Selam arkadaşlar yeni makine aldım.Makineyi alır almaz gta 4 ü kurmak oldu yanlız makineyi ilk açtığımda işlemci fanından galiba çünkü makineyi aldığım adam öyle dedi çok fazla ses geliyor tv falan izlerken yani başka bişeye odaklandığında fazla fark etmiyor ama baya bi ses geliyor herneyse makineyi aldığım adam normaldir ses çıkarması dedi bu normalmi acaba? Birde gta yı ilk açtığımda hiç kasmamıştı ve akıcı bi şekilde oynamıştım biraz ara verdikden sonra tekrar açtım gene bu sefer bi önceki oynadığımdan daha fazla oynadım ve gta 4 ün grafikleri kırıldı bi garip oldu herneyse reset attım düzeldi gene 1-2 saat oyadım gene bişe yokken gene aynı şey oldu bu sefer grafiklerinin shadown u kapattıp apply dedim tekrar açtım gene düzeldi bu sefer gene grafikler kırıldı ve pc kitlendi gene reset attım bu sefer oyuna girdiğimde bütün ayarlar en düşüğe gelmiş ve geri yükseltemiyordum yani pc kaldırmıyor diyor kırmızı bi yazı cıkıyor sonra oyunu kapattım.Şimdi acaba ndn oluyor bu acaba diyorum makine çokmu ısınıyor bide oyundan kaynaklanıyor derseni eğer bide protetya ve fuel die oyunlarda var makinede tabi son ayarda akıcı bi şekilde oynayabiliyorum yanlız bu oyunlarda nadirendende olsa gta da gördüğüm sorunun aynısı gördüm yanlız cok nadiren 1 veya 2 kere geldi bu sıkıntı başıma acaba neden oluyor pc mi bozuk makineyi aldığım adamda taşınmış yerini bulamıyorum tlf si var açıyor ama işim falan var diyo herneyse o başka bi konu ha bu arada benim ramler 4 GB DDR2 1066 MHZ KIT 2X2GB HYPERX KINGSTON KHX8500D2T1K2 bu yanlız başlat - caliştir - dxdiag Bellek kısmında 3072MB ram yazıyor neden acaba bide kasanın içine açıp ramlerin üstüne baktım oda metal soğutma sistemimi ne varmış onun yüzünden galiba göremedim kaç mb oldugunu buda nedendir arakdaşlar ve bu remlerin kaç mhz oldugunu nerden öğrenebiliriz belki ben dxdiag kısmından bakıp yanlış karar veriyorumdur ? :D ha bu arada sistemimi yazayım bide oyunda yaşadığım sorunun ss sini almıştım onu koyayım yardımlarınız için şimdiden tşkler !
SİSTEM AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+ ANAKART WD 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black) LEADTEK GTX295 (896Bit)1792MB GDDR3 TV DVI 16X ACER X233HBD 23" 5ms (ANALOG+DVI) 1080p Full HD WIDE SCREEN LCD MONİTÖR 4 GB DDR2 1066 MHZ KIT 2X2GB HYPERX KINGSTON KHX8500D2T1K2 750 W psu ama markası ne bakmadım :D çok lazımsa bakarım COOLER MASTER RC-533-SWP2-GP KASA logıtec g15 LOGITECH G5 LAZER OYUNCU MOUSE DVD+RW 48X32X48 20X8X20X12X SONY SATA AD-7200S-0B SİYAH SNOPY SN-RF02 WIRELESS KULAKLIK
BUDA RESİM
hocam sıstemın cok ıyı yanlıs gıden bırseyler var ama ne oldugunu bulamadım asagıdakı pc konfıgurasyonu benım sorunsuz oynadım kurdum kaldırdım sımdıde..sankı baska seylerde sorun var gıbı..ne bıleyım vırus mesela? ekran kartı drıverı mesela? bu ıslemcı bu ram bu ekran kartı ıle sorun cıkmas kanısındayım hocam zor gelebılır ama bır format atıp temıs sıteme bu oyunu kursan kesın anlasılır ram ekran kartı veya harıcı sorun..
32 bit işletım sıstemı kkullandıgın ıcın sıstem bunu 3 gb gorur buda sorun degıl..grafıkler kırılıyorsa bunun sıcaklıkla bır alakası yok kanısındayım benımkıde ısınıyor harbı cok sıcak ama sorun olmuyor akran kartı felan kasa ıcınde saglam oturmus dımı? baska oyunlarda durum nasıldı bır yazar mısın?
gömü falan mı buldun hacı
İmzan süpermiş :) Ama önce hele bi tabure çek gel yanıma otur bi soluklan yeğenim bu ne heyecan? Al çayını, sakin sakin beni dinle :)
Şimdi bak... O sesin gelmesi normaldir, bilgisayarın soğumaya ihtiyacı var, o sesi azaltmak için biraz para verip kaliteli bir işlemci soğutucusu alman şart bu biir. İkincisi, oyundaki o bozulmalar, oynamaya devam ettiğin takdirde gözyaşları içinde ekran kartını eline alabileceğin anlamına geliyor. Yani ekran kartının da daha çok soğutulmaya ihtiyacı var. Ekran karı için de bir soğutucu alacaksın. Şimdi bu mesajdan önce ya da sonra sana "sıcaklıkları kontrol et" diyenler olacaktır, kontrol etmene gerek bile yok, bilgisayarının parçaları fazla ısınıyor. Kasa fanı takman, sistemi serinletmen lazım. Ayrıca işlemci için de ekran kartı için de mutlaka yeni kaliteli soğutucular almalısın.
Bilgisayarında 4Gb ram var merak etme, 32 bitlik işletim sistemi kurduğun için öyle görünüyor. 32 bitlik işletim sistemleri maksimum 3 GB ram görür. Ramlerinin tamamını görmek için 64 bit işletim sistemi kurman gerekiyor.
NOT: Güç kaynağın hakkında "markasına bakmadım, çok lazımsa bakarım" falan demişsin. Gün gelir de bilgisayarını eline alıp "amca bundan bi yanık kokusu geldi ama galiba bütün parçalar yandı" dediğinde o amca sana "güç kaynağının markası neydi?" diyebilir. Gereken önemi verin şu güç kaynağına.
vallahi arkadaşlar ne dicem bilemedimki biriniz yok ısınmayla alakalı diyil diyor diyerini kesin ısınma diyor vallaha şimdi ne desemki şimdi güzel kardeş 1incii tamamlyldz kardeş senin dediğini yapcam ama şunu berlitrmek isterim sistemi daha yeni kurduk yani makine bile yeni neyse yapcam dediğini biraz hevesimi alayım şu oyunlarda hernyse rorschach26 kardeş hacı cidden gömü bulmadım benim çarşıda 2 yol üstü 2 pasaj içi olmak üzere 4 dükkanım var yani kiraya veriyorum yıllık gelirlerini harcıyorum ordan geldi para :D 3. imzam evet güzel ne yazayım diye düşündüm bu geldi aklıma senni dediğini de yapcam lakin dediğin soğutucular cok para tutarmı ? çünkü bi tek geçinecek para kaldı bana :D ve eğer şöle max 150 liraya işlemciye ekran kartına falan kaliteli fan alabilirmiyim alabilirsem parasını yazan link atarsan sevinirim :) güç kaynağınıda makineyi temizleyeceğim bi vakit söz yazcam sana :=) çay içinde tşkler !
dün gece den beri yardım etmek isteyen başka arakadaş yazmamış bişe ? :D peki arkadaşlar pc nin gücünü test etmek için bi site vardı onun adresini yazarmısınız ltf ?
genelde bu tur sorunlar işlemci ve fan arasındakı macundan kaynaklanır eger oyun bellı bı sure sonra agırlasma kasma oluosa buyuk ıhtımal ondandır bende de böyleydı surdum gectı dedgm gbı bellı bı sure sonra agırlasma kasma oluosa ondandır
sogutma ıcın 150lıra orta hallı bırsey alınır ama acele etme derım ben ıyı olsun temız olsun
Sen o ekran kartı ile kasma yapıyorsan biz 9800 gt'yi çöpe atalım :)) hocam o ekran kartı ve işlemci ram ile oyunda kasma zor olur,olamaz!Kendi soğutucusu ile kasma yapmaz ama arkdaşların dediği gibi ilk başta kasa içi havalandırmanı iyileştir yani içerdeki ısınan havayı dışarı atıcak arkada iyi 12-14 cm fan olsun sonra aynen 32 bit işletim sistemi kullandığın için ram lar 3gm görüyor.Psu'ya gelince 750W iyi ama Psu nun değerleride önemli yani her 750W o yazan değerleri vermiyo iyi birşey almalıydın arkdaşın dediği gibi yanlış hatırlamıyosam o ekran kartı bi 6 bide 8 pinli güç istiyor yani PSu iyi değilse zorlancaktır.Özür türlü başka kasıcak bişi göremiyorum oyundaki o yavaşlamalar ekran kartın zorlanmasından yani güçsüz falan değil aşırı bi ısınma var gibi ilk başta kasa içi havalandırmayı hallet bakalım nasıl sonuç çıkıcak..
Racer ali kardeş sen beni yanlış anladın oyunlarda kasma olmuyorki mesala call of duty 4 de herşey açık 1920x1080 x4 herşeyde açık shadown dahil 125 fps aliyorum crashda yani 50 kişilik tdm servarı full iken crash mapın da kasma olmuyor sabit yani ayrıca tek başıma girdiğimde gene herşey açık 760 fps aliyorum ama sabit diyil böle havaya baktığımda yani anlicanız kasmada sorun olmuyor şöle bi sorun mesala oyarken bazı grafikler sonradan geliyor asasisin creedi baz alalım diyelimki atla açık dünyada gidiyorum ilerde bi tane çimen var ama ben uzaktayken gözükmüyor sonra yanına varınca beliriyor bide işte grafik kırılmları oluyor mesala gta 4 de shadownu açmadığım vakit belli bir süre oynuyorum hatta bazen 5 saat oynuyorum bişe olmuyor ama shadonu açınca kasma falan hiç bişe olmuyor sadece grafikler kırılıyor bide böle shadwonu açınca daha bi kötü gözüküyor böle gölgelendirmeler yanıp sönüyor sürekli bende anlamadım nedendir bu arada ben şu psunun markasına bi bakayım :)
ilk olarak arkadaşlar psu konusunda haklılar, markasını yazarsan ona göre psu konusunda yorum yaparız ve eğer işe yaramaz bişeyse bence hiç düşünmeden çöpe at çünkü bu güzelim sistemi sadece bir psu yüzünden heder edebilirsin. 70-100 tl arasında işini görebilecek çok düzgün psu lar bulabilirsin.senin sorunların bariz bir şekilde ısınmadan kaynaklanıyor. ekran kartının fanı orjinalmi önce ona bak, bahsetiğin adam biraz üçkağıtçıya benziyor gibi, değiştirmiş olabilir. çünkü ekran kartlarının orjinal kutusundan çıkan fanları herzaman yeterlidir soğutma için, overclock yapmadığın sürece. işlemci fanından gelen sese gelincede bence dediğin kadar ses yapmaması lazım adam kutusuz bi işlemci takmış olabilir. kutusuz işlemcilerinde orjinal fanları omuyor ne yazıkki ve bu sebepten adam senin işlemciye kullanılmış ikinci el bi fan takmış olabilir ve bunu fana bakarak kirinden tozundan rahatlıkla anlayabilirsin. kasanın kapaği açıkken çalıştır bilgisayarı ve bak bakalım ses hangi fandan geliyor ve ekran kartı fanın güzel çalışıyormu. yani ilk yapacağn şey kasanın içini açıp aldığın parçaları güzeeelll bi incelek. hadi kolay gelsin
:D hehe kardeş pc nin parçlarını ben kutusundan elimle çıkarttım aldığım adamıda bizim eve davet ettim beraber birleştirmiştik parçaları :) bu arada psu 750 w high power :=)
Psu da iyimiş ama mulder'in dedigi gibi bi yerlerde ısınma sorunu yaşıyorsun! ya ekran kartınının fanında yada işlemcide bide şey yapsan sıcaklık gösteren proğramlar var Hwmonitör gibi bunu kur aç aşağı at sonra oyuna gir zorla ayalarda kasma yapmaya başlayınca oyundan çık bak bakalım HW monitörde en yüksek kaça çıkmış sıcaklık ekran kartı ve işlemcide. Bir de kasanın yan kağını aç bak çalışmayan yada yavaş dönen fan varmı?
kardeş ne kadara alsın sorması ayıp? ( ayıpsa niye soruyorsun deme sakın :D )
3.400 milyar
sen bi ekran kartıyla işlemciye bi baktır derim
arkadaşlar dün gece call of duty 4 online takılırken gene grafik hatası oldu dedim bu sefer herhalde ekran kartı yandı sonra çıktım geri girdim düzeldi yaw nedir bu bir türlü anlayamıyorum bunldan anlayan bi allahın kulu yokmu hazır hevesimiz kursağımızda kaldı :(
Abi sen bizim dediklerimizi yapıyormusun? sana diyoruz Hw monitörü kur aç Call of duty 4 e gir bırak ısınsın ekran kartı bakalım sıcaklık kaça çıkıyor o grafik hatası aldığında oyundan çık bak Hw monitörde sıcaklık kaça çıkmış? Benim fikrim ekran kartı ısınması yaşıyorsun sanki! Varsa imkanın başka ekran kartı tak bakalım gene öyle grafik hatası alacakmısın?
kardeş senni dediğin gibi yaptım cod 4 oynarken gene bi önceki resmimdeki gibi oldu alt tab yaptım çektim pc nin ısısını lakin garip olan şey atl tab yapip oyuna geri döndüğümde grafikler geri düzelmesi oldu :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THemaHo_0 -- 6 Ağustos 2009; 10:38:43 >
gta 4 de sorun vardır fandan tabiki ses gelebilir 3 tane fan vardır bilgisayarda anakartı sogutan fanı temizleyiniz bunu bilgisayarcıya yaptırınız