Şimdi Ara

Yeni Jetta aldim ve izlenimlerim (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
14.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    oldukça marifetli bir otomobilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 24 Nisan 2011; 20:24:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elestirel

merhaba öncelikle bu başlığı açtığın için teşekkürler büyük eksiklikti, ben aracı ocak ayında teslim aldım, 17 jant ve hız sabitleyici var, bende cam filmi taktırmayı düşünüyorum kaça maloldu ve kaç numara film taktırdın 1 ile 2 arasında karasız kaldım 1 numara çok açık 2 numarada trafikte sorun olur mu diyorum birde ceza yemiyelim

2numara film takdım soran eden olmadı trafikde, boya koruma vs hepsi birlikte 600civarında tuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomacco

dizel yakıt tüketimi ve se olayı nasıl acaba arkadaşlar?

1200km yol yaptım henuz, 700ü sehirdısı (140-180km ortalama hızla yapılan) kalan sehir ici olmak üzere. genel ortalama 5,9lt.
    cok rahatsızlık verici bir motor yada yol sesi yok. ancak aracın sol kapı icinden bozuk yollara girince tıkırtılar geliyor. servise gösterecegim.
  • evet o tıkırtı sesi benimkindende geliyo bide bazen arka koltuklar için hava kanallarından ses geliyo kapatıp açınça kesiliyo
  • sağ kapıdan geliyo benim arabada
  • Şu anda durum hiç parlak değil.Bayiler sisteme sipariş bile giremiyor.1.6 TDI HIGHLINE DSG almak istiyorum ama ekim 2011 gibi ilginç tarihler geziniyor ortada.

Arkadaşlar opsiyonların fiyatları ile ilgili bilgisi olan var mı? mesala 17 jant,230V soket ,anahtarsız giriş gibi.Fiyat listesinde sadece sunroof ve metalik boya fiyatı var.

Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solarapex
    Şu anda durum hiç parlak değil.Bayiler sisteme sipariş bile giremiyor.1.6 TDI HIGHLINE DSG almak istiyorum ama ekim 2011 gibi ilginç tarihler geziniyor ortada.

Kuş serisini beklediğimiz günler geri geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 26 Nisan 2011; 10:38:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Golf Passat'ın küçüğü, Jetta ise Polo'nun büyüğü.
    Sanırım anlayanlar, demek istediğimi anladılar.

Ooooooooooooooo Çok iyi bir cümle kurmuşsunuz Gerçekten bende böyle düşünüyordum ama bunu anlatmak için çok cümle kuruyordum Siz 2 cümlede bu işi tam açıklamışsınız
    3 gün önce arkadaşıma ankara eskihisardan 0km polo comfortline araç aldık Araç comfortline olmasına rağmen trendline golf ün iç mekan işçilik kalitesi tartışılmayacak kadar farklı Donanım olarak ne olursa olsun golf kendini hemen belli ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

quote:

Ooooooooooooooo Çok iyi bir cümle kurmuşsunuz Gerçekten bende böyle düşünüyordum ama bunu anlatmak için çok cümle kuruyordum Siz 2 cümlede bu işi tam açıklamışsınız
    3 gün önce arkadaşıma ankara eskihisardan 0km polo comfortline araç aldık Araç comfortline olmasına rağmen trendline golf ün iç mekan işçilik kalitesi tartışılmayacak kadar farklı Donanım olarak ne olursa olsun golf kendini hemen belli ediyor

eski kasa jetta passat'ın bir küçüğü idi şimdi yeni kasa bayağı ilerlemiş.
    ben anlamıyorum adamlar her şeyi çalmışlar motor üzerindeki pilastik kapağı bile çalmışlar. kapılar,kaput ve bagaj kapağı
    kapanırken o tok ses jeni jetta'da yok daha neyini överler anlamadım.kardeşim göz var izan var hiçmi görmüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turati

quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

quote:

eski kasa jetta passat'ın bir küçüğü idi şimdi yeni kasa bayağı ilerlemiş.
    ben anlamıyorum adamlar her şeyi çalmışlar motor üzerindeki pilastik kapağı bile çalmışlar. kapılar,kaput ve bagaj kapağı
    kapanırken o tok ses jeni jetta'da yok daha neyini överler anlamadım.kardeşim göz var izan var hiçmi görmüyorsunuz.

+1

• Selam sayın smiley,
    Konuyla ilgili değil ama birşey sormak istiyorum. Türk plaka araçla yurtdışına çıkarken sigorta gibi bazı masraflardan bahsediyorlar, Acaba bu tarz masraflar mecburi mi? Yoksa sadece elime vizemi pasaportumu alıp sınırda hiçbişey ödemeden geçebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iolpliboga

Selam sayın smiley,
    Konuyla ilgili değil ama birşey sormak istiyorum. Türk plaka araçla yurtdışına çıkarken sigorta gibi bazı masraflardan bahsediyorlar, Acaba bu tarz masraflar mecburi mi? Yoksa sadece elime vizemi pasaportumu alıp sınırda hiçbişey ödemeden geçebilir miyim?

Kesinlikle sigorta mecburi ayrıca gittiğiniz ülkeye göre otoyol parasını, otopark parasını ülke girişinde peşin olarak alıyorlar.
    Almazsanız sizi ülkeye sokmuyorlar. Yok bir şekilde kaçak geçerim diye düşünürseniz polis yakaladığı anda size bir kaç bin € ceza kesebilir.

Ayrıca diğer önemli nokta bizim ehliyetimizin hiç bir ülkede geçerliliği olmadığından uluslararası türk ehliyeti olarak geçen "beynemliler ehliyeti" almanız gerekiyor.
    Bunun da cezası bir kaç yüz € civarında.

bilgilerinize.

• @koroglunuray
    Cevap için teşekkürler. Ben polonyada pl plaka araç kullandım aylarca. Türk ehliyeti konusunda yanılıyorsunuz galiba. bildiğim kadarıyla birçok ülkede ehliyetimiz geçerli. Ki beni polis de durdurdu, sorunsuz devam ettim. (bence bizim sınırdan çıkarken birileri para kazanmak için zorunlu olmayan bazı şeyleri zorunlu gibi diretiyor)
    Konuyu sabote etmiş gibi oldum kusura bakmayın.
  • yok ehliyet konusunda oldukça netim :)
    Babam tır şöförü oradan biliyorum her yıl yeniliyor.
    Avusturya almanya hatta bulgaristan türk plakalı araç ile gördüğünde çift vatandaşlığınız yok ise bahsettiğim ehliyeti istiyor
    tecrübe ile sabittir.
  • quote:

Selam sayın smiley,

Sınırda Yesil sigorta denen tr dısında kazaya karıstıgınızda karsı tarafın hasarının karsılanması icin gerekli sigorta yaptırıyorsunuz,
    Yeşil Sigorta Ücretleri:
    15 günlük (84,40 Euro),1 aylık (105,50 Euro),3 aylık (189,90 Euro),5 aylık (274,30 Euro),6 aylık (316,50 Euro) ,1 yıllık (422 Euro)
    Bulgaristanda aynı yesil sigortanın bedeli yıllık 50tl bile degil. Aynı amaç icin gerekli TR soruyor yabancı araclar icin, ama malum tr deki yüzsüzce alınan algı, vergi,çalgı....

Bulgaristan icin konusuyorum bir hata yapmadıgınız sürece polis falan durdurmuyor, durdursalarda son derece kibarlar, bir hatanız varsa 20lv(25tl kadar) hazırlayın. Ehliyet sorun yok pasaport tr cıkıs tarihine göre 3aya kadar sorun olmuyor. (devamlı ikamet varsa belki sorun olabilir)2-3seneden beri oturumum var burdan yani ikametim ehliyetin tercümesini yaptırdım cok sorun olursa onu gösteriyorum, bir problem cıkartan olmadı...
    Yani kısaca arabanızla vizeniz varsa sınırda yeşil sigortanızı yaptırıp devam edebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeY

quote:

Selam sayın smiley,

Sınırda Yesil sigorta denen tr dısında kazaya karıstıgınızda karsı tarafın hasarının karsılanması icin gerekli sigorta yaptırıyorsunuz,
    Yeşil Sigorta Ücretleri:
    15 günlük (84,40 Euro),1 aylık (105,50 Euro),3 aylık (189,90 Euro),5 aylık (274,30 Euro),6 aylık (316,50 Euro) ,1 yıllık (422 Euro)
    Bulgaristanda aynı yesil sigortanın bedeli yıllık 50tl bile degil. Aynı amaç icin gerekli TR soruyor yabancı araclar icin, ama malum tr deki yüzsüzce alınan algı, vergi,çalgı....

Bulgaristan icin konusuyorum bir hata yapmadıgınız sürece polis falan durdurmuyor, durdursalarda son derece kibarlar, bir hatanız varsa 20lv(25tl kadar) hazırlayın. Ehliyet sorun yok pasaport tr cıkıs tarihine göre 3aya kadar sorun olmuyor. (devamlı ikamet varsa belki sorun olabilir)2-3seneden beri oturumum var burdan yani ikametim ehliyetin tercümesini yaptırdım cok sorun olursa onu gösteriyorum, bir problem cıkartan olmadı...
    Yani kısaca arabanızla vizeniz varsa sınırda yeşil sigortanızı yaptırıp devam edebilirsiniz

Çok teşekkürler yardımcı bir cevap oldu.

• Arkadaşlar selamlar bir tek sorum var sizlere

öncelikle şunu belirteyim kendi aracım 2.ö dizel 170hp seat leon fr dsg 6 ileri
    eşimin bir önceki aracı seat leon 2.0 dizel 140 hp dsg 6 ileri yani dsg konusunda 4-5 yıllık tecrübemiz var

yaklaşık 1 hafta once jetta 1.6 dizel dsg aldık yukarıda beklirrtiğim 2 aracımızdada olmayan ilginç bir ses var şöyleki

araç d konumunda ayak frene basılı hiçbir ses yok ancak ayak ne frende nede gazda deil iken şanzımandan ağlama sesi gibi bir ses geliyor gaza yada frene basıldığında ses kesiliyor

opel satış müdürü aynı zamanda makina mühendisi arkadaşım bunu debriyaj bilyesi sesi olduğunu ama normalden biraz daha fazla olduğunu söyledi

sizlerde bözyle bir ses varmı

teşekkürler saygılar
  • arkadaşlar jetta highline 1.6 dsg full almak isiyorum o da 62-63 e falan den gelcek galiba arabayı daha görmedim ama içinde plastik kaplama çok diyolar o beni düşündürüyo birde dsg li arabaların vitesinde daha çok sorun olabiliyomuş çokta pahalıya mal oluyomuş yapımı ama şunuda düşünüyorum 63 e jetta alcağıma biraz daha verip 70 e insignia mı alsam ama insignianın donanımı jetta dan daha düşük oluyo o versiyonu bana bi yardımcı olun
  • jetta almanı tavsiye ederim zira insignia herkeste olsun istemiyoruz..)Jetta c segment insignia d segment ve 2009 yılın arabası olarak tesçillenmiş bir araçtır..
  • mr bende forumda yeniyim ...1.2 trendline jetta aldım fakat yaptırmak istediğim şeyleri sizlerle paylaşıp münazara edip ona göre hareket etmek
    istiyorum.

öncelikle jant 18" ya da 17 " almayı düşünüyorum.yakıtı çok mu artırır( fazla mı abartılı durur.hangisini almalıyım) replica almayı düşünüyorum ama tavsiye etmeyenlewr var ( 2 yıl garantil tse belgeli :S)
    sizin öneriniz nedir.?

kablosuz park sensörü taktıran yada gece görüşlü park kamerası taktıran var mı ?( görüntü net mi)

sağlı sollu çift egsoz yapmaak istiyorum maliyeti ne kadar olur ....(tahmini)

cam filmide 3 m mi yoksa daha uygun fiyata bişey yaptırsam olur mu ..kaç numara tavsiye edersiniz...?

birde tavanı kaplatan varsa foto paylaşabilir mi....

aracın iç kalitesi kullanmayanlar için söylüyorum ön konsol yumuşak deri fakat kapılarda sert plastik kullanılmış...
    1.2 almak isteyenler kafasına çekiş problemini takmasın arabanın kaçışıda yokuşta çekiside iyi..( benimde ilk aklıma takılanlardan biri buydu)yakıt şimdilik şehir içi biraz yüksek giibi fakat km olarak ilerledikçe düşer diyolarlar ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.