Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
61
Favori
552.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • corsa d sahibiyim. Şu an için aracımı değiştirmeyi düşünmüyorum ama yeni astrayı aklımdan geçiriyordum. Yeni Ceed'i Dünya kupası reklamlarında görünce, KIA bayisine uğradım sırf aracı incelemek için. İç (özellikle göstergelerin olduğu yer) ve dış dizayn olarak çok hoşuma gitti ve otomatik dizelle test sürüşü yaptım ve çok beğendim.
    Corsa dan sonra gene düz vites düşünüyordum ama kesinlikle otomatik diyorum şimdi. Daha sonra Hyundai i30 u görmeye gittim, deneme sürüşü yapamadım ama şekil olarak Ceed'i daha çok beğendim, yalnız donanım olarak i30 un artıları var tabii, geri görüş kamerası, elektronik park gibi, bütün bunlara rağmen gene aklım Ceed'de kaldı.
    Yalnızca aklıma takılan bir iki soru var Ceed sahibi arkadaşlara,
    1. Ön tavan yüksekliği (belki alışkın olmadığımdan) düşük geldi, hatta satış elemanına da söyledim corsayla karşılaştırmayın (corsanın ki baya yüksek), sınıflar farklı dedi durdu. Sizce nasıl? Normal mi? Golfü ya da Astrayı yada Megane 3 HB yi incelemedim.
    2. Bagaj iki çocuklu bir aile için yeterli mi? Özellikle yaz aylarında deneyeniniz varsa... kaç bavul sığıyor gibi.
    3. Araç ses yalıtımı test esnasında gayet iyi geldi ama kısa süreli olduğu ve yüksek hızlara çıkamadığım için çok bişey söyleyemem. Kullananlar yüksek hızdaki ses nasıl, rahatsız ediyor mu?
    Şimdilik bu kadar, cevap verenlere şimdiden teşekkurler...
    PS: yeni ceed fotoları ve videoları istiyoruz, araç sahibi arkadaşlardan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marinerr444 -- 10 Temmuz 2012; 14:43:37 >

• arkadaşım, yeni ceed kullanıcısı olarak merak ettiğin soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsin.

1. ben bir aydır kullanıyorum. hiç alçak gelmedi bana. sen sorana kadar kadar aklıma bile gelmemişti. ayrıca satış elemanı doğru söylemiş. farklı segmentlerde araçlar.
    Ben daha önce Astra 1.4 turbo 140HP test etmiştim. bilakis Astranın konsolu ve vitesin bulunduğu ara bölüm aracın iç hacmini daraltmış. (buralara takılmayıpda yüksekliğe takılman ilginç geldi bana, 2 metre boyun var galiba )
    Megane tam bir takoz arabası. adamlar radyoyu bile vitese yakın yere şöförün görüş açısından uzak bir yere koymuşlar. konsol dersen berbat. bir navigasyon koymuşlar tam konsolun ortasına , arkada oturanların görüşünü kapatıyor. şöyle navigasyonu adam gibi otomatik açılıp kapansa, konsolun içine gömülüp otomatik çıksa. çok mu zor du yani, onu ortaya sabit koymuşlar. (devenin şeyi gibi) Bu Takoz arabayı alanlara şaşıyorum.
    Ceed daha geniş. Golf'ün iç hacmi Ceed'e daha yakın. hemen hemen aynı ferahlığı bulursunuz.

2. Bagaj hacmi eski Ceed'e göre aynı fakat bagajın alt kısmına gözler koymuşlar. şimdi moda. tüm araçlarda koyuyorlar.
    Açıkçası bu gözleri ben hiç kullanışlı bulmuyorum. Bagaj hacmini daraltmaktan başka hiç bir şeye yaramıyor. Nissa note, Scenic, daha bir çok arabada ben bu gözleri görüyorum. Bagaj gözleri olmasa daha iyi olurdu, daha geniş olurdu.ama çok da dar değil. arka koltukları yatırırsan çamaşır makinesi taşırsın. :-)
    Yalnız çok bagajın varsa, çok eşya taşıyan bir aile isen bu araç yerine farklı bir segment olan C-Max, Scenic, gibi family arabalarına yönelmeni, ya da sedan SW bir araç almanı öneririm. Eğer beklersen 2013 ilk aylarında yeni Ceed'in SW modeli gelecek. Onu öneririm. onun kasası kısasından daha da güzel duruyor. fakat beklemeye dayanamadığım için kısa kasayı tercih ettim ben.
    Aşağıdaki linkden fotolara bakarsın. ayrıca youtube new Ceed diye bakarsan bir çok video bulursun.
    http://www.turkeycarblog.com/2012/03/2013-kia-ceed-detaylandi/

3. Yeni Ceed'in ses yalıtımı çok iyi. motor sesini çok az duyarsınız
    Astranın yalıtımı çok kötü. Astrada arka taraflardan ve ön camlardan çok fazla uğultu geliyor. Ayrıca motor sesini içeriye daha fazla alıyor. Astranın yalıtımı gerçekten çok kötü. üstelik benzinli motor var. Yeni ceed'de dizel motor olduğunu unutma. Dizel ler benzinlilere göre daha tok çalışır. Ben motor kaputunu açtım baktım. yeni ceed de motor sesi için motorun üzerine ses yalıtımı koymuşlar.o yüzden motor sesini ancak gaz pedaline sonuan kadar bastığında duyarsın.. gaz pedalinin sonunda bir çeltik var. ona basında araç turboya geçiyor. harika bir şey. ona bastığında seni koltuğa yaslıyor.
    Yalnız yeni Ceed'de 150Km hızdan sonra camlardan biraz rüzgar sesi alıyor. Fakat bu çok rahatsız edici değil. Bu ses Astrada daha fazla.

Aklıma gelmişken Astra'daki test izlenimlerimi paylaşayım:
    14. benzinli Turbo 140HP otomatik vites aracı test ettim.

Astra nın eksileri:
    1. İçeriye çok fazla uğultu ve rüzgar sesi alıyor. Motor sesi benzinli motora çok ama çok yüksek.
    2. araç otomatik vitesde manuel'e aldığında vites kendi rolantisine geldiğinde otomatik atmıyor. motor bağırsa da vites geçiş desteği istiyor. yeni ceed de F1 vites var manulede bile olsa maximum devire geldiğinde vites otomatik yükselir.
    3. Yol tutuşu zayıf. Sürdüğüm araba sanki yağllı yolda gidiyormuş gibi geziyordu. yeni ceed'in yol tutuşu çok daha başarılı.
    4. Direksiyonu çok sert. Yeni Ceed'de 3 mode var. confort modun çok yumuşak.
    5. Ön konsoldaki hız ve diğer katranlar çok küçük kalmış. hız yazıları okunmuyor bile. hıza bakayım diyen şöförün dikkatini dağıtıyor.
    6. Ön cam çok yatık, çaprazdaki direkler virajlarda görüş açısını daraltıyor. bence güvenlik açığı yaratıyor.
    7. Otomatik vites geçişlerini çok hissettiriyor. Yeni ceed de vites geçişlerini hissedemessiniz. hissetmek için özel ilgi alanınızı bu alanda geliştirmeniz gerekir. :-) tamircinin boyalı kaportayı anladığı gibi.
    8. Arka koltuklar'da ruhunuz daralıyor. Ön koltuklarla aynı seviyede tutulmuş. Yeni Ceed de arka koltuklar biraz daha yüksek, görüş açısı daha ferah geliyor.
    9. Çok fazla yakıyor. şehir içi ortalaması 9.8lt, benzinli olduğunu unutmayalım. Yeni ceed in şehir içi ortalaması benim arabada 7.6
    10. Süspansiyonları çok sert. her çukuru hissedersiniz. Yeni ceed'in süspansiyonu çok daha yumuşak.
    Eski Ceed'e göre yeni ceed'in süspansiyonu tam bir evrim geçirmiş. Eski ceed kampon gibiydi yeni ceed'in süspansiyonu gerçekten yağ gibi yumuşak.

Artıları:
    1. kliması daha iyi soğutuyor gibi geldi bana
    2. Bagajı daha geniş

başka da artısı yok zaten. ne varsa eksilerde var..

Astranın süspansiyonu çok sert, bir aile arabası değil bence. eğer birde çocuklu aile isen istanbul yollarında her geçtiğin çukurda çocuk uyanır bilginiz olsun. Bu konuda Toyota'yı çok başarılı buluyorum. Fakat yeni ceed de Toyotayı gerçekten aratmaz bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapedizzy -- 11 Temmuz 2012; 21:02:38 >

• escapedizzy arkadaşım, teşekkurler
    karşılaştırmalı anlatımın için
  • Araba çok iyi. Otomatik vitesini çok sevdim. Açılır tavan çok güzel. Güzel gidiyor, iyi duruyor. Kullanması çok zevkli. Navigasyon olmaması kötü. Bence geri görüş kameralı navigasyon sistemi olmalıydı..
  • focus style dizel ile ceed concept dizel arasında listelerde 5 bin lira fark var, 52 ve 57
    donanım olarak yakınlar ama ceed daha iyi sanırım.
    tek düşüncem 2.eli
    5 bin lira da az fark değil tabii, sizce indirimiyle 50 bine concept ceed mi, style focus mu?

bu arada fordun motoru 1.6 dizel 115 bg 270 tork
    ceed 1.6 dizel 128 bg 260 tork, hızlanmalar aynı, tüketimler çok yakın
  • Daha once yazilmis miydi hatirlamiyorum. Otomatik viteste en guzel ozellik manuelde olmasa bile direksiyodaki kollardan vitese mudahale edebiliyorsunuz. Keza manuelde iken devir sinira geldiginde otomatik olarak vites degisiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

focus style dizel ile ceed concept dizel arasında listelerde 5 bin lira fark var, 52 ve 57
    tek düşüncem 2.eli
    5 bin lira da az fark değil tabii, sizce indirimiyle 50 bine concept ceed mi, style focus mu?

Ceed'de iki bin lira indirim var su an..

• quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

focus style dizel ile ceed concept dizel arasında listelerde 5 bin lira fark var, 52 ve 57
    tek düşüncem 2.eli

Fiyat listesinde bir değişiklik yok zaten 58.400 olan fiyatı 56.600 olarak bana söz ettiğiniz indirimden önce Topkapı eresin vermişti fiyatlar daha da düşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: borabjk

quote:

quote:

tek düşüncem 2.eli

Fiyat listesinde bir değişiklik yok zaten 58.400 olan fiyatı 56.600 olarak bana söz ettiğiniz indirimden önce Topkapı eresin vermişti fiyatlar daha da düşecektir.

Hayir takas indirimi ile 54.500'e veriyorlar..

• 8.Etap Ceed Testi...

• concept i 50 bine veriyolardı zaten geçen ay, 2bin indirim ile 48 i mi veriyolar dediğiniz?

dün arkadaşım bişey söyledi, astra edition 47 bin listesi var, 45 e verirler heralde
    astra ceed kadar dolu değil ama fena da değil, en önemli eksiği motoru

şu ceed in fiyatını düşürseler hiç kıyaslamam da 45 e astra almayıp 50 ye ceed almak da zoruma gidiyor:)
  • quote:

concept i 50 bine veriyolardı zaten geçen ay, 2bin indirim ile 48 i mi veriyolar dediğiniz?

dün arkadaşım bişey söyledi, astra edition 47 bin listesi var, 45 e verirler heralde
    astra ceed kadar dolu değil ama fena da değil, en önemli eksiği motoru

şu ceed in fiyatını düşürseler hiç kıyaslamam da 45 e astra almayıp 50 ye ceed almak da zoruma gidiyor:)

Dizel Astra alacaksanız biraz daha bekleyin, 1,6'sı gelecek. 1,3 kasa bazen Corsa'yı bile zorluyor.
    Vallahi ben en üst modelini sordum, herhalde en alt modeli de dediğiniz fiyattadır.
  • sahibinden de kia bayilerinden ilanlar var 49,600
    49 a bile büyük ihtimal verirler ama hala yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_BUTZ

sahibinden de kia bayilerinden ilanlar var 49,600

Bence donanıma göre normal..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The_BUTZ

sahibinden de kia bayilerinden ilanlar var 49,600

Bence donanıma göre normal..

donanıma göre az bile ama daha marka imajı avrupalı seviyelerine gelmeden fiyat olarak onlarla aynı düzeyne,
    bence bu jenerasyonda makul fiyatta kalıp kendini ispatladıktan sonra, bir sonraki jenerasyonda rakipleriyle benzer düzeyde olabilir
  • aynen donanıma motora göre normal ama hala bi astra, jetta değil
    zaten üreticiler araç satamıyor, diğerlerinin de kia nın da bi kampanya yapması kaçınılmaz gözüküyor.
    ceed concept 45-47 bin arası olması normal geliyor bana
  • Kia ingiltere sitesinde crdi dizel motor gücü 126 beygir olarak veriliyor dikkat eden oldu mu?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabjk

Kia ingiltere sitesinde crdi dizel motor gücü 126 beygir olarak veriliyor dikkat eden oldu mu?.

Ölçüm standartlarından kaynaklı..
  • Benden birkaç resim...

Cee'd'em 2900 km oldu artık az çok bilgi sahibiyim sorusu olanların sorularını yanıtlamaya çalışırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: swarzy_07

Benden birkaç resim...

Cee'd'em 2900 km oldu artık az çok bilgi sahibiyim sorusu olanların sorularını yanıtlamaya çalışırım...

Sizce parasının arabası mı yoksa aklınızda "Ford, Opel, VW gibi ikinci eli güçlü bir araba alsaydım. Bu araba bu kadar pahalı olmamalı" gibisinden şeyler geçiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.