Şimdi Ara

Yeni Jetta 1.2 TSI mı 1.4 TSI mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
27.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4TSI al derim aman aman tüketim farkı yok. +En azından daha yaygın ve güçlü bir motor.

Ama 1.2TSI alıp Highline alabileceksen o zaman 1.2TSI'a yönel.

Ben ben doktoruma katılıyorum yukarıda Golf uyarsa sizinkilere Golf derim baya kalite farkı var. Özellikle iç mekanda ve detaylarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

1.4TSI al derim aman aman tüketim farkı yok. +En azından daha yaygın ve güçlü bir motor.

Ama 1.2TSI alıp Highline alabileceksen o zaman 1.2TSI'a yönel.

Ben ben doktoruma katılıyorum yukarıda Golf uyarsa sizinkilere Golf derim baya kalite farkı var. Özellikle iç mekanda ve detaylarda.

Ben arabayı aldım sen hala 1.4 al diyorsun.

Comfortline yetti gibi, sadece RCD 510'un eksikliği hissedilebilir o kadar, siyah Highline bulamadım zaten, o ilk kriterdi.

• Ahaha ne bileyim yahu

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Bende Golfu Comfortline aldım biliyorsun araba şuan Highline+ oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 10 Ekim 2011; 21:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Jetta 1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej alındı arkadaşlar, ben yurtdışında olacağımdan peder teslim alacak perşembe günü.

Fikirleriyle konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Avatarınızda ford var gibi gördüm ben, ama iki araçtır vw alıyorsunuz neden?Ford almak daha mantıklı değil mi?

Selamlar.

Avatarımda Ford olması elbet Ford almamı gerektirmiyor ki mevcut fiyatlarıyla alınabilecek bir Ford da göremediğimi söyleyebilirim.

Bana göre 60.000 liraya Focus Titanium Duratorq TDCI almak çok mantıklı değil.

Otosan fiyatları abarttı ama biraz sakin olmalı, daha Türkiye'de başka distribütörlere özenecek konuma gelmedi.

bence de vw almak mantıklıdır ama genelde forumda tersini savunan çok insan var, her ortamda passat alınacağına mondeo alınır gibi bir düşünce hakim, hatta jetta alanlara direk enayi muamelesi çekiliyor.... yukarıda yazdıklarınıza da katılıyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Jetta 1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej alındı arkadaşlar, ben yurtdışında olacağımdan peder teslim alacak perşembe günü.

Fikirleriyle konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Avatarınızda ford var gibi gördüm ben, ama iki araçtır vw alıyorsunuz neden?Ford almak daha mantıklı değil mi?

Selamlar.

Avatarımda Ford olması elbet Ford almamı gerektirmiyor ki mevcut fiyatlarıyla alınabilecek bir Ford da göremediğimi söyleyebilirim.

Bana göre 60.000 liraya Focus Titanium Duratorq TDCI almak çok mantıklı değil.

Otosan fiyatları abarttı ama biraz sakin olmalı, daha Türkiye'de başka distribütörlere özenecek konuma gelmedi.

bence de vw almak mantıklıdır ama genelde forumda tersini savunan çok insan var, her ortamda passat alınacağına mondeo alınır gibi bir düşünce hakim, hatta jetta alanlara direk enayi muamelesi çekiliyor.... yukarıda yazdıklarınıza da katılıyorum...

İstedikleri gibi baksınlar hiç sorun değil.

Ben 70 bin km Focus 2 de kullandım, 16 bin km B7 Passat da. Yeni Jetta da çok bilindik bir araba zaten benim için. Bu paraya şehir içinde bunun kadar az yakan benzinli, ikinci eli iyi, konforlu bir otomobil olarak Golf alabilirdim ancak ben aktif olarak kullanmayacağım için ve sedan istedikleri için Jetta aldım aileme.

Bu forumda en çok önerilen araba Superb'dür ama yolda göremezsiniz, o yüzden forumun gerçekleriyle günümüzün gerçekleri biraz farklı. Tabi herkesin seçimine de saygı duymak gerekiyor.

• Hayırlı uğurlu olsun. 1.2 TSI moturu kullandıktan sonra sizden objektif yorum bekliyoruz. Özellikle performans ve tüketim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egebuca

Hayırlı uğurlu olsun. 1.2 TSI moturu kullandıktan sonra sizden objektif yorum bekliyoruz. Özellikle performans ve tüketim.

Yaklaşık 1 ay yurtdışındayım döndüğümde tabiki objektif olarak yorumlarımı paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

Ben hala Passat 1.4 TSI Trendline derim. Donanim olarak az cok ayni seviyedeki Jetta 1.4 TSI Comfortline ile arasinda 6.000 TL oynuyor. Fazlasiyla deger. Ama derseniz ki 1.2 Jetta TSI Comfortline, o daha makul gibi.

Aluminyum alaşım jantlar
    Krom cam çerçeveleri
    Sis farları
    Ön- arka park sensörleri
    Far yıkama
    Far sensörü
    Yağmur sensörü
    Kararan dikiz aynası
    Arka kol dayama
    Deri-kumaş kombinasyonlu koltuklar
    Çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi

arada 6.000 TL değil 5.000 TL fark var.Bu özelliklere değer değmez bu tamamen alıcıya ait bir konu.Eğer Highline düşünüyorsanız bulmanız imkansız değil ama zor diyebilirim.Ama 1-1.5 ay içerisinde geleceklerden bulabilirsiniz diye umuyorum ;)

Passat 1.4 Trendline (60.400) ile Jetta 1.4 Comfortline (54.200) arasindaki fiyat farki 6.200 TL.

Saydiginiz donanimlardan:

Aluminyum alasim jantlar
    Krom citalar
    On/Arka park sensorleri
    Arka kol dayama
    Cok fonksiyonlu deri direksiyon
    (Ve Jetta Comfortline'da bulunmayan) Gorsel park destegi

Passat'ta mevcut. Olmayanlar yagmur sensoru, deri-kumas koltuk, far yikama, sis fari. Herkesin gorusune saygi duyarim. Benim kisisel gorusum bu durumda Passat one cikar. Bence arada Passat lehine cok ciddi bir konfor ve kalite farki var.

Alıntıları Göster
    quote:

Passat 1.4 Trendline (60.400) ile Jetta 1.4 Comfortline (54.200) arasindaki fiyat farki 6.200 TL.

Saydiginiz donanimlardan:

Aluminyum alasim jantlar
    Krom citalar
    On/Arka park sensorleri
    Arka kol dayama
    Cok fonksiyonlu deri direksiyon
    (Ve Jetta Comfortline'da bulunmayan) Gorsel park destegi

Passat'ta mevcut. Olmayanlar yagmur sensoru, deri-kumas koltuk, far yikama, sis fari. Herkesin gorusune saygi duyarim. Benim kisisel gorusum bu durumda Passat one cikar. Bence arada Passat lehine cok ciddi bir konfor ve kalite farki var.

Jetta comfortline'da görsel park desteği mevcuttur arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKptn -- 10 Ekim 2011; 23:01:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Ahaha ne bileyim yahu

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Bende Golfu Comfortline aldım biliyorsun araba şuan Highline+ oldu

vag 4 ever wellcome bro
  • hayirli olsun ustadim ben test etmistim araci gayet kullanisli bir aracti. ALLAH tekerine tas degdirmesin...
  • 1.4 TSI
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq -- 6 Kasım 2011; 21:24:49 >
  • quote:

Arkadaşlar selamlar.

6,5 ay gibi kısa bir sürede 16000 kilometreye getirdiğim güncel kasa 1.6 TDI Passatım için bir arkadaşla anlaştık gibi.

Şimdi artık daha az yol yapılacağı için peder beylere 0 kilometre benzinli bir Jetta Comfortline almak için uğraşıyorum.

Bayilerde benzinli Jetta bulmak çok zor bir iş değil ancak ben özellikle dışı derin siyah içi bej aradığım için (Passat da böyleydi) biraz daha uğraştırdı beni.

Bir de motor konusunda kararsızım, daha önce 1.2 TSI bir Jetta kullanmış ve açıkçası pek de memnun kalmamıştım, bu yeni aracı peder bey kullanacağı için performans çok önemli değil diyebilirim.

Ancak yıllardır dizel araca sahip olduğu için onu yakıt anlamında çok da üzmemesi gerekiyor. 1.2 TSI'ın şehir içi yakıt ve vergi avantajı olacağı aşikar. 1.4 TSI ise bence çok daha rafine ve güvenilir bir motor konumunda. Alırken de 2500-3000 TL gibi bir fark oluşuyor aralarında.

Sizce hangisini tercih etmeliyim, buradaki arkadaşların da fikirlerini almak istedim.

160 hp 1.4 TSI

• ben 1.4 tsi 122 hp derim ancak dizel araçta senelık 8000 km de 1100 tl gıbi bir kar avantaj hesabı cıkarabılırım... tabi bunu dizel araba ıcın verılen 10 bın tl yi dusunursek 9 sene gene benzınlı bınmış gibi olursunuz :D

1.2 gerçekten iyi performans saglıyor ancak emın olun yakıt tasarrufu söylenılenlerın cok dısında , arasında 100kg gıbı nereden kısıldıgı bilinmeyen bir rakamda olsa motoru yuksek hızlarda zorlar ve fazla yakıt israfına teşfik eder. ben rakamlarla konusuyorum tercih senin tabiki...

ben yeni jetta 1.4 kullanısıcıyım , 1.2 alcaktım ancak beni motor performansı acısından pek tatmın etmedi. şuan gaza biraz abandıgım zaman emın olun ön süspansiyonların havaya kalkısını ve 2 ye atarken geri inişini hissedebiliyorum.

ses yalıtımı konusuna söz dahi etmıyorum zaten anlamıssındır...
  • 1.2 tsi bnce gayet basarili bir motor bnce donanim olarak comfortline gayet iyi performans olarak cok iyi arabada hic bayilma yok 1.6 motorlarla kafa kafaya gidebilicek bir motor ama 1.4 akicaksaniz comforlimne alin higline la arasin da cok az fark var 1.2 yeterli bir motor yazilim eklerseniz 130 bg olabilio saglikli bir sekilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2TSI
    Eğer çok fazla kullanılmayacaksa ve performansı çok aramıyorsan kesinlik bu motor tercih edilmeli. Hem yakıt hem de vergi den tasarruf edersin. 1.2TSI Ibiza da nasıl olduğunu biliyorum, performans açısından gayet yeterli bence fakat Jetta'da da denemek gerekir kesin kararı vermeden önce.
  • 1.2 veya 1.4 tsi motorlar pek güven vermiyor nedense.
  • 1.2 tsi yakit ve vergi konusunda sizi uzmeyecektir. O kadar kotu bir performansi da yok yani. Cok ideal.

• Brn olsam dizel octiye de bakardim.

• Ben olsam Passat'ı satmazdım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.