Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba gerçekten çok güzel hem içi olsun hem dışı olsun ama yerinde olsam şu jant kapaklarını değiştiririm çok iğrenç görünüyor bütçen yetiyorsa bir jant takarsan sevaba girmiş olursun
  • Cok sagolun sevgili NetCraC ve emregulec_1905. @NetCraC: Aracı 26.250liraya aldım normalde metalik renk dahil fiyatı 26.500idi(1.2 referance) Aynaları da hediye olarak boyadılar metalik siyaha. Ama normalde kimseye indrim yapmıyorlar arac yeni oldugundan dolayı, bana yaptılar çünkü bir konuda beni madur ettiler onu affettirmek için indirm yaptılar 250liracık!!!.
    @emregulec: Vallahi sen bana 215/40/17 ebatlarında güzel bi jant-lastik taksan acayip sevap kazasırsın, arabaya her bindigimde dua ederim sana
    Şaka bir yana inşallah param biriktigi anda(2000lira) jant+yay alıcam. Tabi ogrenci oldugumdan dolayı bu birikimin tamamlanması bayaaaa bir uzun sürecek
  • Hayırlı uğurlu olsun Kaya5789,

Motorun max. torkunu 3000dd de vermesi şehiriçi dur kalk - yokuş tırmanma manevralarını kolaylaştırıyordur.

17" jant çok yakışır eminim ama bence bu aracın amortisör konforu en öne çıkan artılarından,üstelik yeterince iyi yol tutarak..
  • Tesekkür ederim esmerce, gerçekten iki dediğinde de cok hakılsın. Dik yokuşları bile 2.viteste cıkıyorum. Sehir içinde de sürüşü inanılmaz zevkli bir motor.
    Ayrıca süspansiyonlar sınıfının en iyisi bence, gerçi diğerlerini pek kullanmadım ama yani hem konfor olarak cok cok iyi hem de yol tutuşu mantıken olması gerekenden daha iyi. Belki de bunun neden hafif çelik şasiden yapılmış olmasıdır.(999kg araba).

Bu arada Herkesin Ramazan Bayramı kutlu ve mutlu olsun inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 30 Eylül 2008; 11:11:26 >
  • hayırlı olsun.paspas işini ne yaptınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Cok sagolun sevgili NetCraC ve emregulec_1905. @NetCraC: Aracı 26.250liraya aldım normalde metalik renk dahil fiyatı 26.500idi(1.2 referance) Aynaları da hediye olarak boyadılar metalik siyaha. Ama normalde kimseye indrim yapmıyorlar arac yeni oldugundan dolayı, bana yaptılar çünkü bir konuda beni madur ettiler onu affettirmek için indirm yaptılar 250liracık!!!.
    @emregulec: Vallahi sen bana 215/40/17 ebatlarında güzel bi jant-lastik taksan acayip sevap kazasırsın, arabaya her bindigimde dua ederim sana
    Şaka bir yana inşallah param biriktigi anda(2000lira) jant+yay alıcam. Tabi ogrenci oldugumdan dolayı bu birikimin tamamlanması bayaaaa bir uzun sürecek

benim lagunanın 17 lik jantları var ama senin arabaya olurmu olmazmi bilemicem davlunbaz kırılmasın sonra =)

• bu kadar güzel araba yapıp bu güzel arabayı bu iğrenç kapaklarla berbat eden anlayışa
  • yaaa ben de yükseklik ayarı olmayan yolcu koltuğuna kılım.sanki dağda seyehat ediyosun.Şöför koltuğu indirmiş yere rahat rahat giderken yanında çok sıkuntı çekiyorum.Bide arabayı kullanan gaza rahat rahat asılıyo yanda oturduğun zaman yusuf yusuf. Bence artık bu nun opsiyon olmaması gerekli
  • Şahsen benim için yolcu koltugu yukseklik ayarının pek önemi yok. Ama sürücü tarafındaki cok önemli tabi. Kapaklar da gerçekten igrenc ama baka baka alıştım Bugun servise gittim, yeni model jantların ve body kitin fiyatını aldım.
    Komple kit: işçiik dahil 5000lira
    Tavan spoileri:500lira
    Jant tanesi: 500lira

quote:

hayırlı olsun.paspas işini ne yaptınız?

Onıu da sordum ama arabayı satan satış temsilcisi kimse onunla alakalı birşeymiş. Su anda bayram tatilindeler o yuzden haftaya kaldı paspas işi.
  • quote:

Şahsen benim için yolcu koltugu yukseklik ayarının pek önemi yok. Ama sürücü tarafındaki cok önemli tabi. Kapaklar da gerçekten igrenc ama baka baka alıştım Bugun servise gittim, yeni model jantların ve body kitin fiyatını aldım.

quote:

Onıu da sordum ama arabayı satan satış temsilcisi kimse onunla alakalı birşeymiş. Su anda bayram tatilindeler o yuzden haftaya kaldı paspas işi.

Jantlar pahalı değil mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Şahsen benim için yolcu koltugu yukseklik ayarının pek önemi yok. Ama sürücü tarafındaki cok önemli tabi. Kapaklar da gerçekten igrenc ama baka baka alıştım Bugun servise gittim, yeni model jantların ve body kitin fiyatını aldım.

quote:

Jantlar pahalı değil mi ?

hepsi pahalı bence serviste yaptırma dışarıda biyerde en az yarı fiyatına yaptırırsın bunları...

• Zaten jantı hayatta servisten almam bu fiyata. BodyKit de cok pahalı gerçekten de muhteşem duruyo ve dısarda da aynısını yaptırmak mümkün olmaz heralde. Zaten kısa vadede (3ay) sadece en açık tonda cam filmi ve jant-yay taktırmayı düşünoyorum. Cok güzel jantlar var sanayide, lastikleriyle beraber ve yayla beraber 2000liraya hallederim diye düşünüyorum ama orjinal Ibıza yayı cıkar mı tabi o zamana kadar bilmiyorum. Bakalım ilerde komple BodyKiti bi şeklilde 3000lira cıvarına halledebilirsem onu taktırıcam.

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 3 Ekim 2008; 23:08:46 >
  • Evet arkadaslar demin benzin aldım litresi 3,20lirada!. Toplam aldıgım benzin litresi 55 ve bu benzinle yaptıgım yol da 740km. İlk 150km'den sonra daha fazla dayanamadım ve genelde orta devirli ve agresif kullandım. Agresif kullanmak devir 4700i geçirmeden ve 2000in altına düşmeden gerçekten cok zevkli oluyo 1.2 motorda. Neyse yaptıgım 740km'nin 150km'si bomboş otobanda 100-130arası hızlarda diger kısmı ise tamamen sehir içi diyebilirim. Tabi sehir içinin bir kısmı akıcı trafikte, bir kısmı boş yollarda, bir kısmı da dur kalk trafikte gerçeklesti. Sonuç olarak 100km'de ortalama 7,4lt yakmışım. Bu kadar agresif kullanmama ve bir cok trafige girmeme ragmen ben şahsen cok memnun kalmasam da bu degerden şimdilik fena değil heralde. Araba daha 1000km bile olmadı. Belki biraz daha düşer ilerde, veya ben biraz daha sakin kullanmaya başlarım Şunu söyleyebilirim ki sakin kullanırsam sehir içinde bir depo ile(45lt) 750km yaparım cok rahat.

• aracınız hayırlı olsun.gülegüle kullanın.kaça almıştınız acaba indirim yapmıyor mu bayiler?ben kocaelindeki keleşlere sordum indirmedi kesinlikle adam ama holdinglerde sanırım fiyat indiremiyorlar.ama eminim şöyle istanbula doğru açılsam oradaki seat bayiiler bişiler yaparlar.25900 en düşük fiyatı acaba bayiden bayiiğe farkeder mi dolaşayım mı diye düşündüm.eğer sizde bayi değilde gerçek bir kullanıcıysanız açıklarsanız sevinirim.yoksa sadece reklam yaptığınızı düşünebilir insanlar.araba güzel diyecek birşey yok.ama 1.2de arka hoparlörler yok.araç hafif olduğu içinde ekonomik olabilir ama bir dizel kadar değil tabiki.benim tahminim dizelle 500km yaparken bununla yaklaşık 350km yapılır.fakat 1.2 motordan dolayı vergi avantajı olur.birşey daha 15 inç janta 195 genişlik lastik taksanız lastiğin yüksekliği ne olur yani 195-55-15 mi 195-50-15 yada her ikisinide kaldırır mı.benim tavsiyem michelin performans lastik takın energy olmayanlar. yaklaşık tanesi 250ytl ye gelir 200 ytl jant bulsanız güzelinden 1800ytl masrafınız olur.ama lastik 185 60 15değil 195 55 15 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin2 -- 5 Ekim 2008; 2:31:17 >

• Tesekkür ederim gecenin2, ama neden beni galerici sandın anlamadım, ögrenciyim ben Yukarıda arabamla ilgili hertürlü iyi-kötü fikirlerimi yazdım. Fiyatını daha önce de söyledeğim gibi 26500değil de 26250liraya aldım, aynaları da metalik siyaha boyadılar. Normalde hiç indirim yapılmıyor ama beni bir konuda madur ettiler ve bu sebepten dolayı 250liracık indirim yaptılar. Ama benim sordugum hiç bir bayii kesinlikle indirim yapmıyodu normalde.
    Bu arada 1.2motor İbiza referance yani en baz modelde arkda hoparlorler standart. Bir de ibizanın katalogunda yazan orjinal lastik ölçüleri:
    175/70/14
    185/60/15
    215/45/16
    215/40/17
    Ben de inşallah 17lik taktırıcam ilerde. Heralde 2000lirayı bulucak lastiklerle ve yaylarla beraber sizin de söylediğiniz gibi.

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
  • bende teşekür edrim kaya5789 dikkatli okumadım fiyatı açıklamadınız sandım.katalogtaki lastikleri bende gördüm.fakat dediğim lastiklerde olur öyle yazdılar diye bunu önemsemeyin.16 veya 17 inç çok sert olabilir diye düşünüyorum.tabi yay takacaksınız yani modifiye olacak.15 inç içinse 185 60 15 performans lastik ölçüleri değildi sanırım.195 genişlik ve 55 veya 50 yükseklik lastik görüntü olarak çok abartılı değil ama sportif duracaktır ve fiyat olarak daha uygun olacaktır.siz muhtemelen jant fiyatlarını görünce ucuz lastik almayı düşüneceksinizdir.ama ben birdaha michelin performans derim sadece görüntü değil hem uzun ömür hemde fren mesefesi ve konfor için. yakıt tüketimi konusudna eğer aracınız şehir içi km başına 25kuruşu geçmiyorsa çok ekonomik derim.bizim için agresif kullanarak test edebilir misiniz.otobana çıkıp 140 km/h hızda yakıt tüketiminide çok merak ediyorum.tahminime göre bu hızda 100 km de 11-12 lt lere çıkar küçük motor hacminden dolayı.çok ilginç ben test sürüşüne katıldım arka hoparlörler yoktu yerleri var ama hoparlör yok satıcıda bunlarda arka hoparlör yok dedi.baz modelide değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin2 -- 6 Ekim 2008; 0:11:46 >

• O zaman çalmışlar sizin test aracının içinden arka hoparlorleri Gerçi benim aldıgım satış temsilcisi de yko demişti bana, ben var diyince de iddalaştı filan gittik kulaklarımızı dayadık arka kapılara sonuç: var sonucta o da mutlu oldu ben de Jant işine daha tam giremedim biraz daha biriksin de para o zaman inşallah tam arastırmaya baslicam.
    Fiyat koymamıstım ana yazıma onu siz söyledikten sonra ekledim, uyardıgınız iyi oldu.( Aralarda söyliyorum da kaynıyıp gidiyo herkes de tekrar soruyodu.)
    Aracın yol bilgisayarı yok o yuzden hesplarımı sadece fulleyip depo bitince yapabiliyorum. Bu arada sürüş tarzım kesinlikle sakin degildi genelde. Bakalım bu depo ile cok sakin kullanmaya gayret edicem. Bu ay sadece sehir içinde olucam ayrıca. Eski 1.6astramla(45lt) cok sakin kullanımda 530km yaptıgım yollarda bakalım bu kaç km yapacak? Hedef 750 ama cok cok zor :)

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 6 Ekim 2008; 0:24:13 >

• quote:

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

Tesekkür ederim cılgın cocuk :) amin.
  • quote:

O zaman çalmışlar sizin test aracının içinden arka hoparlorleri Gerçi benim aldıgım satış temsilcisi de yko demişti bana, ben var diyince de iddalaştı filan gittik kulaklarımızı dayadık arka kapılara sonuç: var sonucta o da mutlu oldu ben de Jant işine daha tam giremedim biraz daha biriksin de para o zaman inşallah tam arastırmaya baslicam.
    Fiyat koymamıstım ana yazıma onu siz söyledikten sonra ekledim, uyardıgınız iyi oldu.( Aralarda söyliyorum da kaynıyıp gidiyo herkes de tekrar soruyodu.)
    Aracın yol bilgisayarı yok o yuzden hesplarımı sadece fulleyip depo bitince yapabiliyorum. Bu arada sürüş tarzım kesinlikle sakin degildi genelde. Bakalım bu depo ile cok sakin kullanmaya gayret edicem. Bu ay sadece sehir içinde olucam ayrıca. Eski 1.6astramla(45lt) cok sakin kullanımda 530km yaptıgım yollarda bakalım bu kaç km yapacak? Hedef 750 ama cok cok zor :)

edit: ekleme

Ben ne zaman bu sefer basmadan gidicem desem her seferinde de basmışımdır. İşin zor valla :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.