< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esmer33 -- 21 Ocak 2017; 19:1:51 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esmer33 -- 21 Ocak 2017; 19:1:51 > |
Öncelikle kısaca şunu söyleyeyim endüstride kontrollü eskitme diye bir yöntem kullanılır, arz ve talep dengesi için bu gereklidir ve tabiki devamlı karlılık ve büyüme sistemin ana prensibidir. Bir otomobil yaklaşık 10.000 hareketli parçadan oluşur ve bu parçalar maliyet kalemini azaltmak ve rekabet güçünü artırabilmek adına 100.000 km dayanabilecek şekilde üretilir yani lafı çok uzatmayayım her ürünün son kullanma tarihi olduğu gibi otomobillerdede bu tarih günümüz şartlarına göre10 -20 yıl olarak belirlernir. Elbetteki bu araca verdiğim toplamda 40.000 tl ile d sınıfı ikinci el sedan bir araba bile alabilirdim hatta e sınıfı bir araç bile zorlanabilirdi. Ülkemin teknik yetişmiş kalifiye elaman sıkıntısı alanında yetersiz ve aynı zamanda şark kurnazı tavırlarla çok basit arızalarda dahi ciddi fiyatlar istenmekte , yanlış parça veyahutta bir vida için tüm mekanizmayı değiştiren aç gözlü sanayi esnafları (iyi ve liyakat sahibi esnaflarımızı tenzi ederim ) ile uğraşmaktansa bana göre sıfır araç en doğru tercihtir. Bunlar sadece kişisel fikrimdir geçmişini bildiğiniz bir aracınız olması size güven verir. Eski bir Türk ata sözü derki El adama iyi malını vermez..... Tabi istisna vakaları tenzi ederim bu tür iyi ikinci el araçlarda inanın anında sahibini bulur. En doğru kararı en nihayetinde siz vereceksiniz..... Ben bu aracı alırken benim için en büyük tercih sebebi atmosferik ve dayanıklı motoru bu sayede daha az servis ve sanayi esnafıyla karşılaşabileceğimi düşündüm. Belki turbo motorlu bazı araçlar bir litre daha az yakabilir ama teknolojik her gelişme kendi sorunlarınıda beraber getirir yüksek basınçlı bir sistemin arıza vermesi uzun vadede başınıza açacağı işler yakıt karınızı fazlasıyla alıp götürür sıkıntınızda cabasıdır. Atmosferik candır , klasik otomatik şanzıman ise mutluluktur ve güven duygusudur...... Zor kazanılan ama kolay harçanılan bir tüketim çağındayız bu çağ kararlarda maksimum mantık gerektirmekte, para kazanmadan da zor olan ise onu doğru harcayabilme sonuç olarak aracımdan memnunum ve öyle kalmayıda umut ediyorum....
|
@Radiologist alıcı arkadaşa da bu bilgileri verdin mi görüşürken ?
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|