Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaya5789

Rica ederim, yardımım dokunduysa ne mutlu. Bu arada benim dediğim fiyatlandırma şu şekilde:

-sis farları çifti 310
    -yeni ızgara:60
    -işçilik:200
    -yeni far anahtarı, zartu zurtu:300---(yani far anahtarı yaptırmadan direk kısalara baglasan bile yine 500ü geçiyo.. Ki bunu yaparlar mı sormadım.)

Gerçi 870lira etti ama böyle bişeydi yaklaşık :)

walla çokmuş ama çok saçma bu netdeki fiatlarda işçilik dağil olması lazım benim bildiğim. bide bu sis farları dönüşe duyarlı biliosun bende war acayip güzel bişey gece kör noktaları dönerken fln hemen aydınlatıyo .. ya bide böle elektronik ses çıkmıyomu :D çok şekil :p ehehe bende cuma gidip sorcam bu kolçakla aynaları kısmetse .=) aa bu arada bende doğuşdan aldım ama ankara doğuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizard12 -- 7 Ekim 2008; 18:19:28 >

• Arkadaslar, yeni arabalarınız hayırlı olsun, yazdıklarınızdan etkilenerek bugün 1.2 Elegance test ettim, gercekten hic B sınıfı gibi değil (daha önce yıllarca opel corsa kullanmıştım), direksiyon cok yumusak, (benim astra dan sonra yani) performansı da yeterli geldi, zaten cok hız sevmem, belki o yüzden ama hızlanmak istediğinizde klima acık olmasına rağmen cok iyi gidiyor.
    Bagaj da yeterli geldi, zaten küçük bir araba değil, arka koltuklar biraz dar, evet, ama genelde yalnız oluyorum arabada, donanımları da çok iyi, mp3 filan, benim h kasa enjoy astradan tek farkı arka camların manuel olması galiba. El freni sesi abartılı cidden :)
    Fiyat olarak da metalik renk 27.100 dediler. Kısacası beğendim, güle güle kullanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: xolaires

Arkadaslar, yeni arabalarınız hayırlı olsun, yazdıklarınızdan etkilenerek bugün 1.2 Elegance test ettim, gercekten hic B sınıfı gibi değil (daha önce yıllarca opel corsa kullanmıştım), direksiyon cok yumusak, (benim astra dan sonra yani) performansı da yeterli geldi, zaten cok hız sevmem, belki o yüzden ama hızlanmak istediğinizde klima acık olmasına rağmen cok iyi gidiyor.
    Bagaj da yeterli geldi, zaten küçük bir araba değil, arka koltuklar biraz dar, evet, ama genelde yalnız oluyorum arabada, donanımları da çok iyi, mp3 filan, benim h kasa enjoy astradan tek farkı arka camların manuel olması galiba. El freni sesi abartılı cidden :)
    Fiyat olarak da metalik renk 27.100 dediler. Kısacası beğendim, güle güle kullanın

sağol arkadaşım darısı sana

• İyi dileklerin için tesekkürler xolaires. Sen de arabanı kazasız belasız kullan inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wizard12

arkadaş bu ne ya istepneye bakıyım dedim lastik farklı ebatınada bak demiştin ya şimdi bi baktım 175/70/R14 brigstone aracın üstünde takılı olanda 185/65/R15 dunlop bu ne iş ya .. böle saçmalık olurmu ya.. aldığım yeri aradım onlarda bizde söledik fabrikadan öle geliyomuş dediler dio böle saçmalık olurmu yaw. saçmalığa bakk.... bu arada kardeş sen aynayla - kolçağı sordunmu ?

:)) sanırım ilk defa çelik jantlı araç alıyorsunuz.bu 4 jant için geçerli stepne normal jant ve buna göre lastik kullanıyor fakat bir lastik değiştirme durumunda araç birtarafa doğru çekme yapar haberiniz olsun ama en yakın lastikçiye kadar götürür merak etmeyin.bu arada bugun yolda kırmızı seat gördüm rengi gerçekten hoş araçta öyle. bazı forumlarda çirkin denmiş ama çıkan yeni araçlardan tipiyle farklılığını hissetiriyor bence.çelik jant olmasa bile araç çok hoş.ben yine alan arkadaşlara 195 55 15 ebat lastik öneririm arabanın havası değişir.

• Gecenin2 senin bi yanlışın olmasın, aleminyum alaşım jantlı arabaların stepnesi genelde siyah celik jant olur tamam da aynı boyutta olması gerekmez mi?
    Bzim eski polonun stepnesi mesela ufacık bisiklet tekereiydi ama bunlar tam boy stepne olması lazım.
    Bu arada wizard ufak bir sorun daha var senin lastiklerde, normalde olması gereken katalogda yazan ölçü: 185/60/15 ama sana 185/65/15 vermişler. Ya da sen yanlış okudun lastiğin üstünden. Su an senin arabdaki lastik olması gerekenden büyük, bu yuzden de yakıt sarfiyaın artıp, arabanın performansı düşebilir az da olsa. Onu da konuş servisle istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 8 Ekim 2008; 2:37:57 >
  • quote:

Gecenin2 senin bi yanlışın olmasın, aleminyum alaşım jantlı arabaların stepnesi genelde siyah celik jant olur tamam da aynı boyutta olması gerekmez mi?
    Bzim eski polonun stepnesi mesela ufacık bisiklet tekereiydi ama bunlar tam boy stepne olması lazım.
    Bu arada wizard ufak bir sorun daha var senin lastiklerde, normalde olması gereken katalogda yazan ölçü: 185/60/15 ama sana 185/65/15 vermişler. Ya da sen yanlış okudun lastiğin üstünden. Su an senin arabdaki lastik olması gerekenden büyük, bu yuzden de yakıt sarfiyaın artıp, arabanın performansı düşebilir az da olsa. Onu da konuş servisle istersen.

yanlış yazmışım buraya ama ben gende bi bakıyım ya walla gözden kaçmış olabilir çükünü hiç bi yere not yazmamıştım direk baktım geldim. bu arada bencede gecenin 2 yani aynı boyutta olması lazım 407bi bile hatta polo classicde bile aynıydı bizim ..

• 60 Profilden 65 profile geçen lastikte yakıt sarfiyatı çok etkilenmez. max hız artar hızlanma biraz düşer virajlarda biraz tutuş kaybına yol açar ama konforuda artırır.
    quote:

quote:

Gecenin2 senin bi yanlışın olmasın, aleminyum alaşım jantlı arabaların stepnesi genelde siyah celik jant olur tamam da aynı boyutta olması gerekmez mi?

yanlış yazmışım buraya ama ben gende bi bakıyım ya walla gözden kaçmış olabilir çükünü hiç bi yere not yazmamıştım direk baktım geldim. bu arada bencede gecenin 2 yani aynı boyutta olması lazım 407bi bile hatta polo classicde bile aynıydı bizim ..

• o iki lastik dış çapları hemen hemen aynıdır. normal kullanımda çok bir çekme yapmaz ama ön lastiklerden birine takılması durumunda patinajla kalkmaya çalıırsanız sıkıntı olabilir veya çok sert frenlerde çekme yapar. ama normal şehir içi kullanımında hiç bir fark olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: gecenin2

quote:

arkadaş bu ne ya istepneye bakıyım dedim lastik farklı ebatınada bak demiştin ya şimdi bi baktım 175/70/R14 brigstone aracın üstünde takılı olanda 185/65/R15 dunlop bu ne iş ya .. böle saçmalık olurmu ya.. aldığım yeri aradım onlarda bizde söledik fabrikadan öle geliyomuş dediler dio böle saçmalık olurmu yaw. saçmalığa bakk.... bu arada kardeş sen aynayla - kolçağı sordunmu ?

:)) sanırım ilk defa çelik jantlı araç alıyorsunuz.bu 4 jant için geçerli stepne normal jant ve buna göre lastik kullanıyor fakat bir lastik değiştirme durumunda araç birtarafa doğru çekme yapar haberiniz olsun ama en yakın lastikçiye kadar götürür merak etmeyin.bu arada bugun yolda kırmızı seat gördüm rengi gerçekten hoş araçta öyle. bazı forumlarda çirkin denmiş ama çıkan yeni araçlardan tipiyle farklılığını hissetiriyor bence.çelik jant olmasa bile araç çok hoş.ben yine alan arkadaşlara 195 55 15 ebat lastik öneririm arabanın havası değişir.

• belirtiğiniz iki çeşit lastik arasında fiyat farkı var. tüm sorun bu o yüzden stepneyi ucuz olanından takmışlar.böyle olacak diye bir kural yok ama satış kar amaçlı böyle yapılıyor genellikle.yani sadece jant değil lastik fiyat farkıda var o yüzden adamlar belirtilen lasik ebatları en yakın ve en ucuz olanını takıyorlar.tahminim 300-400 ytl arası fiyat farkı vardır.
  • kardeş bugün gittim servise bu aksesuarları sordum daha gelmemiş kataloğu fln hiçç bişey yokmuş anca 1aya gelirmiş...
  • quote:

kardeş bugün gittim servise bu aksesuarları sordum daha gelmemiş kataloğu fln hiçç bişey yokmuş anca 1aya gelirmiş...

Evet beli bir listeleri yok ellerinde ne yazık ki. Benim de sordugum herseyin fiyatını PC'den bakarak 5er dakikada verdi. Dediğin gibi 1aya kadar tam olarak belli olur heralde.
  • Bugün seata gittim. Yeni ibizayı inceledim. Araç harika. Göstergelere hasta oldum, parkları yaktım daha bi mest oldum.

İçi güzel biraz genişlemiş. Stylance modeli ve elegance modeli güzell. Referans çok boş.

Bagaj kapağı otomatik olmuş.

Dizelleri daha gelmemiş. 1 ay sonra geliyormuş.

O arada bi de altea XL ye baktım 1.4 tsi. O da alamet bişey. Tsi seat hiç yokmuş test edemedim.

Leon 1.6 102 hp yi halen satıyorlar kim alacaksa anlamadım. Tsi varken..
  • ben fuarda inceledim.beklentilerimiz üstünde bir araç oldu.

seat standında ilgide üst seviyedeydi.2gün üstüste gittim.2sinde de 2 ayrı satış temsilcisi kendi geldi yanıma ve görüştük.ancak araçta sevmediğim birşey var.

kol dayama.almamış olanda kesinlikle yaptırmasın asla ve asla.diğer araçlardaki gibi bir kol dayama değil bukol dayamayı indirdiğinizde vites kolunu resmen parmaklarınızın ucuyla tutuyorsunuz.elinizle kavrayamıyorsunuz.satış temsilcisine sordum oda baktı daha aşağı inmiyor en fazla bu kadar dedi.
    ben 1.6 sport modeline baktım.ondada standarmış sanırım.listeden çıkarılamıyor dediler ama alacak olursam kesinlikle kullanmam bu kol dayamayı...

aracın ses isstemi beklediğimden iyi çıktı oldukça tok geliyordu ses.genel olarak malzeme kaliteside sınıfına göre iyiydi

• Ses sistemi ve malzeme kalitesinden ben de cok memnunm. Arkada hoparloru olan kaç tane araç var bu sınıfta
  • quote:

Ses sistemi ve malzeme kalitesinden ben de cok memnunm. Arkada hoparloru olan kaç tane araç var bu sınıfta

Yeni kasa opel corsalarda var 7 tane hoperlör var subwoofer dahil
  • subwoofer nerde benim corsada bilmiyorum bence abartma.5tane normal hoparlör 2 tane tweeter var
    quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Ses sistemi ve malzeme kalitesinden ben de cok memnunm. Arkada hoparloru olan kaç tane araç var bu sınıfta

Yeni kasa opel corsalarda var 7 tane hoperlör var subwoofer dahil

• Opsiyonlar da çok iyi. Bi-xenon fardan iç dizayn paketine her şey var.

Elegance ve stylance çok bomba. Ama dizelleri de çok pahalı

35-36 bin liraya 308 dizel alınabiliyor mesela.
  • Arkadaslar arabanın 1000km'yi geçmesiyle beraber basladım basmaya Allah ne verdiyse. Ani gazlama, ani fren, ani sag-sol, virajlara hızlı giriş, ufak driftler, 0-100hızlanma ne varsa yaptım bugün Bir kez daha sevdim arabamı bugun, tam güven verdi bana. Özellikle arabanın limiterini ögrenmem iyi oldu benim açımdan. 0-100hızlanması 13sn cıktı ve yol kesinlikle dümdüzdü (bir dergide de 13küsür saniye cıkmıstı ama katalogda 15snyazıyor). Ani fren yapınca durmaya yakın 4lü flaşörler çalıştı otomatikman şaşırdım :) Yuksek hızdaki yokus asagı yaptıgım cok ani frenlerde(90-120ile giderken) araba saga sola yalpalamadı ve cok mutlu oldum. Bir de arabanın sesi düşük devirlerde ne kadar igrençse yuksek devirlerde de o kadar güzelmiş onu fark ettim

Yanlış hatırlamıyorsam:
    1.vites sonunda hız 40-45 arası
    2vites sonunda hız 80-85 arası ... 6500de devir kesici var her viteste ...
    3.vites sonunda hız 120-125 arası

**--**Modifiyelere de ufak ufak baslıyorum artık. Philips cyristal vision siparişimi verdim takınca resimleri sizlerle paylasagaım. Xenon olayına girmedim garanti bozulmasından dolayı. Llumar'da da 1.nolu siyah cam filmi yaptırmaya karar verdim onu da kısa sürede hallledeceğim inşallah. Ocak'a dogru da inşallah bu jantların aynısından bulabilirsem alıcam 17'' Orjinaline seat 2000lira fiyat ceker büyük ihtimalle. Tabi 3,5luk eibachlarla beraber takmayı düşünüyorum jantları... Bu işlemden sonrada geriye krom egzoz ucu ile tavan spoileri kalıyo.
    Herkese iyi forumlar

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 14 Ekim 2008; 23:03:19 >

• hayırlı olsun şimdiden ya senin araba 1.4müydü 1.2miydi...bide bu lambalardan memnun kalırsan haberim olsun bide nakadarki bunlar??? xenon tarzı ama xenon deil:D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.