Şimdi Ara

YENİ MEGANE 4 HB mi GOLF 7 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
15.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drdrizzt

1.2 TSI Golf ne ara f/p oldu ki ?

78.000'e nerdeyse arka camlar otomatik, park sensörü yok, farlar Şahin farı gibi, Bluetooth yok, otomatik far yağmur sensörü yok. Üstüne benzinli. Eee 78.000 verdik fiyat güzelde performans nerde ben onu göremedim.

Personel indirimiyle üstelik 3 tane paket ekleterek 56500 TL' ye aldım geçen sene.
    Olmadığını söylediğiniz herşey aracımda var.
    Üstelik 2-3 kere aracın düz vites olduğunu söyledim. DSG kazık tabiki.
    Benim aracımın şu anki fiyatı 67.900,00 TL.

Teşekkürler.
  • cengineer06 C kullanıcısına yanıt
    bende oyak kampanyasından megane 4 icon için başvuranlardanım

öncelikle ekonomi, satış sonrası teknik servis - hizmet ücretleri, motor-şanzıman uyumu gibi çok önemli konularda megane kesinlikle memnun edecektir sizi

baya araştırma yaptım megane 4 için her ne kadar ülkemizde şu an olmasa da

oyak ile beraber en az 7-8 bin tl lansman fiyatından ucuza gelecek oluşu

ayrıca yeni astra, eskimiş ve yenilenecek olan golf ile kıyaslandığında en az 15 binlik bir avantajı da var fulllerinde

opsiyonel olarak daha sonra gelecek kampanyada olmayan head uo display, adaptive cruse control gibi özelikler haricinde lansmanı beklemeyi düşündürmedi

1.5 dci + edc zaten kendini kanıtlamış bir kombinasyon hem dsg gibi sorunlar ve külfet doğurmadı hem de megane 4 ile motor euro 6 olarak gelecek

tek düşündüren test sürüşü yapılamaması işte orada biraz endişelerim var ama yeni tasarımı ile alman hegemonyasını bu kez sarsacağını düşünüyorum

ztn ekonomik ama teneke olarak görülen reno bu sefer aştı kendini ve pazarda golf ü en çok zorlayan model olacaktır fiyatı bunu gösteriyor

astra full 100 bin focus full 93 bin iken tutacaktır

• Golf den sonra megane hoşunuza gitmez.
    Ve tsi motor ile dizelin çok çok fazla km yapmadıktan sonra pek farkı yok. Çok agresif kullanmadıkça tsi motorlar üzmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Megane ile Golf kıyaslanır olmuş

neden segmentleri mi farklı ? yoksa vw premium megane düşük sınıf mı ? neden kıyaslanmasın ?
    megane ın yakıtı az ve donanımı daha fazla olacağı kesin. Ayrıca sorunsuz bir şanzuman. Golf belki sınıfının lideri olabilir ancak daha gün yüzüne çıkmamış bir araç yaptğınız açıklama çok yersiz.

golf premium tabii ki. şubat ayı autoshow bir oku istersen.

• bandırma10.5 kullanıcısına yanıt
    Aracı aldığınızda izlenim ve inceleme bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdrizzt

1.2 TSI Golf ne ara f/p oldu ki ?

78.000'e nerdeyse arka camlar otomatik, park sensörü yok, farlar Şahin farı gibi, Bluetooth yok, otomatik far yağmur sensörü yok. Üstüne benzinli. Eee 78.000 verdik fiyat güzelde performans nerde ben onu göremedim.

naptın arkadaş. ben daha yeni 1.4 comfort metalik 64'e aldım. arabanın gidişi yeter. nerde megane'da öyle gidiş, sessizlik, tokluk. hele ki direksiyonu rezalet. tek güzel yanı içinin geniş olması ve 1.5 dizel motoru.
    inanılır gibi değil. daha piyasaya çıkmamış, test sürüşü şansın yok. araba nasıl arkadaş diye sorabileceğin üç-beş kişi yok. hiçbir derginin testi yok... yeni astra bile golf'ü geçememişken megane çoook zor değil imkansız...
  • Tenekeye o kadar para verilmez. İstediği kadar yakışıklı olsun. Teneke tenekedir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam Golf çok kaliteli bir araçtır kazasız belasız binin her lafa kanmayın:)

Konuyu açan arkadaş İstanbul'da ikamet ediyor, önceliği otomatik vites ve yakıt tüketimi olduğu için kendisine Megane 4 dci edc sizin için daha iyi dedim. Yoksa Vw ile Renault kalite olarak tartışmaya açık değildir. Tabiki Vw bir tık üsttedir.
    inanılmayacak bir şey yok ortada

Türkiye şartları belli segmentindeki en az tüketimi verdikten sonra üstüne kalite algısını, konforunu ve donanımını da ekleyerek albenisini arttırmış durumda reno

en azından avrupada yollara çıkmış bir araç ve gören kullanan gözler bu konuda hemfikirler

marka algısına kanmayıp mantıklı bir seçim yapılacaksa

yegane seçimim megane

araç 3 - 3.5 ay sonrasında elimde olacak fakat o vakte kalmadan nisan ortasında lansman sonrası test edicem

emin olun çoğu golfçü önce madden sonra da mantıken test sürüşü için akın edecekler bunu söylüyorum çünkü yıllardır para biriktiren bir golfçüyüm

golf ayarına gelmiş bir megane varken 15 20 bin daha fazla verip 3-4 yıl sonra dsg için ağlamayı

doğuşun rezilliğini çekmeyi piyasada olan araç için en az 3-4 ay beklemeyi

yedek parça ve bakım için ayrı bir bütçeyi kenara ayırmayı

ve en önemlisi tüm bunları düşünmeden kafam rahat bir şekilde aracın yıllanmasını istiyorum

bakın daha araç ülkeye gelmeden bir golfçünün aklını çeldi benim gibi nice tsk mensubu golfçü var megane siparişi vermiş olan

lansman sonrasını da şimdiden görür gibiyim

• Teneke diye bir yorum olabilir mi ya,bumu otomobil bilgisi bumu karşılaştırma yorumu cehalet diz boyu forumda
  • İstanbul trafiğinde sorunsuzluk açısından çift kavramalı değil de tam otomatik almak daha mantıklı bence. Benim tavsiyem pejo 308 ya da opel astra olurdu otomatikten yana.
    hiçbir zaman bir golf olamayacak:

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    olmasın da zaten

golf bir örnekti çıktı ve pazarda kendi sınıfını oluşturdu

yıllardır golf ile rekabet adına benzerlerini sürdüler piyasaya

fakat artık değişim hissediliyor alternatifi bol bir duruma geldi segmenti

araç alırken duygusallık değil mantık ağır basıyor bende

bir megane sahibi olarak golf için birikim yaptım fakat görünen ortada kendi adıma

tercih meselesidir tabi zevkler tartışılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandırma10.5

olmasın da zaten

golf bir örnekti çıktı ve pazarda kendi sınıfını oluşturdu

yıllardır golf ile rekabet adına benzerlerini sürdüler piyasaya

fakat artık değişim hissediliyor alternatifi bol bir duruma geldi segmenti

araç alırken duygusallık değil mantık ağır basıyor bende

bir megane sahibi olarak golf için birikim yaptım fakat görünen ortada kendi adıma

tercih meselesidir tabi zevkler tartışılmaz

bence duygusallık ağır basmış. bir megane sahibinin tekrar megane alması daha çok duygusal gibi görünüyor. ben daha önce hiç golf almamıştım. zaten her aracım başka başkaydı. tamamen mantıkla davrandım.

• Megane 4 e teneke denen bir forumdan hic birsey beklemiyorum artık. Ne cahil insanlar var be. Hala renoya teneke deniyorsa vay halimize

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşimde Golf 7 Tsi 122Hp manuel var, o da otm. araç düşündüğü için yeni Astra yı düşünüyor, denedi çok da beğendi ama şahsen aracın +/- leri henüz belli olmadığından değişimi şuan için mantıklı bulmadım.

Yeni Megane da öyle, forumda çoğu "onu alma Megane 4 al" diyor ama aracın daha ne olduğu belli değil, çıksın biraz vakit geçsin bence öyle karar verilsin.

• Seneye Golf 8 geliyor ve şu an özellikle stoklardaki Golflerde ciddi iskontolar yapılıyor bilmenizde yarar var...

Bu dönem için alınacaksa benim fikrim ise Yeni Astra 1.6 dizel 136Hp Tam Otomatik...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam İstanbul'da yaşıyorum dedikten sonra zaten diğer şeylerin bir önemi kalmadı.

Megane 4 görünüş olarak(bana göre) golf'ten çok çok daha iyi bir araç. Ve sizin için asıl önemli olan yakıt tüketimi ve otomatik vites olması. Şahsen yerinizde olsam tercihim megane 4 olurdu. Gerçi ben İzmir'de yaşıyorum ama tercihim yine edc dizel megane 4 olurdu.

Kazasız belasız.. Bu arada oyak kampanyasında Fluence Icon modeli çok daha uygun fiyata, isterseniz onu da düşünün bence. Hem zarar etmemiş olursunuz. Hemde ilerde Megane'den sıkılıp değiştirmek istediğinizde belkide aldığınız fiyata satarsınız. Fluence de çok iyi bir araçtır.

İyi forumlar.

+1905

Tamam Golf 7 beğendiğim araçlardan ama Golf 7 ile,Megane 4 kıyaslanmaz bile demek de neyin nesidir,Yav he he diyelim.

Ne Golf arkadaş,premium üstü,sınıflar üstü bir araç.

• Megane henüz ülkemize gelmemiş ,sınırlı bilgi ve sürüş deneyimi olan bir model.O yüzden h ayatında görmediği otomobili diğer otomobilden kötü gören ergenlerin söylediklerine ve yazdıklarına bakmamak lazım . Tüm otoriteler birini diğerinden üstün tutsada ergenlerin yaşı kadar , yaşadığımız gerçek deneyimlerden çıkardığımız sonuç , otomobilden ne istediğindir . Ne istediğini biliyorsan tercihini ona göre yapar ve keyfini çıkarırsın .Bu Golfte olur Megane da.

Kişisel kanaatime gelince Megane I ve Golf 4 dışında arada kayda değer fark olan hiç bir jenerasyon olmadı . Bu jenerasyonda hangisi daha iyi onu Megane gelince hep beraber göreceğiz .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.