Şimdi Ara

Yeni Jetta aldim ve izlenimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
14.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni jettalar sunuldu altindaki baslikda genelde tartismalar var ve tartismalar markalarinda otesine kadar gitmekde, o nedenle sadece jetta alanlarin aracla ilgili deneyimlerini yazabilecekleri bir konu acmak istedim. Satinalmayi dusunen ve kararsiz kalmis kisilere daha net ve cabuk fikir verecegini dusunuyorum. Hemen konuya gelelim.
    Ocak basindan beri motoru 1,6 dan buyuk olmayan, vites gecislerini hissettirmeyen, otomatik dizel ve ekonomik arac bakiyordum. Bakarken de almayi planlamadigim Comfortline 1,6TDI DSG Seker Beyaz Jetta ya 14ocakda kaparo vermistim. Bugune kadar bir cok araci test ettim ve karar verememistim. gectigimiz hafta vosmer den aradilar araciniz gelmek uzere alacakmisiniz diye (yoksa baskasina satacaklardi sanirim), gittim ve ilk kez alacagim ozellikde ve renkde bir jetta gordum ve arac budur dedim. (beyaz koyu siyah filmle)

Bu arada bu araca alternatif olsun diye baktigim araclarda sunlardi
    Skoda octavia hosuma gitti elegance dsg 1,6tdi 56bin ( en full arac ama ic döseme cok acık renk ve cocuklu bir aile icin cok kullanıssız, marka degeri dusuk)
    seat leon dsg dizel 1,6tdi tekno paketle 51bin (fiyat uygun ancak cok dar ve kücük geldi tekno paketler eksik özellikler tamamlanıyor)
    seat altea dsg dizel 1,6tdi 52bin ( leon kücük derken bunu gördük genis aile arabası ama forumdakiler cok yakıyor falan demis,2.el zayif)
    baska ne kaldı otomatiklestirilmis sanzumanlı dizeller böle olunca ucuz olsun diye direk fiata yöneliyoruz.
    punto evo dizelde dualogic 37bin ( yokdu sitede gördüm hemen aradım 2ay sonra dedi hevesim kursagımda kaldı)
    liena dizel dualogic 38bin civarı(puntodan sonraki en ucuz arac tipini pek begenmiyorum :) )
    Renault Megane HB yada Fluence edc dynamic 53bin son fiyat (donanım seviyesi harika, reno anahtarsiz kapi kilit giris ve start) araca cok zam yaptılar
    Bir tarafda yıllardır kullanılan Dsg diger tarafda 2aylık bir EDC

Araci 28Mart sabahi teslim aldim (57.700 TL mal oldu+910TL ye Aksigorta dan kasko yapildi +600TL 3M film guvenlik ve boya koruma yapildi) ve 1 saat icinde de 700km lik TR disina bir yolculuga ciktim. Aracta benden baska 2 kisi, koca bavul ve bir suru ivir zivir vardi. (bagaj yeterince buyuk). Yolculugun uzun surmesini sevmem ve hiz ortalamam 140-160 arasidir. 700 km lik yolda musait oldukca da pedalin uzerine ciktim. Arac rahatlikla fabrika verilerindeki 190km ye ulasiyor(hafif rampada da) ama daha da fazlasinida goremedim (inis asagi denemedim). Max pedalin uzerinde iken yol bilgisayari 10,2 lt gosteriyordu. 700km sonunda 5,6 lt ortalama gordum. Bir ara 100 civari araci tutmaya calistim. 4lt civarina indi ama soledigim gibi sabirli birisi degilim ve tekrar 140-160 civarlarina devam ettim...
    Vites gecislerini tartismaya bile gerek yok, hizli gecisler ve 7 ileri olmasi yakit ekonomisine katkisi buyuk. (Diger aracim A4 de multitronic 8ileri ve bu 2lt motor olmasina ragmen bu aracdan sadece 1,6lt fazla yakiyor) Arac iceriye gelen ses, rahatsiz edicecek kadar cok degil. Rolantide motor seside yine cok yumusak.

Genel olarak arti(+)lar
    7ileri Dsg gecisler harika sorunsuz hizli,
    Yakit ekonomisi
    Gorsel Destek olan on ve arka park sensoru(radyo ekranda aracin onden arkadan, her bir sensorden engele olan mesafeyi gorebilme)
    Kendiliginden kararan ayna (diger araclarimda manueldi otomatik daha kullanisli kufur etmeye gerek kalmadan kendisi isini goruyor, rahatsizlik yok)
    Rahat yari deri koltuklar(spormu bilmem ama yanlardan sizi sariyor, virajlarda koltukdan cikmiyorsunuz ve oturunca kalkmak istemiyorsunuz, yanlari ve arkasi deri. arkada bebek koltugu var cocuk ayaklarini koltuga dayiyordu, kumas koltuk temizlemek zor, deride rahatca silinebiliyor)

eksi (-) ler
    Yari otomatik klima (otosuna alistik ve cok aracda artik otomatik isiyi girip istenen isiya getirmek icin fan hizini ayarlayan sistem mevcut) bunada alisicaz
    Cruise kontrol (ben 2 secim yapmak zorunda kaldim ya oto yagmur far sensor comin, leavin home, oto kararan ayna yada cruise control ve 17jant bu arac esim icin oldugundan onun daha cok ihtiyac duyacagi seyleri sectim. C.C sordum suan takilmiyor yada pahali dediler sonra taktirmak lazim)
    Kol dayama cok geride, nasil dayanacagim oraya bilmem...
    Bluetooth, usb yok ( cikma bir Rns 510 yada Zenec marka sistem takarsak bir cok eksik giderilir. bayide cok para istediler. zaten tr disina gidiyrum ordan bakacagim)

Suanda aklima gelenler bunlar. Baska sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
    Diger araclari alanlarin ve kullananlarin yorumlarinida bekliyorum

• Eline sağlık hocam öncelikle... Sonunda biri paylaşabildi bizimle bubilgileri
    Bende imzanızdaki araçtan zamdan önce sipariş verdim. Alternatif octavia ya baktım uzun test sürüşüne çıktım fakat herşey biyana tipini sevemedim.
    Doğuş oto zam yapmassa ve bir aksilik olmassa bize gelen aracı alıcaz.
    Anladığım kadarıyla seçiminden memnunsun NE MUTLU
    Şu kolçak konusu ne olucak acaba kimse memnun deyil. Ben 1.85 boyundayım ,haliyle koltuğu geride kullandığımdan acaba kolçağı kullanabilirmiyim? Birde merak ettiğim acaba bizim gelecek araç(comfortline) yarı deridöşeme,cc falan olucak mı katalogda bunlar gözükmüyor.Donanım konusu hakkında bilgisi olan olursa takipteyim.
  • Öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız. İyi günlerde kullanın.

Aynı şekilde bende sipariş verme aşamasındayım. İç mekan malzemesi hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Sitede verilen donanımlar ile gelen araçtaki donanım arasındaki ne gibi farklılıklar var ?

Takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcal06 -- 30 Mart 2011; 10:43:20 >
  • bende yorumları sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • smiley azizim aracın rodaj suresi ile ilgili bir bilgi vermediler mi? bildiğim 2000 km ye kadar sakin kullanılmalı.. yanılıyor muyum.?. yoksa ben mı cok sefkatlı davranıyorum araca?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskhupool

smiley azizim aracın rodaj suresi ile ilgili bir bilgi vermediler mi? bildiğim 2000 km ye kadar sakin kullanılmalı.. yanılıyor muyum.?. yoksa ben mı cok sefkatlı davranıyorum araca?

ben bile fluence de bile buna dikkat ettim :)
    ama artık rodaj bitti 170-180 :)
    her fırsatta :)

kullanma kılavuzunda kocaman kocaman yazmış Renault rodaj km 1500'dir diye :)
    henüz vw gelmedi gelsin ona da aynı şefkati göstereceğim.

Bu arada benim de bir sorum olacak.
    Comfortline donanımlarda Park sensörleri teyp üzerinde görüntüleniyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koroglunuray

quote:

smiley azizim aracın rodaj suresi ile ilgili bir bilgi vermediler mi? bildiğim 2000 km ye kadar sakin kullanılmalı.. yanılıyor muyum.?. yoksa ben mı cok sefkatlı davranıyorum araca?

ben bile fluence de bile buna dikkat ettim :)
    ama artık rodaj bitti 170-180 :)
    her fırsatta :)

kullanma kılavuzunda kocaman kocaman yazmış Renault rodaj km 1500'dir diye :)
    henüz vw gelmedi gelsin ona da aynı şefkati göstereceğim.

Bu arada benim de bir sorum olacak.
    Comfortline donanımlarda Park sensörleri teyp üzerinde görüntüleniyor mu?

Park sensörlerinin görüntülenme olayı yoktur sanırım. Çok fazla satır yok zaten RCD 310 da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dun inceledim jetta yı,golf e gore tavanı alcak geldi,golf ferahlık hissi daha yuksek.
  • baktım beni tatmin etmiyor :)
    anında double din bir navigasyon ünitesi takmayı planlıyorum :)
    Megane marka arabamda var çok da işe yarıyor ve sorunsuz çalışıyor.
    necvox un uygun fiyatlı cihazları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

dun inceledim jetta yı,golf e gore tavanı alcak geldi,golf ferahlık hissi daha yuksek.

Jettaya göre golftaki kalite hissi de çok yüksek ve daha kullanışlı bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.TAH

Anladığım kadarıyla seçiminden memnunsun NE MUTLU
    Şu kolçak konusu ne olucak acaba kimse memnun deyil. Ben 1.85 boyundayım ,haliyle koltuğu geride kullandığımdan acaba kolçağı kullanabilirmiyim? Birde merak ettiğim acaba bizim gelecek araç(comfortline) yarı deridöşeme,cc falan olucak mı katalogda bunlar gözükmüyor.Donanım konusu hakkında bilgisi olan olursa takipteyim.

Aractan memnunum,
    Koltuk geride iken biraz faydalanabileceginizi düsünüyorum.
    Simdi dogusdan aracınıza kaparo verince, sectiginiz aracın cıktısını veriyorlar. (385465 gibi siparis nosu var) Aracda standart donanımlar, standart olması gereken fakat olmayanlar, renk ve ayrıntılı vergiler ve fiyat görünüyor. Aractaki donanımları en iyi bu listeden teyid edebilirsiniz. Yarı deri doseme gelecektir ama CC yi soledigim cıktıyı isteyip bakmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahcal06

Öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız. İyi günlerde kullanın.

Aynı şekilde bende sipariş verme aşamasındayım. İç mekan malzemesi hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Sitede verilen donanımlar ile gelen araçtaki donanım arasındaki ne gibi farklılıklar var ?

Takipteyim.

Tesekkur ederim
    Vallaha A4 ün içi ile algısal olarak rahatsız edici bir durum yok. Gayet güzel ben memnunum. Beyaz araca koyu renkli kullanımı kolay bir doseme var yazdıgım gibi yarı döseme olayı hem oturdugunuz yer kumas oldugundan terletmiyor hemde temizligi de kolay ve hos bir görünümü var.
    Sitede comfortline da CC, oto yanan far, yagmur sensor, kendiliginden kararan dikiz ayna, eve gelis evden cıkıs farlar ve bir kac sey standart gibi duruyor. Ve bu gelen araclarda bunları soledigim cıktıda belirtmisler. standart olması gereken ama olmayan diye. Aldıgım aracda CC yokdu ama digerleri vardı ve soledigim gibi cıktıda da bunlar yazıyordu

• quote:

Rodaj yapılmıs olarak veriyoruz dediler eskiden di artık rodaj falan diye özellikle bilgi aldım. Kendimi kötü hissettirdiniz şimdi acaba araca cok fazla mı yuklendim. Baska bilgisi olan varsa ve paylasırsa sevinirim

• Park sensörlerinin görüntülenme olayı yoktur sanırım. Çok fazla satır yok zaten RCD 310 da

ilk yazımda belirttigim gibi hos olan bir ozellik ve Rcd 310 ekranına sıgıyor ve cok kullanıslı, güzel bir surpriz oldu ilk görunce...
  • Orijinalden alıntı: SmiLeY

Park sensörlerinin görüntülenme olayı yoktur sanırım. Çok fazla satır yok zaten RCD 310 da

ilk yazımda belirttigim gibi hos olan bir ozellik ve Rcd 310 ekranına sıgıyor ve cok kullanıslı, güzel bir surpriz oldu ilk görunce...

süpermiş :)
    ama ben hala aracın içinde görsellik istiyorum :)
    işte bu yüzden de ekstradan doubledin bir navigasyon taktıracağım :))
  • Hayırlı uğurlu olsun öncelikle aracınız...Beyaz, dizel, dsg, highline için sıradayım bilmem kaç aydır...Yorumlarınız benim için önemli...
  • hayırlı olsun...
  • hayırlı olsun güle güle kullanın gerçekten güzel araç formda çok eleştirilsede meyve veren ağaç taşlanır diyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarsugh

hayırlı olsun güle güle kullanın gerçekten güzel araç formda çok eleştirilsede meyve veren ağaç taşlanır diyorum .

Hocam, formda en fazla eleştirilen marka reno, gerçekten dediğiniz gibi meyve veren ağaç taşlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezginaydogan

quote:

Orijinalden alıntı: sarsugh

hayırlı olsun güle güle kullanın gerçekten güzel araç formda çok eleştirilsede meyve veren ağaç taşlanır diyorum .

Hocam, formda en fazla eleştirilen marka reno, gerçekten dediğiniz gibi meyve veren ağaç taşlanıyor.

Arkadaş vw den bahsediyor renodan değil..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.