Şimdi Ara

YENİ LANCER 1.5 TESTİM 1.8 İZLENİMLERİM (FOTOĞRAFLAR) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
4
Favori
91.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu 1.8 test eden biri çıksada nedir ne değildir yazsa.
    araba şahane ama yol tutuş konusunda olumsuz yorumlar var internette. hızlanması, yakıt tüketimi ve konforu nasıldır?
  • azönce yıldızlar otomotivle görüştüm,...

10.000 ytl daha aşağı veriyorlar aracı...

bayram sonrasına kaldı karar kısmı...

hadi hayırlısı...
  • En sevdiğim araba.
  • bende en yakın zamanda gidip test edicem şu lanceri, merak ettim şimdi
  • Mitsubishi çok kaliteli bir araç. zaten Jet Pa nın getirdiği protonların sorunsuz ve lüks olmasıda aracın mitsubishi den kopyalanmasına bağlıdır. ancak kişisel görüşüm nedense bir önceki kasa lancer de de yaptıkları gibi kokpit görselliği 90 lı yılların araçları gibi. mesela bir focusun - civic in -astranın corollanın kokpitinde boşyer bulamazsınız ama nedense burda inanılmaz bir sadelik var.
  • gerçekten güzel bir alternatif ama ben hep diesel düşünüyordum... tek sorunu bu olarak görüyorum... esp mevcut daha doğrusu mitsubishi dilind astc.

quote:

Orjinalden alıntı: Bay KospiR

bende en yakın zamanda gidip test edicem şu lanceri, merak ettim şimdi
  • bende merak ediyorum?

quote:

Orjinalden alıntı: oliwer

bu 1.8 test eden biri çıksada nedir ne değildir yazsa.
    araba şahane ama yol tutuş konusunda olumsuz yorumlar var internette. hızlanması, yakıt tüketimi ve konforu nasıldır?

• şimdiden hayırlı teskereler...

quote:

Orjinalden alıntı: qop

yaw 10 gün sonra askere gitmesem hemen 1.8 ini alırdım ama..Ah ulen ahh...

caramurat bey bu indirim sadece aralık ayı için mi geçerli? Ayrıca hatchback modeli ne zaman gelecek Türkiye ye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oliwer
    bu 1.8 test eden biri çıksada nedir ne değildir yazsa.

1.8 motor üst donanım ve otomatik vitesle geliyor sadece
    ben bu arabayı test ettim sayılır..."sayılır" diyorum çünkü kısıklıda millet parkı etrafında çocuklar gibi iki tur attık
    1.5 motorlu olanı ise oldukça yeterli bir şekilde ve 3 kere test etmiştim
    yol tutuş konusunda 1.5 testinde bir zayıflık hissetmedim ama çok mükemmelde diyemem...özellikle sağa ve sola ani direksiyon çevirdik ve viraja yüksek hızla girdik....bir kaç kere 100-120km hızda kazıklama fren yaptık filan....yol tutuş ortalama üstü denebilir...elektronik sistemler devrede oldukça sorun çıkmaz gözüküyor...ancak arkası yüksek olduğundan bir kıç atma sorunumuz var gibi duruyor :) kaygan bir zeminde ne olur bilemiyorum
    1.8'de otomatik vites olduğundan 140hp'lik motordan beklediğim sportifliği bulamadım desem yeridir....alt viteslerde otomatik şanzıman motoru törpülemiş...düşük viteslerde vites geçişleri hissedilir derece gecikmeli idi...aynı olay zaten honda civic hatchback i-shift'tede var...o da 140hp ama i-shift motoru öldürmüştü resmen ve her vites değişimi gecikmeli ve sarsıntılı idi...lancer 1.8e civic hb i-shift kadar kesinlikle değil ama "keşke düz viteslisi olsaydı" dedirtiyor...yinede vahim değil onu belirteyimi buna rağmen bu araba alınabilir
    1.8'in otomatik vitesle yakıt tüketimi şehiriçinde 11-12lt civarında kalacaktır...test için temsaya gittiğimizde deri koltuklu, xenon farklı ve sunroof'lu çok özel bir 1.8 lancer'ı olan biri gelmişti ne kadar yakıyorsunuz diye sorunca ben sportif kullanıyorum benimki ölçü sayılmaz ama siz sakin kullanırsanız şehiriçinde 11-12lt altını pek düşünmeyin demişti bana...rastladığım tek 1.8 sahibi o olduğu için sanırım doğru söylüyordur diyorum
    konfor anlamında 2008 modellerin testinde egzos sesi, yol/tekerlek sesi ve kasislerde süspansiyonlardan gelen ses konforu olumsuz etkiliyor...ancak 2009 modelde bu sorunlar gelen şikayetler üzerine 2 faz halinde yapılan çalışmalar sonunda giderildi denmişdi ama ben 2009 model test arabası kullanmadığımdan ne kadar doğrudur veya ne kadar başarılı oldular göremedim....2008 modelde gördüğüm bu ses olayı arabayı uzun yol arbası olmaktan çıkarıyor...ancak iç mekanın genişliği ve rahatlığı olarak bakarsanız çok tatmin edici...oldukça rahat bir yaşam alanı var....yolcu mekanındaki detay işçilik ve malzeme kalitesini görüp öyle karar verin derim....o konu biraz "kişisel zevk konusu"....farklı düşünen arkadaşlarda var ama beni tetmin etmemişti
    yedek parçalarınında ucuz olmadığı konusunda bilgi aldım...bunuda araştırmanızda fayda var

sonuçta lancer 1.8 intence tasarım ve donanım özellikleri nedeniyle al beni diyor, eğer 2008 modellerde olan sorunları 2009 modellerde tamamen gidermişler ise, otomatik vitesin etkisi olan yüksek yakıt tüketimi ve performansın törpülenmesi olumsuzlukları gözönünde bulundurarak alınabilir bir araba denebilir....elbette satınaldıktan sonra; sadece benzin değil kasko, MTV ve yedek parça gibi masraflarıda gözönüne almanızda fayda var

açıkçası lancer 1.8 intense insanı duyguları ile mantığı arasında bırakan ender arabalardan biri iyice bir inceleyin ve kesinlikle test sürüşü yapın ve hangisine uyacağınıza siz karar verin

• ak2n iyi dileklerin için teşekkür ederim..

bence de fiyatı ile çok iyi bir alternatif..gerçi hiç test etme imkanım olmadı ama internetten yaptığım araştırmalara dayanarak söylüyorum.Kısmetse askerden sonrası için bu fiyatlarla benim de tercihim olacak gibi..Tabii hatchback..Nedense bir türlü sedan araçlara alışamadım..
  • 1.5 ile 1.8 arasında kalanlar için kısa bir yorum yapmak istiyorum.
    1.5 aracı alabileceğiniz fiyata 1.8 araç alma fırsatı doğmuşken, eğer araç alımındada sizi zorlamayacaksa, aksesuar ve ek özellikleri size hitap ediyorsa 1.8 almanızı tavsiye ederim. belki biraz daha fazla ücret ödersiniz ama satarkende bir yıl daha geç araç değiştirerek bir üst segmentteki aracı kullanmış olursunuz ve daha çok zevk alırsınız. Hızlanması için gelen yorumlara ise; araçta ASTC olduğu için aracı max tutunma ve en güvenli hızlanma ile 10 sn üzeri hızlanma sunuyor. daha hızlı ivmelenmek isteyenlere ASTC'yi kapayıp magnezyum kulakçıklarla yada triptonik seçenekte istediğiniz performansı yakalayabileceğinize inanıyorum. İnanılmaz yol tutuşunu denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

1.5 ile 1.8 arasında kalanlar için kısa bir yorum yapmak istiyorum.
    1.5 aracı alabileceğiniz fiyata 1.8 araç alma fırsatı doğmuşken, eğer araç alımındada sizi zorlamayacaksa, aksesuar ve ek özellikleri size hitap ediyorsa 1.8 almanızı tavsiye ederim. belki biraz daha fazla ücret ödersiniz ama satarkende bir yıl daha geç araç değiştirerek bir üst segmentteki aracı kullanmış olursunuz ve daha çok zevk alırsınız. Hızlanması için gelen yorumlara ise; araçta ASTC olduğu için aracı max tutunma ve en güvenli hızlanma ile 10 sn üzeri hızlanma sunuyor. daha hızlı ivmelenmek isteyenlere ASTC'yi kapayıp magnezyum kulakçıklarla yada triptonik seçenekte istediğiniz performansı yakalayabileceğinize inanıyorum. İnanılmaz yol tutuşunu denemenizi tavsiye ederim.

murat bey vergi olayınıda unutmamak lazım diye düşünüyorum

• Bir sonraki aracım ya impreza ya da lancer 1.8 olacak inşallah.
  • herkese iyi forumlar bende opel vectra kullanıcısı olarak arabayı internetten gördüm ve ankarada ki yetkili bayide incelemeye gittim. motor kaputunu açtığınız zaman motor bağlantı kulakları gerçekten motora ve kullanıcıya gereken önemin verildiğini net bir şekilde gösteriyor. motor beyninin yerleştirildiği konum hava filitresinin sol tarafında ve motor bloğundan gelen ısıdan en az şekilde etkilenecek şekilde konumlandırılmış.zaten ön kısımdaki genişlik radyatörün soğutmayı mükemmel yapacağı konusunda sevindirici. 1600 cc 100 beygir bir araba kullanıcısı olarak bu arabada 1500 cc de 109 beygir olması hoş ama 3. viteste 120 yi görebilirmiyim bilmiyorum. ama japon arabalarının sorunsuzluğu malum.bazı araçlar kokpit falan demiş plastik demiş bunlar göreceli olmakla beraber seyahat esnasında izlenip insana orgazm vari keyif verici durumlar olduğunu sanmıyorum önemli olanın olabildiğince masrafsız ve sorunsuz olması.ikinci elde herzaman arabalar çokça değer kaybederken yıllarca binilebilecek bir araba gözüyle bakılması gerekir. emme manifoldununda motor bloğunun ön kısmında yer alması sanırım soğuk hava emişini güçlendirmek için düşünülmüş. bence alınır ama güzel bir kampanya dahilinde almak daha mantıklı. herkese iyi günler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: zz33zz

herkese iyi forumlar bende opel vectra kullanıcısı olarak arabayı internetten gördüm ve ankarada ki yetkili bayide incelemeye gittim. motor kaputunu açtığınız zaman motor bağlantı kulakları gerçekten motora ve kullanıcıya gereken önemin verildiğini net bir şekilde gösteriyor. motor beyninin yerleştirildiği konum hava filitresinin sol tarafında ve motor bloğundan gelen ısıdan en az şekilde etkilenecek şekilde konumlandırılmış.zaten ön kısımdaki genişlik radyatörün soğutmayı mükemmel yapacağı konusunda sevindirici. 1600 cc 100 beygir bir araba kullanıcısı olarak bu arabada 1500 cc de 109 beygir olması hoş ama 3. viteste 120 yi görebilirmiyim bilmiyorum. ama japon arabalarının sorunsuzluğu malum.bazı araçlar kokpit falan demiş plastik demiş bunlar göreceli olmakla beraber seyahat esnasında izlenip insana orgazm vari keyif verici durumlar olduğunu sanmıyorum önemli olanın olabildiğince masrafsız ve sorunsuz olması.ikinci elde herzaman arabalar çokça değer kaybederken yıllarca binilebilecek bir araba gözüyle bakılması gerekir. emme manifoldununda motor bloğunun ön kısmında yer alması sanırım soğuk hava emişini güçlendirmek için düşünülmüş. bence alınır ama güzel bir kampanya dahilinde almak daha mantıklı. herkese iyi günler dilerim.

güzel bir inceleme yapmışsınız;

bir japon aracında mühendislik hatası en son beklenecek şeydir zaten.

tek eleştiri iç mekanda kullanılan malzemeler ve yalıtım eksikliğidir japon araçlarında.

10 yıldır japon aracı kullanmaktayım ( civic-corolla-colt) hararetin h sini görmedim üçündede.

coltta hararet göstergesi bile mevcut değil.

hayırlı günler.

• fiyat çok cazip olunca, kriz ortamına rağmen araç için araştırdım biraz.

bir defa aracın dışı çok güzel, bence bu sınıfta en güzeli.

içi sade tasarlanmış, benim için çok fark etmez.

japon sorunsuzluğu var deniyor ama, yıllardır bu marka ülkemizde de dünyada da bir türlü bir toyota veya honda kadar tutmadı.

ikinci eli zayıf.

aslında inform modeli de güzel ama firma gövde rangi ayna kullanmayarak bana sanki bir reno, vosvos duygusu yaşattı, bu tip ufak hesapları var demek ki.

ekranı olmayan bir otomatik kliması varmış, manuelden ne farkı var bu durumda, manasız olmuş.

beni asıl ilgilendiren tarafı ise şu:

gerçekten toyota, honda sorunsuzluğu var mı?

servisleri reno, wv gibi dolandırıcı mı (ikisinde de uzun uzun tecrübelerim var, her iki marka da benim için bitmiştir bu yüzden), ya da toyota konforunu bunda da yaşar mıyım? (toyota dan çok memnunum)

parça gerekirse 20-30 gün bekler miyim, 1 günde işim hal olur mu? yurt dışından sipariş verdik 15 günde gelecek derlerse benim için bitmiştir.

ikinci elde satarken çok zorlanır mıyım?

parça, servis, ikinci el, veya ufak tefek sorunları varsa benim için hiç bir cazibesi yok üçüne beşine bakmam gider civic veya corolla alırım.

neler düşünüyorsunuz?

• Geçen gün Ankarada bayide Lancer informa baktım. İçerisini başarılı buldum üstelik de invite olanı daha da güzelmiş kromajlı kaplamalar felan direksiyonda düğmeler felan ekleniyor.. Kısacası lancerin içi bence gayet iyi.
  • bu arada euro ncap testi yapılmamış?

bir önceki kasasının durumu da kötü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

fiyat çok cazip olunca, kriz ortamına rağmen araç için araştırdım biraz.

japon sorunsuzluğu var deniyor ama, yıllardır bu marka ülkemizde de dünyada da bir türlü bir toyota veya honda kadar tutmadı.

ikinci eli zayıf.

aslında inform modeli de güzel ama firma gövde rangi ayna kullanmayarak bana sanki bir reno, vosvos duygusu yaşattı, bu tip ufak hesapları var demek ki.

ekranı olmayan bir otomatik kliması varmış, manuelden ne farkı var bu durumda, manasız olmuş.

servisleri reno, wv gibi dolandırıcı mı (ikisinde de uzun uzun tecrübelerim var, her iki marka da benim için bitmiştir bu yüzden), ya da toyota konforunu bunda da yaşar mıyım? (toyota dan çok memnunum)

parça gerekirse 20-30 gün bekler miyim, 1 günde işim hal olur mu? yurt dışından sipariş verdik 15 günde gelecek derlerse benim için bitmiştir.

parça, servis, ikinci el, veya ufak tefek sorunları varsa benim için hiç bir cazibesi yok üçüne beşine bakmam gider civic veya corolla alırım.

neler düşünüyorsunuz?

bu konu çok tartışıldı;

mitsubishinin dünyada toyota yada honda kadar tutmamasının birinci sebebi bence; araba üretmenin mitsubishinin yüzlerce sanayi dalından sadece ufak bir tanesi olması. yani birincil önceliği bu değil. belkide dünyanın en büyük sanayi şirketi mitsubishi. ayrıca dünyada çok da tutulmuyor denemez. özellikle ingiltere ve avustralyada ve amerika kıtasında oldukça tutulan bir marka.

honda ve toyota ise birincil öncelikleri otomotiv olan firmalar. dolaysıyla herşeylerini buraya yatırıyorlar. karşılığınıda alıyorlar.

yoksa mitsubishi; japonyanın ilk otomobilini, otobüsünü, 4x4 ünü , uçağını, gemisini üreten firmadır. 1800 lerde kurulmuştur.

ekranlı otomatik klimada ekranda 18 i görmekten başka ne işimize yarıyorki? . sıcaklık ayar düğmesinde dereceler yazılmış zaten ekranda bir daha görmeye gerek yok. görevini yapsın yani sıcaklık istenilen dereceye geldiğinde dursun bence yeterli. caf cafa gerek yok bence. coltta da klima ekransız otomatik.

evet gerçekten toyota ve honda sorunsuzluğu vardır. bazı arkadaşlar karşı çıksada tüm japonlarda aynı sorunsuzluk mevcut.

hayati parçaları temsa ( hayati parçadan kasıt mobiliteyi etkileyen parçalardır) 1 hafta zarfında stokta yoksa getirtiyor.( denemedim daha hayati bir parçam arızalanmadı; aslında hiç bir parçam arızalanmadı)

2. el corolla civic kadar yoktur elbet ilk cümlenizde kendiniz söylemişsiniz zaten.

şahsen servisimden çok memnunum. servis her ilde yoko bir sıkıntı olabilir. temsanın sitesinden bulunduğunuz ilin servisini inceleyin ona göre alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

fiyat çok cazip olunca, kriz ortamına rağmen araç için araştırdım biraz.
    FİYAT ÇOK CAZİP KATILIYORUM
    KATILIYORUM
    KATILIYORUM

KATILIYORUM
    ikinci eli zayıf.
    KATILIYORUM

KATIL-MI-YORUM ,Manuelden cok farkı var istedigin dereceye ayarlıyorsun ve aracın içi istediğiN sıcaklıga geliyor.Manuelde boyle olmuyor biliyorsun yada istedigimiz sıcaklıga ayarlıyamıyoruz.Dijitallerde dijital ekrandan ayarlıyorsun işin sadece görüntü tarafı dijital işlevi aynı kısaca.

KATILIYORUM
    KATIL-MI-YORUM,bence yeni kasa Corolla bir Golf,bir Astra kadar konforlu değil.(sürüş poziyonu olarak)
    KATILIYORUM

KATILIYORUM
    neler düşünüyorsunuz?

Bugün Floryadaki bayii'de aracı biraz inceleyelim dedik ama test sürüşü yapamadık bayramdan sonraya kaldı.Bu aracın 1.8 'indeki donanım (xenon,özel ses sistemi gibi) 1,5'lerde yok ancak fiyatı çok cazip .Bence dizayn olarak bu araba alınmayı hakediyor.Gerisi teferruat sadece
    Bu arada Kçekmecedeki bayiinin özel indirimli fiyatları Florya'da yoktu.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.