Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HS201 modelini 4 gün kullandım evde. Öncelikle belirtmem gerekir ki Diablo 3 oynarken bile aşırı bir lag hissettim HDMI bağlantıda. Daha sonrasında VGA ile bağladım ancak imzamdaki sistemimde lag durumu yine pek bir fark yaratmadı. Oyun oynanabilirlik biraz düşük geldi. PS3'te PC'ye oranla daha iyi bir oynanış söz konusu ama yine lag var.

HDMI bağlantıda istediğim netliği sağlayamadım bir türlü. Sadece tarayın seçeneği aktif ancak ayarlarını kurcalamama rağmen yeterli keskinliği alamadım yansıyan görüntüden. VGA ise apayrı zaten, 1:1 pixel mapping alamıyorum. Sadece Tarayın seçeneği aktif değil.

Bir de netlik konusunda blurlaşma sıkıntım oldu. Ne kadar uğraşırsam, uğraşayım sağ üst köşedeki belirgin netlik farkını yok edemedim. Alttan üstten siyah bantlı filmlerde sıkıntı yok ama özellikle oyunlarda ve masaüstünde aşırı rahatsız edici bir durum.

800X600 çözünürlükten zaten çok fazla bir beklentim yok. Belki bundan 2 sene kadar önce olsaydı "belki" diyebilirdim ama şu an bu modeli almayı düşünmüyorum. PB60G ya da PA70G araştırmalarım sürüyor. Yalnız LG dışında Epson'da şu an araştırdığım markalar arasında.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2m lik goruntuyu en az 2-50 ortalama 3m den izlemek gerek.
    Daha yakindan izlediyseniz lag i hissetmeniz cok daha fazla olur.
    Yok ben uzaktan da goruyorum diyorsaniz o zaman baska tabi.

Ben NT magazasin da LG HX301 899 tl ye buldum.
    Ayni fiyata cok daha guncel HW300G var.
    Ama bircok artisi olmasina ragmen
    Eksileri beni almaktan vazgecirdi.
    -Bir kere Native 1280:800 degil,
    -Dlp chip Native 16:10 degil 5:4
    -Soldan saga 140 pixel eksik.
    -Baklava dizilimi nedeni ile kenarlar da ki pixellerin yarisi kayip.
    -Baklava dizilim nedeni ile duz yatay cizgiler testere agzi gibi
    -Test resimlerinde dikey cizgilerden bazisi gorunmuyor.
    -Hafif flu-blur luk
    -Lag i soylemiyorum bile.

Hw300g yi almak demek benim icin
    1024*768 lik hx301 alip 1280*960 da kullanmaya benziyor.

Hic degilse hx301 pixeller kare.
    900 tl de vermek istemiyorum dogrusu.
    Bu cihazlarin ederi 700-800 bana gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sizin kadar bilgi sahibi olmadığım için ben çok yüzeysel bakıyorum elimdeki ürüne. 800*600 çözünürlük birinci olarak direkt eledi zaten elimdeki projeksiyonu. Input lag konusuna da gelirsem 42" boyutta bir TV ile PC bağlantısı kurduğum için minimum düzeyde de olsa lag konusundaki hassaslığımı törpülemiş durumdayım. Ona rağmen gerçekten çok etkiledi benii. Hack'n slash oyunda bile bu lagı hissettiysem FPS'lerde hiç ama hiç kullananmam bu cihazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

HS201 modelini 4 gün kullandım evde. Öncelikle belirtmem gerekir ki Diablo 3 oynarken bile aşırı bir lag hissettim HDMI bağlantıda. Daha sonrasında VGA ile bağladım ancak imzamdaki sistemimde lag durumu yine pek bir fark yaratmadı. Oyun oynanabilirlik biraz düşük geldi. PS3'te PC'ye oranla daha iyi bir oynanış söz konusu ama yine lag var.

HDMI bağlantıda istediğim netliği sağlayamadım bir türlü. Sadece tarayın seçeneği aktif ancak ayarlarını kurcalamama rağmen yeterli keskinliği alamadım yansıyan görüntüden. VGA ise apayrı zaten, 1:1 pixel mapping alamıyorum. Sadece Tarayın seçeneği aktif değil.

Bir de netlik konusunda blurlaşma sıkıntım oldu. Ne kadar uğraşırsam, uğraşayım sağ üst köşedeki belirgin netlik farkını yok edemedim. Alttan üstten siyah bantlı filmlerde sıkıntı yok ama özellikle oyunlarda ve masaüstünde aşırı rahatsız edici bir durum.

800X600 çözünürlükten zaten çok fazla bir beklentim yok. Belki bundan 2 sene kadar önce olsaydı "belki" diyebilirdim ama şu an bu modeli almayı düşünmüyorum. PB60G ya da PA70G araştırmalarım sürüyor. Yalnız LG dışında Epson'da şu an araştırdığım markalar arasında.

Aynı netlik ayarlayamama sorunu en güncel model lg pa70g'de de var. Sağ altı çok net yapıyorsunuz, ama sol üst bulanıklaşıyor, hw300'de ise böyle bir sorun yoktu ben gözlemlemedim.

Lg hw300 999TL iken alın derim ben, çünkü pa70g 1850TL şu an ve aynı benzer olumsuzlukları o da taşıyor dolayısıyla fiyat farkına değmez diye düşünüyorum her ikisini de kullanmış biri olarak. Tamam pa70g daha parlak ve canlı görüntüye sahip ama netlik sorunu var ve bu çok ciddi bir sorun bence, ve hemen hemen tüm ledlerde olduğunu düşünüyorum bu sorunun. hw300'de ise pek göze batmıyor yok denecek kadar az belkide. Ama onda da morluk problemi vardı ki çok da önemli değil bu, netlik daha önemli bence o yüzden 999TL'ye hw300 alınır bence ve eksikleri gözardı edilir bu paraya. İlk çıktığında hw300'de 1800'lere satılıyordu vatanda. Bu fiyata alıp bir iki yıl kullanılır daha sonra zaten çok daha iyi modeller çıkacaktır onlara bakılır, benim vardığım en son nokta bu şekilde :) Çünkü led projeksiyonlar daha yeni emekleme devrini yeni yeni atlatıyor ve sorunsuz değiller hala. O yüzden profesyonel değiller, eksiklikleri ile onları kabul etmek lazım, ben takip ettim promacto dahil, lg, acer hepsinde bir odaklama sorunu var gibi görünüyor, hw300 de bu en az düzeyde sanırım, çok yüksek paralar vermek doğru değil o yüzden.

• hw300 de idare eder, görüntü keskin değil ancak iyi bir görüntü var, görüntüyü keskin isterseniz orta tarafı netleştirdiğinizde köşeler bulanıklaşıyor, köşeleri netleştirdiğinizde orta taraf bulanıklaşıyor, ben genelde film izlerken altyazıyı en net gösterecek biçimde ayarlıyorum, onun dışında oyun vs oynarken ikisinin arasında ince bir ayar yapıyorum böylece orta ve köşeler net olmuyor ancak bulanık ta olmuyor :) , lensleri plastik zaten olur bu kadar, idare ediyoruz :)
  • LED'lerde netlik sorunu kronik durumda diyebiliriz yani? Marka, model gözetmeksizin?

HW300 ile PC bağlantısı kurduğumu farz edersek VGA bağlantıda 1:1 pixel mapping yapabilecek miyim? Bu durum lag oluşumunu azaltan önemli bir detay.

Bulanıklık durumunu oyunlara yedirebileceğimi düşünüyorum, sıkıntı yaratmaz sanırıım odağımı netlediğim zaman. Masaüstü kullanımında da projektöre değil TV ya da monitöre bakmaya devam edeceğiz zaten.

Yalnız hiç aklımda yokken nasıl geldim bu araştırmaların içine farkında bile değilim.
  • yalnız yukardaki arkadaşların anlattıklarına göre bu durum çok daha kötü diğer projeksiyonlarda, ben hw300 de ortalama bir netlik sağlayabiliyorum her taraftaki yazılar okunacak netlikte oluyor, ancak yukardaki arkadaşların anlattığına göre böyle bir durum olmuyormuş, şahsen netliğinden memnunum makinenin bide üstüne çözünürlük yüksek olunca tabi :) 1:1 pixel mapping bu makinelerde zor sanırım ya, incelediniz mi bilmiyorum ancak pixeller baklava şekilli yerleştirilmiş, buda alıştığımız pixel yapısından farklılık sağlıyor, bide chipin çözünürlüğü 1140x912, tabi görüntüyü işlerken hiçbir yerde bu çözünürlük geçmiyor buna en yakın normal çözünürlük 1280x800 seçilmiş ki çok az kayıp oluyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ağustos 2012; 15:11:35 >
  • LG PA70G Led bu cihazı boyutdijitalde gidip görebilirsiniz, benim inceleme fırsatım oldu, güzel cihaz.
  • netlik ayarını bilmiyorum ama nasıl bir tasarım harikasıdır bu pa70g arkadaş!!! hayretler içerisindeyim... Süs olarak evimin kenarına teknoloji konsepti olarak koyabilirim... Tebrikler LG'ye...

bembeyaz, tuşsuz bir cihaz, adaptöründen tutun kumandasına... valla helal olsun... ayrıca 720p film izledim netlik sıkıntısı gözlemlemedim, tekrar bir bakayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

quote:

HS201 modelini 4 gün kullandım evde. Öncelikle belirtmem gerekir ki Diablo 3 oynarken bile aşırı bir lag hissettim HDMI bağlantıda. Daha sonrasında VGA ile bağladım ancak imzamdaki sistemimde lag durumu yine pek bir fark yaratmadı. Oyun oynanabilirlik biraz düşük geldi. PS3'te PC'ye oranla daha iyi bir oynanış söz konusu ama yine lag var.

Aynı netlik ayarlayamama sorunu en güncel model lg pa70g'de de var. Sağ altı çok net yapıyorsunuz, ama sol üst bulanıklaşıyor, hw300'de ise böyle bir sorun yoktu ben gözlemlemedim.

Lg hw300 999TL iken alın derim ben, çünkü pa70g 1850TL şu an ve aynı benzer olumsuzlukları o da taşıyor dolayısıyla fiyat farkına değmez diye düşünüyorum her ikisini de kullanmış biri olarak. Tamam pa70g daha parlak ve canlı görüntüye sahip ama netlik sorunu var ve bu çok ciddi bir sorun bence, ve hemen hemen tüm ledlerde olduğunu düşünüyorum bu sorunun. hw300'de ise pek göze batmıyor yok denecek kadar az belkide. Ama onda da morluk problemi vardı ki çok da önemli değil bu, netlik daha önemli bence o yüzden 999TL'ye hw300 alınır bence ve eksikleri gözardı edilir bu paraya. İlk çıktığında hw300'de 1800'lere satılıyordu vatanda. Bu fiyata alıp bir iki yıl kullanılır daha sonra zaten çok daha iyi modeller çıkacaktır onlara bakılır, benim vardığım en son nokta bu şekilde :) Çünkü led projeksiyonlar daha yeni emekleme devrini yeni yeni atlatıyor ve sorunsuz değiller hala. O yüzden profesyonel değiller, eksiklikleri ile onları kabul etmek lazım, ben takip ettim promacto dahil, lg, acer hepsinde bir odaklama sorunu var gibi görünüyor, hw300 de bu en az düzeyde sanırım, çok yüksek paralar vermek doğru değil o yüzden.

Ben Promacto kullanıyorum, bende netlik sorunu yok. Genelde 4:3 kullanıyorum ne piksellenme, ne gökkuşağı nede çok aleni netlik sorunu var. Bu netlik sorunu kullanılan lensten kaynaklanıyor araştırdığım kadarıyla, aynı lensi kullanan bir çok LED cihazda ve özellikle 1280 x 800 lerde bu netlik ayarı çok açık olarak ortaya çıkıyor. Buda insanda şüphe uyandırıyor. Bu netlik bozukluğu sadece 1280 x 800 ledlere mahsus, piksellerin baklava dilimine dönüşmesindenmi kaynaklanıyor, yoksa kullanılan lenslerdenmi ?

1024 x 768 çözünürlüğe sahip olan Promacto Pro x08 ve LG Hx 301 de ise bu flu durum yada netliğin altan üsten tutmaması durumu yok. Yada en azından çok rahatsız edici değil, çok dikkatli bir gözle incelemedikten sonra göze çarpmıyor.
    Bundanda bu netlik ayarı bozukluğunun 1280 x 800 native çözünürlüğü 1140 x 912 çözünürlüğe sahip bir chiple oynatmaya çalışmaktan kaynaklandığı söylenebilirmi?

Yani lens kaynaklımı, yoksa chip kaynaklımı ?

EnemyTerritory ve 1080p arkadaşlara doyurucu açıklamalarından dolayı teşkkür ederim.

• netlik sorunu lensten kaynaklı, baklava deseniyle ilgisi yok, lensleri çokta iyi değil plastik zaten bazen sıcaklıktan dolayı netlikte bozulabiliyor,netlikten ben memnunum çok kafaya takılacak bir sorun yok, her köşedeki ve ortadaki yazıları düzgün bir ayarla okuyabiliyorsunuz, sadece her köşenin ve ortasının çok net olmasını isterseniz bu mümkün değil, ya ortası çok net oluyor yada kenarları çok net oluyor, bende oyun oynarken vs ince ayar yapıp ortalama bir netliğe getiriyorum heryer normal bir netlikte oluyor ne çok net oluyor nede çok bulanık, onun dışında filmlerde altyazıyı en net gösterecek şekilde ayarlıyorum zaten izlediğim çoğu film 720p olduğundan netlik sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ağustos 2012; 21:02:54 >
  • Netlik konusunda eski bir bilgi.
    Zamaninda optoma hd70 hd dlp alacaktim.
    Birde mitsubishi hd1000u vardi.
    1000u pamasonic ax100 e kafa tutuyordu.
    Hd 70 fena degildi.
    Eksisi plastik lens kullanmasiydi.
    Plastik lensler de netlik sorunundan daha cok
    Bazi arabalarin dikiz aynalarinda olan
    Kromaj efekt denilen cd lerde gorulen
    Renk dalgalari yansimasi sorunuydu.
    Siz bu projelsiyonlar da 1280.800 de
    Word metni acin.
    Hatta eizo monitor test i acip yazilara bakin.
    Ortada ki beyaz zemin uzerine siyah yazilarin etrafunda kromaj efekti yoktur.
    Ama sag sol alt ve us koseler de ozellikle alt koseler de yazilarin kenarinda ki pixellerin bazisi yesil bazisi pembe kirmizi olur.
    Buda kotu bir durumdur.
    Ama pici.dlp chip ler zaten 1280.800 luk resmi
    1140.912 scalling yapiyor yani sigdiriyor.
    Bide pixeller 45 derece yamuk.
    Hafif bir flu luk blur luk olmak zorunda.
    Eger ki duz pixelller olsaymis gozum kapali hw300g alirdim.
    Ama simdi hx301 bakiyorum eski olmasina ragmen.
    Yoksa siz film tv izleyecek ps3 baglayacaksaniz 16.10 hw300g yi mutlaka alin.
    Yok benim gibi pc baglayacak.
    1280.960 da kullanacak 1.1 pixel mapping de kullanacaksaniz pek iyi tercih olmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Netlik konusunda eski bir bilgi.
    Zamaninda optoma hd70 hd dlp alacaktim.
    Birde mitsubishi hd1000u vardi.
    1000u pamasonic ax100 e kafa tutuyordu.
    Hd 70 fena degildi.
    Eksisi plastik lens kullanmasiydi.
    Plastik lensler de netlik sorunundan daha cok
    Bazi arabalarin dikiz aynalarinda olan
    Kromaj efekt denilen cd lerde gorulen
    Renk dalgalari yansimasi sorunuydu.
    Siz bu projelsiyonlar da 1280.800 de
    Word metni acin.
    Hatta eizo monitor test i acip yazilara bakin.
    Ortada ki beyaz zemin uzerine siyah yazilarin etrafunda kromaj efekti yoktur.
    Ama sag sol alt ve us koseler de ozellikle alt koseler de yazilarin kenarinda ki pixellerin bazisi yesil bazisi pembe kirmizi olur.
    Buda kotu bir durumdur.
    Ama pici.dlp chip ler zaten 1280.800 luk resmi
    1140.912 scalling yapiyor yani sigdiriyor.
    Bide pixeller 45 derece yamuk.
    Hafif bir flu luk blur luk olmak zorunda.
    Eger ki duz pixelller olsaymis gozum kapali hw300g alirdim.
    Ama simdi hx301 bakiyorum eski olmasina ragmen.
    Yoksa siz film tv izleyecek ps3 baglayacaksaniz 16.10 hw300g yi mutlaka alin.
    Yok benim gibi pc baglayacak.
    1280.960 da kullanacak 1.1 pixel mapping de kullanacaksaniz pek iyi tercih olmayabilir.

Ben hw300'de kesinlikle bulanıklık görmedim, ama pa70g'de kesinlikle var, ekranının sağı ve solu aynı anda net olamıyor. sağ alt köşe ve sol üst köşe ayrı ayarda netleşebiliyor. Bunun pikselle ilgisi olsaydı, hw300'de de acer k330'da da ve pa70g'de de aynı baklava piseller var, ama k330'da genel bir netleme sorunu vardı, ekranın tammaında çok net olamıyordu, pa70g'de uçlarda var, hw300'de ise ben göremedim böyle bir sorun yok. Yani sorun bence kullanılan mercekte. Yukarıda bir arkadaş hs201'de de netlik sorunu var diye yazmıştı.

Eğer film izlenecekse çok fazla bilgisayara bağlanmayacaksa hw300 kesinlikle bu fiyata tercih edilmelidir bence. Zaten bilgisayra bağlayınca ekrandaki morluk beni rahatsız etmişti, yani pc monitörü olarak kullanıma pek uygun değil.

• Buyuk ekran
    Mkv oynatacak
    Digiturk hd uydu takacak
    Kisiler icin su an icin en ideal cihazlar.
    Ama benim gibi 1:1 pixel mapping isteyenler icin degil.
    Hayir cihaz hem pixel mapping yapmiyor hemde pixeller 45 derece donuk.
    Resim film yazi her dijital sey standart piksel uzerine insa edilir.
    Bir ici dolu kare cizin 45 derece dondurun bakin simdi hangisi daha guzel.
    Bir yaziyi wordde 45 derece dondurun cokda guzel gozukurse ben hakliyimdir.
    Guzel gozukmese de hakliyimdir.cunku cihaz 1280 satiri 1140 lik dlp islemciden gonderiyor
    Sen git minicik doner ayna yap dondur sat oldumu simdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 23 Ağustos 2012; 23:28:53 >
  • şimdilik bu dlp çipleri var, teknoloji hep lumen üzerine gelişiyor, son 1-2 yıldır aynı çip kullanılıyor sadece lumen değişiyor, en azından bu fiyat aralığında bunlar var, daha fazlası için daha fazla vermek gerekiyor ki arada uçurum farkı var malesef, birde netlik için bende cihazı kapatıp soğudugunda netlik gidiyor, çalıştırıp ısınınca tekrar geri geliyor yurtdışında baya şikayet var led projeksiyonlarla ilgili bu konuda bunu da plastik lense bağlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 24 Ağustos 2012; 2:50:53 >
  • 1000 ile 2000 arasi hdmi sahip hd projeksiyon eksikligi var bu ulke de.
    Ilk baslarda bir casio gitmisti oda uctu gitti fiyatlari.
    Led ler cok iyi alternatif.
    Bir kere mobil.
    Lamba omru yok.
    Kisa vade de filtre temizleme yok.
    En eskisi bile divx yenisi mkv aciyor.
    Daha ne olsun.
    Yani burada gecen flu blur net olmama problemleri yuzunden almamazlik yapmasinlar.
    Hele ki uydu ve ps3 takacaklar icin
    En uygun fiyatli buyuk ekran cozumu.
    Ben yeni teknolojiyi sevmedim.
    Bazi kameralarda da bu teknoloji var.
    Usb den medya ozelligini nadir kullanirim.
    Bir baskasi mkv oynatacaksa kesinliklr 16.10 projeksiyon almali.
    Ben pc ile kullanacagim.1.1 pixel olcekleme benim icin onemli bir ozellik.
    Yoksa her acidan yepyeni hw300g vb. Leri dururken hx301 almayi dusunmezdim.hele hele 16.10 led varken.
    Ama cihaz ne 16.10
    Ne de 1280.800
    Ustelik pixeller 45 derece.ciddi standart disi.
    Elbet bunu tv film izleyen icin onemi olmaz.
    Bende film izlesem o kadar da koymaz.dedigim gibi pc ile kullanacagim.

• Tamam o halde 1:1 pixel mappingle PC bağlantısı kurup, özellikle oyun odaklı kullanılabilecek projektör için spesifik olarak şu modele bak der misiniz?

Bu arada ofis için PB60G alınmış hiç haberim olmadan. Birazdan fotoğraflarını çekip, başlığını açarım amatör olarak.
  • En basitinden şu anki 1280x800 ledler olmaz, çünkü bu zigzag pixel yapısı ekstradan lag katıyor projeksiyona, birde zaten bir çok kişi projeksiyonların lag olarak yüksek olduğunu söylüyor, birde zigzag pixeller baya güçleştirir sanırım :) , ya normal projeksiyon yada 1024x768 e kadar led projeksiyonlara bakmak gerekiyor :)
  • Yani kısaca "şimdilik cebinde paranı tut, şirkete alınan projeksiyonu arada sırada eve kaçır ve isteğini törpüle" anlamı çıkarıyorum ben o halde.
  • quote:

Yani kısaca "şimdilik cebinde paranı tut, şirkete alınan projeksiyonu arada sırada eve kaçır ve isteğini törpüle" anlamı çıkarıyorum ben o halde.

Hs201 le idare et:)))

Arkadaslar sunu da yazmayi unuttum.
    Ben 1024.768 alavagim diyorum ya
    Agirlikli 720p mkv izlerim.

Mkv film ler bilinenin aksine 720 satir degildir hatta 1080 satir filmler de oyle.
    Genelde filmin aspect ratio su ve ust ve alt tan siyah bantlar yuzunden
    Mkv ile kodlanan bircok film
    1080p 8xx pixel
    720p 5xx pixel dir.
    Birebir hd ps3 hd uydu alicinda etkisi olacagindan bana pekde gerekmiyor.

1280x 5xx pixel 500 satir hadi olsun 600 satir.
    Yeni tip projeksiyon lar da lag kacinilmaz bir durum ama benim gibi kafayi takanlar icin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.