Şimdi Ara

YENI MAKINADA XP GEC ACILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR MAKINA P4 3.0 1MB CACHE 1 GB KINGSTON RAM.

ARKADASDA 256 MB RAM 256K CACHE VAR MAKINA 25 SN DE ACILIYORMUS BENIMKISI 1 DAKIKAYI BILE GECIYOR.

NEDEN OLABILIR.ADAMIN MORALI BOZULUYOR WALLAA..

• başlat çalıştır msconfig yaz
    gereksiz birçok uygulama olabilir başlangıçta çalışan
    bunları kapatabilirsin
  • ANAKART DRİVERLERİNİN HEPSİNİ YUKLE EN BUYUK ETKEN PACKLARİ FLNDA YUKLE.
  • IDE kablolarını değiştir bak sorun çözülcek...
  • Benim arkadaşımdada p4 3.0 ------- 1gb 400 mhz ram -----160 sata 8 mb------ asus anakart---- asus dvd writer ----pioneer dvd rom---asus 9600 xt---creative sound blaster live--- var

xp de açılıştaki çubuk tam 13 kez geçiyor benim p3 de 5 defa bizde bir anlam veremedik !
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanyo

IDE kablolarını değiştir bak sorun çözülcek...

Sanyo Hakli ayni hata bendede vardı IDE kablolarinin yerini degistir sorun hallolur arkadaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: aNtifuNky

quote:

Orjinalden alıntı: sanyo

IDE kablolarını değiştir bak sorun çözülcek...

Sanyo Hakli ayni hata bendede vardı IDE kablolarinin yerini degistir sorun hallolur arkadaşım

IDE kablosundan ziyade ben bise dicem sana; harddiskin jumper ı dogru yerde degilse makinan gec acılır.normali jumper'ı IDE kablosuna en yakın olan yere tak birde oyle dene kesin hız farkedecektir.eger zaten ordaysa benim aklıma bise gelmiyor simdilik
  • quote:

Orjinalden alıntı: seneryavas
    IDE kablosundan ziyade ben bise dicem sana; harddiskin jumper ı dogru yerde degilse makinan gec acılır.normali jumper'ı IDE kablosuna en yakın olan yere tak birde oyle dene kesin hız farkedecektir.eger zaten ordaysa benim aklıma bise gelmiyor simdilik

iyide arkadaşım her HDD'nin jumper ayarlari farklidir? hangi marka oldugunu solesin yardimci olalim değil mi ? Samsungla maxtor mesela birbirini tutmaz...
  • hd seagete sata . baska sata portuna taktım olmadı hd jumper ayarlarına bakacagım ona bakmadım.

kablodanda olabilirmi?
  • Himmm evet onuda dene bizdeki Sata degil :D
  • bende çubuk 10 kez geçiyor.
  • C:\WINDOWS\Prefetch Klasörü ve Temp içindeki ne varsa sil, yeniden başlat, farkı yakala.
    Ayrıca imzama tıkla, Microsoft'un "BootVis-Tool" Prgramı var sitede, "Programlar" bölümüne gir ve onu indir, çalıştır bilgisayarını en iyi şekilde optimize edecektir.
  • ya 20 cubuk gecse bile sonucta XP genede hizli acildiktan sonra dimi?
  • programı yüklüyorum bakalım bir işe yarayacak mı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blade_3131

programı yüklüyorum bakalım bir işe yarayacak mı.

bu programı ben de kullanmıştım daha sonra başka bi nedenden dolayı format attık, programı bi daha kurmadım zaten hızlı açılıp kapanıyor orjinali iyidir ne gerek var yani.
  • CDROM yada CDRW ye taktıgın IDE kablonu sök öyle ac makinayı fark ederse IDE kablonu değiştir.
  • bu mesajı okuyan arkadaşlara bir tavsiye vermek isteyiyorum benim sattığım bilgisayar hep bu şikayetlerle geliyordu en iyisinden sıfır makina aldık ama niye hızlı açılmıyor diye geçenlerde kendime şu özelliklerde bir makina aldım ve açılış süresi muhteşem saymadım çünkü buna ihtiyacınız olacağınaı sanmıyorum

PENTİUM 4 2,4 TRY
    İNTEL DESKTOP BOARD D865 GBF V+S+L
    256 MB DDR 400 KİNGSTON
    AOPEN 250 WATT ATX
    PLEXTOR 52*24*52
    80 GB SEAGATE SATA
    PHİLİPS 150 C LCD MONİTÖR

• allahdan işletim sistemini telekom yapmıyo düğmeye bas bir ay sonra açılsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: KitapGibi

C:\WINDOWS\Prefetch Klasörü ve Temp içindeki ne varsa sil, yeniden başlat, farkı yakala.
    Ayrıca imzama tıkla, Microsoft'un "BootVis-Tool" Prgramı var sitede, "Programlar" bölümüne gir ve onu indir, çalıştır bilgisayarını en iyi şekilde optimize edecektir.

walla program cok guzel herkese tawsiye ediyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.