Şimdi Ara

Yeni Konsollar 2020'den Önce Gelecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zamana kim öle kim kala. Çok da tın ne halleri varsa görsünler. Ben almayı düşünmüyorum şimdilik. Yaşarsam bakarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber değeri olmayan saçma sapan açıklama :)

playstation zaten 6 senede bir çıkıyor. 2019'da gelmesi normal
  • 2017 de duyurulacak 2018 de çıkacak benim tahminim
    En azından xbox

• 2017'de çıkacak diyenler derin uykudalar. Inception misali rüya içinde, rüya görüyorlar.En erken 2020'den önce konsol gelmez. Hatta bu nesil daha uzun sürecek. Pc demeyin. Pc grafikleri şu an konsoldan çok üst düzeyde değil. Hatta yine en iyi grafikler ps4 exclusivelerinde. O yüzden 2017 masallarına inananlara yav he he deyip, tatlı rüyalar diliyorum.

• Bizim millet dedikodu tarzı uydurmasyon haberlere inanmaktan ne zaman vazgeçecek? Kek gibi herşeye atlıyorlar

PS4 kırıldı haberlerine inanan kekolar da vardı... Hatırladım şimdi
  • 2018'in başlarında ps4'te Last of Us 2 oynarız. 2019'un başlarında da Last of Us 2 Remastered.

• Microsoftun ne kadar sert bir firma olduğunu unutan lar var hala yada bilmiyorlar..Teknolojinin bu denli vahşileşmesi konsol ömrünüde etkileyecek ..microsoft bir hamle yapabilir.yeni next geni erken çıkarabilir..bknz:ilk xbox ve 360 arasına
    Bazı kesinkesçilerde ağzı açıp düşebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 25 Ocak 2016; 19:38:30 >
  • Başlıkta kesin bir dil ile ''gelecek'' yazıyor. Habere tıklıyorsunuz ''tahmin ediyorum'' yazıyor. İşte konunun özeti

• Yeni cihazlar ne zaman çıkarsa çıksın ama konsolun teknik gücü mümkünse aynı olsun, ps4 de xbox yüzünden multiplatform oyunları xbox kalitesinde çıkmak zorunda kalıyor.kağıt üstündeki ps4 üstünlüğü multi oyunlarda grafiklere yansımıyor maalesef

• Bazılarınızın söylediği gibi 2019 sonunda çıkacaksa 4K hayal değil. Dört yıl sonradan bahsediyoruz beyler, köprünün altından çok sular akar.

• ilk xbox cikar kesin.ps5 de 2020 nin son aylarinda cikar..

• Konsollar 1080/60fps diye reklam edildi. xbox one 900p anca gördü.ps4 1080p bazı oyunlarda destek var oda 1080p olsun diye birçok şey kısılıyor.

Kısaca bu nesilde cpular telefon işlemcilerinden hallice çıktı. gpularda orta seviye altı ile. Bu nesil tam bir zaman kaybı oldu görsellik olarak.Konsollar ucuz olacak diye en az 5-6 yılımızı çaldılar.

Konsolların temelini 2012 ile alsak.Geçen 5 yıllık sürede ne yazıkki devrimsel sıçramalar göremedik. cpu teknolojisi amd yüzünden %5 her yıl anca gelişti. intel yattığı yerden işlemci geliştiriyor. gpu teknolojisi rezillik içinde. Hayvan gibi büyüdüler.Aynı ölçüde muazzam pahalı oldular ve kablumbağa hızında geliştiler.

Peki sonuç ne oldu.Çıkacak konsollar baz almasak bile.Belki geleceğe damga vuracak teknoloji olan vr gözlükler için piyasada destekleyecek donanım yok. Oculust rift için tavsiye edilen gpu 980t çünkü daha iyisi yok. Nvidia çıkıp diyor sanal gerçeklik için şuanki güçten en az 7 kat daha güç lazım. Çözünürlükler uçtu gitti ama destekleyecek donanım yok. Her yıl işlemcisi,gpusu %5-10 gelişirse nah yeter zaten.

Sonraki konsollar için beklenen 4k/60fps bunun yanında vr cihazlar baya yükselişte olacak.Bunlarıda desteklemesi lazım o yüzden 4k/120fps destekli donanımlar ile gelmesi gerekki.Şuan bile en kral donanımlar bu değerleri desteklemiyor.(Tek gpu) Bu hızla 3 yıl sonrada 4k/60fps diye reklam edilip. 1080p/30fps standart olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 26 Ocak 2016; 0:40:33 >

• PC sonuçta önü açık paranız varsa 4K 60 FPS bile mümkün o yüzden her açıdan konsollar ile bir tutmamak lazım ama her iki konsolda şu an konsol piyasasının hiç görmediği şekilde geride. PS1, PS2, PS3 zamanı PC'ler oyun firmaları tarafından pek takılmayan bir sistemdi oyunlar ex. olmasa bile PC'ye gelmiyordu ya da gamepad desteği olmuyordu bunun da etkisi olabilir ama konsollar ilk duyurulduğu zaman PC deki oyunların kaç kat ötesindeydiler. PS2'yi hatırlamıyorsanız PS3'ü hatırlayın öyle grafikleri PC'de kimse görmemişti. Fakat şahsen ben ve bir çok kişi ilk PS4 ve Xbox One duyurulduğu zaman 'eee' olmuştuk biraz o kadar atlama olmadı teknolojik olarak. Şu anda ve ilk çıktıkları zaman ve neredeyse her oyun 30 FPS ile geliyor. Şahsen Destiny, Arkham Knight'ı konsolda oynadım 30 FPS benim için çok bir sorun yaratmadı hele alıştıktan sonra fakat kesinlikle böyle bir durumun olmaması lazım rahat rahat 60 FPS ile çalışması lazım. Bir çok oyunda da 30 FPS'yi adam gibi tutturamıyor Witcher 3 20'lere kadar düşüyor, kaplamalar geç geliyor, yüklemeleri süreleri çok uzun, Fallout 4 10'lara kadar düşüyor yine düzgün çalışmıyor. Çoğu oyun geliştiricisi bu konsollarda çalıştırmanın ne kadar zor olduğundan bahsediyor. PS3 , Xbox 360'ın görsellerini PC'in geçmesi yanlış hatırlamıyorsam Battlefield 3'ün çıkışına denk gelmişti ve neredeyse konsolların 5. 6. yılıydı. Eski nesil bu kadar dayanmışken yeni nesil en başından beri toparlıyor. Bu arada dediğim gibi PC de önünüz açık o yüzden her açıdan karşılaştırmamak lazım fakat sonuçta oyuncular için konsollar ve PC var önlerinde seçenek olarak. Şimdi 980ti mi alalım ne kadar pahalı diyenler olabilir ama i3'lü 750ti'li bir PC bile konsoldan çok daha iyi çalıştırıyor şu an. Yanlış anlamayın ben oyuncu olarak konsollar, PC hatta mobil oyunlar bile hepsini severim, oynarım fakat eski nesil ile karşılaştırınca yeni nesil tamamen çöp o yüzden bu tahmin bana gerçekçi geliyor.

• Ps3 ile 4 arasında 7 yıl fark var nerdeyse e o zaman bu tahmini yapmak için analizci mi olmak gerekiyor ?

• Yeni nesil konsollar 2019 yıl sonundan önce kesinlikle çıkmamalı,çıkarılmamalı.
    Söyleyeceğim açıdan yaklaşan olmamış ama Şu anda yeni bir oyun için 4-5 sene bekliyoruz,yapım süreçleri inanılmaz uzadı.Daha adam gibi Exclusive oyun oynamadık,süreç konusunda Uncharted 4'ten sinyali aldık.
    Bu nesilde 1 tane TLOU,GOW ya görürüz ya görmeyiz.
    Ayrıca konsolda grafik takıntısı hat safhada,daha önceden kendine has özellikleri olan konsollar,o özelliklerini yitirdi,grafik her zaman 2.plandaydı,oyun dinamikleri esastı her daim önemli olan...
    PC'den farkları kalmadı şuan, oyun kütüphanesi de inanılmaz dar,yeni IP bir elin parmağını geçmez.
    Multiplayer oyunculukta bir sonraki nesilde tamamen hüküm sürdürecek görünen o,ben ve benim gibi Single oyuncular bir sonraki nesilde piyasadan çekilebilir diye düşünüyorum,o yüzden PS5 beni çok heyecanlandırmıyor açıkçası..

• Nezaman çıkar bilemem ama 4k olmasına imkan yok. 4K şuanda yaygın değil ve 4k tv monitör fiyatlarıda ucuz değiller.
    1080p gelicektir diye düşünüyorum birdahaki nesil.
  • Sony zaten çoktan çalışmalara başlamıştır, 500 Gb modelini çıkarttıklarında zaten 1 Tb çıkacağını biliyorlar,ve şuanda ps4' için daha yüksek işlemci ram testleri yapıyorlar bunların büyük bir sebebi'de 4K oyunlarının çıkartılması,
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Gelsin.

Bekliyoruz bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix506 -- 5 Şubat 2016; 17:19:18 >
  • Grafik beklentisi yuzunden oyunlardaki beklentiler degisti ps2 deki kaliteli yapimlar pek fazla olmuyor o yuzden sure normal

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    evet değil :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.