Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler...

@1080p

Valla lag durumunu bilmiyorum lagları pek anlayamıyorum oyun oynasamda ne tüplüde ne lcd de hissedemiyorum bazıları hissedebiliyor :) gökkuşağı efekti ben görüyorumda kafaya takmıyorum film izlerken asla o kadar hızlı göz gezdirme hareketi yapmadığım için :) , zaten gökkuşağı efektine takarsanız daha çok ortaya çıkıyor, yurtdışında normal dlp projeksiyon alıp rainbow efekten rahatsız olan birçok insan 6 ay sonra görmemeye yada çok az görmeye başlıyor, kafaya takmayın diyorlar kısaca :) onun dışında 1280x800 örneği yukarda verdiğim 720p film hd ready televizyona benzer,1:1 oturmuyor pixeller ki zaten böyle birşey imkansız 1280x800 led projeksiyonların zigzag biçimli baklava tarzında olan piksel diziliminden dolayı,ancak rahatsızlık vericek biçimdede kötü durmuyor,yurtdışında bir kişi bu projeksiyonu 1920x1080 de cleartype açık kullanıp fontları %125 büyük hale getirerek daha yüksek performans elde etmiş, bende film izlerken 1920x1080 de izliyorum altyazılar daha net oluyor,keskinliği artmış oluyor :) , bilgisayar işi yaparkende 1280x800 getiriyorum :) yoksa yazılar okunmaz oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 13 Ağustos 2012; 17:01:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Valla ben projeksiyondan memnunum 1-2 ufak şey dışında yukarda yazmıştım onlarda çoğu led projeksiyonda oluyormuş lensleri plastikmiş bunların lensin dibinde ısı veren birşey varsa,cihaz fazla ısınırsa lensin ayarı kaçıyormuş, yurtdışında herkes bundan şikayetçi,morluk ve çatlama sesleride önemli değil zaten,beyaz ekranda kullanmıyorum çok fazla,fan sesinide duymuyorum valla bunun sebebi sağımda bilgisayar,projeksiyon ve vantilatör 3 lüsünün olmasıda olabilir duysam bile filme mi odaklanacaksınız cihazı mı dinleyeceksiniz? beni çok alakadar etmiyor yani :) , tek derdim gece insanları uyandırmasıydı gürültüden oda olmadı sıkıntı yok benim için :) onun dışında renkler konusunda bilmiyorum ben daha çok doğal renklerdense elle ayarladığım renkleri daha çok sevdiğimden elle ayarladığım renkleri kullanıyordum, eskiden izlediğim lcd de yaptığım renk ayarı ve kmplayer da %15 parlaklık arttırarak izliyordum, projeksiyon gelincede buna yakın birşeye ayarladım güzel oldu :) , rainbow efektine gelince okuldaki dlp projeksiyonda görmeme rağmen evdeki led dlp de sadece siyah beyaz filmin son sahnelerinde isimler geçiyorken vs görüyordum, oda gözümü hıp hızlı sağa sola kaçırırsam oluyordu ki bunuda sadece rainbow efektini görmeye zorlamak için yapıyordum :) lag vs olur çünkü projeksiyonlar bu konuda zaten sabıkalı ve 1280x800 led projeksiyonlarda sürekli bir görüntü işleme var baklava dilimi pixel dizilimi yüzünden ve native çözünürlüğünün 1280x800 olmayışı yüzünden,buda ekstra ekstra lag katıyor :)

@harun_kayakoç
    İade edip kurtulmuşsunuz hayırlı olsun

Yok ,iade edemedim. Sinirlenip yok pahasına satıp, elimden çıkarttım.

• pardon karışmış o zaman, yalıçapkını35 için öyle demiştim, sizin de kötü olmuş keşke türkiyede showroom yapsalar projeksiyon cihazları için,çok daha iyi olurdu bu kadar uğraştırmazdı kimseyi,şapkadan ne çıkacağını bilemeden alıyoruz projeksiyonu, kutusunu bile açtırmıyorlar :( , ben okulda vs projeksiyonların renklerini gördüğümde asla bir bilgisayar monitörüne-tvye yaklaşamayacağını bildiğimden dolayı düşük beklentiyle almıştım,o açıdan bende bir sıkıntı çıkmadı,ancak mesela normalde batman vs izlemem ancak dün arkadaşlarla toplaşıp izlediğimde dediğiniz gibi açık kahverengi olması gereken bazı sahnelerde maviye kaçan bir renk vardı projeksiyonda, demek ki bazı filmlerde vs etkileyebiliyor benim izlediklerimde böyle bir sorun çıkmadı.
  • Evet, projeksiyon konusunda bir showroom mantığında teşhir yapan yerler olmaması çok can sıkıcı. Teknosa'da filan teşhirde ürünler var ama oradaki spot ışıkların altında TV'ler bile doğru görüntüsünü veremiyorken, projeksiyonun performansını görmeyi beklemek bir hayal.

Ben bu işin çok acemisiyim. Üniversitede kullanmış olduğum kapalı kasa içindeki projeksiyon dışında pek kullanma olanağım olmamıştı. Şimdi şirket için alım yapmadan evvel araştırmasını yapayım, konu hakkında bilgi sahibi olayım bir kısım diye düşünerek sizleri takip etmeye başladım. Şimdi şimdi eşimle evde de kullanabileceğimiz bir projeksiyonumuz olsa diye heveslendik ama bunu yapmak hevesten öte bir bilgi gerektiriyor.
  • Projeksiyon fazla bir bilgi gerektirmiyor siradan kullanicilar icin.
    Cunku 1000-2000 de versen perdeler acik
    Iceriye gunes giren yerde yine izlenmeyecek.izlense bile siyahlari karanlik ortam urettiginden kontrast ve saturasyon soluk gozukecek.
    Su onemli soruyu sormadan Projeksiyon dusunmeyin.
    Bugun alinabilir 50" 127 cm 1m 27 cm sabit lcd veya plazma isimi gorur mu yoksa
    Bana DAHA BUYUK EKRAN LAZIM.
    Buyuk ekran oncelikli ise burada devreye MESAFE girer.
    Yansitilan zemin ile projeksiyon arasi uzadikca diagonal olarak ekran buyur.
    Ekran buyur ama mesafe uzadigindan parlaklik kontrast duser.
    Dusmemesi icin veya uzak mesafe de tatmin edici parlaklik icin ANSI LUMENi 1000 den yukari olanlar sizin icin ideal olabilir.
    Ikinci husus ise mesafe uzadigindan ve EKRAN BUYUDUGUNDEN dolayi goruntuyu olusturan her bir PIXEL de buyur.Her iki PIXEL in arasi BOS oldugundan izagara gorunumu daha da belirginlesir.
    800x600 cozunurluklu makinede daha belirli iken
    1024x768 de tatmin edici seviyededir.
    1280x720 ve full hd 1920x1080 native cozunurluklu olanlar ise pixel ler daha UFAK ve daha SIK oldugundan PIXEL araliklari COK AZ daha belli olur ve milyonlarca PIXEL oldugundan goruntu cok daha net gozukur.
    Bunlari kavradiysan is bundan sonra basliyor.
    1-TEK CHIP DLP mi?
    2-3LCD mi?

3 LCD ozellikli cihazlarin en onemli artisi
    LENS SHIFT ozelligidir.
    Yani projeksiyonu ortaya koymaniza gerek kalmadan makine izin verdigi kadar saga sola koyup ISIGI duz bir sekilde yansitirsiniz.
    En buyuk eksileri ise 3LCD lens shift li projeksiyonlar DLP lerden BUYUK ve AGIRDIR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ledlerde ise 3lcd yok sanırım, çünkü 30000 saat boyunca dayanan lcd panel yok, nerdeyse hepsinin 10000 saatte polarizerler ölüyor,çoğu lcd projeksiyon 3.lamba değişiminden sonra (7000-8000 saat) polarizerler gidik oluyor renkler baya karışıyor vs vs,hw300 ile 100 inch 16:9 ekran sorunsuz 3.30 metreden yansıtıyor parlaklık sorunu olmadan karartma perdesi ile gece-gündüz izliyorum ki bu cihaz 300 lumen, pa70g 700 lumen olduğuna göre projection central de ben hw300 ü 100 inch yaptığımda 16 nits resim parlaklığı var gözüküyor aynı düzeye 16 nits e pa70g ile getirdiğimde 215 inch izlenebilir gözüküyor tabi bu durumda netlik ne olur bilemiyorum ancak parlaklık konusunda sıkıntınız olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2012; 19:02:23 >
  • 1080p
    cevap için tşkkrler en kısa zamanda yazdıklrını araştırıp analiz edicemyeni sorularımda olucaktır ama hala anyamadıgım neden 1 tane hdmi çıkış var ve bu çıkış çoğalıtılabilirmi?
    tşşkrer ii kandiller hepiniza
  • Sorunun nedeni basit.
    Home projector degil.
    bir kac adet hdmi i olan lar ise bir kaç bin tl den basliyor.
    Ayrica led projeksiyonlar zaten ufak
    adam yer bulamamis Usb nin altina hdmi koymus sen ikinciyi ariyorsun.
    maliyeti yukseltir.sadece bir bir jack degil.

50-60 tl ye kumandali hdmi coklayicilar var.
    mesela dark in bir urunu var ama kullanmadim.
    dijital oldugu icin analog coklayicilarda olan parazit olmaz.
    bu arada baklava dilimi 1280x800 dlp pico chip li projeksiyon gormem gerek.
    eger lag varsa HX301G 1024x768 alabilirim.
    gerci belirledigim butce 850 yi gecmeyecek.
    vatanda hw300g yi 1000 tl yapmis.
    bir yandan da hw350 ve hx350 olan modeller ise Revizyona ugramis hali.bize sorunlulari satarlar ne istir yaw.
    kadir geceniz mubarek olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 15 Ağustos 2012; 21:30:07 >
  • 3 hafta sonra amerikaya gidiyorum ve alışveriş listemin başında projeksiyon cihazı var. lg pa70g yi bu forumda gördüm, ilgimi çekti. projectorcentral'da henüz yorum yapılmamış bu modelle ilgili.
    açıkçası optoma hd33 veya epson 3010 arasında gidip geliyordum. bu model iyice kafamı karıştırdı. epson 3010da lag ile ilgili çok şikayet var, optomanın da kontrastı düşük. bunlardan çok daha ucuz olan bu projektörü ciddi ciddi düşünüyorum..
  • yalıçapkını35 cihazı yeteri kadar inceledinizmi? Görüntü kalitesi nasıl bende bu cihazı almayı düşünüyorum ama kafam optoma ml 500 e takıldı. Amaç 120'' lik görüntü büyüklüğünde film ve oyun. Görüntü en fazla ne kadar büyüyor.Teşekkürler
  • @Crazy_men

Hw300 ile 100 inch 16:9 karanlık ortamda sorunsuz ki bu projeksiyon 300 lumen, pa70g ile çok rahat 120 inch yaparsınız gibime geliyor.

@1080p

Lag var bugün karşılaştırdığımda syncmaster 933nw lcd im var vga ile bağlı projeksiyona dvi ile bağladığımda mesela bilgisayarım a tıkladığımda lcd de önce, projeksiyonda sonra çıkıyor, tabi arada 1-2 saniyede falan yok ama 100 ms gibi bir fark var tahminimce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

@Crazy_men

Hw300 ile 100 inch 16:9 karanlık ortamda sorunsuz ki bu projeksiyon 300 lumen, pa70g ile çok rahat 120 inch yaparsınız gibime geliyor.

@1080p

Lag var bugün karşılaştırdığımda syncmaster 933nw lcd im var vga ile bağlı projeksiyona dvi ile bağladığımda mesela bilgisayarım a tıkladığımda lcd de önce, projeksiyonda sonra çıkıyor, tabi arada 1-2 saniyede falan yok ama 100 ms gibi bir fark var tahminimce...

birde projeksiyonda yansyilam goruntuyu uzaktan izleme imkanin varmi? soyle en az 5m.

• projeksiyonu 100 inch 2.5 metreden izliyorum pixeller belli olmuyor,rahatsız etmiyor, o açıdan mı sordunuz acaba?
  • lag var demiştiniz ya aslında o lag değil büyük ekran a geç gelmesi normal göz öyle algılıyor benzer bit test hs201 de yaptım ve birçok projeksiyonda göz öyle algılıyor bu yüzden daha geride izlemeniz münkün mü diye sordum.

Bu arada Vatan da 999 TL Yaptı HW300g yi aynı anda bimeks de öyle.

K330 a bir bakayım dedim bakıp kapatmam bir oldu diz boyu rainbow var.

Yukarı da ki video da 1:24 e ucaklı bir oyun var.Sağa sola dönerken kırmızı mavi yeşil gökkuşağı efektleri görüyorsundur.
    Sende böyle bir video açıp dener misin?
    Tamam birçok kamera rainbow u algılıyor ama az çok bilgi verir.
    Ben HS201 de aynı bu şekilde ki oyunlar da hiç rainbow görmedim hatta gözler hızlıca sağa sola oynattığımda da bile yoktu.

Bu battlefield 3 video sunu açıp HW300 de ki rainbow u gözlemleyebilir misin?
    Sabit bir noktaya bakmadan gözlerini sol orta dan hızlıca sağ köşeye çevirdiğinde rainbow belli olur.
    En azından yuykarı daki Acer K330 videosundan ölçü alırsın.

http://www.eizo.de/pool/files/de/Eizo_Monitortest.zip

Bak en iyi lag tespit aracı da burada.
    Yukarı da ki linkten indir açtıktan sonra mouse sol klik ilen 18 kere bastıktan sonra
    4-5 adet yukarıdan aşağıya düşen ufak kare kutular göreceksin.
    Sağdan rengini ayarlaman mümkün.
    En hızlı olan ile en yavaşa bak yavaş olan da yakından bak pixeller gıdım gıdım gidiyor mu?
    En hızlı olana bak kare Diktörtgene benzeyecek şekilde gecikiyor mu?
    Sonra kutuları mavi kırmızı yeşil yapıp deneyebilirsen çok makbule geçecek.
     Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

Bu program çok faydalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 15 Ağustos 2012; 21:40:45 >

• geride izlemem mümkün değil malesef :( onun dışında k330 hakkında birşey diyemem yakından görmeden çünkü hiç bukadar kötü bir rainbow videosu görmemiştim led projeksiyonlarla ilgili,youtubedan başka videolarda izledim k330 ile ilgili ancak rainbow bu kadar kötü değildi, kameralar led projeksiyonların dostu değil malesef tıpkı crtler gibi titriyorlar kamera karşısında, boş beyaz bir sayfada kamera açtığında ledin renkleri belli oluyor tarama şeklinde,gözle görmemiz mümkün değil tabi, hw300 e gelirsek battlefield videosunda rainbow göremedim, ancak mesela ausmedia nın dlp testi var, orda hızlıca oynattığımda gözümü görebiliyorum rainbowu (http://www.ausmedia.com.au/rainbow_test.htm ) , filmlerin son sahnelerinde siyah üstüne beyaz oyuncuların isimleri kısmında rainbow görüyorum gözümü hızla oynattığımda, eizo ya gelirsek gri testleri vardı bomboş gri gözükmesi lazım mış yanlış anlamadıysam, onda hepsinde çizgiler vardı bunun zigzag pixel yapısına bağlıyorum... , lag testinde beyazında en hızlısında karenin altı mavi solu yeşil sağı kırmızı üstü ise sarı renkliydi yakından bakınca ,altındaki mavi kısmı hafif gölgeli geçiyor ve karenin yukarısı hafif gecikiyor dikdörtgen gibi gözüküyor... en yavaşında ise pixellerin geçişleri gözüküyor gıdım gıdım karıncalı gibi ama baya hızlı onun dışında diğer renklerde bir sorun göremedim aynıydı... tabi ben bu test işlerinde yeni olduğumdan hata yapmışta olabilirim :) 1280x800 de yapıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2012; 23:48:53 >

• eline saglik
    rainbow ,ilginc pixel dizilimi , yatay eksik olan 140 pixel asagidan yukariya fazla olan 112 pixel,mor pembe herkeste olup olmayan isik yayilmasi ni goz ardi etmem mumkun ama soyledigine gore muazzam bir lag var.

Yani kutu hizlica asagiya inerken her kosesinde bir renk ve dikdörtgene caliyorsa 8 ms Lcd den beter bir durum.
    Aslinda pixel dizilimi bu lagi hissetiren en buyuk etken.

Simdi amac uzum yemekse bu cihaz alinir neden alinir,
    1-kesinlikle fiyatindan
    2-media oynatici ozelliginden
    3- throw ratio kisa mesafe de BUYUK EKRAN.

HX300G 1024*768 mi alsam bunumu alsam kararsizim.
    4:3 aspec ratio tv kanallarinda iyi oluyor ama goz yoruyor.
    ben bayagidir bakmiyordum led piyasasina 1280*800 cozunurluklu HW300G yi gorunce hemen alasim geldi ama bu baklavanin tadi hosuma gitmedi.
    Haftasonu bi vatana ugrayip dibine girmem gerek.:)))
    Evde ki hesap carsiya uymaz derler ya aynen oyle bir durum.
    test icin tesekkur ederim.

• Bu lag işlerini dediğim gibi çok fazla bilmiyorum o yüzden tam bir yorum yapmam mümkün değil ancak kenarlarda renkler öyle gözüküyor,dibine girdiğim için öyle gözüküyor mesela testin sağındaki renk değiştirme kutusunun sağı yeşil solu kırmızımsı gözüküyor ancak biraz daha uzaklaşınca normal gözüküyor, çözünürlüğü arttırdığım zaman lag daha azmış gibi geliyor birkaç kişiye daha bu testi yapmak lazım teste baktıkça farklı geliyor göz yanılıyor :) şimdide gözümü biraz dinlendirip uzaktan bakınca dikdörtgene çalmıyormuş gibi geldi.ancak dediğim gibi renk olayı hemen hemen herşeyde var şuan bu yazıları yazarken dibine girersem yeşil yeşil alttan gözüküyor ancak bu olay ancak çok pahalı projeksiyonlarda olmuyormuş adını unuttum şimdi. "Chromatic aberration" imiş adı projeksiyonları hepsinde varmış dediğim gibi 3 rengi bir yere odaklarken gerçekleşiyormuş bu hata :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2012; 4:15:24 >

• Bunla ilgili bir site buldum.
    http://www.kguttag.com/category/pico/

Altta ki resim muhtemelen 854*480 çözünürlüklü pico chipe sahip.
    Ben HS201 de 800*600 native i , 1280*768 de kullandığım oldu böyle garip görüntü görmedim.

1280*800 pattern testi bunla bir aç bak bakalım ne görüyorsun:)))

1280*720p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 16 Ağustos 2012; 4:26:15 >

• lcd deki gibi göremediğim kesin :) yakından bakınca tırtıklı heryer ve yukarda verdiğin dlp örneklerine benziyor :) resim koyuyorum birazdan...

http://f1208.hizliresim.com/10/j/bxywl.jpg

http://f1208.hizliresim.com/10/j/bxyww.jpg

ee malum kareden baklavaya çevirme işlemi kusursuz değil :) , illa bir sıkıntı çıkacaktır :) komedi ya photoshop ta 1 pixellik alanı boyuyorum lcd de kare projeksiyonda baklava gösteriyor :) neyse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2012; 4:45:40 >

• film izlerken ya da oyun oynarken önemsenecek bir durum değil
    ama pc modda kullanırken ben kafayı takarım.
    Sanki cihaz 1280*800 ama 1680*1050 kullanıyormuşcasına bir resim kalitesi çıkıyor.
    Yani cihazı bir 16:10 aspect ratio su kurtarıyor doğuştan Widescreen.
    HX301G 1024*768 e de doğru meyilleniyorum.

Neymiş smooth picture teknolojisi imiş lan yerim teknolojinizi.
    Bu görüntü hareket edecek ya TABLO mu bu resmi ne yapayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.