Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (227. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
378.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aranızda yeni sayılırım Laguna III 2008 1.6 privilage aracım var 93000km de prins lpgli bu aracın performansı berbat denecek kadar kötü daha önce laguna 2 2006 1.6 privilage aracı satıpy bunu aldım. Şuan tekrar laguna 2 ye dönme düşüncem var. Bu Laguna 3 1.6 araçların hepsi mi zayıf performans olarak yoksa benim araçta mı sıkıntı var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi fikrim Laguna 3 ün hakkını vericek motor 2.0 dır. 1.6 benzinli bence biraz yanlış bir seçim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Şahsi fikrim Laguna 3 ün hakkını vericek motor 2.0 dır. 1.6 benzinli bence biraz yanlış bir seçim olmuş.

Zamanla 2.0 da yetmiyor motorla turboyla yazılımla oynuyorsun beygir arttırıyorsun ama ama hala yetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL__StOrM

Merhaba arkadaşlar aranızda yeni sayılırım Laguna III 2008 1.6 privilage aracım var 93000km de prins lpgli bu aracın performansı berbat denecek kadar kötü daha önce laguna 2 2006 1.6 privilage aracı satıpy bunu aldım. Şuan tekrar laguna 2 ye dönme düşüncem var. Bu Laguna 3 1.6 araçların hepsi mi zayıf performans olarak yoksa benim araçta mı sıkıntı var?

Aracını iyi bir servise sokup tepeden tırnaga iyi bir kontrole sok. Aralarında 5 HP ve biraz kilo farkı var ama bu fark hissedilecek kadar olmamalı... Kesinlikle Lag 3 derim Bakımlarını 10K km de bir yaptır ve her 20K da LPG filtreni mutlaka değiştir... ilk aklıma gelen ihmal edilen konular bunlar...

Birde az km li arac saglam arac demek değildir bunuda göz ardı etmemeli... Ne Lagunalar gördüm 50K km de her tarafından ses geliyor ve gitmiyor ama ne Lagunalar gördüm ( pardon biniyorum :)) uçuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

Şahsi fikrim Laguna 3 ün hakkını vericek motor 2.0 dır. 1.6 benzinli bence biraz yanlış bir seçim olmuş.

Zamanla 2.0 da yetmiyor motorla turboyla yazılımla oynuyorsun beygir arttırıyorsun ama ama hala yetmiyor

orasıyla burasıyla oynuyorsun beygir artırıyorsun aylarca ilanda bırakıyorsun arabayı satamıyorsun elinde patlıyor, yada temiz bakıyor orjinalliğini bozmuyorsun, 2 saat ilanda kalıyor ve hemen satıyorsun :)
    masallar ve tercihler...

• quote:

Orijinalden alıntı: sek0o0

quote:

quote:

orasıyla burasıyla oynuyorsun beygir artırıyorsun aylarca ilanda bırakıyorsun arabayı satamıyorsun elinde patlıyor, yada temiz bakıyor orjinalliğini bozmuyorsun, 2 saat ilanda kalıyor ve hemen satıyorsun :)
    masallar ve tercihler...

Satmak için araba almadım hiç. Satmak için aylarca da ilan vermedim. Sahibindene ilan verdim doğrudur çünkü o ara araba servisteydi ve nuh diyor 245 HP olmam diyordu ve kötü günlerdi :)) Çok uğraştığım halde 245 yerine 205 HP de kalmıştı... Niye 245 HP olmadı bu araba diye soğumuştum ve satmak istedim. Çünkü o ara Bursadan biri çok temiz 205 HP lik GT orjinal lagunasını satıyordu 60 bine. onu alabilmek icin satılıga cıkarmıstım...

Yani sevgili arkadaşım düşündüğün gibi değil hiçbir şey... Düşüncelerinin doğru olmadığını anlamışsındır umarım.. Üzgünüm... Lagunalar al sat türü bir araç değildir en azından bunu öğrenmiş olman gerekiyor... Alırsın keyifle binersin... Ha 3 asagı 5 yukarı her MALIN bir alıcısı, okuyucusu çıkıyor nasılsa... Sen canını sıkma kendi masallarınla mutlu olmana devam et...

Hayallerimi merak edip uydurmana gerek yok... Özetliyeyim ... Talisman 1.6 TCe 200HP FULL + FULL + FULL u ikinci ele düşene kadar lagunamla devam... Zaten o dedigim Talisman gelip 2. ele düşene kadar bindigim Laguna bedavaya gelecek ... Önceki Laguna 2 ve daha onceki megane 2 HB ve dahi ilk aldıgım Clio HB gibi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ebucendel

Arabamın jantini kutahyada kaynak yaptirdim. Istanbula yola ciktim, 70 km hizi gecince direksiyon asiri derecede titremeye basladi. On takimlara zarar verecek diye stepneyi taktim oyle devam ettim. Kaynak yerini iyi zimparalamadi mi ki adam neden boyle oldu acaba?

Kaynaktan sonra jantını tornada kontrol edip sonra balans yapmadı mı ? Lastikleri taktıktan sonrada bir balans daha lazım. Kaynaklı jant ile riske girme bence.. git önlere iki yeni yada temiz çıkma jant al.

Esenler Atışalanın'da Otopratik'e götürdüm. Arıcıoğlu otomotiv. Sağolsun orada Sadettin bey çok ilgilendi. Balans yapılmadığı için sallıyormuş direksiyonu. Kaynaklı jantı arkaya aldırdım, 4 tekeri de söküp balans yaptılar. Şimdilik bir sorun yok.
    Yalnız canımı sıkan bir konu var, mıcır asfalta çıktığımda arabanın konsolundan ve bilhassa direksiyondan çok tıkırtı ses geliyor. Gıcık olmaya başladım artık, önceden direksiyonda yoktu, simdi direksiyondan da tıkırtı gelmeye basladı. Ne yapmalıyım bunun çözümü var mı?

• quote:

quote:

quote:

Arabamın jantini kutahyada kaynak yaptirdim. Istanbula yola ciktim, 70 km hizi gecince direksiyon asiri derecede titremeye basladi. On takimlara zarar verecek diye stepneyi taktim oyle devam ettim. Kaynak yerini iyi zimparalamadi mi ki adam neden boyle oldu acaba?

Kaynaktan sonra jantını tornada kontrol edip sonra balans yapmadı mı ? Lastikleri taktıktan sonrada bir balans daha lazım. Kaynaklı jant ile riske girme bence.. git önlere iki yeni yada temiz çıkma jant al.

Esenler Atışalanın'da Otopratik'e götürdüm. Arıcıoğlu otomotiv. Sağolsun orada Sadettin bey çok ilgilendi. Balans yapılmadığı için sallıyormuş direksiyonu. Kaynaklı jantı arkaya aldırdım, 4 tekeri de söküp balans yaptılar. Şimdilik bir sorun yok.
    Yalnız canımı sıkan bir konu var, mıcır asfalta çıktığımda arabanın konsolundan ve bilhassa direksiyondan çok tıkırtı ses geliyor. Gıcık olmaya başladım artık, önceden direksiyonda yoktu, simdi direksiyondan da tıkırtı gelmeye basladı. Ne yapmalıyım bunun çözümü var mı?

Çözüm çok basit... Yetkili servise gidersin tıkırtı nedeni ni bulana dek bir sürü parçanı değiştirir dururlar... Servisteki ustanın ahlakı, dürüstlüğü, iyi niyeti ve tecrübesine göre nokta atışı ile gerçekten tıkırtılara neden olan arızalı parçayı bulur ve değiştirir. Garantilidir de...Ancak Laguna 2 ile başıma gelen bir olayı anlatayım. Aracı çalıştırdıktan 15 20 sn sonra ekranda kırmızı akü şarj etmiyor arıza yazısı belirir ve bir kaç saniye sonra yok olurdu herşey normale dönerdi. Tam 1 yıl boyunca göstermediğim usta kalmadı... Sonunda yetkili servise gittim. Aküyü değiştirdiler önce. Gerçekten bir kaç gün hiç arıza ışığı yanmadı. Tam oldu derken yeniden başladı. Aynı servise yeniden gittim. Bu sefer de şarj dinamonuzun değişmesi gerekiyor dediler ve bende patladım peki dedim yine bu arıza ışığı yanarsa bu seferde motoru mu komple değiştireceksiniz

Neyse Akü zaten ömrünü tükettiği için eski akümü takın bile demeden aldım aracımı... Neyse birgün işi bilen ahlaklı dürüst ve iyi niyetli vede tecrübeli cotech i olan yetkili bir servise uğradım bir arkadaşımın önerisiyle...Umutsuzca gittim Cotech i buldum anlatmaya başladım... Daha bitirmeden Bostancı sanayisinde kilometre ayarı yapan filancaya git o iki dakikada halleder dedi gittim aynen iki dakikada gösterge panelini soktu lehimleri ısıttı ve sorun komple yok oldu. Gösterge panosuna giris yapan kablo soketinin anakart üzerindeki bacaklarındaki çatlak leğim neden oluyormuş... Soketin lehimlerini ısıttı bir güzel ve yeniden taktı..Herşey düzeldi...

Gelelim lastik Jant işine. Eger kaynak iyi yapılmadıysa arkaya takmak bence daha tehlikeli. Önde direksiyon ile biraz olsun sağa sola cekmesini önleyebilirsin ama arkada patlayan lastik için dua etmekten başka yapabileceğin çok şey yok. Cimrilik etme kaynaklı Jant kullanma temiz çıkma yada iki adet yeni jant al...

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim abi, çıkma jant alacağım fakat bulamadım hiç bir yerde. Bulduğumda ilk işim değiştirmek, yoksa bir kaç ay daha bekleyip komple jantları değiştireceğim. Zaten catlak cok kucuktu, hava kaciriyor diye kaynak yaptirdim. Kaynagin boyu 1.5 2 santim kadar.
    Direksiyon meselesi ve ağır bakım için Ankara'da ki Dr. Renault a gideceğim. Bir çok kişi memnun kalmış. Oranın sorunu çözeceğine inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebucendel -- 15 Temmuz 2016; 14:18:37 >
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle.
    Araç yetkili servis bakımlı bakımı yapılalı 1 hafta olmuşken aldım. Lpg kontrolü dışında önerdiğiniz bişey varmı?

• Merhaba arkdaslar laguna 1 1.9 dti aracımı sattım. 2008 Laguna 3 1.5 expression aldım. Araçta elektronik el freni ve katlanır ayna mevcut. Sanırım esp bu donanımda yok yada expression trend paket te xenon ile sunuluyor diye biliyorum. Aracım 146.000 km ilk sahibinden full servis bakımlı baskı bakatası fren balataları 134 binde benden önceki sahibinde değişmiş. Ayrıca servis bakımlı oldugu için renault sadakat indiriminden (% 30-35 emin degilim) faydalanarak serviste triger seti aksesuar kayısı Triger kasnagı ve periyodik bakımı 1.620 tl ye renault öztürk kağıthane de yaptırdım. Araç 146 binde yedek kart vs mevcut . 7.200 tl hasar kayıdı var ama bunlar 7 ayrı ayrı kazadan olusmakta . Degişen parçası arka tamponu ve park sensörü. Aldıgım amca 83 yasında oldugu için sürttükçe kaskodan boyatmış :))) 33.500 tl ye aldım. Sizce fiyat nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laguna hastası -- 15 Temmuz 2016; 15:38:15 >
  • Laguna 1.9 dti 100 bg den sonra 1.5 ksaya yetmez diyordum ama 1 hafta önce uzun yola gidip gelince bu ön yargının yersiz oldugunu söyleyim . İlk izlenimlerim; araç mükemmel yol tutuyor ve cok cok sessiz bazen 5 viteste gittigimi unutuyorum motor sesi olmadıgı için. 130-150 km hızla şöför +2 yetişkin +2valiz 12 kg karpuz :) vs 850 km yolu (klima sadece 100 km kısımda acıktı) 45 lt yakıt harcamıs sanırım 5.5 lt lere geliyor o performansa bedava bence .... Şehir içi istanbul bahçelievler -zincirlikuyu ( bilen bilir e-5 trafigini) 7.8-8.0 lt lerde dolaşıyor. Ama koltukların kıç kısımlarının yükseltileri cok yetersiz viraja giriyorsun araba kaymıyor ama seni koltuktan atıyor (kemer takmalı) privilege bindigimde onda da bu sıkıntı vardı. Laguna 1 koltukları bence daha iyiydi. 850 km yolu gün içinde uyumamıs olmama ragmen beni hiç yormadı ve uykum gelmedi cok keyifli bir yolculuk tu. Gercekten laguna 3 d sınıfı bir araca sahip oldugunuzu size hissettiriyor. İyi ki almısım. Bundan sonra kısmet ise lati yada talis var :)

• Bu arada facebook ta laguna 1 club tr ve renault laguna world sayfasının kurucu üyelerindenim. Laguna world agırlıklı olarak laguna 3 kasa sahiplerinden oluşmaktadır. Farklı zaman ve yerlerde buluşmalar vs gercekleşiyor. Bu sayfayıda uzun zamandır takip teyim seviyeli ve kendini bilen insanların oldugu bir sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laguna hastası -- 15 Temmuz 2016; 16:05:04 >
  • Kendimi tanıtmayı unuttum özür dilerim. Adım deniz ve istanbul bahçelievler de yaşıyorum. Yaşım 34. Saygılar

• Laguna hastası L kullanıcısına yanıt
    Mart ayında sizinkine ilave olarak xenon ve esp li olan 130 bindeki Expression u 36 ya vermiştim, kazası boyası yoktu. Bence fiyat normal güle güle kullanın.
  • quote:

Mart ayında sizinkine ilave olarak xenon ve esp li olan 130 bindeki Expression u 36 ya vermiştim, kazası boyası yoktu. Bence fiyat normal güle güle kullanın.

Teşekkür ederim. Sanki 1.000-1.500 fazla verdik gibi ama dediginiz gibi olmus bitmiş hayırlısı olsun

• Arkadaslar laguna super bir arac. Muadili yok. Ayni paraya ayni kalite ve ozelliklerde başka bir arac yok. Ben nisan ayinda sattim aracimi. Ev almak icin.

• Gençler Merhaba aracının yan yolcu koltuğundan ve özellikle de bunun kafaligindan tikir ti geliyor daha önce karşılaşan var mı nasıl çözebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mberat69

Gençler Merhaba aracının yan yolcu koltuğundan ve özellikle de bunun kafaligindan tikir ti geliyor daha önce karşılaşan var mı nasıl çözebilirim

Koltuk tan ziyade kemer in girdiği toka ya ( yolcu tarafı) bakın iç mekanızması zamanla ses yapıyor basıma geldi

• Bi bakayim ama koltukta geldiği i dusunuyorum bazen kafaligindan tutuyorum ses kesiliyor o zaman Teşekkürler ilgin icin

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.