Şimdi Ara

Yeni Linea 1.6 Mjet Lounge Düşünen Girsin İçeri... (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
893
Cevap
8
Favori
77.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blue kötü bir araç bence de. Accent Era'dan sonra zaten pek satılmadı. Millet pahalı buldu ve tipini beğenmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: prohitter8998

Accent Blue'nun Linea'dan üstün yanları:

Birçok saygın kuruluştan aldıgı birçok ödül(Detayları sitesinde)
    5 yıl garanti (Amerika'da 10 yıl, İngiltere'de 7 yıl garanti veriyorlar aynı araca)
    Daha iyi yol tutuş (Slalom ve geyik testleri şampiyonu)
    Daha kısa fren mesafesi
    Daha az yakıt tüketimi
    0-100 hızlanması 10.1 sn ve Linea'dan iyi
    İç mekanı çok daha kısa sürede ısıtan ve sogutan klima
    VSM(Araç stabilite yönetim sistemi)
    Amerikan çarpışma testlerinde aldıgı 5 yıldız
    Motorun daha üstün beygir gücü oldugunu ve daha buyuk devir aralıgında tam tork sunabildigini zaten biliyorsunuz

Bunlara göre karşılastırma yapılırsa siz hala Linea derseniz tabiki isteyen istedigi aracı seçmekte özgur. İstedigi araç rengini de. Ancak bana göre beyaz renk seçmek bir araçtaki en mantıklı renk seçimi olacaktır.

Bana göre kesinlikle Linea. Saydığın özellikler daha çok motorla ilgili ki dediğim gibi Multijet motorlar kendini kanıtlamış motorlardır. Common-Rail teknolojisini dünyaya yayan bir firmadan söz ediyoruz. Blue'da da HBA ve MSR yok...

Her şeyi geçin en üst versiyon bile çok fazla donanım fakiri.
    Bana göre donanım önemlidir ve Accent Blue bu konuda söz sahibi kesinlikle değil. Günümüzde herkes konfor istiyor, rahatlık istiyor. 46 bin lira para vereceksin ve park sensöründen başka bir donanımı olmayan araç alacaksın...

Tabi her türlü tercihe saygımız var bizim de... Alan güle güle kullansın.

Tabiki herkesin seçimine saygım var. Ama ben seçecek olsam güvenlik, yol tutusu, fren mesafesi, yakıt tuketimi, motor performansına bakarım. Sensorlu far veya silecek olması beni hiçbir şekilde etkilemez açıkcası. Hepsi parmagımın ucunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Blue kötü bir araç bence de. Accent Era'dan sonra zaten pek satılmadı. Millet pahalı buldu ve tipini beğenmedi.

Bizim halkımızın ortak sıkıntısı bu sanırım. Tipini begenmemek :) Artık Linea ile aynı fiyata satılıyor çok çok ucuz Accent Blue. Era ise uygun fiyatlıydı satıldıgı donemde ancak su ornegi vereyim: Citroen C5 2010'da 50 bin'e satılırken 2012'de 70 bin'i gordu. Tum araçlara boyle zam geldi. Özellikle de dizellere. O donem Linea'da 27 bin tl idi. Şimdi 40 Bin Tl olmuş. Otomobil fiyatlarında cok buyuk artış var. Accent Blue'da 40'a alınabiliyor su an. Amerika'da b sınıfının en iyi aracı Jazz seçildi bu yıl. Tek rakibi ise Accent Blue idi. Jazz'ın 1. olmasının sebebi ise az tuketen benzinli motoruydu. Ulkemizde Jazz fiyatlarına bakarsanız Accent Blue'nun karsız satıdıgını ve kaçırılmaması gereken bir araç oldugunu rahatlıkla görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: malt1

Linea 1.6 kullanan varsa klimanin sogutma performansini degerlendirebilir mi

Bizim şirketimiz için 1.3 MJet olanlarından kiralamıstık. Ben begenmedim açıkcası klima performansını. En kotusu de hava kanallarının sürekli olarak tıkanması ve 1-2 ayda bir bunu temizletmek zorunda kalmamız oldu. Ankara'da oturuyorum ve pek tozlu yollarda da kullanmıyoruz hep sehir içi, bu nedenle çok can sıkıcı bir durum. Araçlar kiralık oldugu için temizleme işlemine para vermedik. Ama arac kendımızın olsaydı serviste her seferinde 1 saat işçilik ücreti alacaklar ve filtreleri de değiştireceklerdi. Her seferinde 100 TL ceplerinde kalırdı oh ne ala. Bir de viraj donerken içerde hafif bir ruzgar esermiş gibi oluyor dikkatim dagılıyor ve sag on kapının altına dogru bakıyordum her seferinde. Sanki bir yerde delik var ve soguk hava geliyordu oluyordu kışın. Direksiyonu tam tur cevirin ve oldugunuz yerde donun o esintiyi farkedeceksiniz. Daha önce hiç boyle birşey başıma gelmemişti. Ayaga giden hava kanalından geliyor olabilir sanırım.

• quote:

quote:

Bizim şirketimiz için 1.3 MJet olanlarından kiralamıstık. Ben begenmedim açıkcası klima performansını. En kotusu de hava kanallarının sürekli olarak tıkanması ve 1-2 ayda bir bunu temizletmek zorunda kalmamız oldu. Ankara'da oturuyorum ve pek tozlu yollarda da kullanmıyoruz hep sehir içi, bu nedenle çok can sıkıcı bir durum. Araçlar kiralık oldugu için temizleme işlemine para vermedik. Ama arac kendımızın olsaydı serviste her seferinde 1 saat işçilik ücreti alacaklar ve filtreleri de değiştireceklerdi. Her seferinde 100 TL ceplerinde kalırdı oh ne ala. Bir de viraj donerken içerde hafif bir ruzgar esermiş gibi oluyor dikkatim dagılıyor ve sag on kapının altına dogru bakıyordum her seferinde. Sanki bir yerde delik var ve soguk hava geliyordu oluyordu kışın. Direksiyonu tam tur cevirin ve oldugunuz yerde donun o esintiyi farkedeceksiniz. Daha önce hiç boyle birşey başıma gelmemişti. Ayaga giden hava kanalından geliyor olabilir sanırım.

Sogutma performansi nasildi peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

5 yıl garanti (Amerika'da 10 yıl, İngiltere'de 7 yıl garanti veriyorlar aynı araca)
    Daha kısa fren mesafesi
    Daha az yakıt tüketimi
    Motorun daha üstün beygir gücü oldugunu ve daha buyuk devir aralıgında tam tork sunabildigini zaten biliyorsunuz

Bu üstün diye yazdıkların tartışılır.

- Hyundai'in iki de bir oradan ödül aldık, burada ödül aldık demesi alay konusu bile oldu. Utanmasalar "Belediyelerden ödül aldık" diyecekler.
    - Slalom ve geyik testi şampiyonu . Buna diyecek bir şey bulamadım.
    - Hyundai 128hp motorunu da, Fiat'ın 105hp motorunu da kullandım ve motor olarak kesinlikle 1.6MJet daha iyi. Hyundai motoru 2000 devire kadar ölü gibi, Fiat'ın motoru da aksine alt devirlerde çok canlı ve atak. Max torku 1500 devirde vermesinin etkisi büyük. Neye göre 1.6CRDI'nin az yaktığını iddia ettiğini de bilmiyorum.
    - İç mekanı çok daha kısa sürede ısıtan ve sogutan klima : Her iki araçta da bunun test ettin mi ? Bu muğlak bir şey.
    - VSM'ye karşılık Linea Lounge'da ESP var.

• @passenger

Bir de bu HBA ve MSR'ye baktım bunlar frenle ilgili özellikler yazıyor sitesinde. Accent Blue'da bunlar olmamasına ragmen Linea'dan daha kısa fren mesafesi var Accent Blue'da. Linea'da ust donanım tercih etmezseniz fren mesafeniz daha da uzayacak bu durumda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Blue kötü bir araç bence de. Accent Era'dan sonra zaten pek satılmadı. Millet pahalı buldu ve tipini beğenmedi.

Bizim halkımızın ortak sıkıntısı bu sanırım. Tipini begenmemek :) Artık Linea ile aynı fiyata satılıyor çok çok ucuz Accent Blue. Era ise uygun fiyatlıydı satıldıgı donemde ancak su ornegi vereyim: Citroen C5 2010'da 50 bin'e satılırken 2012'de 70 bin'i gordu. Tum araçlara boyle zam geldi. Özellikle de dizellere. O donem Linea'da 27 bin tl idi. Şimdi 40 Bin Tl olmuş. Otomobil fiyatlarında cok buyuk artış var. Accent Blue'da 40'a alınabiliyor su an. Amerika'da b sınıfının en iyi aracı Jazz seçildi bu yıl. Tek rakibi ise Accent Blue idi. Jazz'ın 1. olmasının sebebi ise az tuketen benzinli motoruydu. Ulkemizde Jazz fiyatlarına bakarsanız Accent Blue'nun karsız satıdıgını ve kaçırılmaması gereken bir araç oldugunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Jazz pahalı zaten. En az 6-7000 TL ekstra karla satıyorlar. Honda Türkiye garip fiyatlandırma yaptı.

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben Mersin'de yaşıyorum; biz Ankara gibi 1 ay klima çalıştırmayız, 3 ay minimum çalışır yazın.
    Kliması mükemmel.
    Gerçi bizim versiyonda çift bölgeli otomatik dijital klima var. Manuel klimalarda da durumun farklı olduğunu sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bunu test aracında görebilirsiniz ancak yaz aylarında test etmeniz gerekecek. Ben acıkcası begenmedim Accent Blue'nun kliması çok çok iyi. Lİnea'da arka koltukta oturanlar 15 dk geçiyor bir yere varıyorsunuz klimayı kapalı sanmışlar. Biz ön tarafta sonuna kadar açtık biraz sogudu ancak arka kısımlara sogukluk gelmedi. Arka tarafında soguması bi 20-25 dk'yı gorur. Bir de kısın motorun ısınması çok uzun suruyor.

Ama klimaya daha cok önem veriyosanız i30 veya Ceed modellerine bakın. 46ya linea alacagınıza 50 verin i30 ya da ceed alın. Klimaları mukemmel hemde iyonizer özelliği koymuslar klimaya. Bu ne demek oluyor iyonizer derseniz. Deniz kenarındaki, ormandaki ve şelalelerin yanındaki havalarda havanın metreküpündeki negatif iyon oranları çok çok daha fazla ve bu bölgelerde insan stresten uzaklasıyor ve rahat hissediyor. İyonizerde havadaki negatif iyon oranlarını artırıyor daha rahat ve yorgun olmayan yolculukllar saglıyorsunuz, stresten uzaklasıyorsunuz. Googleda aratın daha detaylı blgi mevcut. Ben baktım su an:

İyonizer Klima

Bir de iyonizer klimalar mevcut. Bunlar fiyat olarak normal klimalara göre biraz daha pahalıdır. Sistem ise ortamda bulunan negatif ve pozitif yüklü iyonlara klima üzerinde bulunan iyon motoru ile eksi yüklü iyonlar püskürtülerek ortamdaki negatif iyon sayısının arttırılmasını sağlıyor. Eksi yüklü iyonların fazla olduğu bir ortamda insan kendini daha rahat hisseder, bu yüzden iyonizer klima karşısında geçirilen saatler neticesinde normal bir klimaların karşısındaki gibi baş ağrısı, vücut yorgunluğu çekilmez. Hatta bazı markaların iyonizer modelleri astım hastalarını bile rahatsız etmiyor. Eğer imkanlar el verirse en azından yatak/çocuk odasındaki klimaların iyonizer olması çok faydalı olacaktır.

Kaynak:http://www.alimteknik.com/klima/klima-alirken.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben Mersin'de yaşıyorum; biz Ankara gibi 1 ay klima çalıştırmayız, 3 ay minimum çalışır yazın.
    Kliması mükemmel.
    Gerçi bizim versiyonda çift bölgeli otomatik dijital klima var. Manuel klimalarda da durumun farklı olduğunu sanmıyorum.

Bizde adanada oturuyoruz.klima bizim icin cok onemli sizinki 1.6 loungemi.siz mennunsunuz.arkadakilerde icerisi iyi diyebiliyor mu.diger arkadas klimayi kotulemis hemde ankara gibi yerde acaba araci 1.3mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bizde adanada oturuyoruz.klima bizim icin cok onemli sizinki 1.6 loungemi.siz mennunsunuz.arkadakilerde icerisi iyi diyebiliyor mu.diger arkadas klimayi kotulemis hemde ankara gibi yerde acaba araci 1.3mu

Hocam elbette arkadakilere de yetiyor. Evet, benimki 1.6 Lounge. Dediğim gibi bizim klimalar tam otomatik çift bölgeli ve dijital.
    Klima dediğin gibi bizim buralarda şakaya gelmez, önemlidir. O nedenle bu yorumumu dikkate alın.
    O arkadaşa göre Accent Blue dışında iyi araç pek yok gibi. Yukarıda @zeytinkoy nickli arkadaş da alıntısıyla cevap vermiş arkadaşa. Bu tarz marka fanatikliği bana göre olmadığı için direkt cevap vermem artık; çünkü sabaha kadar tartışsan boştur. Bundan önceki aracım Hyundai Accent ERA idi. Yani ben Hyundai markasına kötü diyemem; 4 yıl kullandım. Accent Blue hoşuma gidiyordu, seçeneklerim arasında vardı ama dediğim gibi 46 lira verip de donanımsız bir araç almam saçma olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Daha kısa fren mesafesi
    Daha az yakıt tüketimi

Bu üstün diye yazdıkların tartışılır.

- Hyundai'in iki de bir oradan ödül aldık, burada ödül aldık demesi alay konusu bile oldu. Utanmasalar "Belediyelerden ödül aldık" diyecekler.
    - Slalom ve geyik testi şampiyonu . Buna diyecek bir şey bulamadım.
    - Hyundai 128hp motorunu da, Fiat'ın 105hp motorunu da kullandım ve motor olarak kesinlikle 1.6MJet daha iyi. Hyundai motoru 2000 devire kadar ölü gibi, Fiat'ın motoru da aksine alt devirlerde çok canlı ve atak. Max torku 1500 devirde vermesinin etkisi büyük. Neye göre 1.6CRDI'nin az yaktığını iddia ettiğini de bilmiyorum.
    - İç mekanı çok daha kısa sürede ısıtan ve sogutan klima : Her iki araçta da bunun test ettin mi ? Bu muğlak bir şey.
    - VSM'ye karşılık Linea Lounge'da ESP var.

Şimdi burda tartışılabilecek birşey ben göremiyorum çunku gerçek olan bişeyin nesini tartışmamız gerekecek ona anlam veremiyorum.

-Aldıkları öduller belli sitesinde
    -Slalom ve geyik testi sonuçlarına google'dana aratıp ulaşabilirsiniz mumkunse İngilizce aratın ya da İngilizcesi olan birinden yardım alın.
    -Accent Blue 0-100 10.1 saniyedir Linea tozunu yutar. Size olu gibi gelmesi Accent Blue'nun surus konforundan dolayıdır.
    -İki aracı da kullandıysanız yakıt tuketimini burda bizle paylaşın Accent Blue'nun hem performanslı hem de az yakıt tukettigini görecegiz.
    -İki aracı da kullanan biri olarak klima performanslarını test etmek çok basit. İki aracı yan yana koyun. Termometreyle içine girin aynı sıcaklıktalarsa iki aracı da calıstırın kapılarını kapatın 10 dk sonra içine girin ve termometreyle hem ön hem de arka koltuklarda ayrı ayrı sıcaklık ölcun. O zmn hak verirsiniz sanırım. Ugrasamam dersenizde ADAC testlerinde klima testleri mevcut google'dan aratın ama test sayfasını turkce'ye cevirin cunku almanca yazıyor ordada.
    -VSM ESP'den ayrı bir olay. Accent Blue'da hem ESP hem de VSM ayrı ayrı mevcut. VSM ile ESP aynı seyler degiller. Accent Blue'da ESP zaten standart donanımda mevcut. VSM ile daha detaylı bilgi için yine google'da aratmanız gerekecek. Tabiki İngilizce olarak acıklamalar mevcut.

• quote:

quote:

Hocam elbette arkadakilere de yetiyor. Evet, benimki 1.6 Lounge. Dediğim gibi bizim klimalar tam otomatik çift bölgeli ve dijital.
    Klima dediğin gibi bizim buralarda şakaya gelmez, önemlidir. O nedenle bu yorumumu dikkate alın.
    O arkadaşa göre Accent Blue dışında iyi araç pek yok gibi. Yukarıda @zeytinkoy nickli arkadaş da alıntısıyla cevap vermiş arkadaşa. Bu tarz marka fanatikliği bana göre olmadığı için direkt cevap vermem artık; çünkü sabaha kadar tartışsan boştur. Bundan önceki aracım Hyundai Accent ERA idi. Yani ben Hyundai markasına kötü diyemem; 4 yıl kullandım. Accent Blue hoşuma gidiyordu, seçeneklerim arasında vardı ama dediğim gibi 46 lira verip de donanımsız bir araç almam saçma olurdu.

Bence de marka fanatikleri belli forumda. Ben herkese cevap verdim okursanız cevaplar mevcut. Burda camur atmaya calışmak yakısmıyor. Klima içinse yorumum mevcut. 46 Linea alacagınıza sadece klima için 50 verin i30 ve ceed alın. Çift bölgeli klima + İyonizer özelliği var. Hergun arkanıza yaslanın ve şelale yanındaki bir şezlongda rahatca otururcasına aracınızı sürün derim Hİçbir zaman gerçekleri konusan birine marka fanatiği dememelisiniz bence. Lİnea'da her an ölum riskiniz var. Aynı fiyata cok daha iyi araç yapmış adamlar fena mı? Çarpışma testleri ortada: takır takır 5 yıldız almışlar silip supurmuşler fena mı? Tartıstıgımız konular belli Accent Blue'nun sensorlu farı ve silecegi yok kalan diger her konuda üstün gördugunuz gibi Blue

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prohitter8998 -- 24 Aralık 2012; 14:36:11 >

• quote:

quote:

quote:

Bence de marka fanatikleri belli forumda. Ben herkese cevap verdim okursanız cevaplar mevcut. Burda camur atmaya calışmak yakısmıyor. Klima içinse yorumum mevcut. 46 Linea alacagınıza sadece klima için 50 verin i30 ve ceed alın. Çift bölgeli klima + İyonizer özelliği var. Hergun arkanıza yaslanın ve şelale yanındaki bir şezlongda rahatca otururcasına aracınızı sürün derim Hİçbir zaman gerçekleri konusan birine marka fanatiği dememelisiniz bence. Lİnea'da her an ölum riskiniz var. Aynı fiyata cok daha iyi araç yapmış adamlar fena mı? Çarpışma testleri ortada: takır takır 5 yıldız almışlar silip supurmuşler fena mı? Tartıstıgımız konular belli Accent Blue'nun sensorlu farı ve silecegi yok kalan diger her konuda üstün gördugunuz gibi Blue

Saçmalıyorsunuz farkında mısınız?
    "Linea'da her an ölüm riskiniz var... "
    Accent Blue alırsak tırın altına dahi girsek ölmeyiz....

Gören de sizi dünyanın en sağlam aracından söz ediyor zanneder.
    Eğer gerçekten sağlamlık arıyorsanız gidin Volvo V40 veya S60 alın Accent ile filan uğraşmayın.
    Gerçek güvenlik Volvo'da gerisi hikaye...

Tamam, Blue süper araba. Siz haklısınız aksini iddia etmiyoruz tamam.

• Bu arada aracımın son fotolarını paylaşayım, bayağıdır foto yüklemiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Sayın prohitter8998 forumdaşım,

Sevgili Necati'nin bundan 5-6 ay önce konu açarak bizlere duyurduğu araç alımıyla ilgili senin şu saatten sonra Hyundai Accent Blue aracı övmeye kalkmanda bir mantık göremiyorum açıkçası.

Araç alımı yapıldıktan sonra "Hayırlı olsun" demekten öte birşey yazılması bile abes kaçarken, araç alınmış ve üstüne binlerce km yol yaptıktan sonra başka bir marka ve model aracı burada överek ne elde etmeye çalışıyorsun ki?

Araç tercihi için fikir danışılan bir konu olsa da sen bunları yazsan amenna ama bu treni de 5 ayla kaçırmış görünüyorsun.

Şahsi fikrimi söylüyorum, yaptıkların konuyu kirletmekten ve kalp kırmaktan öteye geçmiyor.

Yazdıklarımı değerlendireceğini ümit ediyorum.

Bir de cezalı olan Plectrum hesabının yerine feyk hesapla girip bunları yazdığın için üyeliğini de şikayet ediyorum.

Bilgine.

Selamlar.

Haluk abi, klavyene sağlık.
    İnan, şu forumda bir elin parmaklarını geçmeyen harbi adamlardan birisin.
    Gerçekten marka fanatikliği ve seviye yerlerde çoğu bölümde.
    Otomobil geneli ayakta tutmaya çalışan bir avuç adamız seviyemizle, kültürümüzle, ifade etme becerimizle; ancak buraya baba parasıyla araç almış, araçları sadece dışarıdan görmüş, inceleme adına hiçbir çalışma yapmamış insanlar gelip yorum yapmaya çalışıyorlar. Söylüyorum; aracımdaki donanımlar Accent Blue'da olsa onu da seçebilirdim. Cevaba bak; donanım önemli değilmiş. Yahu sene olmuş 2013... Koca firmalar en alt ve en üst donanım arasına neredeyse 10 bin lira koyarken bir biz kendimizi akıllı zannediyoruz.

Neyse, tadımızı kaçırmayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 24 Aralık 2012; 16:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Sayın prohitter8998 forumdaşım,

Sevgili Necati'nin bundan 5-6 ay önce konu açarak bizlere duyurduğu araç alımıyla ilgili senin şu saatten sonra Hyundai Accent Blue aracı övmeye kalkmanda bir mantık göremiyorum açıkçası.

Araç alımı yapıldıktan sonra "Hayırlı olsun" demekten öte birşey yazılması bile abes kaçarken, araç alınmış ve üstüne binlerce km yol yaptıktan sonra başka bir marka ve model aracı burada överek ne elde etmeye çalışıyorsun ki?

Araç tercihi için fikir danışılan bir konu olsa da sen bunları yazsan amenna ama bu treni de 5 ayla kaçırmış görünüyorsun.

Şahsi fikrimi söylüyorum, yaptıkların konuyu kirletmekten ve kalp kırmaktan öteye geçmiyor.

Yazdıklarımı değerlendireceğini ümit ediyorum.

Bir de cezalı olan Plectrum hesabının yerine feyk hesapla girip bunları yazdığın için üyeliğini de şikayet ediyorum.

Bilgine.

Selamlar.

Diğer konuda ciddi ciddi cevap verdim. Tata Fiat'tan iyi diyen arkadaştı bu, uyarınız için teşekkürler.

• quote:

...

Güzel sözlerin için teşekkür ederim Necati'cim (Necaticim - Necaticiğim - Necati'ciğim - hangisi uygunsa artık). :)

Güzel şehrinizde bolca portakal yemeyi ihmal etmeyin.

Selamlar.
  • quote:

Bu arada aracımın son fotolarını paylaşayım, bayağıdır foto yüklemiyordum.

Aracınız hayırlı olsun, siteye girmediğim bir ara konusunu açmışsınız.Alınabilecek en iyi Linea olsa gerek.Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.