Şimdi Ara

Yeni LG PB60G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
303
Cevap
7
Favori
51.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayram tatili için LG PA70G alacaktım malesef bimeks yoktu bende LG HW300G aldım umarı pişman olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Orijinalden alıntı: REeL13

Bende uzun süredir led cihazları araştırıyorum en son bu cihaz çıktı karşıma. Acer k330 ve LG HW300G den ışık gücünün daha güçlü olduğu söyleniyor. Yani gündüz perdeler kapatıldığındada kullanılabiliyormuş yabancı formlarda yapılan incelemelerde öyle yazıyor. Türkiyede 1400 civarı şuan. Fakat yeni olduğu için fiyat bir müddet sonra düşer bence.

Şahsi fikrim bu ürün fiyatını hak etmiyor, alan arkadaşlar lütfen kızmasınlar Benq serilerini beklemek lazım, ama Türkiyeye gelirmi bilmiyorum, bu cihazdan çok daha ucuz olan Benq 710ST konuda açmıştım, biraz inceledim, ışıklı ortamda dahil mesela akşam zifiri odaya mahkum değilsiniz resim parlaklığı çok iyi !

Bahsettiğiniz cihazın ışık gücü ne kadar? lgpa70g de ışık gücü bakımından iyi 700 ansilumen. Tamamen karanlık ortam olmasına gerek kalmıyor, fakat hw300 gibi bazı kronik sorunları var.

Bence yine de imkan varsa hw300 yerine bu modeller tercih edilmeli eğer tamamen karanlık ortamda seyretmek istemiyorsanız...

• quote:

Orijinalden alıntı: volkano27

everest pseb96 200x200 ayaklı perde nasıl acaba, internette hiç bilgi bulamadım
    http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=43071&diger=tumu

perdelerin mutlaka birgün kırışacağını veya dalgalanacağını öğrendim.forumda bir arkadaşın beyaz mdf den ekran yaptığını ve hatta philips led tv lerdeki yan aydınlatmalar gibi led aydınlatma bile taktığını gördüm.bende beyaz 210x135 arkalık temin ettim ve şuan perde niyetine kullanıyorum.açık kum rengi duvarımdan çok daha iyi bir yansıtma yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim.yalnız 2.70 metreden ekranı dolduramadığım için gereksiz yere büyük aldığımı gördüm ve evde kendi imkanlarımla 185x130 küçülttüm.bence düşünebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

quote:

quote:

Bende uzun süredir led cihazları araştırıyorum en son bu cihaz çıktı karşıma. Acer k330 ve LG HW300G den ışık gücünün daha güçlü olduğu söyleniyor. Yani gündüz perdeler kapatıldığındada kullanılabiliyormuş yabancı formlarda yapılan incelemelerde öyle yazıyor. Türkiyede 1400 civarı şuan. Fakat yeni olduğu için fiyat bir müddet sonra düşer bence.

Şahsi fikrim bu ürün fiyatını hak etmiyor, alan arkadaşlar lütfen kızmasınlar Benq serilerini beklemek lazım, ama Türkiyeye gelirmi bilmiyorum, bu cihazdan çok daha ucuz olan Benq 710ST konuda açmıştım, biraz inceledim, ışıklı ortamda dahil mesela akşam zifiri odaya mahkum değilsiniz resim parlaklığı çok iyi !

Bahsettiğiniz cihazın ışık gücü ne kadar? lgpa70g de ışık gücü bakımından iyi 700 ansilumen. Tamamen karanlık ortam olmasına gerek kalmıyor, fakat hw300 gibi bazı kronik sorunları var.

Bence yine de imkan varsa hw300 yerine bu modeller tercih edilmeli eğer tamamen karanlık ortamda seyretmek istemiyorsanız...

2500 ANSI Lumen High Brightness - Enjoy true-to-life images with splendid color details. A high brightness level of 2500 ANSI lumens delivers an optimum picture performance even under low Ambient Light.

Şimdi burada karşılaştırdığımız cihazlardan biri 2500 ansi lumen, biri 500 ansi lumen değerine sahip. Yalnız yanılmıyorsam Benq 710ST led bir projektör değil. Yanılıyorsam da lütfen beni düzeltiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

quote:

quote:

2500 ANSI Lumen High Brightness - Enjoy true-to-life images with splendid color details. A high brightness level of 2500 ANSI lumens delivers an optimum picture performance even under low Ambient Light.

Şimdi burada karşılaştırdığımız cihazlardan biri 2500 ansi lumen, biri 500 ansi lumen değerine sahip. Yalnız yanılmıyorsam Benq 710ST led bir projektör değil. Yanılıyorsam da lütfen beni düzeltiniz.

Size detayları veriyim !

Dikkat edersiniz, ürün Türkiye içinde hazır ama nedense Türkiyede satan firma yok !

Sizce bu ürün Türkiyede olsa fiyatı ne olurdu, şuan 700 dolara satılıyor mağazalarda !

Yeni LG PB60G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 1 Kasım 2012; 9:34:56 >

• 700$ fiyat etiketiyle satılıyorsa bizim ülkemizde en az 1000$ karşılığında türk lirasına tekabül ederdi satış fiyatı sanırım.
  • quote:

700$ fiyat etiketiyle satılıyorsa bizim ülkemizde en az 1000$ karşılığında türk lirasına tekabül ederdi satış fiyatı sanırım.

1000 Dolar saratsa bence iyi !

Simdi GT750 baska konuda yazmistim, mesela Turkiyede 2-3 firmada var yani tahmin fiyat, 2000 Lira gozlukde yok, GT750 Full paket Avrupada yani gozluk, canta, kobla vs dahil, en fazla 700 dolar, simdi Noel geliyor dahada dusecek !

ST710 bana gore gercekden Ev icin cok super bir cihaz, hatta aydinlik ortamda bana gore cok iyi, aksam zaten normal evde 1-2 lamba yansa bile super goruntu veriyor, karanlik ortam iyi ama los isikta cok iyi !

Galiba Turk Insanini firmalar para goruyorlar, baska aciklamasini bulamadim !
  • quote:

1000 Dolar saratsa bence iyi !

Simdi GT750 baska konuda yazmistim, mesela Turkiyede 2-3 firmada var yani tahmin fiyat, 2000 Lira gozlukde yok, GT750 Full paket Avrupada yani gozluk, canta, kobla vs dahil, en fazla 700 dolar, simdi Noel geliyor dahada dusecek !

ST710 bana gore gercekden Ev icin cok super bir cihaz, hatta aydinlik ortamda bana gore cok iyi, aksam zaten normal evde 1-2 lamba yansa bile super goruntu veriyor, karanlik ortam iyi ama los isikta cok iyi !

Galiba Turk Insanini firmalar para goruyorlar, baska aciklamasini bulamadim !

Elektronik pazarı Türkiye'de maalesef her zaman ederinin üzerinde fiyatlara sahip oluyor. Yüksek vergiler, ithalat ücretleri, ıvır zıvır derken tüm ödemeler müşteriye yaptırılıyor resmen. Ben bunu bildiğimden dolayı uluslar arası garantisine güvendiğim markaları Türkiye'den değil, genellikle Hong Kong üzerinden almaya çalışıyorum.

PA70G de muhtemelen durum daha iyidir ama biz şirket içi sunumlarda kullandığımız PB60G ile de verimli bir görüntü alabiliyoruz aydınlıkta. Tabii evde ışıkta kullanma durumum yok, ara sıra şirketten eve getirdiğimde fazlasıyla karanlık ortamda kullanıyorum. O zaman da iyi bir performans alıyorum.

• quote:

Elektronik pazarı Türkiye'de maalesef her zaman ederinin üzerinde fiyatlara sahip oluyor. Yüksek vergiler, ithalat ücretleri, ıvır zıvır derken tüm ödemeler müşteriye yaptırılıyor resmen. Ben bunu bildiğimden dolayı uluslar arası garantisine güvendiğim markaları Türkiye'den değil, genellikle Hong Kong üzerinden almaya çalışıyorum.

PA70G de muhtemelen durum daha iyidir ama biz şirket içi sunumlarda kullandığımız PB60G ile de verimli bir görüntü alabiliyoruz aydınlıkta. Tabii evde ışıkta kullanma durumum yok, ara sıra şirketten eve getirdiğimde fazlasıyla karanlık ortamda kullanıyorum. O zaman da iyi bir performans alıyorum.

Artik yuksek vergiler yok, eskiden vardi, Ithalat artik oyle zor asla degil, cunki satis yapan firmalar Ithalati ustleniyor, mesela diyelim siz 1000 adet tv Ithal ettiniz, firma size nakliyeyi Ulkenizin gumrugune kadar teslim ediyor, yani sifir riskle, ozellikle Cinde firmalarin hepsi boyle !

Amazona bir firma icin kotu imaj yazmaniz dahi yeterli, firmalara cok zarari dokunuyor ve Avrupali-Amerikali ev kullanicilari riskten inanilmaz korkuyorlar, firmalarda bunu cok iyi bilip, artik urun degimlerinde zorluk yapmiyorlar !

Turkiye tam tersi malesef, urun arizali ciksa firma geri lamamak icin herseyi yapiyor, cunki Turliye pazari zaten elinde istedigin karar sikayet yaz, umurlarinda bile olmuyor !

Sirket icin zaten ben birsey asla diyemem iyi yada kotu, sonucta is merkezli Pj'ler belli yani secim sansi cok fazla ama ev icin malesef 10 cihazdan fazla pek secim sansi yok !

Ornek vermek isterim, Forumda bir Arkadas bozuk cikan urunde Turkiyede firma ile sorunlar yasamis ve firma urunu degistirmemis, benim Turkiyedeki Arkadasimda bana rica etti, tamam dedim, Hollanda/Amsterda firmanin genel merkezini arayip, Turkiyede satilan xxx serilali urundeki problemi anlattim !

Sonuc urun aninda degisti, yani sifir ve masraflar Hollanda merkez firmasindan yanindada 1 adet hediye ile, Turkiyeye teslim edildi, yani urunu alan Arkadasa !

Simdi bu Adam bir daha Turkiye garantili urun alirmi bence asla almaz !

• Şimdi burayı bu ülke standartlarında değerlendirmek gerekli. Türkiye'de dediğiniz gibi resmi firma garantili ürünler bile sorun yaratabiliyorken garanti kapsamında paralel ithalat ya da uluslararası garantili ürün almak risktir her zaman.

Hele ki projeksiyon, televizyon gibi cihazlarda.
  • quote:

Şimdi burayı bu ülke standartlarında değerlendirmek gerekli. Türkiye'de dediğiniz gibi resmi firma garantili ürünler bile sorun yaratabiliyorken garanti kapsamında paralel ithalat ya da uluslararası garantili ürün almak risktir her zaman.

Hele ki projeksiyon, televizyon gibi cihazlarda.

Zten Avrupada ayni olay var, mesela garantide bu size kalmis, Optama diyelimki urun aciklamasinda net yazar 90 gun Lamba garantisi, 6 ayda diger parcalarin garantisi vardir !

Saniyorum Turkiyede satilan urunler bu tarz oluyor, lambayi birakin diger parcalardada ayni detayi olursa kimse sasirmasin, ayni 7 ay sonra urunde sorun oldu, firma size 6 ay garanti diyebilir, bu Optamanin satandart paketidir !

Turkiyede malesef eskiden Paralel Ithalat vardi ama ne yazikki bitti, rekabet yok tabi, hersey firmalarin eline kaldi istedigi fiyati koyabiliyorlar, rekabet olsa fiyatlar cok duser, normalde dusmesi gerek zaten !

Adam diyrki Avrupada ayni fiyata satriyoruz, iyide Avrupada asgari ucret farkli, Turkiyenin nerde ise 3 misli, tabiki fiyat ayni olmuyor, Avrupada fiyatlari Devlet belirler asgari ucretle satilan urunler arasinda rekabet olmak zorundadir, Turkiyede sadece zenginler urun alabiliyor !

Ornek vermek isterim, Diyelimki ben Optama GT70 alicam, simdi resme bakin !

Yani Standart paket bir urun ve fiyatida 700 Dolardir, suanda satilan fiyat !

Simdi ben cimri ve aslinda param kiymetli ise, alacagim urun bellidir, Full Garantili ve full kutu olan urunu secerim elbetteki,Asagida resme bakin !

Not:para resimler olan yeri kapadim, firma iletsim numarasi gorunmesin diye, farkli anlasilmasin !

Bu urunde normal urune gore 300 Dolara kadar daha pahali olur ama Full paket olarak alirim, cimri isem bu paketi alirim ama param coksa daha ucuz paketi tabiki, yani 700+300 Dolar kisaca 1000 Dolarlik urunu alirim !

Ozetle Turkiyede firmalar bunu yapmalilar, hersey net olarak urunlerde yazilmalidir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Kasım 2012; 13:12:56 >

• quote:

quote:

bu yaz nasip olursa yeni evimize sinema odası yaptırıcam bir projeksiyon araştırması yaptım yazı beklemeye gerek kalmıyıcak sanırım şu an oturduğum evede alabilirim lg pb60g ve pa70g modellerinde şu an karar kıldım özellikle lgpa70g de ışık gücü bakımından iyi 700 ansilumen yani araştırdığım kadarıyla odanın çok karanlık bir ortama dönüştürmeye gerekde kalmıyor.şöyle biraz fiyatlarıda yeni yıla düşerse çok iyi olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: v_efecan

quote:

quote:

bu yaz nasip olursa yeni evimize sinema odası yaptırıcam bir projeksiyon araştırması yaptım yazı beklemeye gerek kalmıyıcak sanırım şu an oturduğum evede alabilirim lg pb60g ve pa70g modellerinde şu an karar kıldım özellikle lgpa70g de ışık gücü bakımından iyi 700 ansilumen yani araştırdığım kadarıyla odanın çok karanlık bir ortama dönüştürmeye gerekde kalmıyor.şöyle biraz fiyatlarıda yeni yıla düşerse çok iyi olucak

Vatanbilgisayarda %30 indirim vardı haftasonu 1085 tl ye inmişti.Keşke araştırsaydınız biraz.Biz önceki indirimde pb60g aldık arkadaşa.270 cm mesafeden 180 en 150 boy görüntü aldık.Cihaz çantasındayken kitap gibi duruyor.Bir arkadaşa şaka yaptık gerçekten kitap sanıp gözlüğünü filan taktı kılıftan çıkarınca şaşırdı...=)Ufacık alette hoparlör bile var.Kumandasına gerek olmadan cihaz üzerindende kullanabilirsin.Dokunmatik tuşlar görünmüyor dokununca aydınlanıyor.Flashdiskten herşeyi oynattı.Anten kablosunu bağladım sorunsuz tv seyrettik.Cihazı yere koyup önünü kaldırısan görüntüyü otomatik düzeltiyor.Tabi bazı paralellikleride biz ayarlıyoruz.
    1280*720 hd görüntüleri monitörde tv de filan beğenmezdim.Led olduğu içinmi nedir çok güzel göründü.Eski dvd filmler bile etkiledi beni.Bence bütçesi ve odası sınırlı herkes almalı.İstediğin yere hdd gibi götür.Yalnız gözlük çıkmıyor içinden.3D olayınada daha bakmadık.Doğrusu ben böyle ufak bir cihazın görüntü kalitesine şaşırdım.İleride ledler piyasayı ele geçirecek bu kocaman projeksiyonlarda müzelik olacak bence=)

• quote:

quote:

quote:

Bahsettiginiz her iki cihazda ev icin yetersiz seriler, giris seviyesi cihazlar belki ilk 1-2 ay icin size iyi gelebilir sonrasında yeni cihaz arayisina girersiniz !

PA60-70 serileri almak icin cok iyi dusunmek lazim, kisa mesafe cihazlar ev icin daha ideal ozellikle kucuk evlerde yasayanlar icin !

Turkiyede fiyatlar dusmez, kimse hayale kapilmasin, 3-5 firma ithalatci, Avrupadaki gibi 30-40 firma rekabet yarisinda yok, bu sebeble fiyatlar her zaman yuksek olacaktir !

Avrupada Full paket 700 dolar, Turkiyede full paket olmayan urun iki misli fiyata satiliyor, ornek verebilirim firma ismi yazmiyorum, Arkadasima hediye cihaz icin Turkiyede firmaya siparis verdim, firma bana 2100 lira deyince saka yapiyor sandim !

Avrupada ayni urun 700 dolar, 1200 dolar Turkiyede, firma birde bana kar etmedigini soyleyecek kadar enteresan bir ornek verdi !

• ben nt de okuldan kdv muafiyet belgesi alıp kdv hariç 1100 liraya aldım yanında 170 liralık tablet de hediye verildi. Evde gayet güzel kullanılır. Okulda sınıfta kullanıyorum. Sınıfım küçük olduğu için kurtarıyor. Kullanım kolaylığı harika. flash disk ve projektör yetiyor. El kadar cihaz. Kendi kategorisinde iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamzara

quote:

quote:

quote:

Vatanbilgisayarda %30 indirim vardı haftasonu 1085 tl ye inmişti.Keşke araştırsaydınız biraz.Biz önceki indirimde pb60g aldık arkadaşa.270 cm mesafeden 180 en 150 boy görüntü aldık.Cihaz çantasındayken kitap gibi duruyor.Bir arkadaşa şaka yaptık gerçekten kitap sanıp gözlüğünü filan taktı kılıftan çıkarınca şaşırdı...=)Ufacık alette hoparlör bile var.Kumandasına gerek olmadan cihaz üzerindende kullanabilirsin.Dokunmatik tuşlar görünmüyor dokununca aydınlanıyor.Flashdiskten herşeyi oynattı.Anten kablosunu bağladım sorunsuz tv seyrettik.Cihazı yere koyup önünü kaldırısan görüntüyü otomatik düzeltiyor.Tabi bazı paralellikleride biz ayarlıyoruz.
    1280*720 hd görüntüleri monitörde tv de filan beğenmezdim.Led olduğu içinmi nedir çok güzel göründü.Eski dvd filmler bile etkiledi beni.Bence bütçesi ve odası sınırlı herkes almalı.İstediğin yere hdd gibi götür.Yalnız gözlük çıkmıyor içinden.3D olayınada daha bakmadık.Doğrusu ben böyle ufak bir cihazın görüntü kalitesine şaşırdım.İleride ledler piyasayı ele geçirecek bu kocaman projeksiyonlarda müzelik olacak bence=)

benq monitörlerini kullanmıştım çok sorunsuz ve renk çözünürlük kalitesi yüksekti fiyatlarıda öyle ama projeksiyonlarıyla ilgili bir fikrim yok sizin araştırmalarınıza güveniyoruz teşekkürler

• sınıfta kullanmaya ideal mi acaba? evde de küçük bir odam var, film izlemeye oyun oynamaya falan yeterli olur mu? sınıfa koyu perde takacağım. güzel görünür mü acaba yansıtınca?
  • Benim sınıfım küçük, siyah perde de taktım gayet güzel iş görüyor. Hele evde kullanımda hiç sıkıntı yok.
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 15 Ocak 2013; 20:22:39 >
  • hw300g ve bu arasında kaldım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.