Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (544. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
61
Favori
552.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://m.sondakika.com/haber/haber-dikkat-arac-vergisinde-sistem-sil-bastan-iste-8906442/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  <<<< YENİ KIA CEED >>>>

<<<< YENİ KIA CEED >>>>

<<<< YENİ KIA CEED >>>>

Diger resimler daha kotu cikmis, acele ile cektigimden :)

Daha iyilerini paylasacagim kisa surede.

@orhan1461

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 29 Ekim 2016; 12:42:27 >

• Keske makyaj bu sekilde yapilsa idi..
     <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>>

• O sisler proceedten alma herhalde. 5 kapıda o sislerden kullanılmıyor bildiğim kadarı ile. Güzel duruyor orası ayrı

• Hocam Allah nazardan saklasın, güle güle eskitin

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kia ceed gt line ismi ile avrupada satiliyor, 1.0 lt turbo ve 1,6 dizel olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

O sisler proceedten alma herhalde. 5 kapıda o sislerden kullanılmıyor bildiğim kadarı ile. Güzel duruyor orası ayrı

Aslinda gordugunuz 4 kup led sis fari degil, gunduz ledleri, surekli acik, alt bolumde sis fari mevcut..

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam, tekerimiz duz bassin hepimizin.
  • Güzel araç, güzel, Allah kazasız kullanmayı nasip etsin inşallah canım kardeşim. Bu araca beyaz yakışıyor, camlara da (artık malumunuz serbest oldu) gerekiyorsa film tamamdır. Yakıt nasıl olacak paylaşırsanız bir fikrimiz olur.
  • Atilla hocam bence yazılım kökenli biraz lastik ve birazda bilgisizlikten kaynaklanıyor o kargaşa. Araçta abs olunca frene asıldınmı zınk diye duracak zannediyorlar. Oysaki abs kızaklama mesafesini kısaltmaktan ziyada kızaklama esnasında araca yön vermeyi sağlamaz mı ? Benmi yanlış hatırlıyorum. Geriye kalanda sizinde söylediğiniz gibi zemin lastik gibi faktörlerde durma mesafesini belirler kanımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiprens

quote:

O sisler proceedten alma herhalde. 5 kapıda o sislerden kullanılmıyor bildiğim kadarı ile. Güzel duruyor orası ayrı

Aslinda gordugunuz 4 kup led sis fari degil, gunduz ledleri, surekli acik, alt bolumde sis fari mevcut..

Onları ben hep sis zannediyordum

• Ya üstadım elbette zınk diye durmayacak, birincisi kanunlar. Okuduğum bir makalede, hareket halindeki araç birden durursa, o enerjiyi vücudumuzun sönümleyemeyeceği ve iç organlarımızın zarar göreceği yazıyordu. Nitekim, kazalarda (bir doktorun anlattığı bu idi) aniden durmaya bağlı olarak, boyun kemiğinin iliği kestiği vakalar olabiliyormuş. Neyse, konuyla alakası şu : Evet, ben de hankook lastikler varken, ilk yıl fena değildi ancak 2. yıldan itibaren bir terslik vardı ve ona göre davranmaya çalıştım. Çünkü belli ki lastikler sıkıntılı. Lastikleri değiştirince sıkıntılar da kalktı ortadan. Ben hala meydana gelen durumu lastiklere bağlıyorum kendimce. İki gündür hava yağıyor burada, neden araba kaymıyor? Neden zırt bırt ABS devreye girmiyor ya da girse de durmama sinyali vermiyor?

Deneme yapmadım ancak, şimdilik beni sıkıntılı bir duruma sokmadı açıkçası. Diğer tarafta abi, biliyorsun işte disk tornalama işlerine bakış açımı. Diski güvenli sınıra yakın getir ama balataları değiştir, bu bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Bu bile etken olabilir. Yukarıda da yazdığım gibi 60 bin km olacak neredeyse, hâla aynı balata ve diskler. Değiştirirsem de varsın fazladan disk parası gitsin ne benim canımdan, ne karşımdakinin canından önemli değil açıkçası. Hayır can'a bir şey olmasa dahi malım, kıytırık iki parçadan sebep zarar görmesin.

Ve zarar görmesin derken... Bugün, arabanın içerisindeyim, telefonla konuşuyorum, bir kütleme sesi geldi. Sağ tarafta arabaya binecek olan düşüncesiz insancık, kendi aracının kapısını açarken, benim arabaya dokundurdu. Baktım kucağında çocuk var. Diğer tarafta da inmeye tenezzül etmedim, çok takmam bu tip küçük hasarları ama insan davranışına takılırım. Ne bileyim o an ilk aklımdan geçen şey "dünya malı, dünyada kalır" oldu, sanırım o sebeple inip bakmadım da, hesap sormadım, laf etmedim de. Ne arabanın kıymatindeyim, ne meydana gele durumdayım, eğer varsa masrafı başımın, gözümün, eşimin, çocuğumun, anamın, babamın sadakası olsun. Rahatsızlık duyduğum şey, bu insanlarla aynı trafikte yol alıyoruz. Bugün, daha araba yerinde dururken hassas olamayan bir insan, kucağında küçük bebeğiyle aracın sürücü koltuğuna oturacak kadar insanca şeylerden uzaklaşmışsa eğer, nasıl bir insan profilimiz var düşünmek lazım.

Hala daha açtığı kapının arabaya ne yaptığınıa bakmadım, ihtimalen bakmayacağımda.

Konuya dönelim...

Walla ben bu aralar, bu araba işlerinden iyice koptum. Geçen yaza kadar canım sıkıldıkça, hele birde vakit varsa gidiyordum bayiye, test ediyordum araçları ama o da içimden gelmiyor. Foruma da giriyorum, okuyorum, çıkıyorum. Yeni modellere bakıyorum, her yeni gelen, eskiyi aratıyor fiyat bağlamında. O da biraz etken oldu aslında uzaklaşmamda. Tepki mi gösteriyorum kendimce bilmiyorum ama yeni Türkiye, yeni Türkiye denilen şey maalesef eskiden farklı değil, hatta sanırım daha da beter.

Biliyorsun monitör arayışındayım. Monitörün incelemelerine bakarken, baktığım modelle ilgili donanımhaber forumda bir arkadaş konu açmış. Girdim konuya, tarih 2013 yılı şubat ayı. O monitörü, o zaman için almış 1.436 liraya. Aynı monitörün, aynı satıcıda (vatan bilgisayar) bugünkü fiyatı olmuş 2.677 lira.

Yahu ben memur adamım. Aldığım 3+3 maaş zammının zaten kalan 2. %3'lük kısmını sonraki 6 ay boyunca hiç alamıyorum. Yani sene başında aldığımız zamla, tüm sene gidiyoruz. Neyse, 3 senede benim maaş %50 artmamaış ama aynı monitörün fiyatı, düşeceği yerde %50 zamlanmış. He "ben açım" demiyorum ama böyle de para kazanılmaz abi. Gidiyoruz Amerika'dan ürün getirtiyoruz. Elalemin Amerikalısı'ndan aldığın monitör, onca yolu kat ediyor, ayağıma kadar geliyor ve üstelik ben bu ürünü bir başka arkadaştan alıyorum. Adam üzerine kârını koyduğu halde bana geliyor 1600 liraya... Burada sözüm ona en büyük perakendeci satıyor 2.677 liraya... Var git sen arabasında, ayakkabısında durumu düşün.

Sonra vatandaş alamıyor. Neyse ya, neyse Orhan, kusura bakma, şişirdim kafanı.

• Atilla hocam, monitör işine çok taktın sen benim komple bilgisayar alacağım paraya monitör aldın keyfini çıkar sıkma canını.

Tornalanmış diskte dediğiniz gibi fren mesafesini etkiler. Sizin balatalar 60 bini gördüğüne göre temiz kullanıyorsun, disklerinizin kritik seviyeye yaklaştığını zannetmem. Eminim değişmeye ustalarda yanaşmıycaktır.

Bu arada şuan önümde bir kaç güne olmasını beklediğim bir ödenek var. Olursa soluğu istanbulda alacağım. Şu androidli geri görüş kameralı multimedia sistemi yaptıracağım. İstanbulda carvocalde , gruptaki mithat abinin önerdiği yerde. Gitmişken uzun kısa led far uygulamasınıda yaptırabilirim. Başkada bir kuruş masraf etmem. Uzun yıllar aracın görüp göreceği yatırım bunlar olacak.

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam iyi temennileriniz icin.
  • Far dedin de ben en çok astra'da şu led farları merak ediyorum, yani alacak olsam sırf o led farları için en üst donanımlısını alırdım. Far işi, her ne kadar kısa mesafede kullansan önemli. Peki, taktıracağın ledler kaç para, muayeneden geçiyor muymuş? Onlar hakkında bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Far dedin de ben en çok astra'da şu led farları merak ediyorum, yani alacak olsam sırf o led farları için en üst donanımlısını alırdım. Far işi, her ne kadar kısa mesafede kullansan önemli. Peki, taktıracağın ledler kaç para, muayeneden geçiyor muymuş? Onlar hakkında bilgin var mı?

Çifti 200 dendi , muayeneden geçiyor , arıza lambası yakmıyor. Mercem far sistemim harika , karanlıkta farları açtığımda kapot hızasında düz bir çizgi çiziyor ve kapotun üstü karanlık altı aydınlık. Çalışmasını çok beğeniyorum , her mercek sisteminin o çizgiyi böyle güzel çizeceğini zannetmem. Ama şu farların sarı yanması işi bozuyor

Led beyazının daha güzel duracağı kanaatindeyim...

• quote:

quote:

Far dedin de ben en çok astra'da şu led farları merak ediyorum, yani alacak olsam sırf o led farları için en üst donanımlısını alırdım. Far işi, her ne kadar kısa mesafede kullansan önemli. Peki, taktıracağın ledler kaç para, muayeneden geçiyor muymuş? Onlar hakkında bilgin var mı?

Çifti 200 dendi , muayeneden geçiyor , arıza lambası yakmıyor. Mercem far sistemim harika , karanlıkta farları açtığımda kapot hızasında düz bir çizgi çiziyor ve kapotun üstü karanlık altı aydınlık. Çalışmasını çok beğeniyorum , her mercek sisteminin o çizgiyi böyle güzel çizeceğini zannetmem. Ama şu farların sarı yanması işi bozuyor

Güzel olmaya güzel görünüyorda abi o konuyu iyi araştır. Yağmır performansı çok düşüyor. Ona iyi ayar geçmek gerekiyor. Lumen değeri yüksek olsa öndekine zarar lumen az olsa sana zarar ampulu iyi seçmek lazım. Benim aklımda bi-xenonda var..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sadece kısalara mı 200, yoksa kısa+uzun led toplamda mı 200 lira. Bir de kendimizin takma imkanı yok mu bunları? Hani xenon farlardaki gibi ayrı bir işlem falan mı yapılacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawice

quote:

quote:

Güzel olmaya güzel görünüyorda abi o konuyu iyi araştır. Yağmır performansı çok düşüyor. Ona iyi ayar geçmek gerekiyor. Lumen değeri yüksek olsa öndekine zarar lumen az olsa sana zarar ampulu iyi seçmek lazım. Benim aklımda bi-xenonda var..

İlker kesinlikle haklısın ezbere değilde tavsiyelerle hareket edeceğim. 50 tl yede 100 tl.yede led var ben iyisi olsun istiyorum tabiiki. Yağmurda felan sorun yaratsın istemem. Bu arada bu ledlerin xenonların önüne geçtiği yorumlarını bir çok yerde okudum. Ledleri daha başarılı gören incelemeler var. Googleye yazda bak çok ilginç bilgiler mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 29 Ekim 2016; 23:48:23 >

• quote:

Sadece kısalara mı 200, yoksa kısa+uzun led toplamda mı 200 lira. Bir de kendimizin takma imkanı yok mu bunları? Hani xenon farlardaki gibi ayrı bir işlem falan mı yapılacak?

Hocam maalesef çifti 200 tl. Yani kısalara ve uzunlara ayrı ayrı 200 + 200 veriyorsun. Sislerede istersen bi 200 daha. Tabi bu verilen ilk teklifler pazarlıkla düşmezlerse aliexpresten kendim alırım. Hoş nerden hangi modeli aldıkları belli. Belki 1-2 ay beklememek adına ufak bir farkla hemen al yaparım.

Bu arada sök tak diye biliyorum. En kötüsü taktıktan sonra bir oto elektrikçide dar ayarı yaptırursın 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 29 Ekim 2016; 23:52:22 >
  • 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.