|
YENİ LAPTOP'TAN ANAKART CIZIRTI SESİ. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kardeşim. Çözdün mü bende de var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynısı benim asus x556uqk i5 7200u nvıdıa 940mx parçalı laptoptan geliyor. Ben cihazda şarja takılı olduğunda ses bariz 3 katına çıkıyor bataryada ise yok denecek kadar az oluyor sorunu çözemedim gitti. Aynı şekilde ramların o kısımlardan ses geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus GL703 laptop aldim 1 ay oldu onda da ayni ses var ve kafaya takinca acayip uyuz ediyor adami. Yukaridaki bir arkadasin tavsiyesiyle islemciyi %85 lere indirdim baya azaliyor ses kulagini dayaman lazim duymak icin. Sorun mudur bu bende cok merak ediyorum dogrusu huzursuz etti beni bayagi. Cozebilen veya sorun olup olmadigini bilen varsa yardimci olursa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demicris53 -- 8 Mart 2019; 15:50:38 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu bir sorun teşkil eden durum değilmiş ve normal olarak karşılanan bir durummuş (yabancı forum sitelerinden öğrendiğim üzere). O yüzden bu duruma alışmaya bakın derim, tıpkı benim yaptığım gibi. -
Kardeşim ben yeni leptop aldım dün acer bendede buna benzer ses geliyor ama seninki ladar yüksek değil normalmi bu sesler sessiz ortamda insanı deli ediyor
Aynı sorun bendede var -
Asus k52jt notebookta da aynı ses vardı bir dönem, ufaklık kaldırıp atınca laptopu flex kablosunu yırttı, monitörü söküp flexi değiştirince ses mes kalmadı, artık gerisini bilemicem, sadece fan sesi duyuluyor, yaklaşsam kafamı koysam bile ses gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 6 Nisan 2020; 11:3:51 >
asus tuf gaming fx505gd 7 aydır kullanıyorum aynı cızırtı sesi bunda da var ve mouse u hareket ettirince cızırtının tonu değişiyor endişelenmiştim fakat sık görünen bir şeymiş. -
hocam bu ses bi sıkıntı arz edermi ? işlemciyi turbo moda alınca 3.4ghz olunca tiz bi ses geliyor ancak turboyu kapatıp işlemci frekansını 1.8ghz gibi değerlere indirince ses gidiyor(ya da duyulmayacak seviyeye geliyor) işlemcim i5-8250u laptop
lütfen acil yardım edin
acer i5-8250u
mx150
12gb ddr3l ram
1tb wdc wd10spzx-21z10t0
2yıldır turbo boost aktif kullanıyorum(masaüstündede 3.4ghz değerinde çalışıyor) -
hocam benim laptopumda da bu sorun var,konu sahibi arkadaşın laptopundaki sesin aynısı ve aynı bölgeden ses geliyor ve yüksek performans modunu kapatınca ses kesiliyor acaba bu sorun ileride arızalara neden olur mu? yoksa sadece rahatsız mı eder ? işlemcim i5 8250u (turbo açıkken ses geliyor ve laptop şarjda en yüksek performanstayken ses geliyor) -
hocam burada yeniyim,konuyu 2sene önce açmışsınız sizin laptopdaki ses benim laptoptanda çıkıyor birebir aynısı ve aynı kısımdan çıkıyor sizin o laptop şuan çalışıyor mu ya da bu sorun bir arızaya sebep oldumu lütfen cevaplarsanız sevinirim -
Selam , aynı laptop'a sahibim konu çözüme kavuştuysa yardımlarınızı bekliyorum. @_btbt_ hocam aynı laptop bende var şu sıralar sürekli kapanıyor. Pilli veya şarjda iken farketmiyor. Nvidia ekran kartını biostan kapattım . Kapanmaların süresi kısaldı ama hala aniden bilgisayar kendini güçten kesip kapatıyor. İki konu hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
-
yeni aldığım laptoptada var bu sesten. işlemcinin kendisinden gelemez herhalde böyle bir ses ama etrafındaki bileşenlerdendir muhtemlen. cw sesi olsa gerek. daha önce cw li bir ekran kartı kullanmıştım çok andırıyor birbirini. sonuç olarak tamamen zararsız olmasının yanında bazı durumlarda aşırı rahatsız edici olabiliyor bu ses. insanın psikolojisini bozar o derece. düşünsene internetten bir makale vs. bişey okuyosun ona odaklanıyorsun sonra ufaktan dikkatin dağılıyor anakarttan gelen sesi duymaya başlıyorsun ve o andan itibaren o sesi duymamazlıktan gelebilen yoktur herhalde.
benim laptop lenovo gaming 3, işlemci i7 10750h.
laptopta kullandığım ilk program throttlestop dur. minik fakat aşırı işlevsel bir programdır. ayrıyetten işlemcinin voltajını düşürebiliyorsun ki bu hem performans artışı sağlıyor hemde enerji tüketimini düşürüp işlemcinin daha soğut çalışmasını sağlıyor. önceki laptop'um i5 9300h ile -155v düşürebiliyordum ve bu işlemcinin oyunlarda daha yüksek frekanslarda çalışmasını sağlıyordu.
hep düşünmüşümdür intel neden bu undervolt olayını otomatiğe bağlamıyor. biliyorum her işlemcinin chip kalitesi farklıdır, kimisi -50v de mavi ekran verdirir kimisi -150'nin bile altına inebilir. ama ufak bir güncelleme ile işlemci kendi voltajını adım adım düşürerek kendi alt limitini neden bulamasın ki ? zaten amd'nin çok gerisinde kalmış durumda intel için en azından ufakta olsa bir ilerleme sayılabilir bu.
daha laptop'u dün aldım eve geldim sürücüleri vs herşeyi kurdum ondan sonra throttlestop'u kurup merak içinde voltajnıı ne kadar düşürebileceğimi merak ederken voltaj düşürme olayını 10. nesil ve sonrası işlemciler için iptal etmiş olduğunu öğrendim.
yahu bu dünyada tek ve en nefret ettiğim markadır intel. resmen kendi kendini bitirmiş durumda, cidden artık ryzen alternatifi varken inteli tercih eden kaç kişi kalmıştır ki ? bu da son kullandığım intel işlemci olacak. bundan sonra içinde intel yongası bulunan bir laptop, pc asla almam.
niye bu kadar kin kustuysam buraya xP
arkadaşlar benim laptoptan gelen ses throttleStop'ta işlemcinin turbo olayını kapatınca tamamen kesiliyor. ki oyunda olmadığım zaman veya ağır bir program kullanmadığım zaman zaten laptop'ta hep kapatırım turboyu bu şekilde hem batarya kullanımı uzuyor hemde laptopun fanları kapanıyor ısınmadığı için. buda batarya kullanım süresini epey arttırıyor.
turbo'yu açtığımda ise işlemci boşta bile olsa ses gelmeye başlıyor, oyundayken filan açıyorum dediğim gibi o zaman zaten fan sesinden dolayı o sesi duymuyorum dolayısıyla bir rahatsızlık hissetmiyorum laptop ile.
ses sorunu olanlara tavsiye ederim disable turbo özelliğini.
ayrıca bir başka tavsiyemde laptop'unuz sıfır bile olsa içini açıp o termal macunu temizleyip yeni bir kaliteli termal macun kullanmak. işlemci sıcaklığı 93-94 dereceden 80'lere düşmüş durumda.
-
Katı Hal Sürücüsü (SSD) bulunan bazı taşınabilir sistemlerde, sistem boştayken veya hafif yük altındayken duyulabilir bir cızırtı sesi oluşabilir. Bu normal bir davranıştır.
Merkezi İşlem Birimi (CPU) boştayken enerji tasarrufu yapmak için CPU, "C-State" (C Durumu) olarak da bilinen düşük güç moduna geçecek şekilde ayarlanabilir. Düşük güç modlarının amacı, CPU içindeki güç kullanımını kısmaktır. Belirli durumlarda sistemden yüksek frekanslı bir cızırtı sesi duyulabilir. İşlemci etkinliğindeki değişikliklere, SSD yüküne veya Evrensel Seri Veriyolu (USB) aygıtlarının takılı olup olmamasına bağlı olarak bu ses oluşabilir.
NOT: Bu cızırtı sesi bir dereceye kadar tüm dizüstü bilgisayarlarda bulunmaktadır ancak sistemin daha bilindik seslerinden farklı olduğu için bazı kullanıcılar bunun anormal olduğunu düşünür.
İşlemcinin güç devresinden gelen bu ses, yalnızca işlemci C3 (saat durdu veya uyku) güç durumundayken oluşur. Ses, Piezoelektrik Etki olarak adlandırılan bir olay nedeniyle işlemcinin güç devresinden gelmektedir. Belirli bir gerilim uygulandığında bu katı hal bileşenler rezonans üretmeye başlayarak insanın duyma eşiğine (15 - 20 KHz) ulaşan sesler oluşturur.
Sistemden duyulan ses de budur ve bir problem veya arıza belirtisi değildir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X