı hata devam ediyorsa , fanların çalışıp durması yani , bir teknik servise göstermeniz gerekebilir ... Kolay gelsin
  • Hocam psu patladı bomba gibi o gitti artık ama anakart konusunda p4 işlemcimlede denedim yine aynı sorun pili çıkarıp denedim yine aynı sorun. daha ne yapılır bilmiyorum. diğer anakartlımla denedim bilgisayar açıldı. Şansa tamda psu siparişi verdigim an yandı benim psu. 2-3 güne geliyor yenisi. xilince 750 watt modüler psu. morelim bozuldu kafamda çok karışık şuan ne yapmalıyım sizce? anakartı teknik servise mi yollayayım? ama hiçde birşey yapmadım yani düzgünce işlemciyi çıkarttım yenisi taktım bu. power tuşuna bastım bu sorun la karşılaştım. Bundan sonra ne yapmalıyım artık yeni psu gelince denesemmi birdaha? ama yine aynı şey olmasından korkuyorum psu yanması yani.
  • PSU gitmiş sanırım.
  • PSU'nun voltaj koruması varsa, diğer parçalara bişey olmamıştır ki olmamış gibi gözüküyor. PSU hemen yandı deme, kondansatör patlamıştır büyük ihtimal. Onları tamir ettirebiliyosun fakat ne kadar güvenilir orası muamma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya zaten psu değişecekti o sorun değil.. ben ana kart konusunda napacagım onu soruyorum? belliki ana karttada bir problem var. eski anakartımla değiştirince çalıştı bilgisayar. bu yeniyle deneyince fanlar çalışıp kapanıyor çalışıp kapanıyor hep aynı döngü. şimdi ne yapmalıyım? anakartı servisemi yollayayım çünkü salı günü psu gelicek büyük ihtimal. tekrar deneyipte yine bi salaklık olmasını istemiyorum.
  • arkadaşlar psu yu boşverinde sizce bunun sebebi ne olablir? yani anakarta yeni işlemci takmakla anakartın yanacagına pek ihtimal vermiyorum? işlemciyi taktım powera bastım pc 2 saniye çalışıp kapanıyor çalışp kapanıyor sürekli aynı döngü. sizce neden olabilir bu ?
  • up acil arkadşalar yardım edin
  • Yeni psu gelince bozuk dediğin anakart ile denersin, olmadı zaten yeniyse garantisi vardır. Birde işlemcinin, fanın tam oturduğuna dikkat et. Güç kaynağından gelen kabloları eksik takmış olabilirsin. Buarada yeni sistem toplamışsın sanırım, güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilirde.
  • anakarttan ramleri çıkart öyle çalıştır ses çıkmazsa sorun ondadır ve büyük ihtimalle işlemci yuvasında sorun vardır bendede oluyordu ama kapanmıyordu pc açılıyordu ne görüntü var nede bişi ben yaptırdım 45tl ama adam sana 30tl dedi anakart eskiymiş adamda parça varmış şansa...
  • anakartı yeni aldım işlemci yuvasında sorun olacagını hiç sanmıyorum. neyse artık birde yeni psu ile deneyeceğim olmadı teknik serivese gönderirim anakartı.
  • arkadaşlar başka önerileri veya neden olduguna dair tahmini olan varsa yazabilirmi yeni psu gelnce deneyecek yöntemler çok olsun en azından belki bir sonuca ulaşırım
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.