Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hippotang

Evet hocam o da uygun. Ama fiyat çok pahalı bence. Yurtdışında adam 4 tanesini 90$'a satıyor. Ben dışardan getirtmeyi düşünüyorum.

ebay'da falan mı ?
    gümrüğe takılabilir sanki..
    yurt dışına giden birine elden getirtmek lazım o zaman.. ki siz de öyle yapacaksınız heralde..
    iyiymiş gerçekten 4 tanesi 90 USD..
  • 70€ yani tam 90$ lık limit var gümrükte. Bu limiti aşmayan ürünler gümrüğü transit geçiyor. Verdiğim ebay linkinden almayı düşünüyorum. Satıcı paket üzerine daha düşük fiyat da yazabiliyor bazen, talep üzerine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar fiyatın düşüklüğüne aldanmayın. 3D gözlüklerde önemli olan şey gerçek optiklenmenin doğru yapılıp yapılmadığı, şarj süresinin ne kadar olduğu, stan by süresinin ne kadar olduğu, gözlüğün kaç kez şarj edelebilir olduğu (pilin kalitesi) gibi bir çok şeyle alakalıdır. Abi bunun fiyatı ucuz mantığı burada işlemez. Aldığın gözlükten gözlüğe kalite kesinlikle verdiğiniz bedele göre değişecektir emin olun. Pasif gözlükte bile bu böyledir. Kullanılan camın kalitesi ve kalınlığından bahsetmiyorum bile. O nedenle fiyat karşılaştırmalarını aynı marka ürün ile yapmanız daha sağlıklı olur. Aynı ürün farklı markalarla yapılan mukayeseler her zaman yanıltıcı olur.

Ürün araba , marka mercedes Türkiyede satılıyor, ürün araba marka doğan Ebayda satılıyor aaa ebayda araba daha ucuz hadi oradan alalım demiyoruz. Marka ve kalite farkı var.
    Ürün araba, marka mercedes Türkiyede satılıyor, ürün araba marka mercedes Ebayda satılıyor. Aaa ebayda daha ucuz hadi oradan alalım dersek doğru bir tercihte bulunmuş oluruz diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: harun_karakoç

Ya arkadaşlar fiyatın düşüklüğüne aldanmayın. 3D gözlüklerde önemli olan şey gerçek optiklenmenin doğru yapılıp yapılmadığı, şarj süresinin ne kadar olduğu, stan by süresinin ne kadar olduğu, gözlüğün kaç kez şarj edelebilir olduğu (pilin kalitesi) gibi bir çok şeyle alakalıdır. Abi bunun fiyatı ucuz mantığı burada işlemez. Aldığın gözlükten gözlüğe kalite kesinlikle verdiğiniz bedele göre değişecektir emin olun. Pasif gözlükte bile bu böyledir. Kullanılan camın kalitesi ve kalınlığından bahsetmiyorum bile. O nedenle fiyat karşılaştırmalarını aynı marka ürün ile yapmanız daha sağlıklı olur. Aynı ürün farklı markalarla yapılan mukayeseler her zaman yanıltıcı olur.

Ürün araba , marka mercedes Türkiyede satılıyor, ürün araba marka doğan Ebayda satılıyor aaa ebayda araba daha ucuz hadi oradan alalım demiyoruz. Marka ve kalite farkı var.
    Ürün araba, marka mercedes Türkiyede satılıyor, ürün araba marka mercedes Ebayda satılıyor. Aaa ebayda daha ucuz hadi oradan alalım dersek doğru bir tercihte bulunmuş oluruz diyorum.

Hocam iyi guzel yorum yapmissin da su mantigi anlamakta gucluk cekiyorum; bir urunun ucuz olmasi illaki onu kalitesiz mi yapar. Bir urun ucuzsa ya da ebay de satiliyorsa illaki kalitesiz midir? Mercedes'le Dogan'la ne alakasi var? Dogan ebayde de satilsa Cobancesme oto pazarinda da satilsa Mercedes'ten ucuzdur. Ebayde mercedes satsa adam, ebayde sattigi icin ucuza mi satmak zorunda kalacak?
    Bahsettigimiz urun gozluk, iki tane gozluk kiyasliyoruz ikisi de markasiz, ikisi de "Made in China". Sen bir tanesi daha ucuz diye direk harcamissin! Forumun mantigi herkesin bildigi klasik yorumlar yerine bilgi ve tecrube paylasimidir bana gore. Bu iki gozlukten en az bir tanesini kullandiysan, teknik ozelliklerini biliyorsan, eksigi gedigi, iyi yanlari, kotu yanlari hakkinda bilgi sahibiysen ""gercek optiklenmesinin dogru olup olmadigini,sarj suresinin ne kadar oldugunu, stand-by suresinin ne kadar oldugunu, kac kez sarj edilebilir oldugunu"" saticinin belirttigi ozelliklerin ne kadar dogru oldugunu biliyorsan ve bizimle paylasirsan sevinirim. Yoksa nerede ya da kaca satildigindan yola cikarak hepimiz az cok bir fikir yuruturuz zaten.

• konuyu baştan sona okuyayım derken beynim bulandı. ne çok teknoterim varmış arkadaş..
    güzel bir PJ odası kurayım istiyorum ama sorunsuz bir cihaz yok anlaşılan. ya olanı kabul edeceğiz ya da daha çok bekleyeceğiz.
    şöyle full hd 1080p, lamba ömrü uzun, yüksek lümen ve kontrast lı bir Projeksiyon için kaç yıl daha bekleriz acep.
    bir de farkettim konuya girenler çıkmaya yakın pj uzmanı olmuş. mmmm gayet faydalı ve başarılı bir konu... takdir ettim. saygılar.
  • mesajı yazalı 1 ay olmuş hala cevap yok. bütün bu gitgeller arasında 1200 lira pa72g widi sahibi oldum. sormak istediğim perde alacak param olmadığı için duvara yansıtan arkadaşlar hangi renkte daha iyi performans alabiliyor. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

mesajı yazalı 1 ay olmuş hala cevap yok. bütün bu gitgeller arasında 1200 lira pa72g widi sahibi oldum. sormak istediğim perde alacak param olmadığı için duvara yansıtan arkadaşlar hangi renkte daha iyi performans alabiliyor. ?

Merhaba,
    Ben de aynı üründen aldım, kutusundan widi adaptör çıkmadı, sizde durum nedir?
    (Hızlıal.com sitesinden aldım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: toggy06

quote:

mesajı yazalı 1 ay olmuş hala cevap yok. bütün bu gitgeller arasında 1200 lira pa72g widi sahibi oldum. sormak istediğim perde alacak param olmadığı için duvara yansıtan arkadaşlar hangi renkte daha iyi performans alabiliyor. ?

Merhaba,

pa72 modelinde widi adabdör cihaz içinde yerleşik olarak biliyorum. henüz elime ulaşmadı. ulaştığında bildiğim kadarıyla anlatırım.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

pa72 modelinde widi adabdör cihaz içinde yerleşik olarak biliyorum. henüz elime ulaşmadı. ulaştığında bildiğim kadarıyla anlatırım.

Cevap için teşekkürler, cihaz için teknosanın sitesine baktığımda kutunun içindekiler kısmında "AN-WF100" yazıyor ve bu kodla arattığımda wireless dongle çıkıyor, o yüzden emin olmak için sordum, saygılar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Cevap için teşekkürler, cihaz için teknosanın sitesine baktığımda kutunun içindekiler kısmında "AN-WF100" yazıyor ve bu kodla arattığımda wireless dongle çıkıyor, o yüzden emin olmak için sordum, saygılar...

evet o lg nin farklı bir ürünü. mantığı anlayamadım. bence teknosa yı bir ara. 50-60 liralık bir cihaz sonuçta. hatta sırf bu yüzden almıştım falan de.

• tamam, teşekkür ederim...

• Ben hala 3d görüntüyü düzgün alamadım sallanma var görüntüde,

Çalıştırabilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinceroz

Ben hala 3d görüntüyü düzgün alamadım sallanma var görüntüde,

Çalıştırabilen var mı ?

vazgeçtin heralde hocam. açtığın başlıkta cevap yazmıştım. umarım çözmüşsünüzdür.
  • merhaba ben de bir LGpa72g alarak aranıza katıldım
    ama bir sorunum var altyazı menüde kapalı nasıl açabilirim, bilgisi olan?
    genelde anlamda hoşuma gitti ama gündüz biraz yetersiz kalıyor ama 700 den bu kadar herhalde

tamamdır tekrar kontrol edince dosya isimleri farklıymış düzeltildi, çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedb -- 31 Temmuz 2013; 15:20:25 >
  • bu projeksiyonda 720p film izlemek ile 1080p film izlemek arasinda fark oluyormu ? yoksa 1080p de koysak 720p ye downscale yapip mi veriyor goruntuyu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

bu projeksiyonda 720p film izlemek ile 1080p film izlemek arasinda fark oluyormu ? yoksa 1080p de koysak 720p ye downscale yapip mi veriyor goruntuyu ?

fark oluyor ama teknik açıdan neden olduğunu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: çohiyimiş

quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

bu projeksiyonda 720p film izlemek ile 1080p film izlemek arasinda fark oluyormu ? yoksa 1080p de koysak 720p ye downscale yapip mi veriyor goruntuyu ?

fark oluyor ama teknik açıdan neden olduğunu bilmiyorum

BU DURUMU BASKA TECRUBE EDEN VARMI ?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

pc modda bende çok kullanmıyorum, yazılar silik gibi baya yumuşak, lcddeki sertliği vermiyor tabi dlp ve 100 inch ekranda 1280x800 de etkisi var tabi :) yukardaki smooth picture daki gibi yazılar :) o yüzden ben projeksiyonu film izlerken 1920x1080 e alıyorum daha keskin gözüküyor altyazılar tabi pc modda kullanamıyorsun okunmuyor hiçbirşey ancak yabancı forumlarda %125 120 dpi a alıp clearfont ile 1920x1080 kullananlar var daha keskin oluyormuş denemedim ben :) bu arada sizde lg hs201 de netlik nasıldı ortadamı çoktu kenarlarda mı? her tarafta aynı keskinliği-netliği elde edebiliyor muydunuz?

Edit : şuan windows xp de 120 dpi %125 denedim 1920x1080 artık öyle kullanıyorum keskinliği daha iyi oldu :)

dostum pm de de sordum. cihazin cozunrlugu 1280x800 ilen nasil oluyor da full hd goruntu daha net oluyor ?

• Hocam bu cihazda baklava piksel var (diamond pixel) hw300 konusunda baya tartışılmıştı. Yani cihazdaki pixeller kare şeklinde değil 45 derece döndürülmüş bir vaziyette. Böyle olunca görüntüyü kare den baklavaya çevirirken bir takım kayıplar-şekil bozuklukları vs meydana geliyor. Cihazdaki çipin çözünürlüğü 1140x912 buna en yakın olarak 1280x800 seçilmiş, 1280x800 de videolarda altyazı olarak çok yumuşak oluyor ben 1920x1080 de kullanıyorum altyazılar daha keskin oluyor ama dpi yükseltmezsen ufak yazıları bu şekilde okumak imkansız. Kısaca dene hoşuna gitmezse 1280x800 'e devam :)

Edit: Film konusunda ise 1080p olanlarda bitrate daha yüksektir yada riplenen kaynak farklıdır( 720p olan dvd 1080p olan blu-ray gibi..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 2 Ağustos 2013; 16:12:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam bu cihazda baklava piksel var (diamond pixel) hw300 konusunda baya tartışılmıştı. Yani cihazdaki pixeller kare şeklinde değil 45 derece döndürülmüş bir vaziyette. Böyle olunca görüntüyü kare den baklavaya çevirirken bir takım kayıplar-şekil bozuklukları vs meydana geliyor. Cihazdaki çipin çözünürlüğü 1140x912 buna en yakın olarak 1280x800 seçilmiş, 1280x800 de videolarda altyazı olarak çok yumuşak oluyor ben 1920x1080 de kullanıyorum altyazılar daha keskin oluyor ama dpi yükseltmezsen ufak yazıları bu şekilde okumak imkansız. Kısaca dene hoşuna gitmezse 1280x800 'e devam :)

Edit: Film konusunda ise 1080p olanlarda bitrate daha yüksektir yada riplenen kaynak farklıdır( 720p olan dvd 1080p olan blu-ray gibi..)

cevabiniz icin tesekkur ederim. o zaman soyle toparlayalim..

yukaridaki mesajda kurdugunuz mantiga gore bu projeksiyon ile izleyecegimiz

A) 5mbit/sn bitrate ile islenmis blueray rip 720p pearl harbour

ile

B) 5mbit/sn bitrate ile islenmis blueray rip 1080p pearl harbour

filmleri arasinda fark olmayacaktir. Dogru mu anlamsim ?

tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.