Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüntü tam oturmuyor, tam tarama yapılmamış. AMD mimarili bir ekran kartı mı kullanıyorsunuz?
  • Hayır, bunun bilgisayarla ilgisi yok, cihazın medya oynatıcısını kullandığımda da aynı gri çerçeve hep var.

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme
  • normalde panel tip ekranlarda bu sorun pc bağlantısında, overscan ayarından kaynaklanır. onunla bağdaştırmıştım ben gördüğümde.
  • Peki sizin üründe de böyle bir çerçeve var mı? Dikkat edip gözleminizi yazar msınız? Ürünü vatana götürdüm, hepsinde var, teşhir ürününde de var inceledik diyorlar...
  • PA70G'yi bilemiyorum ama PB60G'de kesinlikle yok öyle bir çerçeve. Açıkçası ben nedense Vatan'a pek inanma tarafında değilimdir.
  • hw300 dede var o çerçeveden.
  • yurtdışında 500 dolar olan bu ürün neden tr de bu kadar pahalı?yurtdışından getirtme imkanı var mı?
  • Tabii getirtebilirsiniz yurtdışından, web sitesi üstünden de satın alabilirsiniz ama o zaman gümrükte vergisi filan olur. Yurt dışından gelen birileri varsa getirebilirler size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaygen

yurtdışında 500 dolar olan bu ürün neden tr de bu kadar pahalı?yurtdışından getirtme imkanı var mı?

Tanıdığım varsa, rica et Türkiyeye gelen biri ile yollasın, gümrük almazlar, Türkiyedekinin yarı fiyatına bulursun, şimdi noelde yaklaşıyor fiyatlarda süper indirimler başlayacak !

Türkiyede tüm ürünler nerdeyse Avrupadakinin iki misli daha pahalı, bazı ürünlerde 3 mislini buluyor, Avrupada 3D olan cihazlar full paketle satılıyor, yani gözlük çantası ve tüm bağlantı kabloları, Türkiyede ise paketlerin içini boşaltıp, herşeyi ayrı fiyata satıyorlar !

Göze alırsanda, Yurtdışı sitelerden ürünü alabilirsin, UPS-DHL gibi ifrmalarla antlaşmalaı satanları seç, ürünü kapına kadar getirirler, alacağın firma zaten sana gümrük konusunda detayları verir !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

yurtdışında 500 dolar olan bu ürün neden tr de bu kadar pahalı?yurtdışından getirtme imkanı var mı?

Tanıdığım varsa, rica et Türkiyeye gelen biri ile yollasın, gümrük almazlar, Türkiyedekinin yarı fiyatına bulursun, şimdi noelde yaklaşıyor fiyatlarda süper indirimler başlayacak !

Türkiyede tüm ürünler nerdeyse Avrupadakinin iki misli daha pahalı, bazı ürünlerde 3 mislini buluyor, Avrupada 3D olan cihazlar full paketle satılıyor, yani gözlük çantası ve tüm bağlantı kabloları, Türkiyede ise paketlerin içini boşaltıp, herşeyi ayrı fiyata satıyorlar !

Göze alırsanda, Yurtdışı sitelerden ürünü alabilirsin, UPS-DHL gibi ifrmalarla antlaşmalaı satanları seç, ürünü kapına kadar getirirler, alacağın firma zaten sana gümrük konusunda detayları verir !

teşekkür ederim hocam bu seçeneği araştıracağım, garanti konusunda pek sorun çıkartır mı lg yoksa uluslarası 1 sene garanti kapsamında mı oluyor?

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim hocam bu seçeneği araştıracağım, garanti konusunda pek sorun çıkartır mı lg yoksa uluslarası 1 sene garanti kapsamında mı oluyor?

Yurt dısından, urunu alirsaniz size 6 ay ile 3 sene arasinda Uluslar arasi garanti ozellegini soyluyorlar yani size kalmis, Uluslar arasi garantili urune Turkiye LG ben bakmam diyemez !

Zaten soyle detay var, Avrupada firmalar Turkiyedekine gore cok ama cok ciddiler ve musteriye gercek onemi veriyorlar, yani urun sorunlu ise Avrupa LG detaya girmeden size yenisini yollar, Avrupada rekaber cok fazla ve en ufak sorunlu konularda Avrupalılar o firmadan uzaklasiyor !

Ornek vermek istiyorum, Turkiyede Arkadasim var, onun Arkadaside Segate cihaz almıs 3 ay sonra cihaz bozulmus, Turkiye servisi tabiki bikdirmis, bana rica etti, Segate Hollanda/Amsterdam aradim, sonuc urunu geri istediler, urun gelincede Turkiyeye 0 urun ve hediyesi ile geri yolladilar !

En ufak abartim asla yoktur, gercekleri yazdim !

Okudum Adam DELL PJ almis ve lambasi bozulmus ama lamba omru garantisi 90 gun, boyle sacamalik varmi ya, Turkiyede cihazlar paraca parcamı garantileniyor ?

Simdi ne yapacak bu Adam en az 150 Euro daha verecek, boyle sacmalik olmaz !

Labma garantisi 90 gun, kumandasi garantisi belkide 180 gun yada kac gun diye sormak lazim !

• Merhaba..

http://www.amazon.com/ hangi ülkenin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oliwera

Merhaba..

http://www.amazon.com/ hangi ülkenin ?

Orijinalde Amerika merkezli olduğunu biliyorum Amazon.com'un. Bu cihazı amazon'dan getirtmek pahalı olur ama sanki.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yurt dısından, urunu alirsaniz size 6 ay ile 3 sene arasinda Uluslar arasi garanti ozellegini soyluyorlar yani size kalmis, Uluslar arasi garantili urune Turkiye LG ben bakmam diyemez !

Zaten soyle detay var, Avrupada firmalar Turkiyedekine gore cok ama cok ciddiler ve musteriye gercek onemi veriyorlar, yani urun sorunlu ise Avrupa LG detaya girmeden size yenisini yollar, Avrupada rekaber cok fazla ve en ufak sorunlu konularda Avrupalılar o firmadan uzaklasiyor !

Ornek vermek istiyorum, Turkiyede Arkadasim var, onun Arkadaside Segate cihaz almıs 3 ay sonra cihaz bozulmus, Turkiye servisi tabiki bikdirmis, bana rica etti, Segate Hollanda/Amsterdam aradim, sonuc urunu geri istediler, urun gelincede Turkiyeye 0 urun ve hediyesi ile geri yolladilar !

En ufak abartim asla yoktur, gercekleri yazdim !

Okudum Adam DELL PJ almis ve lambasi bozulmus ama lamba omru garantisi 90 gun, boyle sacamalik varmi ya, Turkiyede cihazlar paraca parcamı garantileniyor ?

Simdi ne yapacak bu Adam en az 150 Euro daha verecek, boyle sacmalik olmaz !

Labma garantisi 90 gun, kumandasi garantisi belkide 180 gun yada kac gun diye sormak lazim !

Malesef çok haklısınız diyeceğim. Sakın ola yurt dışından almayın. Yurt içinden aldığınız bir Samsung cihazı, distribütöründen değilde , yan ithal yoluyla getirmiş başka bir firmadan satın alsanız dahi, Samsung servisi bu cihaza garanti muamelesi yapmıyor. Hiç bir firma kendi ithalatı olmayan bir cihaza garanti işlemi yapmıyor. Ürün arızalanırsa elinizde kalıyor. Yada fahiş fiyatlarla parça peşine düşüyorsunuz.

Herşeye rağmen gözünüzü karartınız ve yurt dışından bir siteden ürün satın aldınız. Son tebliğle 75 euro ve üstü ürünler direk gümrüğe takılır. ( İsterseniz üstüne 50 euro yazın, gümrük memuru paketi açar, yok bu 50 eurodan fazla eder dedimi çile başlar) DHL,TNT, UPS gibi firmalar bu işi geçim kapısı yapmış. Malınız hemen gümrüğe takılır. Size önce güzelce bir ordino parası altında 100 dolar fatura çıkartırlar. Ardından 100 TL ardiye parası, ardından al evrakları DHL den git yeşilköy havalimanına , orada gümrük beyannamesi doldur, anlamıyorsan bu işlerden ver birine 20- 30 TL o doldursun, ardından gümrük memurunun kafasına göre belirleyeceği bir mal bedeli üzerinden önce % 18 KDV ardından varsa ÖTV ve ardından malın gümrük vergisini öde ve sinir küpü olmuş bir şekilde ödeme makbuzlarını tekrar DHL e getir ve malını al. 100 dolara aldığın mal sana 350 dolara gelsin, çektiğin çile, sinirlerinin harap olmasıda yanına kar kalsın. Üstüne üstlük aldıktan 18 gün sonra ürün arıza yapsın, ürünün garantisinin burada geçerli olmadığını öğren ve tamirine abla bu cihazın motoru yanmış, yurt dışından isteyeceğiz size 110 dolara mal olur desinler. Yahu cihazın kendisi zaten 100 dolar de dur kendi kendine.

Bu acı ve tatsız deneyimi yaşamış biri olarak kesinlikle yurt dışından garantisiz bir şey almanızı tavsiye etmem. Hele gümrük üstünden getirtmenizi hiç tavsiye etmem.

Lamba garantisi konusu benimde çok canımı sıktı. Son bir aydır hem okulda hemde evde kullanabileceğim portatif bir cihaz almak için internet üstünde bütün formları gezdim, inceledim. Lamba mağduru bir sürü insanın şikayetini okuyunca size katılmamak mümkün değil. Projeksiyonun kendisi 2 yıl lambası 90 gün yada 300-500 saat garantili satılıyor. Firmaların % 99 uda bunu belirtmeden satıyor. Bu süre içinde lambanıza bir şey olunca acı gerçekle yüz yüze geliyorsunuz Bu konuda mağdur olanlar bir platform kurup Sanayi ve Ticaret Bakanlığına şikayetçi olmalı. Resmen milletle dalga geçiyorlar. Okulumuzda böyle bir olay yaşadık. iş bana düştü. Firma yetkilisi ( Türkiyede en çok satan ilk üç içinde) bana efendim lambaya 90 gün garanti veriyoruz, bu bizim garanti kartımızdada yazıyor, siz alırken okumamışsınız diyince, sinirlerim bozuldu. Böyle saçma şey olmaz, ürünün dışına içine ayrı garanti verilmez, buzdolabının sapına 5 ay, motoruna 2 yıl, kapağına 15 gün garanti verildiğini duydunuzmu hiç ? Efendim arabanın lastikleri, kullanımdan patlayınca, çivi batınca siz lastikçiyemi gidiyorsunuz, yoksa araba servisinemi dedi adam bana. Yani sizin anlayacağınız lambanız 3 ay garantili durumda ve patlarsa o arkadaşın servisine fahiş fiyatla yaptıurmak zorundasınız, yoksa cihazınızda garanti dışı kalıyor. Tezgahı kurmuşlar sizin anlayacağınız. Sırf bu lamba olayı yüzünden Led lambalı bir cihaz almaya karar verdim. İnşallah ondanda başka türlü problemler yaşamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Princess of kings

Lamba garantisi konusu benimde çok canımı sıktı. Son bir aydır hem okulda hemde evde kullanabileceğim portatif bir cihaz almak için internet üstünde bütün formları gezdim, inceledim. Lamba mağduru bir sürü insanın şikayetini okuyunca size katılmamak mümkün değil. Projeksiyonun kendisi 2 yıl lambası 90 gün yada 300-500 saat garantili satılıyor. Firmaların % 99 uda bunu belirtmeden satıyor. Bu süre içinde lambanıza bir şey olunca acı gerçekle yüz yüze geliyorsunuz Bu konuda mağdur olanlar bir platform kurup Sanayi ve Ticaret Bakanlığına şikayetçi olmalı. Resmen milletle dalga geçiyorlar. Okulumuzda böyle bir olay yaşadık. iş bana düştü. Firma yetkilisi ( Türkiyede en çok satan ilk üç içinde) bana efendim lambaya 90 gün garanti veriyoruz, bu bizim garanti kartımızdada yazıyor, siz alırken okumamışsınız diyince, sinirlerim bozuldu. Böyle saçma şey olmaz, ürünün dışına içine ayrı garanti verilmez, buzdolabının sapına 5 ay, motoruna 2 yıl, kapağına 15 gün garanti verildiğini duydunuzmu hiç ? Efendim arabanın lastikleri, kullanımdan patlayınca, çivi batınca siz lastikçiyemi gidiyorsunuz, yoksa araba servisinemi dedi adam bana. Yani sizin anlayacağınız lambanız 3 ay garantili durumda ve patlarsa o arkadaşın servisine fahiş fiyatla yaptıurmak zorundasınız, yoksa cihazınızda garanti dışı kalıyor. Tezgahı kurmuşlar sizin anlayacağınız. Sırf bu lamba olayı yüzünden Led lambalı bir cihaz almaya karar verdim. İnşallah ondanda başka türlü problemler yaşamam

Gumrukte evet, sorunlar olabilir, en guzeli Noel yaklasiyor, Avrupada tanidiginiz var ise, riace edin alsin en iyisi bu malesef !

Lamba isinde bence firmayi sikayet etmeniz gerek, sebeb net, satilan urunde satil oncesi detaylar verilir, sonrasinda detay olmaz bunuda kandirmaca denir, sen urunu satiyorsun oysaki sattigin urun net olarak 2 ay full garanti kapsaminda, Dunyada boyle birsey asla yok !

Avrupada nasil bakin, ben urunu alicagim ama ucuz istiyorum, frimaya giderim derim bana ucuz urun mesela ST710 Benq, ne kadar 700 Dolar, full 2 yil garanti, hayir pahali 6 ay garanti istersem bana indirm yapar, yada giderim GreyMarketing urun alirim 450 Dolara bu kadar basit !

Dedik ya, o zaman Turkiyede urunler, parca parcami garantileniyor?

Boyle sacmalik varmi, siz birde Okul icin almisiniz, size birsey diyimmi, cok Avrupa dedim ama bu olay Avrupada bir Okula yapılsa inanın o firmanin canini fena yakar Devlet, ustelikte Devleti birakin Okul hemen mahkemeye verir firmayi, velilerde her kurusu isterler ve bu tur islere fazlasi ile siddetle karsi cikarlar !

Bence siz Avrupa Dell ciddi bir mail atin, simdi ben bakicam gerci, sizin cihazi bana yazin serialini bakalim DELL orjinal full kutu garantisi neymis !

Bilmiyorum yada belki Greymarketing urunlerdir o zaman satici firmaya kalmis hersey !

Turkiyede forumda var, Arkadas PJ almis firma demiski gozluk hediyemiz:) aslinda gozluk zaten resmi Oprama prosdurunde net olarak yaziyor, Gozluk dahildir diye, Turkiyede satici hediye diyor, komik cidden !

Bu sebeble ben hediye alcaktim Turkiyeden ama bu sartlarda almam icin super zengin falan olmam lazim malesef degilim, bu sebeble Noel indiriminden alicam !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 6 Kasım 2012; 6:18:06 >

• Son derece haklısınız. Trajikomik şeyler bunlar. Şuanda hemen hemen bütün projeksiyonlarda var bu sistem. 3 ay garanti içindede bir seferinde lamba problemi yaşamıştık. Efendim kullanım hatasından lambanız yanmış dediler Nasıl kullanmışızda yakabilmişiz demiş arkadaş. Yani nasıl bir hata yapmışızki bu lambayı yakmışız? Efendim kullanım hatası olmazsa bu lambalar yanmaz demiş. Cevaba bakarmısınız? Yani hiç bir imalat hatası olamaz yani ürünle ilgili. Fakat sonra ısrarlara dayanamayıp, değiştirdiler lambayı.

Firma zihniyetlerinin değişmesi lazım. Biz satın alıcıların bu firmalardan ürün almayı kesmemiz lazım. Marka saplantısından kurtulmamız lazım. Formun Tv kısmındaki Led tv ler için piksel problemlerini okuyun , dev dev markaların insanları önce 3 piksel, sonra 5 piksel sonra 10 piksele kadar ölü piksel çıkabilir normaldir diyerek savsakladıklarını ve hatalı cihazları değiştirmek konusundaki dirençlerini görün.

Bunu sizin Avrupada yapabilirlermi? Yada burada neden yapabiliyorlar? Bu direnç neden insanların mücadele gücüne bırakılsın? Bu yazılanları okuyup gerekli tedbirleri alan yada bu konuda firmaları hizaya çeken, arkadaş sen bu işleri bırakana kadar bu markanın ithalatını 3 ay yasaklıyorum , al sana şu kadarda ceza diyen bizimde ilgililerimiz olmayacakmı? Hep düzelecek umudu ile bu dev firmalarla mücadele bizim azmimizemi kalacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Princess of kings

Son derece haklısınız. Trajikomik şeyler bunlar. Şuanda hemen hemen bütün projeksiyonlarda var bu sistem. 3 ay garanti içindede bir seferinde lamba problemi yaşamıştık. Efendim kullanım hatasından lambanız yanmış dediler Nasıl kullanmışızda yakabilmişiz demiş arkadaş. Yani nasıl bir hata yapmışızki bu lambayı yakmışız? Efendim kullanım hatası olmazsa bu lambalar yanmaz demiş. Cevaba bakarmısınız? Yani hiç bir imalat hatası olamaz yani ürünle ilgili. Fakat sonra ısrarlara dayanamayıp, değiştirdiler lambayı.

Firma zihniyetlerinin değişmesi lazım. Biz satın alıcıların bu firmalardan ürün almayı kesmemiz lazım. Marka saplantısından kurtulmamız lazım. Formun Tv kısmındaki Led tv ler için piksel problemlerini okuyun , dev dev markaların insanları önce 3 piksel, sonra 5 piksel sonra 10 piksele kadar ölü piksel çıkabilir normaldir diyerek savsakladıklarını ve hatalı cihazları değiştirmek konusundaki dirençlerini görün.

Bunu sizin Avrupada yapabilirlermi? Yada burada neden yapabiliyorlar? Bu direnç neden insanların mücadele gücüne bırakılsın? Bu yazılanları okuyup gerekli tedbirleri alan yada bu konuda firmaları hizaya çeken, arkadaş sen bu işleri bırakana kadar bu markanın ithalatını 3 ay yasaklıyorum , al sana şu kadarda ceza diyen bizimde ilgililerimiz olmayacakmı? Hep düzelecek umudu ile bu dev firmalarla mücadele bizim azmimizemi kalacak?

PJ kullaımı Lcd-Led-Plasmalara gore daha dikkat istiyor malesef, HDMI kablo secimine kadar kaliteli ara kablo ve sinyal taıcılar gerekli, yine malesefki PJ arizalari daha cok kotu Voltajdan kaynaklanan problemler !

Televizyonlara gelince, onceden Avrupada vardi, ismi lazim degil Turkiyede fanatikleri olan Lcd-Led üreticileri, Turkiyedeki gibi her zorlugu yapiyorlardi, sonrasi Tuketici dernekleri ayaklandi, gazetelere inanilmaz reklamlar verdiler, net olarak Vatandaslara urunleri almayin dedni ve Halkta almadi !

Sonuc bu firmlar ayni sekilde Vatandaslardan ozur mesajları reklamlar verdiler, bu seferde Devlet isin icine girdi, ceza alan firmalara bakabilirsiniz, 800 Milyon Euroya kadar ceza alan firmalar oldu !

Turkiyede Tuketici dernekleri tek hatali, ben asla bir tane Tuketci dernegi kinamasi gormedim, goren varsa buraya yazssin, Tuketci Dernekleri olmadikca hic birsey duzelmez !

Devlet bu islere bakar ama bu isleri takip etmesi gereken bu Tuketici dernekleridir, Avrupada sistem boyle, yani Tuketici dernekleri Ulkesinin 1 centine bile sahip cikar, Turkiyede ise galiba tam tersi oluyor !

Sahsen ben hediye urun alcaktim ama Internetten fiyatlari gorunce, asla almam, ustelikte garantisi olmauyan urunlere para asla vermem, o zaman ne diye sifir cihaz almak gerekli gidin ikinci el alin, ayni sey, 2 ay sonra sifir cihazda garanti dişi ikinci elde garanti disi !

Uzucu malesef !

• PA70g cihazı sınıfta sunum için almayı düşünüyorum, haliyle çok karanlık bir ortam olmayacak sınıfta beyaz güneşlikleri var, merak ettiğim 700 lümen ışık gücü yeterli gelirmi bana yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem_16

PA70g cihazı sınıfta sunum için almayı düşünüyorum, haliyle çok karanlık bir ortam olmayacak sınıfta beyaz güneşlikleri var, merak ettiğim 700 lümen ışık gücü yeterli gelirmi bana yardımcı olursanız sevinirim

oda biraz güneş aldımı 1000-1200 lümenlere çıkıyormuş odanın ışık şiddeti.belki koyu renk perdeler ile izleyebilirsiniz.
  • Dün bimekste PA70g'yi deneme fırsatım oldu aydınlık bir ortamdı inanın çok çok parlak ve net görüntü verdiğini gördüm mağazada fiyat 1550 sitesinde 1430 bence aydınlık ortam için alınacak şuan için tek cihaz tabi fiyatın biraz daha düşmesi gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.