Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

En basitinden şu anki 1280x800 ledler olmaz, çünkü bu zigzag pixel yapısı ekstradan lag katıyor projeksiyona, birde zaten bir çok kişi projeksiyonların lag olarak yüksek olduğunu söylüyor, birde zigzag pixeller baya güçleştirir sanırım :) , ya normal projeksiyon yada 1024x768 e kadar led projeksiyonlara bakmak gerekiyor :)

Bende bir süre inceledikten sonra 1024 x 768 alma konusunda karar verdim. Teknoloji olarakta DLP yerine LCOS tercih ettim. Marka olarakta 1024 x 768 olan tek LCOS Promactoydu bende onu tercih ettim.Sizin ve 1080 p nin yorumlarında anlıyorumki ,çözünürlük olarak iyi tercihte bulunmuşşum . Şeytan kulağına kurşun zaten cihazdanda hiçbir şikayetim yok.

Promactonunda DLP 1280 x 800 olan 500 ansilümen yeni bir modelinin çıkacağını okudum. Kendinden bataryalı, dahili hafızlı ve 400 gram civarı ve iddiaya göre süper sessiz, dokunmatik panel falan filan.. Fakat sitelerinde bunun ile ilgili bir bilgi yok. Eğer bu çıkarsa ben X08 i satıp bunu almayı düşünüyordum. Aynı fluluk problemi bu cihazdada olabilirmi acaba? O nedenle kafama takılmıştı bu konu.

Fluluk probleminin mercekten kaynaklandığı konusunda bilgiler vermişsiniz. O halde eğer gelirse bu modelide gözle görmek gerek. Mercek problemi yoksa, fiyatta uygunsa tabiki.

• Arefe günü saat 20:30 gibi Topkapı vatanda idim.
    Arefe de olduğundan ortalıkta in cin top oynuyordu. Satış görevlisi genç bir delikanlı sağolsun arkada depo gibi yerde her 2 ürünü de test ettik.
    hw300 ile Pa70g arasında aynı görüntüye bakıp durduk.
    - Parlaklık açısından kesinlikle amam aman bir fark yok.
    - Renklerin canlılığı ve keskinlik'te kendi gözlemime göre Hw300'de bir tık daha önde.
    - HW300'ün fan sesi daha fazla. Ama ses sistemi ile dinlenecek ise büyük bir sorun değil. Ses sitemi kullanmayacaksanız HW300 bu konuda sizi sinir eder.
    - Pa70g kesinlikle daha kibar. kendi üzerindeki hoparlör daha başarılı.

Oldukça titizimdir. Yaptığım 15 dak. demo sonucu kesinlikle daha fazla ödemeye gerek olmadığına kanaat getirdim ve Hw300 almaya karar verdim.
    Fakat Şansıma açılmamış kutu yoktu. Alamadan geri döndüm.

Şu an Vatanda Hw300 hala 999TL PA70G ise 300TL indirime girmiş şu an 1504TL.
    Teknik verilere bakarak aldanmayın, ürünleri yanyana gözlerinizle görerek alın.
    Bunun için sakin saatleri seçin (Hafta içi açılış saatleri sonrası yada akşam geç saatler gibi)
    O zaman daha ayrıntılı inceleme şansınız olur.

500TL fark demek %50 daha pahalı demek. Inanın bana bu kadar fark ödemeye değmez. Hw300 fazlası ile mutlu eder.

Kısmet ise bu hafta sonu alacağım.

• @Teknofaruk

Valla lag açısından demiştim ben 1280x800 çünkü bunların hepsi aynı çipi kullanıyor zigzag pixelli buda lagı arttırır,promactonunki de büyük ihtimalle aynı çipi kullanacaktır, çinliler dışında ledlerde farklı çip kullanan yok dlp için ki onlarda genelde lcd yapıyorlar zaten, fluluk lensine göre değişir aynı serideki başka bir cihazda bile daha iyi veya daha kötü olabilir sorunlar olabilir bu şansa bağlı ancak genellikle belli bir kalitenin üstünde olur üzmez yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Yani kısaca "şimdilik cebinde paranı tut, şirkete alınan projeksiyonu arada sırada eve kaçır ve isteğini törpüle" anlamı çıkarıyorum ben o halde.

olabilir :)
  • Bu arada ufak minik inceleme başlığımı açmış bulunuyorum. Mesai saatlerim içinde şunu yap, bunu yap dediğiniz şeyler olursa yakaladıkça kurcalar, yaparım.

Yeni LG PB60G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme.

yalıçapkını35@ başlığını da çaldım ama hoş gör hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

@Teknofaruk

Valla lag açısından demiştim ben 1280x800 çünkü bunların hepsi aynı çipi kullanıyor zigzag pixelli buda lagı arttırır,promactonunki de büyük ihtimalle aynı çipi kullanacaktır, çinliler dışında ledlerde farklı çip kullanan yok dlp için ki onlarda genelde lcd yapıyorlar zaten, fluluk lensine göre değişir aynı serideki başka bir cihazda bile daha iyi veya daha kötü olabilir sorunlar olabilir bu şansa bağlı ancak genellikle belli bir kalitenin üstünde olur üzmez yani :)

İnşallah dediğin gibi çıkar. Kendinden bataryalı ve dahili hafızalı olması beni heycanlandırdı. Galiba 1280 x 800 DLP LED projeksiyonlar içinde bir ilk olacak bu özellikleriyle. Flulukta olmassa almayı düşünüyorum açıkçası. Tabi birde bütçe meselesi var Fiyatının uygun olmasını umuyorum, yoksa beni aşar.

• Kendinden bataryali olan hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Kendinden bataryali olan hangisi?

Promactonun Eylül sonunda çıkartacağı yeni bir modelmiş. Cebit fuarında sunacaklarmış. 1280 x 800 DLP LED ,dahili hafızalı, kendinden bataryalı, dokunmatik panelli, 500 ansilümen değerli, 450 yada 500 gram ağırlığında tam hatırlayamadım, bir dergide röportajda okumuştum. Fakat kendi sitelerinde bir bilgi ve açıklama yok. Herhalde Eylül ayında açıklayacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikoras

Arefe günü saat 20:30 gibi Topkapı vatanda idim.
    Arefe de olduğundan ortalıkta in cin top oynuyordu. Satış görevlisi genç bir delikanlı sağolsun arkada depo gibi yerde her 2 ürünü de test ettik.
    - Renklerin canlılığı ve keskinlik'te kendi gözlemime göre Hw300'de bir tık daha önde.
    - HW300'ün fan sesi daha fazla. Ama ses sistemi ile dinlenecek ise büyük bir sorun değil. Ses sitemi kullanmayacaksanız HW300 bu konuda sizi sinir eder.

Oldukça titizimdir. Yaptığım 15 dak. demo sonucu kesinlikle daha fazla ödemeye gerek olmadığına kanaat getirdim ve Hw300 almaya karar verdim.

Bunun için sakin saatleri seçin (Hafta içi açılış saatleri sonrası yada akşam geç saatler gibi)

500TL fark demek %50 daha pahalı demek. Inanın bana bu kadar fark ödemeye değmez. Hw300 fazlası ile mutlu eder.

Hs201, k330, hw300g ve pa70g kullanmış biri olarak kişisel düşüncem 999TL fiyata alınabilecek en iyi led projeksiyon hw300g'dir. Baklava piksel ve beyaz zeminde morluk gibi sorunları var ama bunlar gözardı edilir, çünkü 1800TL olan pa70g de netlik sorunu var, hw300'de yok, ama fiyat farkı çok :) evet pa70g daha canlı renklere sahip ama netlik daha önemli. Pa70g alacaklara hw300'ü öneririm eğer bu fiyatta alırlarsa.

• Pa70g 1500 liraya kadar indi vatan da.
    Mobilite onemli degilse TW480 DE 1200 lira.Her ikisine de tercih edilebilir.
    Hw300g fiyat performans acisindan tak kullan hd projeksiyon oldugu dogru.
    Optoma ml500 de 1200 lira seviyesinde.
    Ben 900liraya hx301g sifir buldum.
    Ya bunu ya da TW480 alabilirim.
    Hangisini alirsak alalim ki buna isik gucu yuksek tw480 de dahil, gunduz fazla bir performans farki olmayacagi kesin.
    Veyahut bir lcd tv kadar netlik te verim cok zor.
    Hw300g led projeksiyin alinirsa ki sizde bilirsiniz, lamba omru uzun oldugu icin
    Saatlerce acik kalsa kafaniz cihaz da kalmaz.Tw 480 gibi lambali modelleri devamli acik tutmak lamba omrunu bitirmesi yani sira kisa vade de filtre temizligi gerektirecektir.
    Tw480 in analog yada manual diyelim
    Zoom vr keystone ozelligi ve isik gucu 3lcd olmasi arti olsa da,
    Hw300g vb. Pico projeksiyonlar gibi
    Devamli bir yere tasinmayacak sekilde
    Buyuk ve agir olusu
    Lamba omru
    Cok uzun sure calistirilamayacak olmasi
    Filtre temizligi.gerekmesi de eksileridir.
    pico dlp ler de ise istediginiz kadar acik tutun ister tek elle tavana yansitin tatile gittiginiz yerde laptop cantasina koyup goturun dilediginiz gibi kullanin.
    Gercekte kalite isteyen arkadaslar varsa Epson tw480i incelemelerini oneririm.
    5000 saata varan lamba omru
    Dogal zoom ve keystone ozelligi
    3lcd birebir 16.10 1280.800 olmasi
    120" den buyuk ekran da pico dlp lerden daha parlak olmasi.
    Sizi hangisi cezbediyorsa gidip gorun bakin.
    Eger mobilite onemli degilse projeksiyon sabit yerde duracak veya yer sorunu var zoom fonksiyonu gerekli ise kesinlikle bakin.3lcd teknolojisi epsona aittir.
    Size bunlari neden soyluyorum cunku;
    Ben HS201 800*600 Projeksiyonu almam fa ki neden bu fiyat araligin da
    HDMI i girisi
    720p ve 1080p@60hz den goruntu alinabilecek
    Ps3 takilabilecek cihaz yoktu da ondan.
    Yoksa mobilite tasinabilirlik benim icin hic onemli degildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 25 Ağustos 2012; 20:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

quote:

Orijinalden alıntı: ikoras

Arefe günü saat 20:30 gibi Topkapı vatanda idim.

Hs201, k330, hw300g ve pa70g kullanmış biri olarak kişisel düşüncem 999TL fiyata alınabilecek en iyi led projeksiyon hw300g'dir. Baklava piksel ve beyaz zeminde morluk gibi sorunları var ama bunlar gözardı edilir, çünkü 1800TL olan pa70g de netlik sorunu var, hw300'de yok, ama fiyat farkı çok :) evet pa70g daha canlı renklere sahip ama netlik daha önemli. Pa70g alacaklara hw300'ü öneririm eğer bu fiyatta alırlarsa.

C.tesi günü sırf ürünü almak için Beylikdüzü Vatan'a gittim. Bonus Card'a 10 taksitle aldım.
    Hızlı bir kurulum ve waaauuuw......
    Görüntü, keskinlik vs. gerçekten çok iyi.
    Baklava imiş, börek imiş bırakalım bunları.
    Bunları görmek için perdeye 1 karış yaklaşmak lazım ki kim oradan perdeye bakar?
    En yakın mesafeniz 3 -4 metre ve bu uzaklıktan görüntü inanılmaz güzel ve keskin.

Perde ise şart. Sadece duvara yansıtırım bakarım derseniz oda güzel ama perdeki gibi renkler iyi olamaz.
    Şampanya renginin bir iki ton açığı bir duvarda alınan görüntü ile penceredeki dandik stor perdeden alınan görüntü kıyaslanmaz. Dandik stor perde bile renkler çok canlı, siyahlar harbi siyah, beyazlar gerçek beyaz. Duvarda ise böyle değil Siyahlar gerçek siyah değil.

Cam tozu kaplı perdedeki görüntüyü çooook merak ediyorum..

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

• Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
  • pa70g yi test etme imkanı bulabildim...

evet odaklanma sorunu var ama filmi açtığınızda bu kesinlikle belli olmuyor...

BDrip bir film izleme imkanı buldum, harika görüntüler sunuyor... köşelerden fark edilebilen odaklanma sorununu dikkat etmeme rağmen farkedemedim, ayrıca altyazılara da baktığımda odaklanmadaki sorunlardan eser yoktu...

3D görüntülerle de test etme imkanı buldum, 3d efektleri de gayet güzeldi, bilgisayarı 1024x768 çözünürlüğe getirmeniz gerekiyor... 3D ekstra özelliği olmuş 3d izlemek isterseniz en az hd cihaz almak gerekir

satın alanlara hayırlı olsun, almayı düşünenler çekinmeden tercih edebilirler...
  • Evet, renkler benim de hoşuma gitmişti, ancak film dışında bilgisayar monitörü olrak kullanmak isteyen için odak sıkıntı olabilir... Ben yinede de fiyat açısndan da düşünülürse hw300'ü de tavsiye ederim fiyat farkına değermi değerlendirmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 28 Ağustos 2012; 14:29:16 >
  • Evde ekstra monitör olmadan projeksiyonu tek başına, günlük kullanımda PC bağlantısıyla kullanmak çok manasız değil mi zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Evde ekstra monitör olmadan projeksiyonu tek başına, günlük kullanımda PC bağlantısıyla kullanmak çok manasız değil mi zaten?

+1
  • Monitör olmadan kullanılmaz herhalde tek başına ama dev ekranda pc monitörü olarak bezen kullanılıyor, ayrıca filmlerde pek hissetmeyeceğiniz bu bulanıklık sunumlarda da sorun olabilir, ya da olmayabilir. Kişiden kişiye değişebilir. Ben sadece pa70g de böyle bir sıkıntı gözlemledim diyorum herkes ona göre bilerek alsın, incelesinler eğer sıkıntı yok ise alsınlar. Bence 1500 -1800 TL aralığındaki bir cihazda olmamalıydı böyle bir sorun. Bu kadar para verilen bir cihazda gönül ister ki böyle sıkıntılar olmasın... Sonuçta ucuz değil ki her ay bir tane alalım eskisini atalım değil mi? Bence üreticiler bu konularda yeterince hassas davranmıyor, pahalı cihazlarda olmadık sorunlar var. Hw300 de pembelik sorunu, pa70g de netlik sorunu vs. olmamalı bence... :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 28 Ağustos 2012; 23:59:49 >
  • Aslında hakim olduğum konudan örnekleyerek cevaplayayım bu durumu. LED teknolojisinin kullanıldığı her alanda kronik sorunlar muhakkak vardır. Hala tam olarak aşılabilmiş, homojen görüntüleme teknolojisine sahip değil LED aydınlatmalı cihazlar.

Şöyle ki TV'ler ve monitörlerde fiyat ve performans farkı gözetmeksizin edge LED olan her panelde muhakkak ya tahammül edilebilir ya da ciddi rahatsızlık verebilir BLB yani ışık sızması sorunları vardır. 1000 TL'lik LED TV'de de görülür, 5000 liralık TV'de de, 400 liralık monitörde de.

Projeksiyonda da bu durum focus sorunu olarak kronikleşiyor sanırım.
  • Evet, netleşme sorununa ek olarak az yada çok her led projeksiyonda ışık sızması da var; tamamen siyah bir ekran açın, oda karanlık olsun, ekranın dışında mercekten sızan çizgi çizgi ışıklar oluşuyor, ekrandan bağımsız ve süreklidir bu da bir kusur bence. Lambalı projektörlerde olmadığı söyleniyor ama ben lambalı projeksiyonda deneme imkanı bulamadım.
  • Lg PA70g'de görüntü ile duvar arasında gri renkli kalın bir çerçeve var, Bana biraz rahatsız edici geldi doğrusu... Görüşünüzü almak istedim...

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 13 Ekim 2012; 8:22:34 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.