Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Llumar 1no Cam filmi, ön cam dahil
    -Çift egzoz çıkışı, ikisi de aktif
    -Ön:2,5cm Arka 4cm H&R marka yay
    -17" Lenso Samurai Jant
    -215/40/17 Kumho Ecsta KU19 performans lastikleri
    -Diallo 8000K H4(uzun-kısa) Xenon

Yapacaklarım:
    -Ön sis farları
    -Ibiza sport spoileri

Aklımdaki iyi yönleri:
    Ön arka ve Yan Tasarımı. önden asil, arkadan karanıkta parklar da açıkken cok hırçın ve yandan da gündüzleri cok estetik duruyo.
    Konforlu sayılabilecek süspansiyonlar, buna ragmen yol tutuşundan da ödün verilmemiş, yol tutuş sınıfındaki en iyilerden biri heralde.
    Hisli ve yumuşak direksiyon, görünümü de cok sportif//direksiyonun pek de hisli olmadıgına kanaat getirdim :)
    Hassas frenler.
    Sehir içi kullanımı cok zevkli bir motor, alt dervirlerde özellikle cok başarılı, 1.6 astranın ve 1.4 C4ün 2. viteste cıkamadaıgı veya zorlanarak cıktıgı yokuşu 2.viteste hızlanarak cıkıyorum :)
    Yumuşacık vites geçişleri. Vitesin tasarımı da cok sportf ve şık:

Göstergeler cok şık ve sportif
    CD player mp3 calıyo ve cok kullanışlı, tipi güzel ve kaliteli
    Arkada da hoparlor var
    Müzik sistemi de Golf'ten daha iyi geldi bana.
    Ön taraftaki yaşam alanı cok geniş ve ferah.
    Aracı sürerken kendinizi güvende hissediyorsunuz.
    Isıtmalı yan aynalar
    Yukseklik ayarlı surucu koltugu
    Koltuklar cok rahat
    Klimanın sogutması fazlasıyla iyi
    Debriyajın kavraması tam kıvamında
    Vergisi az(350lira yıllık)
    Ncap'ten 5 yıldız
    Tek tuşla açılıp kapanabilen camlar
    Kumandadan açılıp kapanabilen camlar
    Arac hafif olmasına ragmen yan ruzgarlardan etkilenmiyor 100 120 arası giderken (belki de normaldir)
    3000deviri azcık geçerken 100km/h hızla gidiyo.
    Yukarı dogru kalkan aynalar
    Bir bakan bir daha bakıyo genelde bu ne biçim araba diye
    Bagaj cok küçük bir hamleyle kapanabiliyor yani fazladan bastırmaya ittirmeye gerek yok, yarım kapandı derdi yok,yavaşça bıraktıgınızda bile şak diye kapanıyo:

Kötü tarafları:
    Eşya gözü sayısı cok az ve torpido küçük:

Bagajdaki cepler yeterince başarılı değil, ama fazladan askılar var.
    Arkada taraftaki yaşam alanı dar
    100km/h ile giderken ufak ufak ruzgar sesi alıyo
    El frenini cok cekmek gerekiyo tutması için ve sesi de iğrenç :)
    Geri vitese bazen şak diye geçmiyo
    Motor sesi cok yuksek, özellikle alt devirlerde homurtular fazla
    İç taraftaki motor yalıtımı pek iyi değil.
    Yan hava yastıkları yok.
    Ön kokpit cok güneşli havalarda parlama yapıyor
    Arka stoplar buhar yaptı(garantiden değiştirdim)(şimdi tekrar birazcık yaptı)
    Rüzgarlı havalarda 165-180 arası hızlarda araba yolda hafif hafif gezmeye başlıyo

İlk depo ile %80 sehir içinde arada bi akıcı trafik arada bi boş yollarda, arada bir de dur-kalk trafikte 100km'de ortalama 7.4lt benzin yaktım, genelde agresif kullandım. **2. depo ile 43,5lt ile 550km yaptım, full agresif ve seri kullandım. 6000-6500devirlerde vites degiiştirdigim cok oldu, max 80-90kmsinde ekonomik sürmüşümdür aracı.
    20TL'lik 7lt benzinle çok sakin kullanımda şehir içinde 110km yaptım.

Son hali:

Çıkardıgı arızalar:

- Arka sağ koltuk hafif gıcırdıyo bazen. Henüz servise gösteremedim.

- Ön far ve arka stoplar buğu yapıyo. Ön farın buğusu hemen geçmesine rağmen arka stoplardaki bugunun geçmesi biraz zaman alıyo. Arka stoplar bir kez değişti garantiden ama çözüm olmadı. *Şimdi havalar ısındı sorun yok.

- Ön sol direğin ordan 4-5derecenin altındaki havalarda tümseklerden geçerken "çıt" diye ses geliyo bazen, henüz çözemedim ve servise de göstermeye vaktim olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 17 Eylül 2009; 15:45:34 >

• vw forumunda hayırlı olsun dileklerimi iletmiştim, bu vesileyle yineleyim. Donanım eksiklikleri olarak belirttikleriniz üst pakette mevcutmu, birde motor seçenekleri olarak değişiklik olmuşmu. Teşekkürler
  • Hayırlı olsun bir kez daha:)Çok şık bi araç,aynaların E46 kasa BMW gibi kapanması harika.CD/MP3 çalar da çok şık gözüküyor.Siyah renk çok yakışmış,keşke Stylance alabilseydiniz ama bu da güzel.Yakıtı da iyi ise sorun yok demektir:)
  • İyi dilekleriniz için tesekkür ederim sevgili enoman ve sscasta. Hemen bir üst donanım paketi vardı elegance, benimkinden farklılıkları sadece sis farı ve 15"lik çelik jantlardı sırf bu yuzden 1500lira fark vermek istemedim çünkü 15"lik aleminyum alaşım jantları da ilerde para biriktirdiğimde hertürlü 17"likle değiştircem zaten. Stylance veya sportrider da zaten bütçemi çok aşıyoyordu. Bakalım şu an cok memnunum araçtan, benzin sarfiyatı olarak da gözüme girmeyi başarırsa cok uzun yıllar kullanlılabilecek bir araç yapmış Seat benim için demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

İyi dilekleriniz için tesekkür ederim sevgili enoman ve sscasta. Hemen bir üst donanım paketi vardı elegance, benimkinden farklılıkları sadece sis farı ve 15"lik çelik jantlardı sırf bu yuzden 1500lira fark vermek istemedim çünkü 15"lik aleminyum alaşım jantları da ilerde para biriktirdiğimde hertürlü 17"likle değiştircem zaten. Stylance veya sportrider da zaten bütçemi çok aşıyoyordu. Bakalım şu an cok memnunum araçtan, benzin sarfiyatı olarak da gözüme girmeyi başarırsa cok uzun yıllar kullanlılabilecek bir araç yapmış Seat benim için demektir

Rica ederim,inşallah uzun yıllar sorunsuz binersiniz.

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.
  • Sağol Gökhan35, @enoman ben de cok begendim aynaları her yerde kapatıyorum artislik olsun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 23 Eylül 2008; 20:59:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayırlı olsun güle güle kullan.araba çok şık duruyor gerçekten.
  • güzel araç.. hayırlı olsun.. kazasız belasız kullanırsınız inş.
    aaca iyi bir jant taktırsanız çok daha iyi gözükür..
  • kazasız belasız.. inşallah bende bunun stylance tdi olanını almayı düşünüyorum. bakalım nasıl bir araçmış
  • Cok sagolun arkadaslar iyi dilekleriniz için. Benim de para biriktirir biriktirmez ilk işim 3.5cm'lik eibach yay ve 17" jant takmak olacak. Sonra da inşallah orjinal İbiza Aero Body Kit taktırmayı planlıyorum.
    şekil1-a:
    http://img200.yukle.tc/image.php?id=579header_aksesuarlar.jpg

*bir sorun var galiba ilk mesajımda 4-5 tane resim vardı ama sadece 2 tanesi görünüyo..Bu arada almayı düşünen arkadaslara kesşnlikle tavsiyemdir eger arka diz mesafesi sorun değilse, ama Yeni Fiestayı da beklemek lazım tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 23 Eylül 2008; 23:19:56 >
  • öncelikle hayırlı olsun.
    Bu araçta karar kılarken eksiklerini az çok biliyormuydunuz yoksa aldıktan sonramı böyle değerlendirdiniz merak ettim.
    Saygılar
  • quote:

Sağol Gökhan35, @enoman ben de cok begendim aynaları her yerde kapatıyorum artislik olsun diye

• quote:

öncelikle hayırlı olsun.
    Bu araçta karar kılarken eksiklerini az çok biliyormuydunuz yoksa aldıktan sonramı böyle değerlendirdiniz merak ettim.
    Saygılar

Tesekkür ederim, tabi ki bu eksiklerin cogunu biliyordum. Mesela:

Eşya gözü sayısı cok az
    Arkada taraftaki yaşam alanı dar
    Kapak jantlar
    Ön Sis farı yok
    Motor sesi cok yuksek, özellikle alt devirlerde homurtular fazla
    İç taraftaki motor yalıtımı pek iyi değil.
    Yan hava yastıkları yok.

Bu eksikliklerden haberim vardı zaten aracı test edip öyle almıstım. İşimi şansa bırakmadım yani. Açıkcası bu eksiklikler benim için cok fazla önemli değil sonucta aile arabası olarak almadım, taktir edersiniz ki genç biri de arka tarafı geniş olsun, torpidosu büyük olsun, motor yalıtımı D sınıfı araç gibi olsun diye beklemez Digerleri de zaten donanım eksikliği. Ben bunları yazdım cünkü baskaları için önemli olabilir.
    Ama aracın diger kötü yanlarını sonradan fak ettim bkz:

100km/h ile giderken ufak ufak ruzgar sesi alıyo
    Kontrolsuz yapılan ani frenlerde hafif bir yalpalama olabiliyor
    El frenini cok cekmek gerekiyo tutması için ve sesi de iğrenç :)
    Geri vitese bazen şak diye geçmiyo
    Ön kokpit cok güneşli havalarda parlama yapıyor

Herkese iyi günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 24 Eylül 2008; 4:24:25 >

• Bu arada ufak bir dipnot, ben hayatımda cok cok az B sınıfı araç kullandım, genelde C ve D sınıf araçların içinde oluyorum dolayısıyla benim yazdıgım aracın kötü yanları belki de bu sınıftra genelde böyledir tam bilemiyorum. ŞAhsen ben bu sınıfta hiç bir aracın arka diz mesafesinin uzun oldugunu, 100ile giderken az da olsa ruzgar gürültüsü cıkarmadıgını veya yuksek hızlardayken kontrolsüz yapılan ani frenlerde arada bir de olsa yalpalamadıgını motor yalıtımının cok iyi oldugunu da zannetmiyorum.
  • quote:

Bu arada ufak bir dipnot, ben hayatımda cok cok az B sınıfı araç kullandım, genelde C ve D sınıf araçların içinde oluyorum dolayısıyla benim yazdıgım aracın kötü yanları belki de bu sınıftra genelde böyledir tam bilemiyorum. ŞAhsen ben bu sınıfta hiç bir aracın arka diz mesafesinin uzun oldugunu, 100ile giderken az da olsa ruzgar gürültüsü cıkarmadıgını veya yuksek hızlardayken kontrolsüz yapılan ani frenlerde arada bir de olsa yalpalamadıgını motor yalıtımının cok iyi oldugunu da zannetmiyorum.

Aynen öyle kardeş,B sınıfındaki araçlarda bu durum normal zaten.
  • donanımlı ibizalar çok şık duruyor. güle güle kullan. jant ve yay yapınca eminin arabanın şekli şemali değişecektir. ancak arkası biraz kamburmuş gibi duruyor bu profilden hoşuma gitmeyen bi yönü.
  • hayırlı olsun...
  • araç benzinli mi dizel mi kaç bg vehangi donanım seviyesinde
    diğer donanımlar değilde sis farı mesela benim için çok önemli tabi hava atmak için değil bulunduğum yerlerde bazen bir sis oluyor görüş alanı sıfıra yaklaşıyor ondan.
  • resimler maslak ta darüşafakanın ordamı çekildi:)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.