Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

Arkadaşlar merhaba,
    PA70G de her türlü ayarı denememe rağmen sol üst köşede görünen yamukluğu düzeltemedim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • Cihaz dengede değil. Su terazisi varsa cihazın üstüne koy ve onunla gönyeye al. Şu görüntü hem yatayda hem de düşeyde dengesizlik olduğunu gösteriyor. Keystonu 0 yapıp dengeye öyle al. Bende de aynı sorun vardı tripod a bağlayıp tripodun su terazisiyle dengelediğimde düzgün görüntüyü elde ettim. Birde perdenin orta noktasıyla mercek merkezi aynı doğrultuda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djfilifoto

Cihaz dengede değil. Su terazisi varsa cihazın üstüne koy ve onunla gönyeye al. Şu görüntü hem yatayda hem de düşeyde dengesizlik olduğunu gösteriyor. Keystonu 0 yapıp dengeye öyle al. Bende de aynı sorun vardı tripod a bağlayıp tripodun su terazisiyle dengelediğimde düzgün görüntüyü elde ettim. Birde perdenin orta noktasıyla mercek merkezi aynı doğrultuda olsun.

Cihazi ilk kurulum yaptigimda sifir hatayla mukemmel bir sekilde iki film izleyip kaldirdim. Dun tekrar ilk gunku gibi ayni yere ayni sekilde yerlestirdim ancak goruntu bu sekilde egik cikti. Her turlu ayar, olcum, su terazisiyle dengeleme yapmama ragmen duzelme olmadi. Bir de ben cihazi sabitlemiyorum zaten, kullanmadigim zamanlar kaldiriyorum, portatif oldugu icin bu modeli secmistim. Yani her seferinde denge ayariyla falan ugrasamam, cihazi koydugum yer zaten dengede dumduz bir sehpa.
    Bu sepepten cihazi bugun goturup yenisiyle degistirdim. Ayni yere ayni sekilde yenisini koyup deneyecegim. Aksama resmini de eklerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam mutlaka fotoğraf ekle bizim için. Merak ettim sonucu. Tasarımsal bir sıkıntı olabilir belki ama sanmıyorum ben.
  • arkadaslar pb60g lg led projektöru satıyorum 5 aydır kullanıyorum garantısı devam edıyor yanı herhangi bir sıkıntısı yoktur ihtiyaçtan satıyorum vatanbil. aldım.ilgilenen olursa mesaj atabilir tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hocam mutlaka fotoğraf ekle bizim için. Merak ettim sonucu. Tasarımsal bir sıkıntı olabilir belki ama sanmıyorum ben.

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

Herkese merhaba, meşguliyetten resim için ancak vakit bulabildim. Yeni cihazla aldığım görüntü üstteki gibidir. Görüldüğü gibi hiç bir problem yok. Ancak şunu anladım, projektörün lensinin perdenin tam orta noktasına tamı tamına denk gelmesi lazım açı olarak. Bir kaç santim sağa ya da sola kaydırmak herseyi değiştiriyor. Muhtemelen ilk cihazdaki sorun yerleşimle ilgiliydi. Boşu boşuna değiştirmiş olabiliriim. Neyse, kısaca cihazda tasarımsal vb.. bir sorun yok, görüntü kalitesinden de oldukça menmunum. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Cihazla ilgili sorusu olan varsa fırsat buldukça cevaplarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: hippotang

quote:

Hocam mutlaka fotoğraf ekle bizim için. Merak ettim sonucu. Tasarımsal bir sıkıntı olabilir belki ama sanmıyorum ben.

Herkese merhaba, meşguliyetten resim için ancak vakit bulabildim. Yeni cihazla aldığım görüntü üstteki gibidir. Görüldüğü gibi hiç bir problem yok. Ancak şunu anladım, projektörün lensinin perdenin tam orta noktasına tamı tamına denk gelmesi lazım açı olarak. Bir kaç santim sağa ya da sola kaydırmak herseyi değiştiriyor. Muhtemelen ilk cihazdaki sorun yerleşimle ilgiliydi. Boşu boşuna değiştirmiş olabiliriim. Neyse, kısaca cihazda tasarımsal vb.. bir sorun yok, görüntü kalitesinden de oldukça menmunum. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Cihazla ilgili sorusu olan varsa fırsat buldukça cevaplarım...

Alıntıları Göster
    quote:

Öncelikle hayırlı olsun. Aynı cihazı ben de almayı düşünüyorum ancak aklıma takılan birkaç konu var.

Cihazı çalışırken hiç görmedim, yalnızca rafta gördüm ve boyutu oldukça küçüktü hoşuma giden bir yönü bu.
    Benim için lamba ömrü önemli, 30.000 ya da 20.000 saat gibi alıp bir daha düşünmemek istiyorum. Fakat pa70g'nin parlaklığının 700 ansilümen olması beni düşündürüyor.
    Örneğin "Casio XJ-A245V DLP Projeksiyon" var İstanbul Bilişim fiyatı 2800 tl civarı ve 2500ansilümen ve lamba ömrü 20.000saat. Fakat kontrast oranı daha düşük 1800:1
    Tabiki parlaklık 4 katına çıkarken fiyat da yaklaşık 2 katına çıkmış bu üründe.

Sonuç olarak kullanma amacım evde film ve maç izlemek, ayrıca pc bağlantısı ile oyun oynamak.
    Gündüzleri kullanmanın pek verimli olmayacağını tahmin edebiliyorum ancak; 700 ansilümen bu kullanım amacı için tatmin edici performans verir mi?
    Örneğin ışıklar kapalı iken sinemaya benzer bir ortam oluşuyor mu evde?
    Ya da salonun tek lambasını (uzaktaki lambayı) yakıp hafif loş bir ortamda maçları izlemek mümkün olur mu?

Bu konudaki görüş ve tecrübesi olan tüm arkadaşların yorumlarını almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dead_eye -- 26 Mart 2013; 13:48:40 >

• Ortam çok güzel görünüyor hocam. Bir de zahmet olmazsa karanlıkta birkaç görsel ekleyebilir misin?
  • quote:

Ortam çok güzel görünüyor hocam. Bir de zahmet olmazsa karanlıkta birkaç görsel ekleyebilir misin?

Merhaba,
    Acikcasi daha once projeksiyon tecrubem olmamisti. Bunun baslica nedeni de buyuk cihaz ebatlari, dusuk lamba omurleri ve yuksek lamba degisim maliyetlerinin projeksiyon cihazlarini ev kullanimi icin ekonomik olmaktan uzaktastirmasi idi. Ancak LED ampullu projektorlerle yeni bir devir basladi. PA70G ile bir kac gunluk tecrubeme dayanarak goruslerimi bildirebilirim.
    Oncelikle gunduz vakti, evinizi cok karanlik yapma ihtimaliniz yoksa ya da karanlik ortam sevmiyorsaniz projeksiyondan alacaginiz verimin sizi tatmin etmeyecegi kesin. Bu durum bence 5000A-lumen cihaz bile bulsaniz degismeyecektir. Sonucta hic bir yapay isik gunes isiginin parlakligini bastiramayaktir. Bu baglamda projeksiyon, guzel bir HDTV ye gundelik kullanim icin alternatif olamaz.
    Ancak konu, los ya da karanlik ortamda film izlemek-oyun oynamak olunca projeksiyonu tek gecerim. Ben 240/200cm ebatlarinda cam tozlu perde ile 4 metre izleme mesafesinde (Perde-Projeksiyon arasi 3m.), Blueray Rip filmler izliyorum, PS3 de PES ve Killzone oynuyorum, Teledunya HD Receiver ile de TV izliyorum. Ortam tam karanliksa ve iyi de bir ses sisteminiz varsa evinizin rahatliginda olusturdugunuz ortamin, en kral sinemayi aratmayacagi kesin.
    Yok tam karanlik istemiyorum derseniz, perdenin uzerine ya da projeksiyonun isik alanina tam dusmeyen los bir aydinlatma (Odanin uzak tarafindaki bir ampul veya zeminde ufak bir aydinlatma vs..), seyir zevkinizi bozmayacaktir.
    Mac izlemeye gelince; perdeyle oturdugunuz yer arasinda mesafe azsa tenis maci izler gibi topu takip etmek zorunda kalabilirsiniz. Yani 240cm. lik bir perdede 2m izleme mesafesi ile mac izlemek gercekten yorucu olur. Izleme mesafesini arttirma sansiniz yoksa yansitma mesafesini dusurerek goruntuyu istediginiz ebatta kucultebilirsiniz. Kisacasi kendi ortaminiza ve zevkinize gore perde ebati, izleme ve yansitma mesafesi arasindaki dengeyi kurarak mac izleme keyfinizi katlarsiniz.
    Cihazla ilgili test edemedigim tek sey 3D performansi (Evdeki LG gozlukler sadece TV ile uyumlu). Daha once projeksiyon kullanan arkadaslaim da cihazi cok begendiler, keske daha once alsaymisim diyorum. "Film izlemek" eylemi simdi gercek anlamini kazandi benim icin. Bir daha kolay kolay sinemaya gidecegimi dusunmuyorum. Once 4Tb lik HD film arsivimi evde izleyecegim.
    Yalniz tekrar belirtmek isterim, gunduz vakti veya aksam ev los hale getirilmeden alinan goruntu beni tatmin etmiyor, TV izlerken idare eder ama film ve oyun icin ne kadar az isik o kadar iyi. Fakat dedigim gibi bu durumun sadece bu cihaz icin degil tum projeksiyonlar icin gecerli oldugunu dusunuyorum. Aksini tecrube edenler varsa fikirlerine saygi duyarim.
    Ayrintili resim ve video vakit buldukca ekleyecegim.

• Süper bir anlatım olmuş hocam. Oyun performansını, özellikle FPS oyunlarda merak ediyorum ben. Şimdi bizim de eşimle evde TV'miz çalındıktan sonra arayışımız başladı. Oyun performansı konusunda emin olduğumuz bir cihaz alalım diyoruz. O yüzden sizin kullanıcı yorumunuz çok önemli olacak benim için.
  • quote:

Süper bir anlatım olmuş hocam. Oyun performansını, özellikle FPS oyunlarda merak ediyorum ben. Şimdi bizim de eşimle evde TV'miz çalındıktan sonra arayışımız başladı. Oyun performansı konusunda emin olduğumuz bir cihaz alalım diyoruz. O yüzden sizin kullanıcı yorumunuz çok önemli olacak benim için.

Hocam dedigim gibi oyun olarak Killzone oynuyorum ve karanlik ortamda harika bir goruntuyle gayet menmun bir sekilde oynuyorum. Yalniz Nintendo Wee gibi ya da PC nin RGB baglantisi gibi HD olmayan kaynaklar uzerinden perdede oyun oynayacaksaniz ayni kaliteyi alabileceginizi dusunmuyorum. Tahminime gore siz de PS3 uzerinden oynayacaksiniz oyunlari. Eger oyleyse kafaniz rahat olsun.

Edit: Cihazin hep iyi yanlarindan bahsettik ama eksikliklerini de belirtmekte fayda var. Home-cinema ve oyun amacli olarak bu cihazi alacaklar icin bence en buyuk eksiklik zoom ayarinin olmamasi. Goruntunun boyutunu cihazi ileri-geri hareket ettirerek ayarlamak zorunda kaliyorsunuz. Bu da cihazin montaji sirasinda seceneklerinizin hayli kisitlanmasi anlamina geliyor. Portatif kullanimda ise pek sorun teskil etmiyor bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippotang -- 27 Mart 2013; 2:30:21 >

• arkadaşlar bir kaç karede benden gelsin optoma hd600x-LV ile vs yapma şansım oldu dün

bunlarda optoma dan bir kaç kare

izlenimlerim; cihazlar zaten aynı klasman ürünleri değiller ancak amacım ansi lümenleri ve odaklanma ve keskinliği kıyaslamaktı kıyasladığım cihaz 2500 ansi lümenlik bir cihaz, bir çok 1080p 720p görüntü denedik parlaklık olarak gerçekten optoma çok iyi ama 70g nin öyle çok geride kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim özellikle karanlık sahnelerde çok dikkatli baktık evet orada işde açık ara fark vardı optoma da cisimlerin üstüne düşen ışık gerçekten çok güçlü ama aydınlık sahnelerde lg ile çok bir fark yok ayrıca renklerde ise lg nin daha pastel bir renk sıkalası olduğunu gördüm özetlemek gerekirse optoma da doğal olarak güçlü bir fan sesi var lg de neredeyse onun yanınada sessiz kaldı. odaklama ve keskinlikte optoma çok daha iyi bir görünümü var lg nin önünde ise optoma ya göre bir flulaşma var genel değerlendirmemde ise lg nin bu değerlerdeki bir cihazla arasında çok uçurum olmadığını söyleyebilirim hatta lg nin sessizlik,hafiflik,uzun ömür,ses ve görüntü kalitesi,çok amaçlı kullanmayı düşünenler için şu an için rahatlıkla alınabilinecek bir projeksiyon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 27 Mart 2013; 15:25:52 >

• Çok teşekkürler, bu incelemeler ve görüntüler oldukça işime yaradı. Ben de mobil kullanacağım cihazı evin içinde. PC ve PS3 arası değişecek bağlantı şekilleri kullanırım. Yalnız misalen optoma hd600x-LV ile PA70G arasında ciddi fiyat farkı var. Göze almaya değer mi?
  • quote:

Çok teşekkürler, bu incelemeler ve görüntüler oldukça işime yaradı. Ben de mobil kullanacağım cihazı evin içinde. PC ve PS3 arası değişecek bağlantı şekilleri kullanırım. Yalnız misalen optoma hd600x-LV ile PA70G arasında ciddi fiyat farkı var. Göze almaya değer mi?

kesinlikle değer 70g açısından söylüyorum gönül rahatlığıyla alabilirsiniz ben şahsen evimde 78" bir tv olmasından çok memnunum

• quote:

Çok teşekkürler, bu incelemeler ve görüntüler oldukça işime yaradı. Ben de mobil kullanacağım cihazı evin içinde. PC ve PS3 arası değişecek bağlantı şekilleri kullanırım. Yalnız misalen optoma hd600x-LV ile PA70G arasında ciddi fiyat farkı var. Göze almaya değer mi?

Lamba ömürlerini hesaba katarsanız LG bir adım önde derim.
  • Lamba ömrü bizim için önemli olacak, oyun konusunda online olma sürelerimiz uzun olduğundan günde her akşam en az 3-4 saat çalışacak demektir projeksiyon.
  • LG PA70G'yı en ucuz kaça alıyosunuz ben en ucuzhttp://www.bimeks.com.tr/urun/124509/lg-pa70g-3d-led-projektor.aspx#comments de gördüm daha ucuza bulunabilirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezzer

LG PA70G'yı en ucuz kaça alıyosunuz ben en ucuzhttp://www.bimeks.com.tr/urun/124509/lg-pa70g-3d-led-projektor.aspx#comments de gördüm daha ucuza bulunabilirmi acaba

Ben Teknosa magazadan 1590TLye aldim. Teknosa Internet satisindan alirsaniz 100lira hediye ceki veriyor. 1490 a geliyor. Vatan'da 1528TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: freezzer

LG PA70G'yı en ucuz kaça alıyosunuz ben en ucuzhttp://www.bimeks.com.tr/urun/124509/lg-pa70g-3d-led-projektor.aspx#comments de gördüm daha ucuza bulunabilirmi acaba
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippotang -- 11 Nisan 2013; 3:23:48 >
  • Teşekkürler film konusunda memnun musunuz 3-4 saat film izlesem yada oyun oynasam baş ağrıtma durumu oluyomu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.