Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, çok araştırdım ve ürünü Teknosa'dan 1399 tl'ye sipariş ettim. İnternetten sipariş verdim ki beğenmezsem iade edebileyim. Şu anda kargoda, inşallah beklentilerimi karşılar. 1,5 ay önce Sony 46hx850 televizyon almıştım. Bilenler bilir, üst seviyede bir televizyon. Ancak pek beğenmedim, görüntü akışı hoşuma gitmedi, aynı zamanda ışık sızması da vardı. Ürünü mağazadan aldım, ama iade edemediğim için biraz zararına da olsa internetten sattım. Yeniden televizyon alayım dedim; ama istediğim televizyonlar 4-5 bin tl. Ben de vazgeçip projeksiyonlara yöneldim. Deiğim gibi inşallah iyi çıkar. Digitürk Plus HD ve Play Station 3 için kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufresne61

Merhaba, çok araştırdım ve ürünü Teknosa'dan 1399 tl'ye sipariş ettim. İnternetten sipariş verdim ki beğenmezsem iade edebileyim. Şu anda kargoda, inşallah beklentilerimi karşılar. 1,5 ay önce Sony 46hx850 televizyon almıştım. Bilenler bilir, üst seviyede bir televizyon. Ancak pek beğenmedim, görüntü akışı hoşuma gitmedi, aynı zamanda ışık sızması da vardı. Ürünü mağazadan aldım, ama iade edemediğim için biraz zararına da olsa internetten sattım. Yeniden televizyon alayım dedim; ama istediğim televizyonlar 4-5 bin tl. Ben de vazgeçip projeksiyonlara yöneldim. Deiğim gibi inşallah iyi çıkar. Digitürk Plus HD ve Play Station 3 için kullanacağım.

Merhaba.
    Projeksiyon ile TV nin yeri farklıdır. Proj. nu gün içinde normal kullanım olarak kullanmak zordur. Kısaca TV nin yerini proj. dolduramaz.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

quote:

Orijinalden alıntı: dufresne61

Merhaba, çok araştırdım ve ürünü Teknosa'dan 1399 tl'ye sipariş ettim. İnternetten sipariş verdim ki beğenmezsem iade edebileyim. Şu anda kargoda, inşallah beklentilerimi karşılar. 1,5 ay önce Sony 46hx850 televizyon almıştım. Bilenler bilir, üst seviyede bir televizyon. Ancak pek beğenmedim, görüntü akışı hoşuma gitmedi, aynı zamanda ışık sızması da vardı. Ürünü mağazadan aldım, ama iade edemediğim için biraz zararına da olsa internetten sattım. Yeniden televizyon alayım dedim; ama istediğim televizyonlar 4-5 bin tl. Ben de vazgeçip projeksiyonlara yöneldim. Deiğim gibi inşallah iyi çıkar. Digitürk Plus HD ve Play Station 3 için kullanacağım.

Merhaba.
    Projeksiyon ile TV nin yeri farklıdır. Proj. nu gün içinde normal kullanım olarak kullanmak zordur. Kısaca TV nin yerini proj. dolduramaz.
    Saygılar...

Haklısınız, benim yıllardır kullandığım lcd epson projeksiyonum var zaten... Açıkçası tv ihtiyacımı tüplü 72 ekran Sony tv ile gidermeye devam ederim. Ama akşamları dev ekranda seyir bir başka oluyor; kaldı ki gündüz bile yeterli performansı alabiliyorum şu anki projeksiyonumdan, hem de perdeyi çekmeden...

• soru soran arkadaşlar 3d olayını nasıl hallettiler acaba? bende büyük ihtimalle yarın teknosadan 1399tl ye alıyorum
  • arkadaşlar merhabalar,

3d bluray home theater dan lg pa70g projektör 3d oynatabilirmi? yani şu ekranı 2 ye bölüp uzaktan kumandasıyla 3d butonuna basarsanız görüntü alabiliyomusunuz???
    veyahut sadece klasik bozuk görüntüyü dlp gözlüklerle mi çözüyoruz. Kısaca bunları 3d bluray den projektör gerçekleştirir mi???
  • Cihaz 3D moduna sadece 1024x728 çözünürlükte geçiyor. HDMI ile falan alakası yok. Bilgisayar ekran çözünürlüğünü 1024'e ayarlayın. Stereoscopic Player ile filmi açın, uygun formatla oynatın, projeksiyon kumandasından 3D tuşuna basın, gözlükleri takıp sonra gözlüğün tuşuna basın olay tamamdır. Gerçi ben daha gözlük kısmını denemedim DLP gözlük araştırıyorum. Bu cihaza uygun hangi gözlüğü almalıyım sizce?
  • 2 gün önce lg pa70g cihazım teknosa dan geldi dünde lghb 1100mk 3dbluray cihazını aldım teknosadan. bu arada cihaz inanılmaz güzel wifiden youtube a girip istediğini yapıyorsun. sesi muhteşem güzel o küçücük hopörlörden 1100w ses nasıl çıkıyor anlamış değilim. Ama ses sonu 40 ben 25de tutmak zorunda kaldım . dediğiniz işlemleri bugün uygulayacağım. Anladığım kadarıyla 3d yi sadece bilgisayardan alabiliyorum doğrumu? 3d bluray bir işe yaramayacak? çünkü 3d bir film aldı direk 2d gösterdi
  • 3D PC kaynaklı görüntü göndermek ya da doğru tabirle 1024x728 çözünürlükte görüntü göndermek gerekiyor. Bir de DLP gözlük olursa o zaman 3D olayı tamam demektir.
  • ürünün led dlp lambası olduğunu okudum. Daha önce Benq W700 DLP lambalı projeksiyon kullandım. rainbow effect yüzünden memnun kalamadım. bu üründe öyle bir sıkıntı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mukocan66

ürünün led dlp lambası olduğunu okudum. Daha önce Benq W700 DLP lambalı projeksiyon kullandım. rainbow effect yüzünden memnun kalamadım. bu üründe öyle bir sıkıntı var mı?

Gohst effect yada rainbow effect dediğimiz olayların Led yada tungston telli lamba kullanımıyla alakası yoktur. DLP lerde kullanılan döner çarkın hızıyla alakalıdır. Çarkın dönüş katsayısı arttıkça bu efektlerin görülme yüzdesinde düşme olur. Eski sistem DLP lerde ki bazı firmalar ucuz olması nedeniyle kullanıyorlar. (özellikle 800 x 600 larda hala kullanılıyor) .Basitçe anlatırsak DLP, üzerinde mikro aynalar bulunan bir panel. Bu ekrana ışık çarpınca eğer ayna ışığı dışarı verecek şekilde bir açı almışsa o piksel ışık veriyor, değilse o piksel karanlık kalıyor. Bu bize yüksek kontrast avantajı getiren bir yöntem. Işık kaçağı çok az olduğundan siyahlar daha siyah. Teknolojinin bu kısmı basit duruyor. Peki renkler? Onlar nasıl oluyor? Burada renk çarkı devreye giriyor. Bu çarkın üzerinde tüm renkleri bir kombinasyon sistemiyle ayrı ayrı oluşturan renk filtreleri var. Bu kimi modelde üç adet, kimisinde altı adet veya daha fazla sayıda bulunun Saniyede en az 60 kere dönen çark o piksel için gerekli rengi oluşturuyor. Burada DLP’nin renk kalitesi çoğunlukla bu renk çarkına bağlı. Çark üzerinde ne kadar fazla renk segmenti varsa kombinasyon da o kadar artıyor. Tabii renk sayısı arttıkça dönüş hızı da buna bağlı artıyor.

HW 300G lerde vardı bu hastalık fakat bu cihaz için bilmiyorum. HW 300 lerde lensten kaynaklanan ( Tam merkeze oturmayan yada plastik kasalı lens kullanımından kaynaklanan) ekranın her yerinde net görüntü sağlayamama sıkıntısı vardı. Kısaca bu cihazda kullanılan lensi , çark sayısını ve hızını bilmiyorum, o nedenle var yada yok diyemem. Fakat piksellenme kaçınılmazdır. Büyük görüntü almak için cihazı perdeden uzaklaştırdıkça piksellenmeye şahit olabilirsiniz. Çözünürlük yükseldikçe bu piksellenme azalacaktır. 800 x 600 lerde berbattır bu piksellenme. 1024 x768 ler dede 800 x 600 lere göre daha az olmakla beraber, çok barizdir. 1280 x 800 lerde aynı mesafeden daha az seçilir piksellenme ve yakın mesafeden seyirlerde problem yoktur. 3 metrelik mesafelerden seyirlerde piksllenme seçilmez 1280 x 800 lerde. 1080p lerde ise bu aynı mesafelerden hiç yoktur, olmaz. Fakat mesafe uzadıkça bunlardada az olmakla beraber ortaya çıkarlar. Sadece 3 çipli DLP lerde mesafeyi nereye alırsanız alın, piksellenme, laglanma, gök kuşağı efekti oluşmaz. Fakat 3 çipli DLP lerde cep yakan cihazlardır. Ev kullanımı için alınamazlar (araba fiyatı).

• Sevgili arkadaslar.. Bende yaklaşık bir aydır kullanıyorum pb60g marka projeksiyonu.. Gercekten cok memnunum, lakin ailece 3d takıntımız var hepimizin.. Bizim eski laptoplar ile 3d görüntü alma şansım ekran kartı yüzünden olmuyor.. Bundan dolayıda yeni bir laptop almayı düşünüyorum.. Ancak ne alacağımı bilemiyorum.. Önerilerinizi merakla bekliyorum..
    Şimdiden teşekkürler :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsilonadige

Sevgili arkadaslar.. Bende yaklaşık bir aydır kullanıyorum pb60g marka projeksiyonu.. Gercekten cok memnunum, lakin ailece 3d takıntımız var hepimizin.. Bizim eski laptoplar ile 3d görüntü alma şansım ekran kartı yüzünden olmuyor.. Bundan dolayıda yeni bir laptop almayı düşünüyorum.. Ancak ne alacağımı bilemiyorum.. Önerilerinizi merakla bekliyorum..

Bu konuda bütçe çok önemli. Bütçe iyiyse tüm donanımıyla canavar gibi bir laptop alınır ama bütçe sınırlıysa o zaman GPU durumuna bakarak tercih yapılır. Yine de projeksiyon için çok çok profesyonel bir cihaz almanıza gerek yok sırf 3D için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: epsilonadige

Sevgili arkadaslar.. Bende yaklaşık bir aydır kullanıyorum pb60g marka projeksiyonu.. Gercekten cok memnunum, lakin ailece 3d takıntımız var hepimizin.. Bizim eski laptoplar ile 3d görüntü alma şansım ekran kartı yüzünden olmuyor.. Bundan dolayıda yeni bir laptop almayı düşünüyorum.. Ancak ne alacağımı bilemiyorum.. Önerilerinizi merakla bekliyorum..

Bu konuda bütçe çok önemli. Bütçe iyiyse tüm donanımıyla canavar gibi bir laptop alınır ama bütçe sınırlıysa o zaman GPU durumuna bakarak tercih yapılır. Yine de projeksiyon için çok çok profesyonel bir cihaz almanıza gerek yok sırf 3D için.

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FORUMA ÖZEL PAKET

İSTEYENLER PM DEN İRTİBAT KURABİLİRLER

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme
  • yaklaşık bir ay önce lg pa70g yi aldım açıkcası bukadar başarılı bir performans beklemiyordum öncelikle cihaz çok sessiz çıktı görüntü kalitesi oldukça iyi sinema performansı çok başarılı zaten öncelikle sinema için almıştım. cihaza; hdmı çoklayıcı ile neta6400 uydu receiverini bağladım mükemmel sonuç aldım lamba ömrü olmadığı için rahatlıkla tv gibi çalıştırıyorum salonumda perde ile kullanıyorum 180*180 perdede 78 inç lik bir görüntü aldım perdeye tam oturdu taşma yok. kısaca cihaz bana göre çok iyi düşünenler gönül rahatlığıyla alabilirler şu an bence f/p olarak evde dev ekranda maç sinema keyfi yaşamak isteyenler için bence alınabilinecek bir projeksiyon cihazı diyebilirim
  • ben bu aleti almayı düşünüyorum. odam biraz dar en fazla 2mt den yansıtabilirim. bu mesafeden verim alınabilirim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

ben bu aleti almayı düşünüyorum. odam biraz dar en fazla 2mt den yansıtabilirim. bu mesafeden verim alınabilirim mi?

Bende 2 gün önce aldım pa70g yi karanlık ortamdaki performansı çok iyi 2 metreden çok iyi verim alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: _darkmare_

quote:

ben bu aleti almayı düşünüyorum. odam biraz dar en fazla 2mt den yansıtabilirim. bu mesafeden verim alınabilirim mi?

Bende 2 gün önce aldım pa70g yi karanlık ortamdaki performansı çok iyi 2 metreden çok iyi verim alırsınız

güle güle kullanın. nereden ne kadara almıştınız?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _darkmare_

quote:

güle güle kullanın. nereden ne kadara almıştınız?

Teknosa 1399 tl
  • Merhaba arkadaşlar,
    elimde LG HW300 marka cihaz var.
    temmuz 2012 yılında vatandan aldım ama bir türlü kurup kullanmadım.
    son 2 iki aydır televizyon olarak kullandım.
    satmayı düşünüyorum almak isteyen txtxww@hotmail.com dan ulaşabilir.
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.