Selam arkadaşlar.Bilgisayarımı yenilemem gerektiğini düşündüğüm şu günlerde sizlerin yardımınıza muhtacım.Bilgisayarım çok eski bir teknolojide kaldı ve istediğim performansı alamıyorum yeni oyunları oynayamıyorum ve günümüzün orta düzeyinde bir oyun bilgisayarına dönüştürmek yada yeni bir kasa toplatmak istiyorum acaba bana yardımcı olur musunuz?Amacım daha çok oyunlardan iyi performans almak.Yani makinanın kasmaması. Eğer kasamda değişiklik yapacaksam hangilerini değiştirmeliyim?Bütçem 200-400 lira arasında.Anakartım ddr olduğu için sanırım herşeyi değiştirmek lasım anakart üzerindeki :)
Bilgisayarımın an itibariyle özellikleri:
CPU Türü(İşlemci)Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133)
Görüntü Bağdaştırıcısı(Ekran kartı) NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)
Ses Bağdaştırıcı(Ses kartı) Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device(Berbat ve bozuk)
DMI Anakart Üreticisi MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD DMI Anakart Ürün Adı MS-7005
Evet arkadaşlar bunlar değiştirmem gerektiğini düşündüğüm kısımlar...Eğer yeni bir kasa yaptırırsam içine dvd-r ve harddisk almıycam.Lütfen bana öneri ve fiyat konusunda yardımcı olun.Sanırım yeni parça almak daha ucuz olacak...
Bunlarda benim araşatırarak bulduğum ve uyumlu olup olmadığını tam oalarak bilmediğim parçalar.Sizce bunları takarsam ne kadar bir performans artışı olur?Uyumlu mudur?Birde mevcut ddr ramlerimi yeni ddr2 anakartıma takabilir miyim?
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Yardım edenlere de şimdiden teşekkür ediyorum.
eski sistemini tamamen satmalısın ve yeni sistem toplamalısın sistemle birlikte eğer prof. birşeyler yapmayacaksan harici ses kartına gerek yok onboard yeter sistemini 300 YTL civarına satıp 700 YTL lik oyun sistemi kurman senin için en mantıklısı
300 ytlye gider mi bu sistem?Nerede satabilirm?700 liralık sistemde neler olabilir yardımcı olabilir misin
300 ytl ye satman imkansız değil ama öncelikle müşteri bulman gerek 10 yaşındaki çocuğuna bilgisayar alacak bir tanıdık varsa onlara satabilirsin.... 700 ytl ye piyasadaki oyunları çalıştırabilecek bir kasa toplayabilirsin
Ya ben şu anda bu kasayı satma durumunda değilim neleri değiştirerek minimum bir fiyata perfformans artışı sağlayabilirim?Yok mu adam gibi yardım edecek -.-
senin sistem adam olmaz arkadaş; okanbozkurt hocamın dediği gibi şimdiki sistemi okut yeni kasa oluştur en iyisi
tavsiyem eski sistemini akraba tanıdık vs. kisilere satman sonra yeni bir sistem toplaman