Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen dediğiniz arabalar arasında kalmıstım bende Yani 207-G.punto-YeniFiesta-Yeni İbiza sıfır, veya 2.el FordFocus. G.puntoyu bizzat test ettim donanım olarak güzel araba ama beni hiç tatmin etmedi nedense. Gerek yol tutuşu gerek verdği güven, gerekse iç makanı... 207 de güzel bir tercih olur. Avrupada en cok satılan araçlardan biri diye biliyorum. Ben de farklılık olsun diye ibiza aldım zaten yeterince 207var bence trafkte yoksa kaliteli araba. Donanım olarak da fena değil ama elektrikli ve ısıtalı aynaların olmaması büyük eksiklik bence baz donanımında ama yan havas yastıgı ve sogutmalı torpido gözü de standart aynı zamanda. Tabi biraz da fazla yakar 207 diger saydıklarınızdan. Ben yapı olarak genelde farklı veya kimsede olmayanı sevdigim için ve tipi de bence en dinamik ve modern oldugu için Fiesta veya İbiza derim. Bu arada Seat CEO'sunun da açıklaması vardı yeni ibiza ile Toyota kalitesini(sorunsuzluk) yakaladık hatta geçtik diye

• ok.peki ibizanın müzik sistemi nasıl ben genelde 3000 4000 YTL de müzik sistemi için harcarım.Teyp sökülürmü? Bİrde elegance stylance referance.gerçekten deyicek özellikleri yoksa en boşunu almakda işimi görürmü.jant lastik sonrada takılır nasıl olsa 15 küçük gelip 17 takılabilir sonradan.
    Hangi bayiden en ucuza alabilirim.
  • bir daha baktımda ibiza güzel araç aslınsa hemde sağlamlık ödülü falan var 1.4 motoru alınabilir aslında.jant falan konunca 1.2 çok arabayı yorar diyorum
  • Ben müzik sisteminden cok memnunum. O CDcalar da cıkar mutlaka yerinden ama o büyüklükte baska bir CD çalar daha yoktur heralde. Bass filan koymayı düşünürseniz de bagaj gayet büyük. Yabancı dergide okumustum 1.2motor 1.4ten daha zevkli sürüşe sahip sehir içinde diyordu. ilk defa ucuz olan daha iyi diye de baslıgı vardı. Ama yuksek devirlerde 1.4ün farkı hemen anlaşılır tabi. Ben Ocak ayına dogru alıcam 17'' jant, Lassa/Fulda/Kumho lastik ve eibach yay.
  • anladımda 1.2 motor 17 jant oluyorsa adamlar gerçekten iyi yapmışlar motoru.digital klima 1.2 de koydurabiliyormusun.cd çalar ile çok hoş duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Aslında demek istedigim içerde hafif hafif rüzgar gürültüsü sesi oluşmaya başlıyor, yoksa içeri rüzgar girmiyor. Ama 100ile giderken Auris test ettim onda bile aynı sorun vardı. Yani cogu arabada fark edersiniz bu dediğimi eger arabanın içinde bir sessizlik hakimse. Bu arada wizard dediğini biraz anladım ama benim hiç dikkatimi cekmedi Bir de büyük ihtimalle 140ile giderken motor sesi arttıgından dolayı ruzgar sesini duymak zorlaşıyordur
    @siradan, bizim golf otomatik vites o yuzden fazla yakıyor. Yani sehir içinde 100km'de 10lt'nin altı zor. Ama manuel FSI kullananlar daha az yaktıgını söylüyor. Bu arada sehir dışında da cok makul yakıt sarfiyatı vardır fsi motorun.

ehehe eft olabilir :D

• quote:

anladımda 1.2 motor 17 jant oluyorsa adamlar gerçekten iyi yapmışlar motoru.digital klima 1.2 de koydurabiliyormusun.cd çalar ile çok hoş duruyor.

Vallahi olucak mı olmicak mi görücez :) Ama ben özellikle dikkat edicem jantın hafif olmasına, hatta sanayidde bir tane buldun superlight yazıyodu üstünde, adam da titanyum oldugunu söyledi sonrada 1000lira da fiyat cekti. Şu ana araştırma safhasındayım henüz. Ayrıca otomatik klima sadece 1.4 motorda var ne yazık ki :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 26 Ekim 2008; 21:58:27 >
  • 1.2 elegaance farkı ne söleyim yolcu yüksek ayarlı koltuk sis farıki bu en önemli şey çünkü dönüşe duyarlı harika bişeyy sonradan takılan hem pahalı hemde bu özellik warmı şüpheli.. başkada bi farkı yok şu an aklıma gelen bunlar mesela anahtarın açma tuşuna basılı tut camlar otomatik açılır,kapalı tutu kapanır bunlar küçük şeyler ama çoğu arabada yok bu sınıftaki... ben mesela otomatik katlanır ayna fln takdırcam onla mükemmel olucağına eminim.. digital klimayı alabiliyosan al derim çğünkü super ben bekliyemedim ama yenisi gelmiş.. bide 1.2 alıp
    jant 17 takarsann bence arabanın perfomnsını hiç beğenmezsin sen 1.4 al o jantı tak 1.2den biraz daha yüksk perfrmans elde ediceğini düşünüoyurm benim arabanında resmi war burda bence beyaz al siyah 17inç jant super olurr.. 207 demişsin önermem uzak dur pejodan..... elektirik sorunu war o araçlarda 2sene sonra pejo dökülüyo zatenn.. değmez yaniee. ford fiestayıda yakından görmedim ama fordların genelde ilk çıkanlarında sorun oluyo onuda servise çağrıyolar zatenn... aa bide elegance la stylance arasında dijital klimanın yanında 4cam otomatik bide kadranın çerçevesi gri renkli.... otomatik katlanır aynada standart olması lazım.. kaya kardeş bu aynaların ısıtmasıda arka rezistansı çalıştırdığımız zamn çalışıyomuş servise sordum diğer modellerde kendi otomatik çalışıyo.. geçende stylance modeline baktım dijital klimalı adam 1.2 dedi şaşırdım 1.2nin stylance paketi yokki nasul olabilirr.... servisten çağırınca bakamadan gittim ... :) ....

• Bence o adam yanlış söylemiştir. Ben demin Seat.com.tr'den baktım ve yok ne yazık ki. Bu arada ben de fark ettim arka cam rezistansı ile beraber çalıştıgını ayna ısıtmasının. Yagmurda arabayı calıştırır çalıştırmaz hemen açıyorm. 5dk'ya kurutuyo. Özellikle kışın daha da işimiz düşecek o tuşa :) Arabanın anahtarı ile ilgili söylediginize de yuzde yuz katılıyorum, arkadasın yeni civic 'inde bile yok o özellik :) Aynalarım da katlansa heralde arkadas civic'ini satıp ibiza alır =)) Onu da sorucam bi ara servise bakaım ne akdar fiyat cekecekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wizard12

1.2 elegaance farkı ne söleyim yolcu yüksek ayarlı koltuk sis farıki bu en önemli şey çünkü dönüşe duyarlı harika bişeyy sonradan takılan hem pahalı hemde bu özellik warmı şüpheli.. başkada bi farkı yok şu an aklıma gelen bunlar mesela anahtarın açma tuşuna basılı tut camlar otomatik açılır,kapalı tutu kapanır bunlar küçük şeyler ama çoğu arabada yok bu sınıftaki... ben mesela otomatik katlanır ayna fln takdırcam onla mükemmel olucağına eminim.. digital klimayı alabiliyosan al derim çğünkü super ben bekliyemedim ama yenisi gelmiş.. bide 1.2 alıp
    jant 17 takarsann bence arabanın perfomnsını hiç beğenmezsin sen 1.4 al o jantı tak 1.2den biraz daha yüksk perfrmans elde ediceğini düşünüoyurm benim arabanında resmi war burda bence beyaz al siyah 17inç jant super olurr.. 207 demişsin önermem uzak dur pejodan..... elektirik sorunu war o araçlarda 2sene sonra pejo dökülüyo zatenn.. değmez yaniee. ford fiestayıda yakından görmedim ama fordların genelde ilk çıkanlarında sorun oluyo onuda servise çağrıyolar zatenn... aa bide elegance la stylance arasında dijital klimanın yanında 4cam otomatik bide kadranın çerçevesi gri renkli.... otomatik katlanır aynada standart olması lazım.. kaya kardeş bu aynaların ısıtmasıda arka rezistansı çalıştırdığımız zamn çalışıyomuş servise sordum diğer modellerde kendi otomatik çalışıyo.. geçende stylance modeline baktım dijital klimalı adam 1.2 dedi şaşırdım 1.2nin stylance paketi yokki nasul olabilirr.... servisten çağırınca bakamadan gittim ... :) ....

katılıyorum. 1.4 digital klimalı olsun istiyorum.bu hafta bi test sürüşü yapıp bende aranıza katılırm yakında.ikinizede teşekkür ederim.

• Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Bildigim kadar ile test araçları 1.2 motor, hatta Maslak Dogusta var bir tane. Hayırlısı olsun.
  • civice bakmamak gerek öyle fazla teknoloji olmaz japonlarda:) almanlara bakmak gerek corsa da var fiestada da eminim vardır. poloyu bilemicem. honda daha sustalı anahtara geçemedi siz birde kumandadan cam açıp kapamasını bekliyorsunuz=))
    quote:

Bence o adam yanlış söylemiştir. Ben demin Seat.com.tr'den baktım ve yok ne yazık ki. Bu arada ben de fark ettim arka cam rezistansı ile beraber çalıştıgını ayna ısıtmasının. Yagmurda arabayı calıştırır çalıştırmaz hemen açıyorm. 5dk'ya kurutuyo. Özellikle kışın daha da işimiz düşecek o tuşa :) Arabanın anahtarı ile ilgili söylediginize de yuzde yuz katılıyorum, arkadasın yeni civic 'inde bile yok o özellik :) Aynalarım da katlansa heralde arkadas civic'ini satıp ibiza alır =)) Onu da sorucam bi ara servise bakaım ne akdar fiyat cekecekler.

• Dogru diyosun aslında Japon arabaları o konularda biraz geri. Benim eski 1999AstraCD'de bile vardı bu özellik hem de 4 cam birden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 27 Ekim 2008; 0:05:55 >
  • rica ederim .... bugün aracı bi hız limitlerini zorladım banamısın demedi ya 163km yazıyo limit nerde 163 ya 140dan 166 anında çıktı daha gaza basssam gidicek yanie bide vvirajklarda basstığım hızz düşününnnn 140la girdim fln banamısın demedi yaa .... yalnız lastiklerin basıncı yüksek galiba yada süspansiyonlar ii:D biraz sekme oluyo :D ehehe .. bu arada aksesuarları sipariş üzerine geliomuş bugün öğrendim bi ara gidip detaylıca konuşup ayna ve kol dayama siparişi vercem inş. ii olur vede erken gelir...
  • Wizard o zıplama yumuşak süspansiyonlardandır büyük ihtimalle. Ben daha hiç 130u geçmedim. Nasıl guven veriyor mu yuksek hızlarda? Ruzgarlardan filan cok etkilenyor mu? Hafif virajlardan dönerken savrulacak gibi oluyo mu?
  • Bu arada bugun benzin aldım 56lt Ama depo 45lt. Hiç almadıgım bir yerden almak zorunda kaldım cünkü götergedeki bütün ışıklar söndü ve korktum yolda kalmaktan Neyse adama abi aldıgı kadar doldur dedim, bi baktım 56lt olmuş. Dedim "abi ya naptın depo zaten 45lt hava mı basıyon ne" Yok dedi yedek depoyu dolduruyorum. Adama kıllandım biraz gittim servise sordum usta geldi baktı tamam dedi yedek depo varmış, 12lt filan alıyomuş galiba. İçim rahatladı sonra yoksa 30lira yalan olmuştu resmen
    Bu arada %75 cok agresif kullanımla 44,5lt ile 560km yaptım. Bakalım bu depo ile kesin söz verdim kendime az basıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 27 Ekim 2008; 17:04:10 >

• hacıosman alt geçidinden geçersen 21 yaşında birisi el ederse maslak itü'ye bırakıver abi ;) araban hayırlı olsun jant ve sis farı istiyor ama :)
  • quote:

Wizard o zıplama yumuşak süspansiyonlardandır büyük ihtimalle. Ben daha hiç 130u geçmedim. Nasıl guven veriyor mu yuksek hızlarda? Ruzgarlardan filan cok etkilenyor mu? Hafif virajlardan dönerken savrulacak gibi oluyo mu?

yokya savrulcak gibi hissetmedim şaşırdım zaten gösterge bi baktım anoww 160-165 dedim bi gazdan ayağımı çektim sonra bastım savrulma hissetmedim ama dediğim gibi seker gibi oldum.dedim bundan sonra zorlamıyım :D güven veriyooo... bence virajdada savrulmadı çünkü baya bi silme geçtim kamyonlara savrulsam anında girerdimm.. :( çok zevkli ya bunun 1.2 böleyse 1.4ü hatta 1.6sı nasıldır yaaa offsss .... bi düz hafif virajlı yer bulursan dene derim motoru açmak içinde lazım zaten..
  • motoru açmak mı inanmayın böyle şeylere çok eskiden di onlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: wizard12

quote:

Wizard o zıplama yumuşak süspansiyonlardandır büyük ihtimalle. Ben daha hiç 130u geçmedim. Nasıl guven veriyor mu yuksek hızlarda? Ruzgarlardan filan cok etkilenyor mu? Hafif virajlardan dönerken savrulacak gibi oluyo mu?

yokya savrulcak gibi hissetmedim şaşırdım zaten gösterge bi baktım anoww 160-165 dedim bi gazdan ayağımı çektim sonra bastım savrulma hissetmedim ama dediğim gibi seker gibi oldum.dedim bundan sonra zorlamıyım :D güven veriyooo... bence virajdada savrulmadı çünkü baya bi silme geçtim kamyonlara savrulsam anında girerdimm.. :( çok zevkli ya bunun 1.2 böleyse 1.4ü hatta 1.6sı nasıldır yaaa offsss .... bi düz hafif virajlı yer bulursan dene derim motoru açmak içinde lazım zaten..

• quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

hacıosman alt geçidinden geçersen 21 yaşında birisi el ederse maslak itü'ye bırakıver abi ;) araban hayırlı olsun jant ve sis farı istiyor ama :)

Jant almama az kaldı para biriktiriyirum :) Sislere de servis cok fiyat cekti, sanayide araştırıcam biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 28 Ekim 2008; 1:34:02 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.