Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
61
Favori
553.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: swarzy_07

Son zamanlarda yakıt tüketimi değerlerim artmaya başlamıştı şehir içi değilde özellikle şehir dışında araba anlık tüketimdende gördüğüm kadarıyla çok yakiyordu hatta araba viteste ve belli bir hızda giderken ayağımı gazdan çekince bile hala anlık tüketim sıfır olmuyordu servise gittim sabah hava filtresi artık hava geçirmeyecek kadar dolmuş yenisi ile değiştirdiler araba dahada az yakmaya başladı şehir içi :)

Dizel araçlarda 5000'de ya da 7500'de bir hava filtresi değiştirmek faydalı..
  • zm plaka nedir ya bu istanbulda o kadar kötü plakalar veriyorlar ki arabanın forsu şekli bi anda plaka ile bozuluyor benim de moralim bozuldu aradım zm veriyoruz dedi FD vermeleri için uğraşcam
  • Merhaba;

Malumunuz Kış geliyor... Araçlardaki Halı paspasları kullanmak ne kadar doğru olur...? Plastik veya kauçuk paspas alan almayı düşünen var mı acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: magule

quote:

Son zamanlarda yakıt tüketimi değerlerim artmaya başlamıştı şehir içi değilde özellikle şehir dışında araba anlık tüketimdende gördüğüm kadarıyla çok yakiyordu hatta araba viteste ve belli bir hızda giderken ayağımı gazdan çekince bile hala anlık tüketim sıfır olmuyordu servise gittim sabah hava filtresi artık hava geçirmeyecek kadar dolmuş yenisi ile değiştirdiler araba dahada az yakmaya başladı şehir içi :)

Yakıt durumu neydi? Ne oldu?

Şehir dışı olarak nitelendirilebilecek 22 km bir yolda bugün denedim önceden 6.1 yakarken 5.4 lt ortalama gösterdi

Şehir içi 5.7-6.5 lt arasında değişiyor otomatik vitesin gördüğü değerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Ya benim soul içinde aynı şey geçerli anlık tüketim çok garip aldığımdan beri.. 9 - 10 - 11 - 12 bile oluyor. Rolantide boşta 8,5 ken 9 a çıkıyor hayret bişey servise gidicem ama vaktim yok.. :s

Çok uzun süren bir işlem değil kaputu açıyor filtrenin bulunduğu kutuyu açıp içinden filtreyi çıkarıp yenisini koyuyor yani ödemesi ile birlikte en fazla 15 dk alır bence ihmal etmeyin yeni ceedlerin hava filtresi 23 tl bu arada sizinkide pahalı birşey değildir..

• quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Benim dün 9 bin km olmuştu dediğiniz gibi en fazla 7500 de değiştirmeli ihmal etmemeli..

• Ankara opaldan betas Renk yeni ceed concept dizel Manuel aldim. Fiyat: 47600 ve park sensoru hediye. Arac 500 kmde ve ortalama tuketim 5,6 lt ( sadece sehir ici ). Istanbul yolunda cruse kontrol ile 90 km hizla yaptigim testte ort tuketim 4,2 lt. 15000 km bakim masrafi 350 tlmis. Aractan gayet memnunum. Benim bir kac sorum var. acaba 2 yil sonraki garanti neleri kapsiyor? Bana 2 yillik garanti belgesini verdiler AMA arti 3 ile ilgili belge vermediler. Boyle bir belge Almam gerekli mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Benim dün 9 bin km olmuştu dediğiniz gibi en fazla 7500 de değiştirmeli ihmal etmemeli..

aslında 7500'de değişim yerine temizliği yapılmalı.hava tutmak yeterli 15.000'e kadar ama değişmesi en iyisi tabiki.iyi yapmışsınız,hava filtresi çok önemli dizel araçta..

• arabad 5 yıl yada 150 bin km garanisi var diye bliyorum
    kapsadıkları aracın orjinalliğinden meyadana gelen herşeyi kapsaması lazım
    örneğin direksoyunan birşey olur kapsar
    içinde soyulma olur kapsar
    kazaydı cart curt da olanları kapsamaz bana denilenler böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

quote:

suan servisteyim cam filmi yaptırıyorum merak ediyorum bakalım araba nasıl olacak

cam filmi işlevsel ama üstad, güvenlik açısından ciddi risk oluşturyor, biliyorsunuz kaza anında araba camlarının kırılması (tuzla buz olması) gerekiyor, cam filmi bunu engelleyor...yinede hayırlısı olsun kaza bela vermesin...
    benim araba siyah, yıkandıktan sonra bakıyorum sanki üzerinde ince çizik leke gibi şeyler var...bu normalmidir siyah arabalarda?

Siyah arabada hep olur. Ciladan sonra gecer

• quote:

Orijinalden alıntı: magule

Yaa herkes mi otomatik alıyor yaaa :(

Manuel alan yok mu...? Kendimi yalnız hissettim şimdi :(

bende manuel var, ben çift kavramalı şanzıman olmadığı için otomatiği tercih etmemiştim çok azda fiyat farkı vardı gerçi, raçtaki viraj dönüş farlarının, sis farlarından değil, ana far sisteminde olduğunu tespit ettik geçen -belki en son biz tespit ettik:)- bu gerçekten çok önemli bir ayrıntı, ana far sisteminde sağı ve solu gören odacıklar var, dönüşlerde bu odacık içerisindeki lambalar yanarak viraj içini aydınlatıyor, çakma viraj dönüş farlarında ise viraja döndüğünüz tarafın sis farı yanıyor, bu zaten bir işe yaramıyor, sis farlarıda dik açı ile yandığından viraj içini aydınlatmıyor ve dışarıdan da çok basit görünüyor ( fiat ve bazı ww markalarda bu şekilde) ayrıca yolcu koltuğununda yükseklik ayarlı olması ( elek bel takviyesi de dahil) bu da hoş bir özellik, çünkü baktığınızda üst segment arabalarda olan donanımlar bunlar, piyasada satılan çoğu arabada bu özellikler yok...yakıt konusunda ise biz burada belirtilen yakıt değerlerine inemedik malasef ( iki farklı ceed de hemen hemen aynı yakıyor bizde)

• Premiumlara son fiyat ne aldınız acaba? Bugün son gün, belki gidip alıcam C'eed :) Kırmızı ve Kahverengi maalesef stokta yok :/
  • Arkadaşlar selam,
    Ceed premium otomatik dizel sahibiyim. Fırsat bulup mesaj atamadım. Ankaradayım. Aracı alalı yaklaşık 20 gün oldu, araç şuanda 2700 km de. Yakıt tüketimini kontrol ediyorum, şuanda karma 6.0 l civarı. Çevre yolu 30 km gidiş 30 km dönüş aynı noktaya, yaklaşık 95 km hızla, hız sabitleyici ile, 4.6 L ortalama yapıyor. Şehir içine girdiğinize, 2-3 ışık dur kalk, arabayı stop edene kadar 1 dk bekle vs bu değer 5.2'ye kadar yükseliyor. Araç durduğu yerde ortalama yakıtı yükseltiyor, giderken daha az yakıyor :)

Yalnız benim bir sorum olacak, ceed sahipleri, sizin araçta durduğu yerde gaza basmadığınız durumda yakıt tüketimi yükseliyor mu? Işıklarda fren yaparken gaza basmasam da yakıt tüketimi anlık yükseliyor düşüyor. Benzer davranış var mı?

Herkese iyi forumlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pred4toR

Premiumlara son fiyat ne aldınız acaba? Bugün son gün, belki gidip alıcam C'eed :) Kırmızı ve Kahverengi maalesef stokta yok :/

59+trafik sigortası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancestor

Arkadaşlar selam,
    Ceed premium otomatik dizel sahibiyim. Fırsat bulup mesaj atamadım. Ankaradayım. Aracı alalı yaklaşık 20 gün oldu, araç şuanda 2700 km de. Yakıt tüketimini kontrol ediyorum, şuanda karma 6.0 l civarı. Çevre yolu 30 km gidiş 30 km dönüş aynı noktaya, yaklaşık 95 km hızla, hız sabitleyici ile, 4.6 L ortalama yapıyor. Şehir içine girdiğinize, 2-3 ışık dur kalk, arabayı stop edene kadar 1 dk bekle vs bu değer 5.2'ye kadar yükseliyor. Araç durduğu yerde ortalama yakıtı yükseltiyor, giderken daha az yakıyor :)

Yalnız benim bir sorum olacak, ceed sahipleri, sizin araçta durduğu yerde gaza basmadığınız durumda yakıt tüketimi yükseliyor mu? Işıklarda fren yaparken gaza basmasam da yakıt tüketimi anlık yükseliyor düşüyor. Benzer davranış var mı?

Herkese iyi forumlar,

Evet bendede öyle kırmızı ışıkta durupta rölantide çalışırken ortalama yükseliyor sebebini anlayamadım

• dururken de sonuçta pistonlar çalışıyor ve yakmaya devam ediyor,ayrıca partikül de devrede olunca haliyle yükselir ortalama,her araçta böyle.sıkıntı yok...
  • quote:

Arkadaşlar selam,

Herkese iyi forumlar,

ya bu ceede otomatik manuelden az yakıyor demekki, ben ve başka bir arkadaşda manuel var, emin olmadan burada yazmayayım dedim ama emin olduk artık, manuel şehir içinde dur kalk 7,5-7,8 civarı, yaklaşık 130-140 km cc ile sabit 95 km ile minumum 5,9 gördük, ben benim araçta bir sıkıntımı var diye baktırdım, başka manuel kullanan bir arkadaşla konuştum yok değerler hemen hemen aynı, ben anlamadım bu işten bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

dururken de sonuçta pistonlar çalışıyor ve yakmaya devam ediyor,ayrıca partikül de devrede olunca haliyle yükselir ortalama,her araçta böyle.sıkıntı yok...

Serhat sorun yok diyosa yoktur Bu arabada start-stop olsaydı durunca stop etseydi işte o zaman çok çok az yakardı
  • quote:

quote:

Arkadaşlar selam,

Herkese iyi forumlar,

ya bu ceede otomatik manuelden az yakıyor demekki, ben ve başka bir arkadaşda manuel var, emin olmadan burada yazmayayım dedim ama emin olduk artık, manuel şehir içinde dur kalk 7,5-7,8 civarı, yaklaşık 130-140 km cc ile sabit 95 km ile minumum 5,9 gördük, ben benim araçta bir sıkıntımı var diye baktırdım, başka manuel kullanan bir arkadaşla konuştum yok değerler hemen hemen aynı, ben anlamadım bu işten bişey

Arabanın az yakması kullanıcıya bağlıdır hocam herkese göre farklılık gösterir. bir kişi hem manueli hem otomatiği kullansa otomatik 2 lt fazla yakar çünkü kataloğunda öyle gösteriyor zaten. Otomatik vitese 6 lt yaktıran biri manueli kullansa rahat 4.5 lt yaktırır. Benim görüşüm bu. Ama şu bir gerçek otomatik vites manuelden 2 lt ye yakın fazla yakıyor normal şartlarda.

• quote:

quote:

Arkadaşlar selam,

Herkese iyi forumlar,

Dostum selam,

Bu yakıt tüketimi gerçekten çok değişken birşey. Yol eğimi, yokuş çıkış, hava durumu vs hepsi az da olsa etkili. Ama önemli olan bir nokta var, yakıt tüketimini doğru anlamak için geldiğin noktaya geri dönmen önemli. Yakıt tüketimi bazen çok değişiyor, den de çözmeye çalışıyorum. Yakıtı nerden aldığımız dahi önemli sanırım. Bugün çevre yolunda 60 km yol yaptım, 120 hız sabitleyici le geldim, ara ara 140-160 gördüm, yakıt tüketimi çok değişti, yaklaşık 5.9 l yaktı. Bakalım dönüşte ne olacak ortalama akşam göreceğim.
    Bu arada, Ankara-İstanbul yaklaşık 400 km gittim, gece yolculuğu, hız 110 civarı, İstanbula vardığımda 5.1 L idi.
    Şehir içine girdiğimde ortalama yakıt tüketimi 6 L seviyelerine kadar yükseliyor.
    Hepimiz değerlendirmelerimizi yazarsak birbirimize faydalı olur.

İyi forumlar,

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.