Şimdi Ara

Yeni işletim sistemine merhaba deyin; Google'dan Chrome OS! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
17.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "her sistem açılışında kod kontrolü yaparak olası problemlere karşı kullanıcıyı koruma altına alacak" ," tüm güncelleme ve kurulumlar arka planda otomatik olarak gerçekleştirilecek. "

o zaman daha pc açıldığında sistem yavaşlama olacak demek. bilemiyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatyy

quote:

Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

şu an işletim sisteminden çok web tarayıcısı gibi...

Bu bildiğin Google Chrome..

Finaldeki hedef, tüm programların internet üzerinden çalıştırılması ve verilerin , kişisel ayarların vs tamamının internette depolanmasını sağlamak, bu sayede kişiselleştirdiginiz bir pc ye bagımlı kalmaktansa dünyanın her yerinden kendi kişisel ayarlarınız dosyalarınız ve programlarınıza ulaşabilmek hedeflenmekte. BU bakış açısıyla bakarsak browser gibi görünmesi ve çalışması çok mantıklı. bence bu iş tutar .

bu işletim sisteminin gerçek amacı bilgilerimizi çalmaktan başka bir şey değil. google zaten bunu yapıyor ama bu işin 1 adım ilerlemiş hali hatta çok fazla ilerlemiş hali... kullanmam kullananı da uyarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 20 Kasım 2009; 16:23:38 >

• Bu google'ın yaptığı bir işletim sistemi değil ki, linux kernelini alıp üstünü süslemişler.Bildiğin linux işte.Kimi kandırıyolar.Bir de bedava olacak tabi linux kernelini kullanıp parayla satamazlar GPL lisansı var
  • 1- Adamların Hedefi netbook en azından internet ve basit günlük uygulamalar. Kimse size windows uygulaması kullanıcaksın demiyor amaç zaten o programlardan kaçmak.

2- Bu adamlar google Wave diye bişi geliştiriyor. kaçınız 1:20 saatlik tanıtım videosunu izledi bilmiyorum ama mailleşmede veya arkadaşlarınızla sanal ortamda etkileşimde son noktayı koyucaklar.

3- linuxun süslenmişi olabilir ama hiç bir linux yayını gibi olmıcak bunu kestiriyo olmanız gerekir.

4- google çalışanı değilim ama nettop veya benzeri cihaz kullananlara muhteşem bir alternatif getiriyorlar.

5- para denkleştirebilirsem yada gerçekten ihtiyacım olursa. sanal ağlemde takılırken bu sistemi kullanmayı tercih edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santanio -- 20 Kasım 2009; 17:39:25 >
  • Herkez merak etcek,deniyecek ve tabiki unutulacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: santanio

1- Adamların Hedefi netbook en azından internet ve basit günlük uygulamalar. Kimse size windows uygulaması kullanıcaksın demiyor amaç zaten o programlardan kaçmak.

2- Bu adamlar google Wave diye bişi geliştiriyor. kaçınız 1:20 saatlik tanıtım videosunu izledi bilmiyorum ama mailleşmede veya arkadaşlarınızla sanal ortamda etkileşimde son noktayı koyucaklar.

3- linuxun süslenmişi olabilir ama hiç bir linux yayını gibi olmıcak bunu kestiriyo olmanız gerekir.

4- google çalışanı değilim ama nettop veya benzeri cihaz kullananlara muhteşem bir alternatif getiriyorlar.

5- para denkleştirebilirsem yada gerçekten ihtiyacım olursa. sanal ağlemde takılırken bu sistemi kullanmayı tercih edeceğim.

Hocam tamamen katılıyorum dediklerine. Özellikle de zamanında netbook kullanan birisi olarak sırf XP açılış süresi yüzünden krizlere girdiğimi hatırlıyorum. Sonra 14" bir notebook aldım Win7 ' ye geçtim dağlar kadar fark yarattım.

Eğer Google dediklerini becerebilirse çok güzel iş başarmış olur (Y) ...

• quote:

Orijinalden alıntı: santanio

1- Adamların Hedefi netbook en azından internet ve basit günlük uygulamalar. Kimse size windows uygulaması kullanıcaksın demiyor amaç zaten o programlardan kaçmak.

bu işletimsistemi? ni savunmak çok saçma... google ın amacını ve ne için yaptığını biliyor olmalısınız. eğilimleri belirle ve bunlardan para kazan!

• merhaba
  • Bunun daha yolu var önce güven kazanması lazım.
  • İndiriyorum..

Paylaşım için teşekkürler..
  • Zaten bu notebooklar için iş görecektir.Şuan düşük ram ve işlemci için adam oyun oymayayacaksa iş için bu işletim sistemini kullanabilir ve maksimum performans alabilir
  • MErhaba..
  • Google bır buna el atmamıştı tam oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatyy

quote:

Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

şu an işletim sisteminden çok web tarayıcısı gibi...

Bu bildiğin Google Chrome..

Finaldeki hedef, tüm programların internet üzerinden çalıştırılması ve verilerin , kişisel ayarların vs tamamının internette depolanmasını sağlamak, bu sayede kişiselleştirdiginiz bir pc ye bagımlı kalmaktansa dünyanın her yerinden kendi kişisel ayarlarınız dosyalarınız ve programlarınıza ulaşabilmek hedeflenmekte. BU bakış açısıyla bakarsak browser gibi görünmesi ve çalışması çok mantıklı. bence bu iş tutar .

+1

• Windows 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysff_srdr
    Windows 7

!!
  • Sabırsızlıkla bekliyorum.
    Aynı anda hem Chrome OS hem de Windows kullanmak mümkün olur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangello

quote:

Orijinalden alıntı: ysff_srdr
    Windows 7

!!

xp
  • windows 4 ever
  • oncelikle meleba

basarili olabilmesi icin x86 ve dolayisi ile windows destegi olmayan arm islemcili ve 200$ civari ekonomik netbooklar ile itelenmesi gerek. diger turlu insanlar x86 islemcili 400$ civari bir cihazin potansiyelinden sonuna kadar yararlanmak isteyecektir, bu durumda kimseyi web tarayicidan bozma bir isletim sistemini kullanmaya zorlayamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 21 Kasım 2009; 2:32:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.