Şimdi Ara

Yeni Kirigamine Inverter (MSZ-FH) vs. Kirigamine Zen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dün Mitsubishi keşif team'i gelip salonumda keşif yaptı.
    40 m2 için 12000 BTU yeterli olacağını, ama 15000 BTU da düşünebileceğimizi söyledi.

Bu çerçevede iki Mitsubishi arasında kaldım. Evde 1.5 yaşında bir bebeğim var ve biraz alerjik bir kız olduğundan benim için antialerjik filter de çok önemli

MSZ-FH35VE, bu yeni kirigamine inverter, dezavantajı 12000 BTU olması, avantajı yeni plazma filtresinin çok daha efektif olması
    diğeri de MSZ-EF42VE, bu da kirigamine zen, avantajı 15000 BTU ama filtresi normal ME nin Nano filtresi

bu iki klimayı alan / kullanan var mı acaba? fikrini belirtecek olanlara teşekkürlerimle..

• selamünaleyküm üstadım fh serisi alabiliyorsan düşünme bile fiyatlar nedir belirtirseniz ihtiyacı olan arkadaşlar faydalanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dunedain133 D kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da yaşıyoruz. Salon 26m2 fh35 yeterli geliyor. Hızlı soğutmaya ihtiyaç duymuyorum. Klimayı çalıştırıp 24C ayarlı bırakıp fanı otomatik moda alıyorum. Klimadan fan sesi bile gelmiyor. Birde yatak odasında fh25 kullanıyoruz. Aynı şekilde sessiz ve soğutma özelliği bence hakkını veren klimalar. Şimdiki fiyatlar yüksek fırsatınız olsaydı 2014 deki kampanyadan yararlansaydınız. İmkanınız varsa FH serisi sizi mutlu eder.
  • bu ürünü kullanan arkadaşlar ürün hakkındaki deneyimlerini yazabilirler mi?
  • mtnmoray M kullanıcısına yanıt
    Fh35 geçen hafta takıldı.26,27 metrekare civarı bir oda.Isıtmada az kasıyor gibi.Bana göre sebebi klimanın tamamen tasarruf için tasarlanmış olması.Fan 1 ve 2 de oldukça sessiz.Bir okadarda zayıf.Eğer geniş bir odaysa ya da uzağa üflemesini istiyorsanız.Fanın üçün altında tatmin etmeyeceğini söyleyebilirim.Fakat kare gibi derli toplu bir odaysada sorun olmaya bilir.
    Fan olayını saymazsak verdiği ısı tartışılmaz.Montajın yapıldığı güneşli günde 62.5 derece ısıyı ben gözlerimle gördüm.Bunun dışında sensör varmı yok mu anlamıyorum.Belki soğutmada kendini belli edecek.Yazın soğuk havanın üzerine gelip gelmediğini daha iyi anlıyorsunuz.
    Filtrelere gelince ben birşey anlamadım.çokta çalıştırmadım.Zaten montajı yapanlarda hocam altı ay ömrü var.Yenisi 60, ya da 80 tl alacağınıda sanmıyorum dediler.Diğer şu virüsleri yakalıyıp yakanda var ama inan bana çok işe yaradığını nedense düşünmüyorum.
    Odanın büyüklüğünden olabilir belki havayı kurutma daha az gibi geldi önceki klimalarla karşılaştırdığımda.
    O ayrı flaplar falan geniş alanda illaki etkilidir ama kısa bir duvardaysa onlarında pek fark yaratacak bir özelliği yok gibi.Sadece kullanması zevkli ayrı ayrı ayarlıyabiliyorsunuz.
    Geleyim sadede bu klimayı almamdaki en büyük etken ısıtmada ve soğutmada A+++ olması.Bu güçte me de kendini bukadar tasarrufa alan bir cihaz yok.Birde sf ve ef serilerinin özellikleri bundan 7 yıl önce aldığım klimayla aynı olmasıydı.Yani 7 yıl geçmiş hiçmi bir özellik eklenmez diyordum.
    Sonra baktım dış üniteler aynı sf42 , ef42 fh35. Ebat olarak maksimum ısıtma olarak.Sadece fan ses değerleri farklı zaten yüksek fanda illaki her klimanın iklimlendirmesi artıyor.Bende bu sebepten aldım.3 ay cihaz belki kasılır aşırı soğukta ama 9 ay minimumda tüketirim dedim.İyi mi ettim kötü mü ettim hala kararsızım.
    Şuan değiştirecek olsam ef42 ya da sf50 alabilirim.Odayı kısa zamanda iklimlendirirse kendini daha çabuk kısar diye düşünüyorum cihaz.
    Size tavsiyem çocuk odası falan için alacaksanız ve uyumaları için alıyorsanız alın.İddialı bir yalıtımınız varsa büyük metrekareler için alın.
    Ama sırf filtre için almayı tavsiye etmem mesela.Ya da karasız kaldığınız bir oda için ısıtıtr mı ısıtmazmı diyorsanız büyüğünü alın.
    Me diltre işini çok kasan bir firma değil.Bence filtre olayını toshiba daha iyi yapıyor gibi.Kendi kendini temizleyen kliamalr falan var mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• vakit ayırıp detaylı bir şekilde cevapladığınız için teşekkürler. bende dün itibariyle 20m2 yalıtımsız oturma odası için aldım. ve alma sebeplerimin başında ısıtmada da soğutmada da a+++ olması. yazınızı okuyunca Hemen hemen aynı düşüncelerle almış olduğumuzu gördüm. zamanla görcez, artık iyi mi yaptık kötümü yaptık diye. İnşallah iyi bir seçim yapmışızdır. Nasip artık. Klimayı genelde hangi kullanım modun da kaç saat süreyle çalıştırıyorsunuz ve aylık faturaya yansıması ne kadar oluyor.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.o metrekarede tasarruf yapacağınıza eminim.
    Fatura gelmedi.günde 12-14 saat genelde 10 saati fan 2 de 25,26 derecede. Ama dediğim gibi cihaz bu metrekarede yetmiyor gibi. G71 var salonda 52 metrekareyi 24 derecede ısıtıyor. Hatta bazen kapıyor kendini.
    Değişim kabul ederlerse ef50 yada sf50 alabilirim gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.