Şimdi Ara

Yeni kia ceed ve sportage, test - inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün arkadaşlarla Konya Koyuncular kia bayiine gittik.
    Uzun zamandır beklediğim ceed’i ve merak ettiğim sportage’ı test ettim.
    Sportage yi almaya bayağı niyetlenmiştim ama ilçede yaşadığım için test etmeye fırsat bulamamıştım.
    Öncelikle gayet iyi karşılandığımızı belirteyim. Satış temsilcisi mustafa bey güler yüzlü ve yardım konusunda istekliydi.
    Önce hemen araçları incelemeye başladık. İçeride beyaz concept ceed vardı. Aracın dışarıdan görünüşü iddialı diyemeyiz ama bence sade ve güzel .

İç tasarım ise oldukça şık, piyano black kaplamalar çok yakışmış göstergeler çok güzel ışıkları parlak ve derinlik hissi veriyor
    (süper vision gösterge deniliyormuş) yalnız radyo ekranını beğenmedim. kırmızımsı arka plan yakışmamış yazıların ve arka planın kırmızı olması kötü olmuş.
    O güzelim konsolun ortasında resmen sırıtıyor bence. Direksiyon tek kelimeyle harika çok tuş var çerçici pazarı gibimi olur düşüncelerim canlı canlı görünce silindi.
    Parlak kaplamalar çizilecek gibi gözükmüyor. ama toz toplar mı bilemiyorum test aracında tozlu değildi.
    Koltukların sertliği iyi iki renkli kumaşlara sıcak bakmamama rağmen gayet güzel görünüyordu.
    Aracın oturma pozisyonu gayet güzel ön ve arkada genişlik iyi bagaj genişliği hatcback araç için geniş sayılabilir.
    İ30’uda incelemiş ve test etmiş biri olarak kıyaslama yapmak gerekirse konsol bariz şekilde i30 dan daha güzel ve kaliteli görünüyor.
    Dış tasarım ise i30 da daha iddialı ve keskin hatlara sahip ceed de ise yuvarlak hatlar mevcut.
    Şahsi görüşüm i30 un(elit versiyonun) ön görünüşü ceed den daha iyi .
    Donanım olarak ceed bayağı kırpılmış. Eski ceed in motions donanımı yeni ceed’ de concept olmuş.
    Concept olmuş ama donanım artmamış fiyat artmış. Eski ceed’in concept ‘ide concept plus olmuş.
    benim incelediğim concept modelde normal el fireni vardı koltuklar elektrikli değildi. Anahtarsız çalıştırma yok.
    Led ön farlar yok, arka kamera yok sunrof yok, ön ve arka park sensörü yok,ne var derseniz 16” alaşım jant,
    digital klima ve bol düğmeli direksiyon donanımın hepsi bu.
    Gelelim test sürüşüne;
    Test aracı kırmızı concept otomatik dizel.
    3 kişi bindik bütün koltuklarda sensör varmış o yüzde herkesin kemerini takması gerekiyor.
    Uzun bir parkurda deneme şansım oldu. Benim araçta ilk dikkat ettiğim şey ses yalıtımıdır.
    Motor sesi i30 daki gibi biraz duyuluyor. Rüzgar sesi yok, yol sesi için stabilize yola girdim az, rahatsız edecek bir ses yok.
    çukurlara daldım süspansiyon orta sertlikte darbeleri sessiz emiyor (çukurlar küt değildi).
    Satış temsilcisi süspansiyonların önceki versiyona göre yumuşatıldığını söyledi.
    sert süspansiyonları sevmeyen biri olarak bana süspansiyonlar iyi geldi .
    concept plus 17 “ jatlara sahip olduğundan daha sert gelebilir. direksiyonun i30 daki gibi sertlik düzeyi ayarlanabiliyor.
    Comfortta direksiyon pamuk gibi oluyor.
    Hızlanma i30 daki gibi kötü de değil çok iyi de değil. 128 bg daha iyi olmalıydı manuel belki daha iyidir.
    yakıt tüketim değeri 7,3 gösteriyordu.
    Araç gayet konforlu ilerliyor. Duyulan tek şey klimanın sesi( çok sessiz çalışmadığı anlaşılıyordur galiba).
    Frenleri dozlaması iyi biraz sert gibi geldi bana.
    Direksiyondan vites değiştirmek için otomatik versiyonunda kulakçıklar var ve güzel çalışıyor.
    Vites geçişlerini i30 da hissedememiştim bunda biraz hissediliyor.
    Daha sonra sportage testine çıktık.

Sportage dışarıdan çok güzel gözüküyor içeri girdiğimde konsol, ceed’den sonra çok sönük geldi
    O dıştan görünümdeki hava içeride yok tavan biraz alçak geldi bana. cam tavan, tavan mesafesinden biraz çalıyor.
    Ön konsolun güzel olmasının ne kadar önemli olduğunu anladım.
    Ceed de üst düzey bir araç sürdüğünüzü hissetmenize rağmen spo’da o hissi bulamıyorsunuz.
    Motor sesi ceed den daha çok duyuluyor, rüzgar sesi 100km de biraz duyuluyor daha üstüne çıkmadım çünkü araç çıkmak istemiyorum diyor.
    Bağırıyor ama gitmiyor ceed’ e göre. Yakıt tüetimi 8,6 gösteriyordu ben sıfırlamadım.
    Yol sesi çok yok, süspansiyonlar hafif sert yolun kenarındaki çukurlara girip çıktık iyi,kütürtü yok.
    Yüksek yapısı nedeniyle biraz fazla salınım yaptı o da normal. Genel olarak spodan daha çok şey bekliyordum.
    Performans ve konsol umduğum gibi değildi. Zaten satış temsilcisi ben bişey söylemeden keşke önce spoyu sürseydik dedi.
    bu arada elinizde eski ceed var mı diye sordum. fazla miktarda olduğunu ima eden evet cevabını aldım.
    biraz yüksek fiyatla girmesinin bir sebebi de eski ceedleri eritmek olabilir. daha lansmanı bile yapılmadı çünkü.
    ceed concept düz vites için 50k fiyat verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 6 Haziran 2012; 13:54:26 >

• Öncellikle incelemeniz için teşekkürler ancak Sportage ile ilgili yorumlarınızın çoğuna katılmıyorum.Bir kere dizel bir araçla benzinli bir aracı motor tekniği yönünden kıyaslamak yanlış.Ayrıca Sponun 100 km üzerine çıkmak istemediğini yazmışsınız ancak bu böyle değil. Sportage topiğinde sayfalarca bu araçla ilgili olarak çok sayıda kullanıcının deneyimleri mevcut.Eğer orada yazılanları incelerseniz bu aracın negatif ve pozitif yönleriyle ilgili çok sayıda yorum göreceksiniz.Sizin yazdıklarınız daha ziyade yeni ceed ile ilgili.Zaten bununla ilgili olarak detaylı yorum yapmışsınız ama kusura bakmayın Spo incelemeniz o kadar derin değil.Ayrıca Spoyla ilgili yorumlarınızı ilgili topiğe yazabilirseniz gerçek kullanıcıların düşüncelerini de birebir öğrenme şansınız
    olacaktır.Saygılar.
  • dizel otomatik için fiyat sordunuzmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserel

Öncellikle incelemeniz için teşekkürler ancak Sportage ile ilgili yorumlarınızın çoğuna katılmıyorum.Bir kere dizel bir araçla benzinli bir aracı motor tekniği yönünden kıyaslamak yanlış.Ayrıca Sponun 100 km üzerine çıkmak istemediğini yazmışsınız ancak bu böyle değil. Sportage topiğinde sayfalarca bu araçla ilgili olarak çok sayıda kullanıcının deneyimleri mevcut.Eğer orada yazılanları incelerseniz bu aracın negatif ve pozitif yönleriyle ilgili çok sayıda yorum göreceksiniz.Sizin yazdıklarınız daha ziyade yeni ceed ile ilgili.Zaten bununla ilgili olarak detaylı yorum yapmışsınız ama kusura bakmayın Spo incelemeniz o kadar derin değil.Ayrıca Spoyla ilgili yorumlarınızı ilgili topiğe yazabilirseniz gerçek kullanıcıların düşüncelerini de birebir öğrenme şansınız
    olacaktır.Saygılar.

sanırım yanlış ifade ettim. 100km uzerine cikmiyor anlaminda degil, hizlanmaya isteksiz manasinda soyledim ve ceed e gore dedim. spo cok begendigim bir arac 1.6 motor bu cüssedeki araç için biraz zayif performans isteyenler icin. çok kötü de degil yanlis anlasilmasin. bu fiyata bundan daha fazla hava verecek bir araç da yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HARB

dizel otomatik için fiyat sordunuzmu?

yok sormadim. liste fiyatindan 1,5-2 k düşün.
    bir iki ay sonra fiyatlarin biraz dusecegini dusunuyorum.

• önü çok sade olmuş. arkası astraya benzemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

önü çok sade olmuş. arkası astraya benzemiş.

dogru.
    on ve arka kelebek camlarin olmasi tip olarak leon ve astraya benzemesine neden olmus. ikisi de guzel arac varsin onlara benzesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 7 Haziran 2012; 10:59:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nedense bu Kore araçlarının son yıllardaki tasarımlarını hiç beğenmiyorum ve çok şişirilmiş fiyatları var bence haketmiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.