Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
61
Favori
552.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: swarzy_07

quote:

Orijinalden alıntı: borabjk

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Tam otomatik şanzıman değil mi ? nasıl 750 km gidiyor yav, ben 45 litre ile 400 km gide bildim şehir içi.. 1000 km de araç. Benim soul de sorun var sanırım.

Depo 53 lt.
    Şehir içi 7,2 yaksa 700 küsür yapar.

yakmıyor işte.. 10 litreden aşağı inmiyor..

İste mevzu burda 1.6 arac 2000 cc lik tuketim.

Ne alakası var yav ? 2 bin daha çok yakar diye bir şey yok. Yeri geldiğinde daha az yakar. Problem tam otomatik şanzımanda.

Bu aracin otm.vitesli versiyonun cok yaktigi dogru ben farkli bisey soylemedim ayrica aracinizin markasini modelini kimseye soylemeden benim tuketim 10 lt.deseniz insanlar once benzinli zanneder.dizel oldugunu soylerseniz kimse 1.6 dizelin tuketimi olduguna inanmaz.

katalog değeri 7.2 lt ama benim gördüğüm değerler şuan 6 lt civarında ve tamamen şehiriçi... sizin soul bence çok fazla yakiyor bi servise göstermekte fayda var gaz kelebeği problemi olabilir...

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ? benim sürüşümde mi problem var anlamadım yav.. Kafayı yiyeceğim vallahi. Sert sürdüğüm doğru ama bu kadar yakması gerçekten abes.. Paspas için servise gittiğimde şikayetimi dile getireceğim. Sizin değer gerçekten çok iyi.. Birde hangi yakıtı kullanıyorsunuz ?

Antalyada yaşıyorum kullandığım yakıt full euro dizel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: escapedizzy

ARKADAŞLAR,

CEED 126HP Beygirdir.

CEED 128PS = 126HP yapar.

ayrıca 126 HP = 94KW ye eşit. Ruhsatlarda da 94KW yazıyor.

biz 128 biliyorduk ama 126 olsun aramızda 2 beygirin lafı mı olur

evet cok haklisin, bunu sanirim pazarlama yontemi olarak kullaniyorlar.

en iyisi kw ile olcumdur,

kw*1.34 = hp

yeni cikan, renault 1.6 dci motorlarinida 130 saniyorlar ama aslinda, 128 hp

96kw*1.34 = 128 hp

kucuk rakamlar olabilir ama yinede onemli.

• Ceed Concept 1.6 CRDI MT aracımı bu gün aldım .
    İşten izin aldığım için sadece işe geri dönerken bir 30 km kullanma şansım oldu .
    Birazdan şehir dışına cıkacagım ve 500 km kullanma sansım olacak .
    Araç gerçekten çok güzel . Şirketten arkadaşlarda hayran kaldı araca.
    500 KM yok yaptığımda sizinle deneyimlerimi daha iyi paylaşırım .
  • quote:

Takas indirimi adi altinda 2 bin indirim. .yapiyorlar ben daha yollarda gormedim yeni ceed satislarin cokta iyi olduguna acikcasi inanmiyorum.

Tek tük görüyorum, bu sabah gördüm full modelini. Bu fiyatlardan devam ederse sayısı artar ama zam yaparlarsa onu da bırak takas indirimi biterse işi zor.. Makyajlı Astra'yı tercih ederim..
  • quote:

quote:

Takas indirimi adi altinda 2 bin indirim. .yapiyorlar ben daha yollarda gormedim yeni ceed satislarin cokta iyi olduguna acikcasi inanmiyorum.

Tek tük görüyorum, bu sabah gördüm full modelini. Bu fiyatlardan devam ederse sayısı artar ama zam yaparlarsa onu da bırak takas indirimi biterse işi zor.. Makyajlı Astra'yı tercih ederim..

Astrayı yeni kasayı dört gözle bekleyenlerdendim ancak aracın 1.3 motorla gelmesi beni hayal kırıklığına uğrattı kendi aracımdan daha ağır olan,daha pahalı ve c sınıfı araç alıcam motor neredeyse aynı 90 hp ve 190 nm tork.Kusura bakmasınlar ben o parayı o motora vermem.Kia'ya gelicek olursam topkapı eresindeki müş.temsilcisi neredeyse hergün arıyor niyetim ciddi idi çünkü test sürüşü yaptım aracı beğendim ve alıcaktım.Ancak aracın iki yönü beni biraz soğuttu 1.si yüksek tüketim tamam tam otm.şanzıman vs.ancak dizel araç alıyorsam ben ekranda 10-9 litre tüketim görmek istemediğim için.
    2.si üsküdarda merkezi bir yerde otoparkta duran yeni kasadan bir önceki siyah otm.bi ceed vardı abartmadan söylüyorum tam 8 aydır satılık araç tertemiz neredeyse çizik dahi yok satılmadı.Burda yalnış anlaşılma olmasın belki araç kazalı temizce toplanmış,belki fiyatı çok yüksek çekiyorlar vs.vs.
    Bütün bunlarıda yazarken gönlüm beyaz con.plus ta bunları düşünüyorum ama herşey nasip kısmet yarın bir gün aracı alıp fotolarıda koyabilirim.Herkeze kazasız belasız sürüşler.

• quote:

quote:

quote:

Astrayı yeni kasayı dört gözle bekleyenlerdendim ancak aracın 1.3 motorla gelmesi beni hayal kırıklığına uğrattı kendi aracımdan daha ağır olan,daha pahalı ve c sınıfı araç alıcam motor neredeyse aynı 90 hp ve 190 nm tork.Kusura bakmasınlar ben o parayı o motora vermem.Kia'ya gelicek olursam topkapı eresindeki müş.temsilcisi neredeyse hergün arıyor niyetim ciddi idi çünkü test sürüşü yaptım aracı beğendim ve alıcaktım.Ancak aracın iki yönü beni biraz soğuttu 1.si yüksek tüketim tamam tam otm.şanzıman vs.ancak dizel araç alıyorsam ben ekranda 10-9 litre tüketim görmek istemediğim için.
    2.si üsküdarda merkezi bir yerde otoparkta duran yeni kasadan bir önceki siyah otm.bi ceed vardı abartmadan söylüyorum tam 8 aydır satılık araç tertemiz neredeyse çizik dahi yok satılmadı.Burda yalnış anlaşılma olmasın belki araç kazalı temizce toplanmış,belki fiyatı çok yüksek çekiyorlar vs.vs.
    Bütün bunlarıda yazarken gönlüm beyaz con.plus ta bunları düşünüyorum ama herşey nasip kısmet yarın bir gün aracı alıp fotolarıda koyabilirim.Herkeze kazasız belasız sürüşler.

Dizel motor konusuna katılıyorum, Astra gibi bir araçta en az 1.6 olmalı..
    Dizel oto vitesin o kadar yakacağını zannetmiyorum. 6-6.5 gibi bir değer olacaktır zannımca. Kullanan biri daha net bilgi verebilir. Bir arkadaş 6 lt demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roving

Ceed Concept 1.6 CRDI MT aracımı bu gün aldım .
    İşten izin aldığım için sadece işe geri dönerken bir 30 km kullanma şansım oldu .

takipteyiz hocam
  • quote:

Ceed Concept 1.6 CRDI MT aracımı bu gün aldım .

Hayırlı uğurlu olsun inanın çok memnun kalacaksınız. Ben alalı 35 gün oldu aracım şuan 3400 km'de. Az çok bilgi sahibiyim aklınıza takılan sorular olursa cevaplamaya çalışırım.
  • kia ceed benzinli otomatk viteslisi cıkmayacakmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

kia ceed benzinli otomatk viteslisi cıkmayacakmı acaba

Ceed'in benzinlisi otomatik vites zaten diye biliyorum

• herkese merhaba...
    corolla, pegout 406, golf, kia venga ve en sonda da yeni ceed ile araba markaları arasında 12 yılda epey bir sörf yapmışım...genel olarak yeni ceed coralla, 406 ve golf (tsi 2008) çok daha iyi bir araç....alalı çok olmadı, lakin vengadan kianın 1,6 motorunu biliyorum, çok güçlü ve ekonomik bir motor...çoğu zaman bu sitedeki kia ile ilgili eleştirileri okuyorum, çoğu bence gereksiz, anlamsız sözler gibi geliyor bana...araba markalarını insanlar kişilikleri ile özdeşleştiriyorlar bu bana garipte gelse tabi herkesin fikrine saygım var...araba nihayetinde, binersin, kullanırsın, işine gelmedi satarsın...sonuçta arabalar ile katolik nikahı yapmıyoruz...en azından ben öyleyim...yeni ceed, iç yapısı, malzemesi, motoru ve görüntüsü olarak şu an segmentinde alınabilecek ilk sıradaki arabalardan...tabi beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez...her kes arabalarını tedavüldeki türk parası ile aldığına ve arabalarıda, merkezi sistemdeki bir sınavla, alınan puana göre almadığımıza göre, herkes kendine hitap eden araba için parayı bastırır, arabaya biner...selamlar.

bu arada, benim arabanın ortalama yakıt göstergesi 9 litrelerde geziniyor...bi gariplik var sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

herkese merhaba...
    corolla, pegout 406, golf, kia venga ve en sonda da yeni ceed ile araba markaları arasında 12 yılda epey bir sörf yapmışım...genel olarak yeni ceed coralla, 406 ve golf (tsi 2008) çok daha iyi bir araç....alalı çok olmadı, lakin vengadan kianın 1,6 motorunu biliyorum, çok güçlü ve ekonomik bir motor...çoğu zaman bu sitedeki kia ile ilgili eleştirileri okuyorum, çoğu bence gereksiz, anlamsız sözler gibi geliyor bana...araba markalarını insanlar kişilikleri ile özdeşleştiriyorlar bu bana garipte gelse tabi herkesin fikrine saygım var...araba nihayetinde, binersin, kullanırsın, işine gelmedi satarsın...sonuçta arabalar ile katolik nikahı yapmıyoruz...en azından ben öyleyim...yeni ceed, iç yapısı, malzemesi, motoru ve görüntüsü olarak şu an segmentinde alınabilecek ilk sıradaki arabalardan...tabi beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez...her kes arabalarını tedavüldeki türk parası ile aldığına ve arabalarıda, merkezi sistemdeki bir sınavla, alınan puana göre almadığımıza göre, herkes kendine hitap eden araba için parayı bastırır, arabaya biner...selamlar.

bu arada, benim arabanın ortalama yakıt göstergesi 9 litrelerde geziniyor...bi gariplik var sanırım...

Otomatik dizel mi?

• hayır manuel dizel..benmi yanlış yere bakıyorum diye tüm verileri tekrar sıfırladım yine aynı...klima açık 9 liltre..anlamadım
  • quote:

hayır manuel dizel..benmi yanlış yere bakıyorum diye tüm verileri tekrar sıfırladım yine aynı...klima açık 9 liltre..anlamadım

Yeni bir araba için cok doğal değerler 9 litre gibi değerler heleki klima açıkken çok doğal 1 ay sonra sizin göreceğiniz klima açık değeri 6.5 lt

• quote:

quote:

hayır manuel dizel..benmi yanlış yere bakıyorum diye tüm verileri tekrar sıfırladım yine aynı...klima açık 9 liltre..anlamadım

Yeni bir araba için cok doğal değerler 9 litre gibi değerler heleki klima açıkken çok doğal 1 ay sonra sizin göreceğiniz klima açık değeri 6.5 lt

Swarzy Hocam siz antalyada yogun trafik olyor mu? ortalama hızınız nedir?
  • evet bu akşam tüm verileri sıfırlayıp, klima kapalı tekrar 20 km çokta yumuşak olmayan şekilde arabayı test ettim, 6,9 ile 6,7 arası değişti ortalama veri...demekki gündüz sıcaklığı, klima, ve aracın yeni olması tüketimi biraz fazla gösterdi...şimdilik bir problem yok
  • quote:

quote:

quote:

Swarzy Hocam siz antalyada yogun trafik olyor mu? ortalama hızınız nedir?

Olmaz mı heleki yaz döneminde yoğun göç aldığı için çok kalabalık trafik ortalama hızım en fazla 45 dir yani

• 500 km yaptım.
    250 km direksiyonu sport modda kullanmışım daha yeni olduğu ve anlamadığım için ciddi zor oldu. Gelirken direksiyon normal modda geldim, daha 500 km daha olsa kullanırdım.
    1-hız sabitleyicisini bir türlü devereye sokamadım. Nasıl çalışıyor bu araçta ?? hız limitörü de varmış araçda, radarların olduğu yerlerde işe yarıyor :)
    2- aracın kullanım klavuzunda ilk 1000 km deviri sürekli değişken kullanın ve 2000-4000 devir arasında kullanın diyor, buda cok zor olmadı.
    3- vites 5 ve6 nın hızlanması mükemmel, eski arabam astra 1.3 cdti dı 6. viteste cok zor hızlanıyordu .
    4- aracın motorunun klima ile alakası yok bağımsız olduğu için kalkışlarda şehir içi trafiğinde hiç sorun yaşamadım. Astrayı sürekli stop ettiriyordum.
    5-Yol boyunca ESP yi devreye sokayım dedim , araç bir türlü yoldan cıkmadı :) yol tutuşu güzel.
    6- Astraya göre daha sessiz bir moturu var.
    7- artraya göre daha sert bir süspansiyona sahip. Buda normal 128 PS ve 260 NM tork başka türlü zaptorlmaz.
    8-Araçda gündüz fari diye bir sey var sislerin yanında sürekli açık kalıyor. Ben sis sandım servisi aradım bu sisler kapanmıyor diye , servis onlar gündüz farı avrupa birliği ülkelerinde artık yasal zorumluluk dedi ?
    9- Viraj aydınlatma sistemi cok güzel en cok bunu beğendim.
    10- astraya göre içeriye biraz fazla ses alıyor. Ford focusdan daha az ama. sorun yok.
    11- 500 km yolda ortalama 6.8 lt ile yol yaptım,klima acık , astrada bu 5.5 litreydi. Umarım yol yaptıkça düşer. biraz fazla yaktı.
    12- Kardeşimin astra(1.3 cdtı) ile yokda kapıştık, astra baya bi geride kaldı.
    13- Kapı kollarından tutup kapatmaya çalıştığınızda (içeriden) kapı kolundan cıtırtılar geliyor, bu sizde de var mı ?
    14- akşam üstü Batı ya doğru yolculuk yaptığımdan, güzeş gözümü aldığında ortadaki bilgi ekranını okumak neredeyse imkansız , daha parlak olmalıydı.
    15- Latik basınç sensörü varmı bu arabada ? ben yok diye biliyorum ama komtağı taktığımda lastik basınc ibresi yanıp sönüyor ?
    16- Araç iyi , yolda sollayan olmadı .(2000 CC mercedes BMW dan başka )

Selamlar

• quote:

500 km yaptım.
    250 km direksiyonu sport modda kullanmışım daha yeni olduğu ve anlamadığım için ciddi zor oldu. Gelirken direksiyon normal modda geldim, daha 500 km daha olsa kullanırdım.
    1-hız sabitleyicisini bir türlü devereye sokamadım. Nasıl çalışıyor bu araçta ?? hız limitörü de varmış araçda, radarların olduğu yerlerde işe yarıyor :)
    2- aracın kullanım klavuzunda ilk 1000 km deviri sürekli değişken kullanın ve 2000-4000 devir arasında kullanın diyor, buda cok zor olmadı.
    3- vites 5 ve6 nın hızlanması mükemmel, eski arabam astra 1.3 cdti dı 6. viteste cok zor hızlanıyordu .
    4- aracın motorunun klima ile alakası yok bağımsız olduğu için kalkışlarda şehir içi trafiğinde hiç sorun yaşamadım. Astrayı sürekli stop ettiriyordum.
    5-Yol boyunca ESP yi devreye sokayım dedim , araç bir türlü yoldan cıkmadı :) yol tutuşu güzel.
    6- Astraya göre daha sessiz bir moturu var.
    7- artraya göre daha sert bir süspansiyona sahip. Buda normal 128 PS ve 260 NM tork başka türlü zaptorlmaz.
    8-Araçda gündüz fari diye bir sey var sislerin yanında sürekli açık kalıyor. Ben sis sandım servisi aradım bu sisler kapanmıyor diye , servis onlar gündüz farı avrupa birliği ülkelerinde artık yasal zorumluluk dedi ?
    9- Viraj aydınlatma sistemi cok güzel en cok bunu beğendim.
    10- astraya göre içeriye biraz fazla ses alıyor. Ford focusdan daha az ama. sorun yok.
    11- 500 km yolda ortalama 6.8 lt ile yol yaptım,klima acık , astrada bu 5.5 litreydi. Umarım yol yaptıkça düşer. biraz fazla yaktı.
    12- Kardeşimin astra(1.3 cdtı) ile yokda kapıştık, astra baya bi geride kaldı.
    13- Kapı kollarından tutup kapatmaya çalıştığınızda (içeriden) kapı kolundan cıtırtılar geliyor, bu sizde de var mı ?
    14- akşam üstü Batı ya doğru yolculuk yaptığımdan, güzeş gözümü aldığında ortadaki bilgi ekranını okumak neredeyse imkansız , daha parlak olmalıydı.
    15- Latik basınç sensörü varmı bu arabada ? ben yok diye biliyorum ama komtağı taktığımda lastik basınc ibresi yanıp sönüyor ?
    16- Araç iyi , yolda sollayan olmadı .(2000 CC mercedes BMW dan başka )

Selamlar

Tekrar hayırlı olsun.

Bence direksiyonu comfort modda kullanın hem şehir içinde hem şehir dışında direksiyon yumuşak oluyor hızlandıkça sertleşiyor. Araç dururken veya çok yavaşken serçe parmağınızla bile çevirebiliyorsunuz

Hız sabitleyici direksiyonun sağ tarafındaki (sol taraftaki ses ve kanal değiştirme tuşlarının tam karşısındaki) tuşlardan aktif ediliyor. İlk önce en sağdaki iki tuştan önce soldakini aşağıya çekiyorsunuz hız sabitleyici açılıyor. Sonra yanındaki tuşu aşağı çekiyorsunuz aktif hale gelip hızı sabitliyor. Frene basınca devre dışı oluyor frene basmadan devre dışı bırakmak için o iki tuşun üstündeki içinde daire işareti olan tuşa basınız.

Esp'yi bende devreye sokamadım araba acayip bir şekilde asfalta yapışıyor bir türlü kaydıramadım çok zor koşullarda denedim ama yok kaymıyor :)

Bu arabada klimanın açık olması yaklaşık 1.5-2.0 lt arttırıyor ortalama yakıt tüketimini o yüzden ben mecbur kalmadıkça açmıyorum. O kadar arttırsada ortalamayı hakkını da veriyor arabanın içi buz gibi oluyor antalya gibi bir yerde öğlen sıcağında insan üşüyor

Kapı kolundan gelen çıtırtı bendede var ama kafaya takılacak birşey değil bence...

Lastik basınç ibresinin olup olmadığından haberim yok benim lastiklerin hepsi 39 psi. Yanıp sönen bir uyarı görmedim hiç..

Selamlar...

• Burdan biraz daha kolay anlaşılabilir...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.