Şimdi Ara

FIAT 500 Test ve İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese, öncelikle bu ilk testim eğer atladığım konular olduysa affola. Öncelikle tamamen hazırlıksız bir test ti. Alışverişe gittiğimde tesadüfen gördüm "Lider FIAT Türkiye Yollarında" diye bir çalışmaları var. Yaklaşık 45 kent gezeceklermiş. Test ettiğim araçla fotoğraflardaki araçlar donanım olarak aynı değildi. Fotoğrafları telefonla çektim buarada. Test ettiğim araç 14000km de 1.4 100 hp gücünde, tiptronik ve donanım olarak Lounge paketliydi. Lounge en baba donanım paketi buarada. Araçta 16 inc jantlarla birlikte 195 lik lastikler vardı. Yola çıkarken manuel kullanmak istedim. Uzun bir süre manuel olarak kullandım. Vites geçişleri çok uzun ve sarsıntılı. Özellikle dönüşlerde vites düştüğü zaman çok rahatsız oluyorsunuz. Vites kolunu aşağı çekince vites artıyor yukarı itince düşüyor. Bu alışmışlığımın tersine bi durum olduğu için 1-2 dakika zorluk çektim Direksiyon çok sert. Çok daha yumuşak beklerdim. İç tasarımı mükemmel herşey elinizin altında ve rahatça ulaşabiliyorsunuz. Kliması mükemmel buarada. Aracın yol tutuşunu beğendim tabiki sınırlarına çıkamadım ama insana güven veriyor. Frenler çok iyi. Dönüşte konsolda gözümü çıkaran Sport tuşuna bastım. 5. vitesteydim direk kendisi otomatiğe alıp 3. vitese attı. Direksiyon dahada sertleşti. Go-Cart havası oluştu birden ve çok hoşuma gitti. Fakat motor sesi olarak beklediğinizi alamıyorsunuz. İzolasyonu başarılı içeriye yol sesi almıyor. Şehir içi 7-8 lt tüketimi olur tahminimce. 1.81 boyundayım 92 kiloyum. Çok rahatça sığdım fakat arkaya benim gibi 2 kişi oturamaz Tam bir şehir içi ve genç arabası. Ben çok beğendim. Retro tasarım sonuçta ama bir MINI kadar değil

1.4 100hp Lounge paket fiyat : 34.900

1.000 tl lik hediye çeki verdiler. Fiat araba almak isteyen varsa seve seve verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 11 Mayıs 2010; 16:42:21 >

• fiyatıda iyiymiş 35 kağıt fazla değilmi el kadar araba yaw
  • A segmentinin en kaliteli aracı. Ama deri koltuklu olsaydı daha iyi olurdu test aracı. Fiat bu araç için kapasitesini 2 katına çıkarmıştı Avrupada. Tabi Türkiyede bu tip araçlar satmaz.

Bakalım 2012 de Fiat'ın D segmantindeki temsilcisi (Crysler 200 C nin kardeşi) TRde de yola çıkınca nasıl bir tepki ile karşılaşacak.
  • Selamlar,

Ben de Çarşamba günü denemeyi düşünüyorum. Deneme sürüşü beklediğim gibi olursa bu hafta içerisinde satın almayı düşünüyorum. Hediye çekini verme konusunda ciddiysen çok işime yarar :) Malum ufak ama pahalı araç biraz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: talky

Selamlar,

Ben de Çarşamba günü denemeyi düşünüyorum. Deneme sürüşü beklediğim gibi olursa bu hafta içerisinde satın almayı düşünüyorum. Hediye çekini verme konusunda ciddiysen çok işime yarar :) Malum ufak ama pahalı araç biraz .

Almaya karar verirsen çeki direk kargolarım
  • allah nasip ederse karıma alıyorum bahanesiyle bir tane almayı düşünüyorum, şöyle hafta sonları keyif yapmak için... bayılıyorum bu araca..

• Her şeyden önce çok kült bir tasarım.
    Ayrıca yol tutuşundaki başarısı Ford Ka'nın altyapısını kullanmasından geliyor. Ford'un yol tutuş konusundaki felsefesini baştan anlatmaya sanırım gerek yok.
    Dönüş çapına dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama son derece dar, tam bir sokak sokak gezi arabası olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında tersine Ford Ka Fiat altyapısını kullanıyor ve fiat fabrikasında üretiliyor. 500 de ka da aslında panda altyapısını kullanıyorlar.
  • Ne tatlı bi tipi var ya
  • Kendine özgü, kullanışlı bir araç. Ama malesef ülkemizde insanlar gidip 2003-2004 model 15 sene öncesinin motor ve teknolojisini kullanan Passatlara bu aracın fiyatından daha fazla miktarlar ödüyorlar ve sorsan hepsinden alacağın cevap aynıdır: 'Küçücük arabaya o kadar para verilir mi?' Sonra da yurtdışında benzin şöyle ucuz, arabalar böyle ucuz, bizde trafik çok kalabalık, park yeri yok, gavur yapıyor abi vs. muhabbetleri gırla. Keşke şehir içi ağırlıklı araç kullanan insanların bu gibi küçük sınıf araçlara yönelmesi daha da artsa.
  • Avrupa'da herkes kucuk araba kullanıyor. Yanyana duran 5 smart bile görmeniz mümkün. Buarada Ka ile 500 ün altyapıları ortak değil.
  • bende birkaç ay önce showroomda incelemiştim içinin malzeme kalitesi tam bir rezalet diyebilirim.belki de ondan önce lancia'yı inceledim diye bana öyle de gelmiş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.