Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc modda bende çok kullanmıyorum, yazılar silik gibi baya yumuşak, lcddeki sertliği vermiyor tabi dlp ve 100 inch ekranda 1280x800 de etkisi var tabi :) yukardaki smooth picture daki gibi yazılar :) o yüzden ben projeksiyonu film izlerken 1920x1080 e alıyorum daha keskin gözüküyor altyazılar tabi pc modda kullanamıyorsun okunmuyor hiçbirşey ancak yabancı forumlarda %125 120 dpi a alıp clearfont ile 1920x1080 kullananlar var daha keskin oluyormuş denemedim ben :) bu arada sizde lg hs201 de netlik nasıldı ortadamı çoktu kenarlarda mı? her tarafta aynı keskinliği-netliği elde edebiliyor muydunuz?

Edit : şuan windows xp de 120 dpi %125 denedim 1920x1080 artık öyle kullanıyorum keskinliği daha iyi oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2012; 5:17:31 >
  • bende ki hs201 de merkez ustten alta dogru cok net.
    Sol ust orta net
    Sol alt kose ve sag kose de kromaj efekti denilem bir flu luk vardi.
    Zaten alirken Hd gibi bir derdim yoktu.
    Buyuk ekran niyetine almistim oda mesafesi kisitliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm, bendede öyle gibi, orta çok net kenarlara gittikçe netlik azalıyor, lensi biraz daha çevirirsem kenarlar çok net ortaya doğru azalıyor oluyor bu seferde, bende altyazıya göre alıyorum netliği öyle ayarlıyorum :) zaten benim için önemli olanda o :)
  • Ben HW300g yi kesin alirim gozu ile bakmistim ama standart disi ortogonal pixel dizilimi ve yatay satir in 140pixel eksik olmasi nedeni ile almaktan vazgectim.
    Daha dogrusu Benzer teknolojiyi kullanan tum pico dlp chip li k330 ml500 de istemiyorum.
    eger alirsam ve fiyatlari inerse 800 civari
    LG HX301G 1024*768 4:3 alirim.
    Hs201 e gore 2 metre mesafeden diagonal olarak 15 cm daha buyuk ekran veriyor.
    16:9 film izlerken kaybim olacak ama HW300G de de dogustan kayipli oldugu gibi UPSCALE edilmis gercek olmayan 1280*800 e sahip bir cihazi almaktan iyidir.
    Cihaza kotu demiyorum.
    Ama az cik tecrube edindigim icin bana abes gelecek bir durum.
    Daha da ilginc olan ise 1140x912 nin ucgen kisimlari zigagli sekil almis dolayisi ile bunlar da yarim pixel eder.
    Yani elimde 1280x800 eden etmeyen flu goruntu bir cihaz gececekse hepsi kalsin.
    Yine teshirine de bakacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 16 Ağustos 2012; 11:33:24 >
  • zamanında vatandan bakarken niye acaba 1024x768 bir cihazla 1280x800 cihazı yaklaşık aynı fiyata satıyorlar diye merak etmiştim, sebebi de yukarda yazdığımız gibi malesef :) bide maliyeti düşürmek için sanırım cihazda luminos pt-54 ledi kullanılıyor ki bu 4:3 cihazlar için optimize edilmiş bir led sistemini neden 16:10 a zorluyorlarsa, neden böyle birşey yaptılarsa 5:4 chipli bir cihaz zaten 16:10 oranında görüntü veriyor birde 4:3 ledi kullanıyorlar :/ cihazları biraz daha büyütselerde hem fan sesinden kurtulsak hemde düzgün bir chip ve led sistemi kullansalar olmaz mıydı :) neden illa herzaman birşeyler eksik olmak zorunda :) , neyse bu fiyata bukadar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2012; 12:35:39 >
  • belki de sunum icin olan hdmi olmayan 800x600 ve 1024x768 cihazlarin satisini baltalamak istemiyorlardir.
    Lambalarini dusunursen yazici kartusu gibi para basiyorlar.

• dediğin gibi olabilir ancak artık lambada çok dert değil lambanın fitilini değiştiriyorlar 200-250 tlye, 2000-3000 saat dayanıyor, lcd cihazlarda kendinde yapabiliyorsun çinden getirirsen 50 tl civarında kaliteli 2000-3000 saatlik fitiller tabi dlpde işe yaramıyor çok ince ayar gerekiyor, bu 200-250 tlye değiştiren firmalar bu işi profesyonel cihazlarla yapıyorlar odaklama olayını dlpde tam tutturuyorlar vs, yinede lamba bence pratik değil, çünkü aslında lambaların belirli bir ömrü yok, bu 3000 saat olayı lambanın ilk alındığındaki parlaklığının %50 sinden fazlasını kaybettiği nokta oluyor, patlayacağı nokta değil, yani bu lambalar evde kullandığımız ampüller gibi, genellikle ampüller yanıyorken bozulmuyorlar açıp kapattığımız sırada bozuluyorlar :) lambalarda öyle :) 3000 saate kadar çok çabuk parlaklıklarını kaybediyorlar ilk hallerinden, aşağıdaki grafikte gözüktüğü gibi...

http://www.aaxatech.com/articles/UHPversusLED_Curve.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2012; 13:47:38 >

• Bilgi için teşekkürler.Peki görüntü kalitesi loş aydınlık ortamda nasıl olur perdesiz açık sarı renkli duvarda. OPTOMA ML500 ün fiyatı 1149,00 TL olmuş teknosa da. ML500 VS LG PA70G Hangisinin seçimi daha doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy_men

Bilgi için teşekkürler.Peki görüntü kalitesi loş aydınlık ortamda nasıl olur perdesiz açık sarı renkli duvarda. OPTOMA ML500 ün fiyatı 1149,00 TL olmuş teknosa da. ML500 VS LG PA70G Hangisinin seçimi daha doğru olur.

Ben Hs201i kullandim sampanya renginde cok kotu olmuyor hatta renkler cok daha iyi ve kontrast ve siyahlar daha iyi oluyor.

80-200 tl lik perde alacagina duvara yansit cunku o perdeler de hic kaliteli degil.
    Ama cok buyuk ekran yansitacaksan ki bu uzak mesafe demektir parlakligi muhafaza edebilmen icin Perde sart los ortamda.
    Bir de son 2-3 sayfa da pixellerle ilgili yazdiklarimiza ekledigimiz videolara bak oyle karar ver.
    1200-1300 para bu sonucta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 17 Ağustos 2012; 5:03:43 >
  • Konuşması dönüyorken hemen sorayım size arkadaşlar başlık kalabalığı yapmadan. Şimdi şirket için projeksiyon araştırması yapıyorum ve açmış olduğum başlıkta da belirttiğim gibi şirkete ikinci el bir LG HS201 modeli geldi birkaç hafta önce. Şirket ürünü almaktan vazgeçti, hala arayışımız sürüyor.

Şimdi sormak istediğim şu, ben bu ürünü (HS 201) standart, yoğunlukla film ve oyun bazlı kullanımda evde verimli kullanabilir miyim? Bu 4 günlük bayram tatilinde deneme amaçlı eve götüreceğim projeksiyonu. Satın almadan evvel nelerine bakmam gerekli? Aslında aklımda şirket için PA70G var, belki toplu alımda kendime de sıfır olarak uygun fiyata alabilirim ama benim için gerekli mi dersiniz?

Teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @dusty; toplu alım derken kaç tane alacaksınız ki?
  • @a_n0507 şu an 2'şer kişilik saha ekiplerimize, birer tane vermeyi düşünüyoruz. Bu da en az 4 projeksiyon yapıyor. Bir de ben kendime alırsam, alacak olursam 5 ediyor totalde. Toplu alıma girecek bir rakam bence
  • 2- 2.50 ekran olarak ve bilgisayara bagli kullanacaksan 1024x768 de guzel film izlenir daha da buyudukce izleme mesafeni geriye cekmen gerek cunku 800x600 oldugundan pixel ler in buyuklugu rahatsi eder.
    Ben pes ve crysis 2 oynadim gayet de guzeldi.
    Ama burada da 1360x768 cozunurlugunde oynar gibi bir kalite bekleme.
    800x600.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 17 Ağustos 2012; 13:07:11 >
  • Bilgisayar bağlantılı kullanmayı düşünüyorum evde. Direkt masaüstü PC'imden bağlantı kuracağım. izleme mesafem yaklaşık olarak 4m'ye kadar çıkabilir ama PC odamda maksimum 2 m'de kalır mesafem.

Oyunlarda, özellikle FPS, lag durumu nasıldır? 800*600 dışında bir çözünürlükte oynayabilme gibi bir lüksüm yoksa hiç bulaşmayacağıım bile. Biliyorum, bu tip ekipmanlarda çözünürlüğü arttırdıkça lag değeri yükselir ama 800*600 hiç tatmin edici bir oran değil.

Peki PB60G ya da PA70G modeliyle oyunlarda alabilceğim çözünürlük ne olur?

Hocam sizi de çok sıkıştırıyorum ama teşekkür ederim her soruma sabırla yanıt verdiğiniz için
  • Lag yok kesinlikle.
    Ama 2 etken lag varmis gibi algilamana neden olabilir.
    1-800x600 4:3 oldugundan PIXEL ler buyuk.Oyle cok buyuk degil ama hd cihazlara gore buyuk.
    Buyuk olmasi ve 2 pixel arasi dot pitch boslugun Ekran buyudukce belirgin olmasi.
    2- Cok yakindan izlemen.
    Lag algilamana neden olabilir.
    Hs201 de ki deneyimim su:
    2 metrelik goruntuyu 2.50 cm den izlersen cok memnun kalirsin.Daha da dibine girersen 16:9 yapmak istersin e onu da yaparsan zaten yukaridan asagiya pixel 600 du izlenebilir alani yukardan asagiya iyice daraltmis olursun.
    Los veya karanlik bir ortam da memnun eder seni iyi de film izlenir.
    Hatta ben 720lik mkv ler actim gayet te guzel oluyor.
    Bir tavsiye daha Film izleyeceksen kesinlikle MIRILIS SPLASH PRO yukle.
    Bu eski philipsin Trimension DNM sine gunumuzde TV ler de olan hareketli goruntuyu iyilestirme ozelligini iceriyor.
    Kesinlikle bu programla izle.
    Ayarlardan Motion izelligini 60p 10x e getirdin mi tadindan yenmez.
    Hatta diyeceksin ki 3-4 milyarlik full hd tv elim de o kadar iyi bir oynatici.

Gelgelelim hd diger modellere.
    Her iki cihaz HDMI uzerinden 1080p 1920x1080p idesteklemekte.
    Vga dan ise 1680x1050 yada daha yukarisi.
    Bilgisayarin daki ekran karti da ki destekliyordur bu cozunurlukleri alirsin.
    Ben HS201i 1024*768 de hatta 1280*960 da kullandim.Netlik bi derece kaybaliyor ama guzel oluyor.
    Ben HW300 serisin de pixel diziliminden dolayi vazgectim gibi.
    Bi vatana gidip gormem lazim.
    Bunu almazsam kesinlikle HX301G 1024X768 alirim.
    HS201 ile ayni mesafede tam 15 cm daha buyuk ekran veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 17 Ağustos 2012; 14:06:59 >

• Tamamdır, şu 4 günlük tatili kendimi projeksiyona adayarak geçireceğim. Sizin dediklerinizi not aldım, hepsi aklımda. Daha başka sorularım olursa yine sizi rahatsız edeceğim ama
  • Lg pa70g'de de baklava deseni piksel mi kullanılmış? Grafikleri deneme şansım olmadı test etme şansım yok. fakat cihazda odaklanma sorunu var arkadaşlar, alacakları bilgilendirmek istedim; ekranın sol tarafı ile sağ tarafı farklı netleşiyor, yani sol çok netken sağ üst köşe acayip bulanıyor, solu netlliyorsunuz, bu sefer sağ taraf bulanıklaşıyor. Bu cihaz da sorunlu çıktı arkadaşlar, hepsinde ayrı bir sorun var bu ledlerin :( Vatanda başka bir ürünü inceledim aynı netlik sorunu onda da çıktı Yabancı sitelerden Avsforum'u inceledim sonra orda da bundan bahsetmişler... :( Yani yeni bir sorunlu seri var karşımızda.... :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 17 Ağustos 2012; 22:30:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

Lg pa70g'de de baklava deseni piksel mi kullanılmış? Grafikleri deneme şansım olmadı test etme şansım yok. fakat cihazda odaklanma sorunu var arkadaşlar, alacakları bilgilendirmek istedim; ekranın sol tarafı ile sağ tarafı farklı netleşiyor, yani sol çok netken sağ üst köşe acayip bulanıyor, solu netlliyorsunuz, bu sefer sağ taraf bulanıklaşıyor. Bu cihaz da sorunlu çıktı arkadaşlar, hepsinde ayrı bir sorun var bu ledlerin :( Vatanda başka bir ürünü inceledim aynı netlik sorunu onda da çıktı Yabancı sitelerden Avsforum'u inceledim sonra orda da bundan bahsetmişler... :( Yani yeni bir sorunlu seri var karşımızda.... :(

hs201 4:3 projeksiyon da da sag alt kose hafif flu ya kaciyordu bende ve kromaj efekti yani pixellerun sag solunda mavi pembe tonlar olusmasi.
    Ne yapalim o kadar olcak.
    Vatan topkapi vatan mi? Teshir de var mi led projektorler?
    Hw300 veya Hx301g?
    Gidip goreyim ya sunlari.
    Baklava dizilimi bi gorelim.
    Nasil bir scalling yapiyor merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 18 Ağustos 2012; 4:03:57 >

• Bornova Vatan'da inceledim. teşhirde hw300 var. Müşteri hizmetlerinde inceledik ikincisini teşhirde yoktu ve iade ettim cihazı, cihazda tamamen netlik problemi var, göz bozar bu zamanla... :( Ayrıca anlayamadığım bir bulanıklık vardı demek ki bundanmış, hem odaklayamıyor hem de baklava piksel de sanırım olumsuz etkiliyor görüntüyü. Keskin bir görüntü var ama mesela altyazıların sağ tarafı net solu bulanık. Şunu da belirteyim diğer cihazda bu durum daha azdı, benimkinde daha fazlaydı ama onda da vardı sonuçta. hs201'de dikkat etmemiştim ama Hw300'de kesinlikle böyle bir sorun yoktu...

Aman çok ayrıntılı görmeden, incelemeden sakın satın almayın, benim gözüm korktu açıkcası bir daha görmeden projeksiyon almam kesinlikle... Eğer vatan değil de başka firma olsa cihaz belki de elimde kalacaktı, servis kim bilir ne bahaneler bulurdu iade almamak için. Ayrıca 10-15 gün beklemek de cabası... Vatan müşteri hizmetlerindeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum gerçekten vatanın iade politikası müşteri odaklı, daha önce de yazmıştım ama tekrar edemeden geçemedim açıkçası :)

Şimde ne olacak bilmiyorum, kaldım yine projeksiyonsuz. Led'den gözüm korktu, baklava piksel vs. sorunları bitmiyor, eli yüzü düzgün bir model çıkmayacak mı? Neden düzgün bir şey yapmıyorlar anlamıyorum, her bir modelde ayrı bir sorun çıkıyor bunlarda... Lambalı lcd bir model mi alsam diye düşünmeye başladım ama bakalım...

• Hdmi li 1280*720 native veren cihazlar 1500un ustunde oda son 1- 1.5 senedir.
    Ledler le boyle baklava deseni ile girdi.
    Ben hx301 bakiyorum.
    İlginç olan ise bu ülkeye giren Telefon,Araba,Projeksiyon,TV hemen hemen hepsinde
    birçok özellik kırpılmış giriyor.
    HX301G de olmayıp HX300 de olmayan çok ilginç bir özellik var.
    FM Transmitter var projeksiyonun üzerin de çok ilginç.
    Sonu T ile biten ler de DVB-T tuner var onu biliyoruz ama Fm transmitter ne mantıkla koyulmuş anlamadım.
    Projeksiyona HDMI ile gelen Sesi fM Transmitter aracılığı ile fm li bir müzik setinden mi dinliyoruz anlamadım.
    Hakikaten çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 19 Ağustos 2012; 13:08:09 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.