Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (543. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
61
Favori
552.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guzelyali

Cee'd ile araniza katildim, RIO'dan gecis yaptik, insallah RIO'da oldugu gibi memnun kaliriz, hayirlisi.

Kardeş çok hızlısın bir hafta önce danıştın şimdi aramızdasın. Hoşgeldin , hayırlı uğurlu olsun. İşin aslı şahsen sorup kaçanlardandır diye düşünmedim değil, mahçup ettin beni hakkını helal et

Bu arada aracın hakkında bilgi verirmisin ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 27 Ekim 2016; 0:35:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Cee'd ile araniza katildim, RIO'dan gecis yaptik, insallah RIO'da oldugu gibi memnun kaliriz, hayirlisi.

Kardeş çok hızlısın bir hafta önce danıştın şimdi aramızdasın. Hoşgeldin , hayırlı uğurlu olsun. İşin aslı şahsen sorup kaçanlardandır diye düşünmedim değil, mahçup ettin beni hakkını helal et

Bu arada aracın hakkında bilgi verirmisin ?..

Sagolasin hocam, Helal olsun ne demek oyle sey mi olur hic.

Dizel manuel concept plus beyaz renk, ancak ellerinde hazir olarak sirius gumus metalik vardi, o yuzden kapora verdik, pazartesi buyuk ihtimalle elimizde olur dediler.

Zaten 10 senedir RIO kullandigim icin ve hic bir sorun/problem yasamadigim icin yine KIA'ya yoneldim ilk.

Cerato baktim ilk olarak ama manuel olmadigi icin satin almak yerine test surusu yaptim sadece.

• Tekrardan hayırşı uğurlu olsun. Gümüs gride iyiymiş , ben alırken sadece beyaz vardı beklemek istemediğim için onu aldım. Aracı kaça bitirdiniz ?..

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam iyi dilekleriniz icin.

Gumus gri benimde hosuma gitti hafifimsi yesile kayiyor ama koyu renk aractan cok cektim, kir ve cizikleri direkt gosteriyor, ayrica Izmir 7 ay sicak, arabanin icerisi cok kotu oluyor.

77.250TL.

@orhan1461
  • quote:

Sagol hocam iyi dilekleriniz icin.

Gumus gri benimde hosuma gitti hafifimsi yesile kayiyor ama koyu renk aractan cok cektim, kir ve cizikleri direkt gosteriyor, ayrica Izmir 7 ay sicak, arabanin icerisi cok kotu oluyor.

77.250TL.

@orhan1461

İyi fiyat , hayırlı olsun tekrar. Şuan piyasadaki fiyat performans aracı

Tekrardan tesekkurler hocam.
  • Hayırlı uğurlu olsun canım kardeşim, güle güle kullan inşallah, Allah kazasız, sorunsuz, belasız kullanmayı nasip etsin. Ben sirius griyi beğenmiştim, hatta ilk defa arabayı aldığım gün o rengi gördüm desem yeridir. Beyaz daha iyi gidiyor dedim, bir de hanıma (yarım elma gönül alma) sordum, o da beyaz isteyince aldık.

İnşallah pişman etmez, yoksa ben mahçup olurum. Bakalım yakıt tüketimi nasıl olacak, 136'lıklar daha mı ekonomik (manuel dahi olsa) görme fırsatımız olur.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Iyi dilekleriniz icin sagolun hocam, kazasiz belasiz insallah.

Bugun aradilar, teslim etmek icin, vakit bulamadim alabilmek icin araci, yarin sabahtan alacagim hayirlisi ile artik.

@aalpan
  • quote:

Iyi dilekleriniz icin sagolun hocam, kazasiz belasiz insallah.

Bugun aradilar, teslim etmek icin, vakit bulamadim alabilmek icin araci, yarin sabahtan alacagim hayirlisi ile artik.

@aalpan

Hocam çok sabırlısınız maaşallah. Yerinizde ben olsaydım herhalde izin alamazsam istifa eder yinede gider alırdım

Benim aracı alırken renkli olsun istedim 2 ay süre istediler , dedim ne 2 ayı şu aracı hazırlayın öğleden sonra teslim edin. Sağolsunlar heyecanımı anladılar ve meşekkatli bir süreçle sabah girdiğim bayiden öğleden sonrz aracımla çıktım.

• Atilla hocam çok sessiz kaldı buralar. Bir konu açta yürüyelim

Carsamba kapora verdik, persembe arac geldi dediler, kalan parayi havale gectik, ve sirket uzerine olacagi icin bir suru prosedur/evrak islerini halledip gonderdik, cuma gunu yani bugunde plakayi cikarip islemleri bitirmisler, oglen aradilar.

Ben bu kadar hizli surec isleyecegini tahmin etmiyordum, hatta soyledim kendilerine, valla dediler bizde beklemiyorduk bu kadar hizli gelisecegini aracin hemen gelecegini vs.

Acelemiz yok dedik, saglam duzgun sureç işlesin dedik, bu kadar hızlı gelişti hersey :) şans ya da kısmet, ne diyelim ki.

@orhan1461
  • Kardeş bu benim ilk sıfır aracım ama eskiden bahsedilirdi işlemlerin bir kaç gün kadar sürdüğünden , lakin teknolojininde hayatımıza girmesiyle bu süreç bayaa kısaldı sanırım.

Bu arada şirket ne üzerine , kendi şirketiniz mi ?.. araç şahsi aracınız mı olacak yoksa şirketinmi ?..

Tanışmak tanımak babında soruyorum , özel olduğunu düşünürseniz cevaplamayabilirsiniz.

• Ne açalım, mesela senin tavsiye ettiğin yağı açalım.

Yağ değişiminden bu tarafa 7.000 km oldu Orhan, geçen hafta yağı kontrol edeyim dedim. Dedim çünkü, bu yağla 2 kez memlekete gittim, üstüne şehir içi dolaştık o kadar. Aslında çok kafama takmazdım ama oğlan okula başladıktan sonra çok kısa mesafeler kat etmeye başladım. Daha motor ısınmadan stop ediyorum derken, yağı merak ettim. Onca zor şartlara bakalım nasıl tepki verdi? Yağı parmağımla kontrol ettim, kaldı ki bir zaman da konusu geçmişti yine burada. Bu yağ cidden mobil ve castrol göre (bence) daha iyi sonuç verdi. Mobil de olsa, castrol de bu km' lerde parmağımla kontrol ettiğimde (motor sıcakken) yağ kıvamı suya yakın. Elbet bir yağlı hissi vardı ancak parmaklarımın birbirine sürttüğünü de hissediyordum. Motulde öyle değil, yine motor sıcakken baktım, kıvamı daha yağ gibi, parmaklarımı hissetmemekten sebep yağla ilgili ciddi anlamda olumlu izlenimlerim var.

Başka ne deyim be Orhan, şu sıralar monitör derdiyle uğraşıyorum, daha doğrusu kendime dert edindim. Abi her şeyi takip etmek zor, her şeyin detaylarına hakim olmak zor. İnternette araştırıyorsun, neredeyse bilgilerin tamamı genel geçer ifadeler.

Olay şu : Biliyorsun, sana da telefon açmıştım bu sebeple... Amazon üzerinden bir monitör aldım, adaptör meselesi hal oldu. Sağ olsun elektrik bölümü öğretmeni abim, orijinal uca sahip adaptör aldı ve kablo kes, yapıştır derdi kalktı ama ama... Abi monitör 27", çözünürlük 1920*1080 piksel ve bu çözünürlük, bu ebatta monitöre az geliyor. Gözlerimi çok yoruyor, gerçi oğlan kullanıyor ama bir akşam oturdum başına ama kafam ağrıdı, gözlerim yorgun... Şimdi de yeni monitör bakıyorum, hem kendimin kullandığı küçük ebatı büyüteyim, hem oğlanın kullandığı büyük ama düşük çözünürlüklü monitörü daha iyi görüntü kalitesi için değiştireyim. Ama kaç inç?

27" büyük, 25 alsam acaba yeter mi? Bir kere 27' nin tadını aldık Şimdilik hem düşünüyorum, hem bakıyor, hem bekliyorum.

• Atilla hocam benim bakımda yanaştı 12.500 km. cıvarı oldu. Aslında tam 15 bin olmadan bakına girme niyetim var ama ekonomik durumum müsade etmiyor. Malum hastanenin kapanması maaşların içerde kalması olayları, o dönemin açığını hala amorti edemedim. Motulü zaten yazdım kenara serviste allem edip gallem edip motülü koyduracam.

Hocam monitor neden baş ağırttı titreşimmi yapıyor ?.. tahminime göre büyük ekrana yakın bakmaktan dolayı olmuştur , gözler kenarlara hakim olmak için çok yol kat ediyor buda baş ağrısına sebebiyet verebilir , bakış mesafesini uzatsanız rahatlayacagına eminim. 25" de gayet yeterli ven masaüstü pc.mi en son 21" ile satmıştım o bile yeterli geliyordu.

• Motul'u denediğinde memnun kalacağını düşünüyorum şahsen ama servis bu işe he der mi, orasını bilmem. Pek yanaşmıyorlar açıkçası dışarıdan yağ değişimine, sen de biliyorsun. Bir dene bakalım şansını, ne diyecekler. Monitör konusu sanki biraz çözünürlüğe, biraz ekran ayarlarına bağlı. Bir de ekran büyüdü, ben hd çözünürlüğü bu derece hayal kırıklığına uğratacağını düşünmemiştim ya neyse dur bakalım.
  • Evet servislerin yağ tutumunu biliyorum. Önce tatlı dille izah ederek denihcem şandımı olmadı biraz gürültü çıkacak. Bakalım ikna olmazlarsa istanbuldaki kia erbek e giderim , orası değiştirir herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardeş bu benim ilk sıfır aracım ama eskiden bahsedilirdi işlemlerin bir kaç gün kadar sürdüğünden , lakin teknolojininde hayatımıza girmesiyle bu süreç bayaa kısaldı sanırım.

Bu arada şirket ne üzerine , kendi şirketiniz mi ?.. araç şahsi aracınız mı olacak yoksa şirketinmi ?..

Tanışmak tanımak babında soruyorum , özel olduğunu düşünürseniz cevaplamayabilirsiniz.

Otomotiv yedek parca (motor aksami uzerine agirlikli ve agir vasita), kendi sirketimiz, arac sahsi.

Sene sonu amortismanlar, vergilerden dolayi araclari genelde sene sonu yeniliyoruz.

KIA Soul vardi 2011 model sanirim, haftaici satildi mesela.

• Hocam maaşallah güzel bir sektör. Allah cc. gani gani kazançlar nasip eyler inşallah. Aracınızı bugün teslim alacaköısınız , alırsanız resim isteriz

• ORhan, face grubunda birisi frene bastığından, arabanın hızlandığından, durmadığından bahsetmiş, gördüm. Yanış anlamadıysam eğer akrabası da aynı sıkıntıdan muzdarip. Bir şeyler yazayım dedim, vazgeçtim.

Bilmiyorum içimizde 2012 model kullanıp da sıkıntı yaşayan var mı? Bana garip gelen kısmı, frene bastığı halde aracın hızlanması oldu. Hani focusta, yeni 308de bu tip durumlardan bahsedenler oldu, bu sebeple bana olması muhtemel bir ABS davranışı gibi geldi bu durum ancak bilgi sahibi değilim, bu sebeple net bir şeyler söylemek de zor.

Zemin nasıldı, lastiklerin durumu nasıldı, bunlar önemli. Ben hankookları çıkartıp, yerine contileri takınca aracın fren performansında, direksiyon hissiyatında, yönelendirmelerde önemli farkalılıklar hissetmiştim ancak ben mi kendimi kandırıyorum, yoksa lastiklerin ciddi manada etkisi var mı bunu bilmiyorum.

Bu yağ işine döndü. Zamanında, yine burada yazışırken yağı parmağımla kontrolümde hissettiğim su gibi olması, parmaklarımı bir birine sürttüğümde hissetmemden duyduğum rahatsızlığı yazdığımda "o şekilde farklı bir koruma sağlıyor" olabilir demişti bir arkadaşım ama ne yalan söyleyeyim ikna olamadım. Hani, her ne kadar teknik öğretmen olsam da çok bilgili değilim ama bildiğim şeyse yağın, yüzeyde film oluşturması. Bu filmi oluşturamıyorsa eğer, yağ özelliğini kaybetmiştir.

Ha bir de ya bu fren balataları bitecek yahu, 60 bin km oldu, hala aynı balatalar duruyor Orhan, durumu topladığımda disklerle beraber değişirsem mi acaba?

• Fiat egea guvenlik testinde, Allaha emanet

http://m.teknokulis.com/multimedya/galeri/oto/fiat-egea-guvenlik-testlerini-gecebildi-mi-euro-ncap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiprens -- 29 Ekim 2016; 12:32:51 >
  • 
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.