Şimdi Ara

Yeni BMW 1.16 D testim ve incelemem (ARABA MÜKEMMEL OLMUŞ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
11.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir arkadaşım BMW 1,16 D alacaktı. Beraber Borusan Oto AVCILAR bayiisine gittik.

Hazır gelmişken bir test edelim dedik. Test ettiğimiz araba 1,16 D otomatik Joy paket.
    Öncelikle şunu söylemek istiyorum: motor 3 silindir diye bir endişem vardı acaba nasıl olur diye; ama motor inanılmaz olmuş hayret ettim. Performans çok başarılı titreşim yok.

Ben 1 tık daha kaliteli olmasını bekliyordum. M paket olsa mükemmel oluyor; ama oturma pozisyonu görüş açısı tek kelime ile şahaneydi.
    Koltukların desteği sizi kavraması oldukça başarılı; orta konsolda bulunan ekran çok kullanışlı. Joy pakette geri görüş kamerası standart geliyor ve kulanımı oldukça başarılı.

Arka kapılarda sert plastik malzeme kullanılmış, keşke daha kaliteli olsaydı. Arka diz mesafesi kötü. Benim boyum 1,85 koltuğu kendime göre ayarladığım zaman arkama benim boyumda biri sığamaz

Motor performansı beni hayret ettirdi. ZF şanzımzan ile uyumu mükemmel yol tutuşu, 16 jant olmasına rağmen şahane sürüş modları çok başarılı. Sport modda araba başka bir kimliğe bürünüyor.

Borusan Oto'nun önünden devam edip, İstanbul Ünv. doğru döndüm baya keskin bir viraj vardı oraya 75'le girdim yanımdaki arkadaş biraz daha bas dedi, bastım. Virajdan 90'la falan çıktım. Yol tutuşu, yanlaması, keyfi muazzamdı bayıldım resmen. İnanılmaz bir güven veriyor araba.

Dış tasarım zaten bu sefer 10 numara olmuş. Sınıfında referans alınacak kadar iyi ve başarılı; ama imkanı olan mutlaka M paket alsın. Arada ciddi fark var. Hem görsel olarak, hemde kalite olarak.

BMW 3 kasada olan rüzgar sesi bu araçta yoktu; bu rüzgar direnci baya baya iyi hatta mükemmele yakın olmuş.

Genel olarak rakipleri ile kıyaslarsak bu sınıfta bence sürüş zevki keyif ve tasarım olarak en iyi araba olmuş. Kalite olarak hala Volvo v40 en iyisi, a3 bundan 1 tık daha kaliteli geldi bana ama iç tasarım olarak a3'den daha başarılı.

Arabayı baya sıkıştırdık baya yanladık ve gazladık 10.4 litre tüketim vardı motor soğuk ve araba daha çok yeniydi

Arkadaşım 1,16 d sunroof olarak aldı aracı. Joy paket 104,000 tl'ye geldi araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 22 Nisan 2015; 17:49:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 1.16 d: Kapsamlı İnceleme ve Test

BMW 1.16 d, kompakt lüks segmentinde dikkat çeken bir otomobil. Bu incelemede, BMW 1.16 d'nin özelliklerini, performansını ve genel sürüş deneyimini kapsamlı bir şekilde ele alacağız.

Özellikler

BMW 1.16 d, 1.5 litrelik üç silindirli bir dizel motora sahip. Bu motor, 116 beygir güç ve 270 Nm tork üretiyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilen BMW 1.16 d, 195 km/s maksimum hıza ve 0'dan 100 km/s hıza 10,3 saniyede ulaşabiliyor.

Performans

BMW 1.16 d'nin 1.5 litrelik dizel motoru, şehir içi sürüş için yeterli güç sağlarken yakıt ekonomisi konusunda da oldukça verimli. Resmi verilere göre BMW 1.16 d, karma bir sürüş döngüsünde 100 km'de 4,1 litre yakıt tüketiyor.

Sürüş Deneyimi

BMW 1.16 d, mükemmel yol tutuşu ve çevikliği ile biliniyor. Arka tekerlekten çekişli şasisi, virajlarda kararlı ve heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca, BMW 1.16 d'nin sportif süspansiyonu, konforu feda etmeden keskin bir yol tutuşu sağlıyor.

İç Mekan

BMW 1.16 d'nin iç mekanı, kompakt boyutlarına rağmen oldukça geniş ve iyi tasarlanmış. Modern bir dokunuşa sahip olan iç mekan, sezgisel bir kontrol paneline ve yüksek kaliteli malzemelere sahip. 8,8 inçlik bilgi-eğlence ekranı, net grafikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile öne çıkıyor.

Sonuç

BMW 1.16 d, kompakt lüks segmentinde mükemmel bir seçimdir. 1.5 litrelik dizel motoru, yeterli güç ve yakıt verimliliği sunarken, arka tekerlekten çekişli şasisi de heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Kapsamlı özellikleri, modern iç mekanı ve etkileyici sürüş dinamikleri ile BMW 1.16 d, kompakt lüks otomobil arayanlar için ideal bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Resim çektiniz mi hiç ? Özellikle stop kısmını hiçi beğenmemiştim sitede.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 22 Nisan 2015; 17:04:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Sürüşün nasıldı abi? Zorladın mı aracı? Tüketim nasıldı? Süspansiyon yumuşak mıydı? Konfor konusu nasıl? Kabul edilebilir rüzgar sesi hangi hızdan sonra artıyor baktın mı üstad?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Resim çektiniz mi hiç ? Özellikle stop kısmını hiçi beğenmemiştim sitede.

Resimleri ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Sürüşün nasıldı abi? Zorladın mı aracı? Tüketim nasıldı? Süspansiyon yumuşak mıydı? Konfor konusu nasıl? Kabul edilebilir rüzgar sesi hangi hızdan sonra artıyor baktın mı üstad?

110 km hıza çıktım rüzgar sesi yoktu servis danışmanı bile bu yönünü çok övdü

Süspaniyon yumuşaktı konforu bence baya iyiydi
  • Borusan a bende uğradım aracı gördüğün an özellikle arka kısmını , ben makyajlandım diye bağırıyor.Genel olarak küçük araçları sevemesem de hoşuma gitmedi de diyemiyorum ,başarılı iş çıkartmışlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VAG dan bir anda bmw ye atlayinca sahaneler harikalar havada ucustu tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

VAG dan bir anda bmw ye atlayinca sahaneler harikalar havada ucustu tabi

Ben her araba için iyi ise iyi kötü ise kötü derim

Ama araba çok başarılı ben çok beğendim

M paket alıcan bakıcan keyfine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 22 Nisan 2015; 18:06:20 >
  • arkası bmw 6 serisinin küçüğü olmuş rakibi mercedes a sersi sırf gösterge sayesinde bile daha güzel

• 116d m paketi yok diye bılıyorum ? Benzinli olanlarında m paket var dıye biliyorum. Doğrusu nedir? 116d nın performansı o kadar iyi mi yani? 118i de mantıklı 10.000 tl fark var, o farkı donanıma verirdim. Bende almak ıstıyorum ama doldurunca fıyat baya yükselıyor. Bmw 320ied almakta mantıklı hale gelıyor.

• Yine bagaj kapağındaki amblem Nazar boncuğu gibi durmuş ,
    M paket güzel durmuş araçta , konforlu gözüküyor zaten , kosiflere bir uğrayayım haftaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

116d m paketi yok diye bılıyorum ? Benzinli olanlarında m paket var dıye biliyorum. Doğrusu nedir? 116d nın performansı o kadar iyi mi yani? 118i de mantıklı 10.000 tl fark var, o farkı donanıma verirdim. Bende almak ıstıyorum ama doldurunca fıyat baya yükselıyor. Bmw 320ied almakta mantıklı hale gelıyor.

Dizeldede 10.000 tl farkla m paket aliniyor en erken haziran sonu temmuz basi teslim

• Araç dışı arka far tasarımı kötü ama önü -bana göre- gayet güzel olmuş. Ayrıca bildiğim kadarıyla dış kozmetik dışında araçta iyileştirme yapılmadı(dizele gelen zf hariç). Yanlışım var ise öğrenmiş olurum.

Saygılarımla

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 212444 -- 22 Nisan 2015; 17:22:03 >
  • Dış tasarım çok iyi olmuş bu sefer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

116d m paketi yok diye bılıyorum ? Benzinli olanlarında m paket var dıye biliyorum. Doğrusu nedir? 116d nın performansı o kadar iyi mi yani? 118i de mantıklı 10.000 tl fark var, o farkı donanıma verirdim. Bende almak ıstıyorum ama doldurunca fıyat baya yükselıyor. Bmw 320ied almakta mantıklı hale gelıyor.

Dizeldede 10.000 tl farkla m paket aliniyor en erken haziran sonu temmuz basi teslim

Bunu bılmıyordum , tşk ederım. M paketın ustuen extra alınacak başka bır donanım oluyormu?

• Güzel bır secım gercektende sonuçta Bmw. Motor Sports arabaları gercektende farklı E 90l ar hoşuma gıtmesede yol tutusu yakıtı ıyı perfonmansına göre tabııkıde Kıa Hyundaı 80 bın bandında bu aracın tabııkıde 100 bının altında bır rakama alınması artık mümkün degıldır.
  • BMW 1, Audi A3, Mercedes A arasında en kalitelisi Audi A3'tür.

Yalıtım, malzeme kalitesi, işçilik gibi konularda hiçbir C segment yanına yaklaşamaz.

Audi gerçekten uğraşmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan abi bugün zaman ayırdığın için tekrar teşekkürler . Yorumlarım seninle aynı, araç gerçekten çok konforlu ve çok iyi yol tutuyor, 8 ileri zf çok iyi, motorda vibrasyon çok az benzinli zannediyor insan dcı dan inince , şu piyasa şartlarında fp olarak da ben şahsen başarılı buldum , özellikle Sürüş pozisyonları ve direksiyon netlik olarak harika, sessizliği de çok iyi

• Bu araçları da Joy Edition olarak mı getiriyor Borusan?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.