Şimdi Ara

Yeni Laptop Aldım Yalnız Bir Kaç Sorunum Var Lütfen Bir Bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 4-5 hafta önce bir laptop aldım ve ıvır zıvırıyla 2,800 bin TL para harcadım. Markası Sony Waio SVE171E13M.Bilgisayardan memnunun ancak bir sorunum var ki ; oyunlarda çok olmasada kasıyor (Company Of heroes 2 , Sniper Ghost Warrior) ve pili en tasarrufluda bile 55 dakika falan çalışıyor.Aşağıya Bilgisayarımın sistem bilgilerini paylaşacağım.Sizden istediğim bana bunun nasıl bir bilgisayar olduğunu anlatmanız ( Bu bilgisayarla hangi oyunları kasmadan çalıştırp hangi oyunlarda kasacağını , dezavantaj ve avantajlarını ) ayrıca ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olmanız.Şimdiden Teşekkürler...

• canavar gibi yahu her seyi yparsin bununla. yalniz ekran karti da olabilir sorun. ayarlari bi tik dusurursen kasma olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım o parayı o pcde oyun oynamak için vermemişsindir ve pildeyken oyun oynarsan 1 yada 1 bucuk saat içnide bitmesi normal
  • hocam öncelikle hayırlı olsun..en tasarrufluda derken neler yaptın mesela? yazdığın şeylere bakıcak olursak pek pcden anlar gibi göremedm seni:) oyüzden sana şarj için şunları söyleyelim öncelikle
    sağ alttaki programları kapat
    usb takılıysa onları cıkarıcan
    ctrl+alt+del görev yöneticisinden işlemlerde cok kasan herhangi bişey varmı?
    ekran parlaklıklarını düşürücen

bunlar şarjın uzun dayanması için bi envi yöntemlerdi.. ayrıca o markasına görede değişyor sony hiç kullanmadım bilemiycem ama bende packard bell var kardesimdede asus var aynı anda aldık ve genelde aynı seyler yaptık ama onun batarya gücü daha cok yüksek onda 2.30 saat giderken bende 1.47 felan gidiyor..

ve sana en önemlisi şunu demeliyim senin bahsettiğin oyunlar ekran kartı &ram isteyen yani yeni ve yüksek sistemli oyunlar ve bunlar senin bataryanı cok cabuk öldürür sarjlı oynasan bile ölür cabuk bataryan.tavsiyem oyun oynarken bataryanı cıkarda oyna.yani normal masaüstü pc gibi kullan oyun oynarken.. ayrıca 2küsür milyar para vermişsin o parayla güncel bütün oyunları oynayabilirsin sadece sistemi zorlama yeterlli .pcye iyi bakmak gerek..virüs tarzı bişey bulastırırsan eğer sistemine zara verir sitemin zarrlı oluncada ister 10milyarlık pc al sonucta sistem gittiği için oynatmayacak sana o virüs ve format zorunlulun olcak :)) umarım anlatabilmişimdir

• Bende laptop kullanıyorum işlemci ve ram aynı fakat ekran kartını göremedim benim ekran kardım Nvidia gt650m . Güç ayarını dengeliye getirirsen donma yaşamazsın şahsen Max Payne 3 , Far Cry 3 , Bioshock İnfinite , Crysis 3 , Gta 4 , Battlefield BC 3 ve dengi oyunları neredeyse sadece bir kaç ayar kısarak donma yaşamadan full ayarda oynadım ve devamda ediyorum. Benim modelimde buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-samsung-np550p5c-s05tr-fiyati,871633.html -- Dediğimi bir dene istersen belki dikkatini çekmemiştir çünkü ben güç tasarrufuna alınca League of Legends'i full ayarda açınca 30 fps alıyorum dengeli yaptığım an fps uçuşu oluyo :) Bir dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relegend -- 4 Ağustos 2013; 5:37:25 >

• pil tasarrufdayken bilgisayar kasması normal hangi oyun olursa olsun galiba bilgisayarda iki ekran kartı var biri onboard pil tasarruftayken on board çalışır ne olursa olsun ama performans moduna alırsanız kasmalar azalacaktır.
  • güç ayarlarını dengeli yap ekran kartını yaz buraya karta bakalım, birde oyunun exe'sine sağ tık yapınca yüksek performanslı nvidia grafik kartıyla çalıştır gibi bir seçenek var mı? oyunları pc şarja takılıyken oynuyorsun dimi? ekran kartında sağlam birşeydir heralde diğer donanımlar iyi çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    ayarları düşürdüm oyunu update de ettim ama hala aynı
    @The Time Lord
  • Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Oyunun .exe sinde öyle bir yazı göremedim.Evet oyunları bilgisayar şarzdayken çalıştırıyorum.Yalnız oyun oynarken bilgisayarı dengeli yerine yüksek performans'a alıyorum.

Ekran kartım:

Ad:AMD Radeon HD 7650M

Üretici:Advanced Micro devices,İnc.

Yonga Türü:AMD Radeon GrapicsProccessor(0x6841)

DAC Türü:İnternal DAC(400Mhz)

Aygıt Türü:Tam görüntü bağdaştırıcı

Yaklaşık Top. bellek:5839MB

Geçerli Görüntü modu:1920 x 1080 (32bit) (60Hz)

Monitör:Generic PnP monitör

Bu bilgiler yeterli olurmu arkadaşım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkinby -- 4 Ağustos 2013; 21:29:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkinby

Öncelikle merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 4-5 hafta önce bir laptop aldım ve ıvır zıvırıyla 2,800 bin TL para harcadım. Markası Sony Waio SVE171E13M.Bilgisayardan memnunun ancak bir sorunum var ki ; oyunlarda çok olmasada kasıyor (Company Of heroes 2 , Sniper Ghost Warrior) ve pili en tasarrufluda bile 55 dakika falan çalışıyor.Aşağıya Bilgisayarımın sistem bilgilerini paylaşacağım.Sizden istediğim bana bunun nasıl bir bilgisayar olduğunu anlatmanız ( Bu bilgisayarla hangi oyunları kasmadan çalıştırp hangi oyunlarda kasacağını , dezavantaj ve avantajlarını ) ayrıca ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olmanız.Şimdiden Teşekkürler...

windows 8 de başlat nasıl oluyor tema mı attınız yoksa windows 8.1 güncellemesi mi benim 8.0 yapı 9200 başlat yok

• muhtemelen güncelleştirmedir ama tam emin değilim kurulumunu ben yapmadım aldığım yerde yaptırmıştım :/
  • relegend kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.Ekran kartınıda paylaştım ona da bir bak istersen.
  • anladım bende de vaio var ama bendeki biraz eski 3 sene önce almıştım vpceb4s1e 4gb ram i3 işlemci 2733 mb ekran kartı vs. o windows 7 ben kendim kurmuştum zaten içinde oluyor kurulum dosyası masaüstü pc win8
  • Gördüğüm üzeri windows 7 üzerine kurulu bir temayla size windows 8 denilmiş. Eğer alırken windows 8 e ekstra bir para ödediysen aldığın yerle bir görüş. Veya bilmiyorum windows 8 dir ama ben öyle bir başlat tuşu görmedim :) Ekran kartın şuan için oyunlarda aman aman sıkıntı çıkartcağını sanmam tabi bikaç ayarını kısmak suretiyle :)) Isındığı içinde performans kaybı yaşıyo olaiblirsin bir soğutucu al altına oyun oynarken kullanmak içn ben öyle yapıyorum . Ben oyun oynarken kendi klavyesine bile dokunmuyorum Usb wireless klavye mause kullanıyorum yani hiç sıkıntı yok.
  • Ben samsung kullaniyorum np300e5a 4 gb ram 1696mb nvidia ekran.karti baslarda sorun yasamistim ama sonradan guc ayarlarini yuksek performansa gecirdim ve ne bir kasma ne bir donma akiyordu resmen film izliyordum brnim sarjim uc saat gidiyor alali bir yil oldu oyunda iki saate yakin gidiyor bos biraktigim zaman yedi saati buldu bu pc yi ilk aldiginda nasil sarj ettigine bagli bir de bataryasini cikarark kullanmak pc nin omrunu azaltiyormus haberiniz olsun benim pc de bir sorun oldu sorunu anlattigimda adamin bana sordugu ilk soru bataryasi cikmis halde mi kullandin oldu pc ye zarar veriyor benimkisi ters tepki yaptu ve bataryayi takinca sorun cozuldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocermert

Ben samsung kullaniyorum np300e5a 4 gb ram 1696mb nvidia ekran.karti baslarda sorun yasamistim ama sonradan guc ayarlarini yuksek performansa gecirdim ve ne bir kasma ne bir donma akiyordu resmen film izliyordum brnim sarjim uc saat gidiyor alali bir yil oldu oyunda iki saate yakin gidiyor bos biraktigim zaman yedi saati buldu bu pc yi ilk aldiginda nasil sarj ettigine bagli bir de bataryasini cikarark kullanmak pc nin omrunu azaltiyormus haberiniz olsun benim pc de bir sorun oldu sorunu anlattigimda adamin bana sordugu ilk soru bataryasi cikmis halde mi kullandin oldu pc ye zarar veriyor benimkisi ters tepki yaptu ve bataryayi takinca sorun cozuldu

Kardeşim sakın bataryayı çıkarıp kullanmaya kalkmayın bir elektrik dalgalanmasına makinalarınız yanar.. yılda bir 80 tlye değiştirin bataryayı daha iyi
    gerçekten pc çok ısınıyor bir soğutucu faydalı olurmu ?
    Pc'yi vatan'dan aldım öyle bir üçkağıt yapacaklarını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkinby

gerçekten pc çok ısınıyor bir soğutucu faydalı olurmu ?

En kral soğutucu 5 derece fark yaratıyor. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
  • peki bu fazla ısınmadan dolayı bir sıkıntı yaşarmıyım ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.